برگزیت انگلیس: آخرین اخبار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا / تصویب و توافق برگزیت
برگزیت انگلیس: آخرین اخبار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا / توافق برگزیت / تصویب طرح برگزیت
برگزیت: در این مطلب از بخش اخبار سیاسی و بین الملل در وب سایت نایریکا به برگزیت, برگزیت چیست, اخبار برگزیت انگلیس, آخرین اخبار برگزیت, توافق برگزیت چیست, دلایل خروج انگلیس از اتحادیه اروپا, عواقب خروج انگلیس از اتحادیه اروپا, طرح برگزیت ترزا می, چرا انگلیس از اتحادیه اروپا خارج می شود می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به برگزیت به روز می شود.
با ما همراه باشید.
وزیر خارجه انگلیس:
۱۳۹۸/۱۱/۱۳
همکاری انگلیس و اروپا درباره ایران پس از برگزیت نیز ادامه دارد.
با خروج از اتحادیه اروپا ما وارد فاز جدیدی از روابط شدهایم نه اینکه به پایان آن رسیده باشیم.
انگلیس پلاک دفتر دیپلماتیک خود را در بروکسل تغییر داد
۱۳۹۸/۱۱/۱۲
انگلیس از بامداد امروز به صورت رسمی از اتحادیه اروپا خارج شد.
ماکرون: برگزیت زنگ هشدار برای کل اتحادیه اروپا است
۱۳۹۸/۱۱/۱۱
رئیسجمهور فرانسه روز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را روزی «غمانگیز» توصیف کرده و آن را زنگ هشداری برای کل اتحادیه اروپا خواند/ فارس
پایین کشیدن پرچم بریتانیا از مقر اتحادیه اروپا در بروکسل
۱۳۹۸/۱۱/۱۱
بریتانیا از ساعت ۱۱ امشب (به وقت گرینویچ) رسما از اتحادیه اروپا خارج می شود.
برداشتن پرچم بریتانیا از مقر اتحادیه اروپا در بروکسل
۱۳۹۸/۱۱/۱۱
بریتانیا از ساعت ۱۱ امشب رسما از اتحادیه اروپا خارج می شود
انگلیس تا ساعاتی دیگر رسماً از اتحادیه اروپا خارج میشود
۱۳۹۸/۱۱/۱۱
ساعت ۲۳:۰۰ شب جمعه به وقت لندن انگلیس پس از سه سال و نیم مجادله، اختلاف و مذاکره سرانجام از اتحادیه اروپا خارج میشود.
بعیدی نژاد، سفیر ایران در لندن:
۱۳۹۸/۱۱/۱۱
انگلیس ساعت ۱۱ امشب بعد از ۴۷ سال رسما اتحادیه اروپا را ترک می کند.
دولت انگلیس مایل به گسترش روابط اقتصادی خود با ایران در دوره جدید است/جماران
جدال لفظی معاون پارلمان اروپا با رهبر حزب برگزیت
۱۳۹۸/۱۱/۱۰
«نایجل فاراژ» در آخرین سخنرانی خود در پارلمان اروپا با واکنش منفی مقامات اروپایی مواجه شد.
فاراژ پس از خروج از این جلسه گفت: ما اروپا را دوست داریم اما از اتحادیه اروپا متنفریم.
انگلیس قرار است فردا (جمعه) رسماً از اتحادیه اروپا خارج شود.
سرودخوانی نمایندگان پارلمان اروپا با همکاران انگلیسى خود در روز پایانی حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا
۱۳۹۸/۱۱/۱۰
انگلیس دیگه رسما از اتحادیه اروپا خارج شد.
دردسرهای تازه انگلیس پس از جدایی از اتحادیه اروپا
۱۳۹۸/۱۱/۱۰
اتحادیه اروپا دسترسی انگلیس به اطلاعات کشورهای عضو اتحادیه را محدود می کند.
فرانسه و هلند نخستین کشورهایی هستند که خواستار قطع داده ها و اطلاعات ۲۷ کشور عضو اتحادیه به انگلیس پس از برگزیت شده اند.
دولت هلند مدعی است انگلیس غیرقانونی و بدون اجازه اطلاعات ۷۵ هزار مظنون به جرایم را که در اتحادیه اروپا زندگی می کنند کپی کرده و این اطلاعات را در اختیار آمریکا نیز قرار داده است.
