تحریم تسلیحاتی ایران / آخرین اخبار: تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
تحریم تسلیحاتی ایران / آخرین اخبار: تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
تحریم تسلیحاتی ایران: در این مطلب از بخش اخبار بین الملل در وب سایت نایریکا به تحریم تسلیحاتی ایران, تحریم تسلیحاتی ایران کی تمام میشود, تحریم تسلیحاتی ایران چیست, تحریم تسلیحاتی ایران در برجام, تحریم تسلیحاتی, تحریم های آمریکا علیه ایران, تحریم ایران, تحریم های ایران, تحریم های علیه ایران می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به تحریم تسلیحاتی ایران به روز می شود.
با ما همراه باشید.
درخواست آمریکا از انگلیس برای قرار دادن نام سپاه در لیست تروریستی
۱۴۰۲/۷/۳۰
روزنامه دیلی تلگراف گزارش داد که مقامات آمریکایی از دولت انگلیس خواستهاند که در واکنش به همکاری ایران با حماس در عملیات اخیر علیه اراضی اشغالی، نام سپاه پاسداران را در لیست گروههای تروریستی خود قرار دهد./فارس
قطعنامه پیشنهادی امریکا به شورای امنیت، در حمایت از اسرائیل و علیه ایران
۱۴۰۲/۷/۳۰
آمریکا پیشنویس قطعنامهای را به شورای امنیت پیشنهاد کرد که ضمن تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود، از ایران خواسته از ارسال سلاح به گروههای شبهنظامی و تروریستی که صلح و امنیت منطقه را تهدید میکنند، خودداری کند.
بر اساس گزارشهای رسانهای، پیشنویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار آتشبس یا توقف درگیریها نشده، اما از همه کشورها خواست تلاش کنند خشونتهای غزه به سایر مناطق گسترش نیابد.
اعلام رسمی پایان تحریمهای شورای امنیت علیه ایران
۱۴۰۲/۷/۲۷
دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایش های موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریم های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورها رسانده است.
🔹بر اساس مفاد ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، این محدودیت ها تا ۸ سال پس از اجرای برجام (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) ادامه داشت که نهایتاً نیمه شب گذشته به وقت نیویورک و به صورت خودکار خاتمه یافت.
لغو محدودیت های مذکور در حالی صورت می گیرد که طی سال های اخیر، تلاش های سیاسی و حقوقی گسترده ای از سوی آمریکا و کشورهای غربی برای اتهام زنی و اجماع سازی در جامعه جهانی به منظور بسترسازی برای تداوم این تحریم ها صورت پذیرفته بود که نهایتا با ناکامی سیاسی و حقوقی کشورهای غربی در بازگرداندن قطعنامه های قبلی شورای امنیت، محدودیت های مذکور به صورت رسمی خاتمه یافت.
مضافاً تغییرات مذکور نیز راس ساعت ۱۲:۰۰ نیمه شب در وب سایت سازمان ملل و فهرست یکپارچه تحریم های سازمان ملل اعمال گردیده است.
خانم رزماری دیکارلو، معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل همچنین در نامه ای جداگانه خطاب به نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران خاتمه مقررات مذکور و خروج افراد و نهادهای ایرانی از فهرست شورای امنیت را تایید کرده است.
واکنش ایران به تصمیم شورای وزیران اتحادیه اروپا
۱۴۰۲/۷/۲۵
سخنگوی وزارت امور خارجه: اقدام شورای اتحادیه اروپا، نقض صریح تعهدات اتحادیه و سه کشور اروپایی ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و عملی یکجانبه، غیرقانونی و از لحاظ سیاسی غیرقابل توجیه توام با سوءنیت است.
شورای اتحادیه اروپا امروز اعلام کرد که تحریمهای پیشین سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی در زمینه تسلیحاتی و موشکی را که بنابر توافق برجام قرار بود ۱۸ اکتبر به پایان برسد، همچنان حفظ میشود.
اتحادیه اروپا تحریمهای موشکی و تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را حفظ میکند
۱۴۰۲/۷/۲۵
شورای اروپا در بیانیهای اعلام کرد: کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحریمهای پیشین سازمان ملل علیه ایران در زمینه تسلیحاتی و موشکی را که بنابر توافق برجام قرار بود ۱۸ اکتبر به پایان برسد، همچنان حفظ میکند.
آمریکا: به تحریمهای موشکی ایران ادامه میدهیم
۱۴۰۲/۷/۱۳
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
ما همچنان ابزار لازم برای هدف قرار دادن گسترش تسلیحات نظامی از سوی ایران مانند موشک و پهپاد را در اختیار داریم.
ما علاوه بر قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل ابزار دیگر مانند تحریم ها، کنترل صادراتی و ارتباطات دوجانبه و چند جانبه را در اختیار داریم.
ما به استفاده از اختیارات تحریمی خود برای مسئول ساختن حکومت ایران ادامه خواهیم داد.
ارسال تسلیحات ادعایی ضبط شده ایران از سوی آمریکا و انتقال آنها به اوکراین
ما به بررسی و نظارت بر اوضاع ادامه خواهیم داد.
این اولین باری نیست که ما دارایی های ایران را مسدود کرده ایم.
چین: آمریکا حق تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را ندارد
۱۳۹۹/۲/۲۵
نمایندگی دائم چین در سازمان ملل متحد:
آمریکا با خروج از برجام به تعهدات خود طبق قطعنامه ۲۲۳۱ عمل نکرد.
این کشور حق ندارد که تحریم تسلیحاتی را بر روی ایران تمدید کند چه رسد به این که باعث فعال شدن مکانیسم ماشه شود.
تلاش برای سوء استفاده از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ره به جایی نمیبرد./ ایرنا
آمریکا از هیچ تلاشی برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران دریغ نمیکند
۱۳۹۹/۲/۲۱
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حساب توییتر خود نوشت که ایالات متحده از تمام روشهای دیپلماتیک برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در سازمان ملل استفاده خواهد کرد.
رژیم صهیونیستی: اروپا از دعوت آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران حمایت کند
۱۳۹۹/۲/۱۹
نماینده رژٰیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در یک نشست مجازی خواستار حمایت کشورهای اروپایی از دعوت آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران شد.
ابراز امیدواری برایان هوک نسبت به تمدید تحریمهای ایران
۱۳۹۹/۲/۱۲
نماینده دولت آمریکا در امور ایران ابراز امیدواری کرد که شورای امنیت سازمان ملل قبل از اتمام دوره تحریمهای تسلیحاتی ایران در ماه اکتبر، اقدام به تمدید این تحریمها کند.
این در حالی است که مقامات روسیه اعلام کردهاند مسکو با چنین اقدامی مخالف است.
پامپئو: حتی اگر کشورهای دیگر با ما همراه نباشند، اجازه نمیدهیم تحریم تسلیحاتی ایران برداشته شود
۱۳۹۹/۲/۱۰
انتقاد سناتور آمریکایی از راهکار پمپئو برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
۱۳۹۹/۲/۱۰
یک سناتور آمریکایی تصمیم وزیر امور خارجه این کشور برای ارائه طرحی حقوقی که موجب اعمال فشار بر شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شود را مورد انتقاد قرار داد.
برنامه ایران برای مقابله با طرح آمریکا
تحریمهای تسلیحاتی؛ طرح ایران چیست؟
۱۳۹۹/۲/۱۶
اما مرگ برجام تازه آغاز راه است. در صورتی که آمریکا موفق به تمدید تحریم تسلیحاتی یا فعال سازی مکانیسم ماشه شود، روابط ایران و آمریکا در یک برهه بسیار حساس وارد مرحله جدیدی خواهد بود. طبق مفاد برجام، موعد رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران حدودا یک هفته قبل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرا میرسد. چنانچه برجام یک هفته قبل از انتخابات آمریکا فروبپاشد، ایران چه تصمیمی خواهد گرفت؟
تهران در واکنش به تلاشهای مصرانه کاخ سفید برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران اقداماتی انجام داده که میتوان آنها را به چند مرحله تقسیم کرد.
به گزارش فرارو، در آستانه سالگرد خروج یکجانبه آمریکا از برجام، تنشها میان تهران و واشنگتن بر سر رفع یا تمدید تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران بالا گرفته است. دولت آمریکا در حالی برای تمدید این تحریمها تلاش میکند که تحریمهای یادشده باید طبق مفاد برجام رفع شوند. آمریکا چند سال پیش از برجام خارج شده و تمام تحریمهای خود را علیه ایران بازگردانده است. با این حال، طرحی حقوقی تهیه کرده که بر مبنای آن آمریکا ممکن است تحریمهای تسلیحاتی را تمدید کند.
