تشخیص علایم اولیه نابینایی ناشی از دیابت با کمک گوشی هوشمند

علمی و تکنولوژی 🔥 ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

تشخیص علایم اولیه نابینایی ناشی از دیابت با کمک گوشی هوشمند

محققان “دانشگاه بن” آلمان در مطالعه اخیر خود موفق به توسعه فناوری نوینی شده‌اند که توسط آن می‌توانند علایم اولیه نابینایی ناشی از دیابت را تشخیص دهند.
تشخیص علایم اولیه نابینایی ناشی از دیابت با کمک گوشی هوشمند

محققان “دانشگاه بن” آلمان در مطالعه اخیر خود موفق به توسعه فناوری نوینی شده‌اند که توسط آن می‌توانند علایم اولیه نابینایی ناشی از دیابت را تشخیص دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یکی از اثرات مخرب دیابت صدمه‌ای است که می‌تواند به شبکیه وارد کند. دیابت با تخریب رگ‌های خونی در چشم اکنون علت اصلی نابینایی در بزرگسالان مبتلا به این بیماری محسوب می‌شود. یک تیم بین‌المللی از دانشمندان فناوری را توسعه داده‌اند که می‌تواند رتینوپاتی دیابتی(Diabetic retinopathy) را در مراحل اولیه تشخیص دهد. روش آنها استفاده از یک تلفن هوشمند استاندارد به عنوان پایه‌ای برای یک روش تشخیصی کم هزینه است که می‌تواند تا حد زیادی کیفیت مراقبت از بیماران مبتلا به این بیماری را در مناطق در حال توسعه بهبود بخشد.

رتینوپاتی دیابتی عارضه‌ای ناشی از دیابت است که به دلیل تغییرات ایجاد شده در رگ‌های خونی رخ می‌دهد. وقتی عروق خونی در شبکیه آسیب می‌بینند ممکن است باعث نشت مایع یا خون شده یا منجر به رشد شاخه‌های عروقی شکننده و کلاف مانند شده و باعث تخریب شبکیه شود. در نتیجه تصویری که شبکیه به مغز می‌فرستد تار شده یا کج و معوج می‌شود. رتینوپاتی دیابتی یکی از علل اصلی کاهش دید است.

طبق گفته موسسه ملی چشم، رتینوپاتی دیابتی بین ۴۰ تا ۴۵ درصد بیماران مبتلا به دیابت را در آمریکا تحت تأثیر قرار می‌دهد. دکتر “ماکسیمیلیان وینترگرست”(Maximilian Wintergerst) از بخش چشم پزشکی بیمارستان دانشگاه بن گفت: اگر رتینوپاتی به موقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد، می‌توان با درمان سریع از فرایند از بین رفتن بینایی افراد جلوگیری کرد. یک جنبه مهم درمان، کنترل بهتر دیابت است. علاوه بر این، می‌توان قبل از بروز مشکلات بیشتر، لایه زیری شبکیه را با نور لیزر نیز درمان کرد.

وینترگرست و همکارانش از بیمارستان دانشگاه بن با همکاری محققان “بیمارستان چشم سانکارا”(Sankara Eye Hospital) در بنگلور هندوستان توانستند دریابند چگونه رتینوپاتی دیابتی را می‌توان در کشورهای در حال توسعه در مراحل اوایل بروز این بیماری تشخیص دهند.

این تیم نیز مانند بسیاری از محققان در حال یافتن راه حل‌های کم هزینه برای تشخیص مشکلات پزشکی، به طراحی تلفن هوشمند مدرن روی آوردند. محققان چهار رویکرد متفاوت را برای طراحی اهرم دوربین داخلی دستگاه برای تصویربرداری از شبکیه آزمایش کردند و دریافتند که یکی از آن رویکردها با استفاده از آداپتور مخصوص، واضح‌ترین تصویر از شبکیه را ایجاد می‌کند.

وینترگرست گفت: بهترین نتیجه در آزمایش ما توسط یک آداپتور مجهز به یک لنز اضافی که به تلفن هوشمند وصل شده است، بدست آمد. توسط این فناوری این امکان وجود دارد که تقریباً در مراحل اولیه ۸۰ درصد از بخش چشم با هرگونه تغییر شبکیه قابل تشخیص باشند. آسیب‌های پیشرفته وارده به چشم را نیز می‌توان در ۱۰۰ درصد موارد تشخیص داد.

این روش با تصویربرداری از قسمت پشت چشم و جمع آوری اطلاعات درباره تغییرات در شبکیه عمل می‌کند، با این وجود اپتومتریست‌های آموزش دیده قادر به انجام معاینات در عرض یک یا دو دقیقه هستند.

دکتر “رابرت فینگر”(Robert Finger) از بیمارستان دانشگاه بن گفت: پس از انجام عملیات تصویربرداری، تصاویر به دست آمده از طریق اینترنت برای تشخیص به چشم پزشک ارسال می‌شوند.

محققان اکنون در حال کار بر روی برنامه‌ای هستند که می‌تواند این نوع مراقبت از راه دور را تسهیل کند.

یافته‌های این مطالعه در مجله “Ophthalmology” منتشر شد.

انتهای پیام

منبع

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments