سامانه یکتا / آخرین اخبار و جزئیات از شناسه یکتا مالیاتی
سامانه یکتا / آخرین اخبار و جزئیات از شناسه یکتا مالیاتی
سامانه یکتا : در این مطلب از بخش اخبار اقتصادی وب سایت نایریکا به سامانه یکتا, سامانه یکتا مالیاتی, ثبت نام در سامانه یکتا, سامانه یکتا چیست, سامانه یکتا دارایی, شناسه یکتا, کد یکتا, سامانه یکتا, دریافت کد مالیاتی یکتا, سامانه دریافت کد یکتا, دریافت کد یکتا مالیاتی می پردازیم.
این مطلب با مهمترین اخبار مربوط به سامانه یکتا به روز می شود.
با ما همراه باشید.
شناسه یکتا جایگزین مجوزهای کاغذی میشود
۱۴۰۲/۹/۳۰
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان تهران:
مجوزهای کاغذی حذف و مجوزهای جدید فقط به صورت یک فایل الکترونیکی یا “شناسه یکتا” صادر میشود.
صاحبان همه مجوزهای قدیمی یا کاغذی تا پایان سال ۱۴۰۲ مهلت دارند با مراجعه به درگاه ملی مجوزها، شناسه یکتا دریافت کنند./ایسنا
سامانه یکتا چیست:
سامانه یکتا ی مالیاتی سامانه ای است که مودیان حقیقی و حقوقی از سال ۱۳۹۸ که ثبت نام در سامانه مودیان الزامی شد، باید در این سامانه ثبت نام خود را نهایی کنند. سازمان امور مالیاتی جهت افزایش شفافیت و جلوگیری از پولشویی، دزدی وفرار مالیاتی، از جمله صدور صورتحسابهای غیر واقعی، سامانه مودیان را راه اندازی نمود. سامانهای که مودیان مالیاتی مشمول، از آن برای ارسال صورت حساب الکترونیکی و اتصال پایانه های فروشگاهی خود استفاده میکنند. در واقع تمام صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی ملزم به ثبت نام در سامانه مودیان هستند که در آن به هر مودی کارپوشهای اختصاص داده شده و تبادل اطلاعات بین مودی و سازمان مالیاتی از طریق همان کارپوشه انجام می شود.
حافظه ی الکترونیک و شناسه ی یکتای مالیاتی:
پیش از آنکه از شناسه ی یکتای مالیاتی بگوییم لازم است تا ابتدا با عبارت حافظه ی مالیاتی یا حافظه ی الکترونیک آشنا شویم.
حافظه ی مالیاتی نوعی حافظه ی الکترونیک است که از آن برای ثبت و نگهداری اطلاعات درج شده در صورتحساب های الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان استفاده می شود که می تواند به شکل نرم افزاری یا سخت افزاری باشد، که البته در بتدا و با توجه به متن قانون باور بر این بود که حافظه ی مالیاتی باید سخت افزاری یا نرم افزاری باشد، اما پس از صدور اطلاعیه های تکمیلی از سوی سازمان مالیاتی کشور مشخص شد که منظور از حافظه، همان نرم افزارهای حسابداری است که برای صدور صورتحساب الکترونیک تغییرات لازم را در ساختار خود ایجاد می کنند، تا بتواند صورتحسابها را به سامانه مودیان ارسال کنند و از سوی سامانه مورد تایید قرار گیرند.
لازم به ذکر است که هر حافظه ی مالیاتی باید دارای کد شناسه ی یکتا باشد که در ادامه به تعریف آن می پردازیم.