طرح مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران متضمن دو بخش است. در بخش اول آمریکا، قطعنامهای با موضوع تمدید تحریمهای تسلیحاتی تهیه و به شورای امنیت ارائه میدهد. متن پیشنویس این قطعنامه تدوین شده و حتی به اطلاع اروپاییها و برخی کشورهای منطقهای رسیده است. مقامات آمریکایی پیش بینی میکنند این قطعنامه از سوی روسیه وتو شود. همچنین، چین به طور علنی یا غیرعلنی با آن مخالفت خواهد کرد. از این رو، وزارت خارجه آمریکا در بخش دوم طرح خود، استدلالی برای ادعای عضویت در برجام آماده کرده است. این وزارتخانه، به کمک وکلای خود، استدلالی حقوقی تدوین کرده که بر مبنای آن آمریکا با هدف فعالسازی «مکانیسم ماشه» در برجام، ادعا خواهد کرد که هنوز یکی از مشارکتکنندگان در برجام است.
دولت آمریکا با جدیت طرح خود را دنبال میکند و در این امر از حمایت فراحزبی برخوردار است. روز دوشنبه، ۳۸۴ تن از نمایندگان مجلس آمریکا در نامهای به پمپئو، از وزارت خارجه آمریکا خواستند که برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران اقدام کند. این نامه، توسط اکثر نمایندگان جمهوریخواه و دمکرات امضا شده است. بر همین اساس میتوان گفت که ایده تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، فقط متعلق به دونالد ترامپ یا پمپئو نیست. بلکه از حمایت کل هیئت حاکمه آمریکا برخوردار است.
برنامه ایران برای مقابله با طرح آمریکا
ایران به این طرح واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده است. اظهارات مقامات و دیپلماتهای ایران نشان میدهد که بحث تحریمهای تسلیحاتی را بسیار جدی گرفته اند. سید عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در پاسخ به سوالی درباره طرح آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی و اینکه اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود، پاسخ ایران چه خواهد بود، گفت: «امیدواریم کار به آنجاها نکشد و احساس میکنیم شاید نکشد، ولی اگر به فرض محال رخ دهد، پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این اقدام و حرکت، مقتضی و قاطع خواهد بود.»
اما این پاسخ چه خواهد بود؟ موسوی از ارائه جزئیاتی در این زمینه خودداری کرد و گفت: «اجازه دهید در اگر ننشینیم و ببینیم شرایط به چه سمتی میرود. اگر رخ داد شاهد خواهید بود که ایران چه پاسخی خواهد داد.»
با این حال، از مجموع اظهارات مقامات و دیپلماتهای ایران میتوان فعلا دو مرحله از طرح این کشور را شناسایی کرد، اما به احتمال زیاد واکنش ایران به این دو مرحله محدود نخواهد بود.
تحریم های تسلیحاتی علیه ایران تا ۶ ماه دیگر لغو خواهد شد!؟
۱۳۹۹/۱/۳۱
پایان تحریم تسلیحاتی ایران تا ۶ ماه دیگر براساس توافق برجام یکی از مواردی است که نگرانی های زیادی در میان مقامات آمریکایی به وجود آورده است. به گونه ای که آن ها بدون هیچ مبنای حقوقی خواهان تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده اند. در همین راستا، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه طی پیامی در حساب توئیتری خود خطاب به شورای امنیت سازمان ملل، تمدید تحریم فروش اسلحه به ایران را درخواست کرد.
تابناک: پایان تحریم تسلیحاتی ایران تا ۶ ماه دیگر براساس توافق برجام یکی از مواردی است که نگرانی های زیادی در میان مقامات آمریکایی به وجود آورده است. به گونه ای که آن ها بدون هیچ مبنای حقوقی خواهان تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده اند.
در همین راستا، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز شنبه طی پیامی در حساب توئیتری خود خطاب به شورای امنیت سازمان ملل، تمدید تحریم فروش اسلحه به ایران را درخواست کرد.
وی مدعی شد که تأمین اسلحه برای ایران موجب «تشدید خشونت» و آغاز یک «مسابقه تسلیحاتی» جدید در خاورمیانه میشود.
پمپئو طی پیامی در حساب توئیتری خود، مدعی شد: «تحریم تسلیحاتی علیه ایران بزرگترین حامی مالی تروریسم در جهان، شش ماه دیگر از امروز به پایان میرسد. شورای امنیت باید قبل از تشدید خشونت و شروع رقابت جدید تسلیحاتی در خاورمیانه، تحریمها علیه ایران را تمدید کند».
پمپئو در ادامه گفت که زمان بهسرعت در حال سپری شدن است و باید زودتر در اینباره اقدام کرد.
فرایند لغو تحریم تسلیحاتی ایران
اشاره پمپئو به تحریم های تسلیحاتی است که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ بازه زمانی پنج ساله برای آن در نظر گرفته شده و حدود یکسال آینده این محدودیت به پایان می رسد. ضمن این که در قطعنامه مذکور برای فعالیت های موشکی ایران نیز محدودیتی هشت ساله در نظر گرفته شده و بعد از این زمان، فعالیت های ایران در این زمینه به شرایط عادی بازخواهد گشت.
تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ برای ممنوعیت فروش سلاح به ایران و صادرات سلاح از ایران وضع شد. پس از توافق برجام مقرر شد این تحریمها ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر ۱۳۹۹) و پس از آنکه گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی صلح آمیز بودن برنامه هستهای ایران را تأیید کرد، برداشته شود.
بیانیه مستقل قطعنامه ۲۲۳۱ از کشورهای عضو خواسته به مدت پنج سال محدودیتهایی را در مورد ارتباط و معاملات تسلیحاتی ایران مراعات کنند.
بر این اساس از دولتها خواسته شده تا از معامله، خرید و فروش و فراهم کردن هرگونه تسهیلات مالی، مبادلاتی وترابری در مورد تجهیزات سنگین نظامی به ایران یا برای استفاده ایران به مدت پنج سال از زمان اجرای برجام یا تسلیم “گزارش جمعبندی مبسوط” اجرای برجام توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی (هر کدام که زودتر باشد) خودداری کنند. در این بخش از قطعنامه از انواع تانک رزمی، سامانههای توپخانه سنگین، هواپیماهای رزمی، هلیکوپترهای تهاجمی، ناو، سامانههای موشکی نام برده شده است.
واکنش روسیه
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، با انتشار پیامی در توئیتر در واکنش به درخواست مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، نوشت: معمولاً مسابقه تسلیحاتی یکجانبه نیست. این یک تلاش جمعی است که در سطح قدرتهای بزرگ و یا قدرتهای منطقهای و فرعی انجام میشود. خطر مسابقه تسلیحاتی را به سختی میتوان از طریق تحریم تسلیحات علیه یک کشور از بین برد. این کار مستلزم تلاش جمعی از طریق مذاکرات است.
واکنش ایران
علاالدین بروجردی در واکنش به درخواست وزیر امورخارجه آمریکا از شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، گفت: بر اساس توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده لذا این بند در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی میشود بنابراین خرید و فروش سلاح برای ایران رفع تحریم میشود.
بروجردی با اشاره به درخواست وزیر خارجه آمریکا از شورای امنیت، گفت: اقدام پمپئو حلقه دیگری از زنجیره اقدامات آمریکا برای لغو آزاد سازی تحریمها است البته به لحاظ مقررات بینالمللی آمریکا راهی جز ارایه قطعنامه جدید به شورای امنیت ندارد. در صورتی که قطعنامهای هم از طرف آمریکا در شورای امنیت عنوان شود قطعا با مخالفت روسیه و چین مواجه میشود لذا آمریکاییها راه به جایی نمیبرند.
این نماینده مردم در مجلس دهم معتقد است: درخواست مایک پمپئو در راستای تلاش مذبوحانه آمریکاییهاست تا بتوانند امتیاز بزرگی که در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار میگیرد را لغو کنند زیرا ایران به موجب این امتیاز میتواند سلاحهای مدرن جهانی را خریداری کند. البته به موجب رفع تحریمهای تسلیحاتی بازار فروش تسلیحات ایران را با توجه به کیفیت سلاحها، رونق خوبی میگیرد که به لحاظ اعتباری و اقتصادی حائز اهمیت است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توافق برجام از پشتوانه قطعنامه شورای امنیت برخوردار است، گفت: هر نقضی نیازمند قطعنامه جدید و اجماع پنج عضو دایم شورای امنیت است که به دلیل مخالفت روسیه و چین با آمریکا اتفاق نخواهد افتاد.
آنچه در پیش است؛ شکست تحریم تسلیحاتی
یکی از اقدامات هوشیارانه ایران در جریان مذاکرات هستهای منتهی به توافق برجام تاکید و مشروط کردن توافق به لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه کشور و مستند و تضمین کردن آن با قطعنامه شورای امنیت بود. به عبارت دیگر در برجام توافق شد که تمامی قطعنامهای مرتبط با پرونده هستهای ایران که تا آن زمان صادر شده ملغی شود.
اما آمریکاییها حاضر نبودند زیر بار لغو تحریمهای تسلیحاتی بروند ولی با مقاومت تیم مذاکره کننده ایران در طولانی ترین مذاکرات تاریخ دیپلماسی وزرای خارجه قدرتهای برتر جهانی برای یک توافقنامه، در نهایت مقرر شد در دو بازه ۵ و ۸ ساله این تحریم ها برداشته شود.