اتحادیه اروپا معتقد است این اقدام انگلیس می تواند امنیت را در کشورهای عضو به مخاطره اندازد./ شبکه خبر
پارلمان اروپا طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) را به تصویب رساند.
۱۳۹۸/۱۱/۹
موضع بریتانیا درباره برگزیت
۱۳۹۸/۱۱/۴
موگرینی در کنفرانس دفاع و امنیت در پراگ : یک سال پس از همه پرسی (در بریتانیا) هنوز نمی دانیم موضع بریتانیا درباره برگزیت چیست و پیش بینی هم سخت است که چه وقت خواهیم دانست.
امضای توافق برگزیت در اتحادیه اروپا/ پایان اتحاد لندن و بروکسل
۱۳۹۸/۱۱/۴
پس از تایید نهایی برگزیت در پارلمان انگلیس در روز چهارشنبه، تایید ملکه انگلیس در روز پنج شنبه و امضای این توافق از سوی رئیس شورا و رئیس کمیسیون اروپا در روز جمعه، همه چیز برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از نظر قانونی آماده شده است./فارس
ملکه انگلیس لایحه نهایی «برگزیت» را امضا کرد
۱۳۹۸/۱۱/۴
«الیزابت دوم» با امضای لایحه توافق خروج این کشور از اتحادیه اروپا که به تصویب پارلمان رسیده بود، آن را بهصورت قانون درآورد/فارس
«برگزیت» از آخرین مانع پارلمانی عبور کرد
۱۳۹۸/۱۱/۲
نمایندگان پارلمان انگلیس امروز چهارشنبه توافق انگلیس با اتحادیه اروپا برای اجرای «برگزیت» را به تصویب نهایی رساندند تا بریتانیا یک گام دیگر به خروج از اتحادیه اروپا در روز ۳۱ ژانویه نزدیک شود. /فارس
پارلمان انگلیس سرانجام طرح برگزیت را تصویب کرد
۱۳۹۸/۱۰/۲۹
پارلمان انگلیس روز جمعه با اکثریت آرا از طرح مورد نظر «بوریس جانسون»، نخست وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا حمایت کرد.
این طرح با اکثریت قابل توجهی به تصویب پارلمان رسید و قرار است تا ۳۱ ژانویه انگلیس را از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا جدا کند و به تغییرات بنیادین در سیاست خارجی و تجاری انگلیس منجر شود.
تصویب این طرح با ۳۵۸ رای موافق در مقابل ۲۳۴ رای مخالف نشان از حمایت قابل توجه نمایندگان پارلمان انگلیس از طرح نخست وزیر برای اجرای برگزیت است./مهر
ملکه انگلیس: اجرای برگزیت اولویت دولت خواهد بود
۱۳۹۸/۱۰/۲۸
ملکه انگلیس در مراسم افتتاح پارلمان جدید این کشور گفت اولویت دولت او خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در تاریخ ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) است/ فارس
اتحادیه اروپا تا اطلاع ثانوی تصمیمی درخصوص تمدید مهلت برگزیت نمیگیرد
۱۳۹۸/۸/۳
اتحادیه اروپا اعلام کرد تا زمانی که تکلیف انتخابات همگانی در انگلیس مشخص نشود، درباره تمدید مهلت اجرای برگزیت تصمیمی گرفته نخواهد شد.
ضربهای دیگر به توافق برگزیت جانسون وارد شد
۱۳۹۸/۷/۲۹
«جان برکو» رئیس مجلس عوام انگلیس، درخواست دولت را برای رایگیری مجدد درباره توافق برگزیت رد کرد.
نامه بدون امضای نخست وزیر انگلیس برای تمدید مهلت اجرای برگزیت تسلیم اروپا شد.
۱۳۹۸/۷/۲۸
«بوریس جانسون» در این نامه تقاضا کرده تا برگزیت سه ماه دیگر (تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰) به تاخیر افتد.
موافقت سران اتحادیه اروپا با توافق جدید «برگزیت»
۱۳۹۸/۷/۲۵
سران اتحادیه اروپا در نشستی در بروکسل موافقت خودشان را با توافق جدید اتحادیه اروپا و انگلیس در خصوص برگزیت اعلام کردند.
موافقت ملکه انگلیس با مصوبه مجلس اعیان برای جلوگیری از برگزیت بدون توافق
۱۳۹۸/۶/۱۸
این در حالی است که در پی تلاش نخستوزیر انگلیس برای برداشتن موانع اجرای برگزیت در تاریخ مقرر، پارلمان این کشور از امشب به مدت ۵ هفته به حالت تعلیق در میآید.
پارلمان انگلیس طرح ممانعت از برگزیت بدون توافق را تصویب کرد
۱۳۹۸/۶/۱۳
پارلمان انگلیس، یک روز بعد از مخالفت با توافق دولت این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، به خروج بدون توافق از این اتحادیه هم رأی منفی داد.
۱۳۹۷/۱۲/۲۲
پارلمان بریتانیا با توافق دولت برای برگزیت مخالفت کرد / عصرایران
۱۳۹۷/۱۰/۲۵
برگزیت چیست
برگزیت (به انگلیسی: British” and “exit”> Brexit”) به معنی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به خروج آتی بریتانیا از اتحادیه اروپا اشاره دارد. در پی یک همهپرسی در سال ۲۰۱۶ برای خروج، حکومت بریتانیا اعلام کرد در ۲۹ مارس ۲۰۱۷ رویه رسمی برای خروج را آغاز خواهد کرد، که در دیرترین حالت تا ۳۱ مارس ۲۰۱۹، بریتانیا را از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد. خروج از اتحادیه هدفی سیاسی بودهاست که از سوی افراد، گروههای مدافع، و احزاب سیاسی در بریتانیا از زمان پیوستن آن به اتحادیه اروپا در سال ۱۹۷۳ پی گرفته شدهاست. خروج از اتحادیه اروپا طبق معاهده اتحادیه اروپا از حقوق کشورهای عضو فهرست کشورهای عضو اتحادیه اروپا آن است.
طرح توافق و رای گیری ۲۰۱۹ مجلس عوام
طرح پیشنهادی دولت انگلیس. در نوامبر ۲۰۱۸، مبنی بر توافقنامه خروج بریتانیا و پیش نویس اعلامیه سیاسی، که بین دولت انگلیس و اتحادیه اروپا توافق شده بود، منتشر شد. در تاریخ ۱۵ ژانویه ۲۰۱۹، مجلس عوام در مخالفت با این توافق، با اختلاف فاحش۴۳۲ به ۲۰۲ رأی داد، که بزرگترین شکست پارلمانی دولت انگلیس در تاریخ این کشور بهشمار میرود.
نتیجه همه پرسی
در همهپرسی که در ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ در بریتانیا انجام شد، بیش از ۱۷ میلیون نفر به عدم حضور آن کشور در اتحادیه اروپا رأی دادند (در مقابل بیش از ۱۶ میلیون نفری که رأی به ماندن در اتحادیه اروپا دادند) و جنبش برگزیت به موفقیت رسید. برخی صاحبنظران رخدادهایی نظیر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را ناشی از فراگیر شدن نئوناسیونالیسم در آن کشور میدانند.
موافقت مجلس عوام با آغاز مذاکرات برای خروج از اتحادیه اروپا
«ترزا می» در اکتبر ۲۰۱۶ میلادی گفت: تا پایان ماه مارس ۲۰۱۷ میلادی، ماده ۵۰ پیمان لیسبون را فعال میکند و بریتانیا را تا پایان ماه مارس ۲۰۱۹ از اتحادیه اروپا خارج میکند. ماده ۵۰ پیمان لیسبون، روند خروج یک کشور از اتحادیه اروپا را مشخص کردهاست. بر اساس این ماده، دولتی که متقاضی خروج از اتحادیه اروپاست، پس از فعالسازی ماده ۵۰ پیمان لیسبون، سپس دو سال فرصت دارد تا چگونگی خروج از اتحادیه اروپا، نحوه عقد قرارداد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شرایط مربوط از جمله چگونگی دسترسی به بازار مشترک، چگونگی تردد شهروندان کشورها و وضعیت افرادی که در کشورهای دیگر اتحادیه اروپا زندگی یا کار میکنند را تدوین کند. در مدت این دو سال، کشوری که در حال خروج از اتحادیه اروپاست، موظف است تعهداتش را بهعنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا، اجرا کند. اما در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۷ میلادی، دیوان عالی بریتانیا یک رأی جنجالی صادر کرد که به موجب آن، دولت «ترزا می» برای فعالسازی ماده ۵۰ پیمان لیسبون، باید رأی موافق مجلس عوام بریتانیا را نیز بدست آورد. به دنبال صدور رأی دیوان عالی بریتانیا، دولت «ترزا می» نیز در روز پنجشنبه ۲۶ ژانویه ۲۰۱۷ میلادی، لایحه آغاز فرایند خروج از اتحادیه اروپا را به مجلس عوام ارائه کرد.