شناسه ی یکتای مالیاتی چیست:
در حقیقت شناسه یکتای حافظه مالیاتی یک کد شش کاراکتری کدی است که شامل اعداد و حروف انگلیسی میباشد، که پس از ثبت نام و ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان صادر میگردد و به طور خاص برای هر مودی تعریف شده است و از این طریق کلیه ی فعالیت های مودی قابل پیگیری خواهد بود. همچنین دیگر نیاز به فرستادن صورت معاملات فصلی ماده ۱۶۹ و اظهار نامه ی مالیاتی ارزش افزوده نمی باشد زیرا که تمام خرید و فروش ها به صورت آنلاین ثبت می شوند و اعتبار مالیاتی به صورت آنلاین تأیید میگردد. همچنین شناسه مالیاتی به ثبت اطلاعات موجود در صورتحسابهای الکترونیک خود و انتقال آن به سامانهی مودیان کمک میکند. این شناسه به صورت محرمانه در اختیار فرد یا شرکت قرار داده می شود ، بدیهی است که نباید آن را در اختیار فرد یا شرکت دیگری قرار داد.
همچنین باید بدانیم که شناسه ی یکتای مالیاتی با شماره منحصر به فرد مالیاتی تفاوت دارد.
شناسه ی منحصر به فرد مالیاتی یک کد ۲۲ کاراکتری است که در پایانه فروشگاهی ایجاد شده برای هر صورتحساب به صورت یکتا و جداگانه استفاده میشود، اما شناسه یکتای مالیاتی قسمتی از شماره منحصر به فرد مالیاتی است که سامانه امور مالیاتی کشور با کمک آن تشخیص میدهد که صورتحساب توسط کدام مودی و در چه مکانی و در چه زمانی صادر شده است.
نحوه دریافت شناسه یکتای مالیاتی:
در قدم اول نیاز هست به دریافت گواهی امضای الکترونیک از سامانه ی مربوطه و نصب نرم افزار استخراج کلید عمومی با نام : openssl.zip
در ادامه سعی داریم تا گام به گام روش دریافت شناسه یکتا از سامانه را آموزش دهیم.
ابتدا باید در مرورگر خود سامانه ی سازمان مالیاتی را جست و جو کنید، یا آدرس : www.tax.gov.ir را در قسمت جست و جوی مرورگر خود تایپ کنید.
در مرحله ی بعدی با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود و وارد نمودن کلمه تایید وارد سامانه شوید. بعد از اینکه وارد سامانه امور مالیاتی کشور شدید، از قسمت منوی سمت چپ، کارپوشه را انتخاب می کنید و وارد آن می شوید. در اینجا بعد از ورود به کارپوشه اطلاعات شرکت برای شما به نمایش در می آید. حالا از قسمت عملیات، روی ورود به پرونده کلیک کنید. در منوی سمت راست که برایتان باز شده روی آیتم عضویت کلیک کنید. در ادامه و پس از باز شدن صفحه ی جدید، روی عبارت: دریافت کد شناسه ی یکتای حافظه ی مالیاتی کلیک نمایید. در صفحه ی بعدی شیوه ی ارسال صورتحساب را باید انتخاب کنید که به طور معمول گزینه ی توسط مودی انتخاب می شود، البته ممکن است شرکت های و سازمان های مختلف بسته به نوع فعالیت خود از دو گزینه ی دیگر نیز استفاده نمایند. با فرض اینکه شما هم گزینه ی توسط مودی را انتخاب نموده اید صفحه ای برایتان باز می شود که در آن باید فایلی را که شامل کلید عمومی امضای حافظه ی مالیاتی می باشد که در ابتدا روش دریافت و نرم افزار آن را معرفی کردیم و از قبل تهیه نمودید را بارگزاری کنید. بعد از آن وارد صفحه ی دیگری می شوید که باید اطلاعات آدرس و کد پستی را وارد نمایید. پس از آنکه دکمه ی ثبت را زدید اطلاعات وارد شده در صورت درست بودن، توسط خودتان تایید می گردد و شما به صفحه ی بعدی منتقل می شوید. در این صفحه دو بخش مشخصات حافظه ی مالیاتی و مشخصات پایانه های فروشگاهی برای شما نمایش داده می شود که باید آن را پر نمایید. در انتها یک تاییدیه دیگر جهت صحت اطلاعات درج شده از شما دریافت می شود، و در صفحه ی آخر شما می توانید کد شناسه ی یکتای خود را مشاهده نمایید.