بر این مبنا در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، از تمام کشورهای جهان خواسته شده که محدودیتهای تسلیحاتی زیر را در ارتباط با ایران به مدت پنج سال رعایت کنند:
تأمین، فروش و یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم هرگونه تانک جنگی، خودروهای رزمی زرهی، سامانههای توپخانهای سنگین، هواپیماهای رزمی، بالگردهای تهاجمی، ناوهای جنگی، موشکها و یا سامانههای موشکی، مطابق با اهداف فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل.
تأمین مواد مرتبط، شامل قطعات یدکی، از داخل و یا از طریق قلمروهای تحت حاکمیتشان، و یا توسط اتباع آنها و یا افراد تحت حاکمیت آنها، یا با استفاده از هواپیماها و یا کشتیهای حامل پرچمهای آنها، اعم از اینکه از قلمروشان نشأت گرفته یا خیر، به ایران یا برای استفاده در داخل ایران و یا در جهت تأمین منافع ایران.
ارائه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، پیشنهادات، دیگر خدمات و کمکهای مرتبط با تامین، فروش، انتقال، تولید، حفظ و نگهداری و یا استفاده از تسلیحات و مواد مرتبط توصیف شده در این بند فرعی، به ایران توسط اتباع این کشورها و یا از داخل یا از طریق قلمروهای تحت حاکمیتشان.
حالا ۶ ماه با برداشته شدن این فهرست بلند و استراتژیک باقی مانده و مقامات دولت ترامپ که دو سال پیش به امید بر هم زدن برجام و بازگرداندن همه محدودیتهای هستهای و نظامی علیه ایران از این توافق خارج شدند، نگران و مشوش به مهر ماه میاندیشند که برای اولین بار قرار است رشتههای تحریمشان پنبه شود.
در همین رابطه پنتاگون اعلام کرد تهران ممکن است علاقمند به خرید انواعی از تسلیحات دفاعی پیشرفته روسیه از جمله سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ و هواپیماهای جنگنده سوخو-۳۰ باشد.
این موضوع را تلویحا امیر سرتیپ عبدالکریم بنیطرفی، مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح در حاشیه نمایشگاه هوافضای روسیه در آذرماه گذشته نیز تایید کرده و در مورد خرید جنگنده توسط ایران گفت: کشورهای مختلفی به ما پیشنهاد میدهند. اما همه اینها منوط به آن است که تاریخ پایان تحریمهای تسلیحاتی فرا برسد.
گزارشهای مختلفی منتشر شده که مدعی است ایران با روسیه در خصوص خرید هواپیماهای جنگنده سوخو ۳۰، هواپیماهای یاک۱۳۰، تانک های تی۹۰ و سیستم ضد موشکی اس ۴۰۰ و سیستم های موشکی باستیون در حال مذاکره است. این احتمال نیز وجود دارد که ایران با چین نیز قراردادهای تسلیحاتی امضا کند.
در همین رابطه، احمد بخشایش اردستانی در گفتگو با قدس آنلاین به نگرانی ترامپ از انتخابات ۳ نوامبر(۱۲ آبانماه) و تقارن این موضوع با زمان لغو تحریم های تسلیحانتی ایران به عنوان کی ضربه و شکست سیاسی برای وی اشاره کرده و میگوید: رئیس جمهور آمریکا که دو سال پیش امیدوار بود با خروج از برجام این توافق را در هم بشکند ، حالا نه تنها با یک چالش حیثیتی سنگین در آستانه انتخابات روبروست و باید لغو تحریم های نظامی ایران را نظاره گر باشد، بلکه در بعد امنیتی، اطلاعاتی و نظامی نیز با عملیات عینالاسد و انهدام پهپاد پیشرفته ارتش آمریکا در خلیج فارس عملا دریافته که ایران چندان هم نیازمند خریدهای تسلیحاتی از بیرون نیست و این معادلات او را بر هم زده است.
این کارشناس مسائل راهبردی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها با علم به این موضوع اکنون بیشترین فشار خود را بر روی تحریم های نفتی و بانکی ایران گذاشته اند تا مانع از دسترس ایران به منابع درآمدی خود شوند تا از این طریق تاثیر گذاری و نفوذ ایران را در منطقه کاهش دهند.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: سرو صدا به راه انداختنهای پمپئو در مورد تحریم های تسلیحاتی ایران و خطر توان نظامی کشورمان بیشتر یک جنجال تبلیغاتی برای منحرف کردن افکار عمومی به ویژه در داخل آمریکا در آستانه انتخابات است و به نظر نمیرسد او توان آنرا داشته باشد که اروپاییها را خاصه در شرایط بحران زده امروز این قاره در مورد بر هم زدن برجام که لازمه جلوگیری از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ است مجاب کند. از اینرو به نظر میرسد آمریکاییها تا الان مغلوب بازی حساب شده ایران هستند.