نمایندگان مجلس عوام بریتانیا نیز در ۸ فوریه ۲۰۱۷ میلادی، با ۴۹۴ رأی موافق در مقابل ۱۲۲ رأی مخالف، لایحه فعالسازی ماده ۵۰ پیمان لیسبون را تصویب کردند. «دیوید دیویس» وزیر برگزیت دولت «ترزا می»، بلافاصله پس از رأی مثبت مجلس عوام، از آن به عنوان یک «رأی تاریخی» یاد کرد.
نتایج اقتصادی – اجتماعی
خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نتایجی اقتصادی – اجتماعی و سیاسی در پی خواهد داشت. برگزیت میتواند در بازار ارز، انرژی، فلزات گرانبها (طلا و…)، کالاهای مختلف و شاخصهای بورس و… تأثیرات مهمی بگذارد.
برگزیت اثرات کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت بر بریتانیا، اتحادیه اروپا و کل جهان خواهد گذاشت. در کوتاه مدت، خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، ایجاد شوکهای روانی و قیمتی به بازار خواهد کرد. در میان مدت، برگزیت میتواند واکنش دولتها و مردم کشورهای دیگر را برانگیزد و آنها نیز خواهان همهپرسی برای خروج از اتحادیه اروپا بشوند. در اینصورت واحد پول مشترک اتحادیه اروپا تأثیر خواهد گرفت و این امر میتواند ماهیت یورو را تغییر داده، کاهش سرمایهگذاری در این منطقه را به دنبال داشته باشد که حاصلی جز رکود نخواهد داشت.
گفته میشود صندوق بینالمللی پول در تازهترین گزارش خودش پیشبینی رشد اقتصادی جهان را از ۳/۴ درصد به ۳/۲ درصد کاهش داده و علت این اُفت را برگزیت – همین احتمال خروج بریتانیا و تردید در سرمایهگذاری کلان در این منطقه – دانستهاست. البته در بلندمدت دنیای اقتصاد این موضوع را خواهد پذیرفت و سرمایهگذاریها و شرایط اقتصادی در این منطقه، روال عادی خودش را خواهد داشت.
تبعات
- سقوط ارزش پوند، نفت و بازارهای جهانی. بهای پوند نسبت به دلار به سطحی سقوط کرد که از سال ۱۹۸۵ بیسابقه است.
- نخستوزیر بریتانیا (دیوید کمرون) که از حامیان ماندن بود استعفا داد. از هم حزبی او بوریس جانسون شهردار سابق لندن که جنبش خروج از اتحادیه را رهبری میکرد به عنوان گزینه جایگزینی کامرون یاد شد. اما در نهایت ترزا می نخستوزیر شد.
- یورونیوز: با خروج بریتانیا از اروپا، لیگ برتر انگلستان در خطر از دست دادن بیش از ۱۲۰ بازیکن اروپایی شاغل در این لیگ است.
- بهای نفت ۶٪ کاهش یافت. ارزش پوند به کمترین مقدار در ۳۰ سال اخیر و شاخص بورس لندن به پایینترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید.
- پس از رای بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا، شین فین، بزرگترین حزب ناسیونالیست در سراسر ایرلند (و شاخه سیاسی) ارتش جمهوریخواه ایرلند سابق، خواهان جدایی ایرلند شمالی از بریتانیا شد. در همهپرسی ۲۰۱۶ برای خروج مردم ایرلند شمالی به ماندن رای داده بودند. (برای پیوستن به جمهوری ایرلند)
معامله ترک اروپا
روز یکشنبه ۷ اوت ۲۰۱۷ ساندی تلگراف به نقل از منابع گزارش کرد، انگلستان آماده است تا ۴۰ میلیارد یورو (۴۷میلیارد دلار) به عنوان بخشی از معامله برای ترک اتحادیه اروپا بپردازد. اتحادیه اروپا عدد ۶۰ میلیارد یورو را منتشر کرده و خواستار پیشرفت مهمی در حل بدهیهای انگلستان قبل از شروع مذاکرات برسر موضوعاتی مانند آینده ترتیبات تجاری شدهاست.