۳۵ خط قرمز کرونا برای فوتبال ایران!/ تعلیق در انتظار تیم‌های با ۵ مبتلا

فوتبال ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

۳۵ خط قرمز کرونا برای فوتبال ایران!/ تعلیق در انتظار تیم‌های با ۵ مبتلا

تعیین چارچوب‌های سلامت محور در مورد برگزاری مسابقات لیگ فوتبال که به صورت دستورالعمل قابل اجرا تعریف و ابلاغ شده است، مسائل متعددی دارد که چه از سوی تصمیم گیرندگان و چه از سوی باشگاه‌ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
۳۵ خط قرمز کرونا برای فوتبال ایران!/ تعلیق در انتظار تیم‌های با ۵ مبتلا

تعیین چارچوب‌های سلامت محور در مورد برگزاری مسابقات لیگ فوتبال که به صورت دستورالعمل قابل اجرا تعریف و ابلاغ شده است، مسائل متعددی دارد که چه از سوی تصمیم گیرندگان و چه از سوی باشگاه‌ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، یکی از راه‌های کاهش مواجهه و قطع زنجیره تماس رعایت فاصله گذاری اجتماعی است و از آن جا که بسیاری از شاغلان و مراجعان در معرض بیماری کووید ۱۹ هستند و محل‌های برگزاری لیگ یکی از اماکن تجمع محسوب شده که می‌تواند سبب انتقال بیماری شود و از طرفی حفظ سلامت نیروی کار، ورزشکاران و مراجعان از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین در این راستا باید موارد مختلفی رعایت شود.

در راهنمای گام دوم مبارزه با کووید-۱۹(کرونا ویروس) فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط لیگ فوتبال که به تازگی اعلام شد موارد مختلفی در برگزاری لیگ فوتبال را مدنظر قرار داده است که با نگاهی اجمالی به آن می‌توان مهم‌ترین مفادش را در ۳۵ بند خلاصه کرد که در مورد برخی از این بندها باید بررسی و توجه بیشتری چه از سوی متولیان امر از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ قرار گیرد.

خداحافظی تماشاچیان با تمرینات و مسابقات

برگزاری مسابقات و تمرینات بدون حضور تماشاچی از جمله مهم‌ترین مسائلی است که از سوی متولیان امر مدنظر قرار گرفته است و باید به صورت دقیق از سوی باشگاه‌ها به آن به ویژه در حین برگزاری تمرینات توجه شود.

تعلیق در انتظار تیم ها در صورت وجود بیش از ۵ مبتلا

در صورت وجود بیش از پنج نفر با علایم مثبت یا مثبت شدن تست های تشخیصی مبنی بر ابتلای فرد به کووید ۱۹، فعالیت تیم مربوطه تا زمان بهبود مبتلایان و کسب گواهی سلامت، معلق خواهد شد، همچنین در صورت وجود علائم یا تست مثبت، فرد مذکور مجوز همراهی تیم را نداشته و ضروری است به مدت ۱۴ روز قرنطینه شود.

موضوع مهم در این بخش سرنوشت برگزاری مسابقات در صورت تعلیق تیم‌هایی است که تعداد مبتلایان آن ها به بیش از پنج مورد می رسد و به طور حتم چنین اتفاقی دوره زمانی لیگ برتر را به بیش از ۴۵ روز افزایش خواهد داد و موجب می شود تا بازهم پرونده لیگ باز بماند!

گندزدایی توپ و یک سوال بسیار مهم

بر اساس این دستورالعمل توپ در فواصل زمانی اوت یا توقف تمرین و قبل و بعد از بازی گندزدایی شود، اما نکته بسیار مهم که باید از سوی کارشناسان به آن پاسخ داده شود این است که آیا کیفیت استفاده از توپ بعد از گندزدایی پایین می‌آید یا این مسئله تاثیری در نحوه حرکت توپ در حین تمرین یا مسابقه ندارد؟

هر مسابقه یک تست

انجام تست در زمان مسابقات باید در فاصله زمانی هر پنج روز یک بار انجام شود و با توجه به اینکه اعلام شده است ۹ هفته پایانی لیگ برتر در ۴۵ روز برگزار خواهد شد بنابراین دوره زمانی انجام مسابقات لیگ برتر و انجام تست برابر است.

هر نفر یک اتاق و چالش توان مالی برای باشگاه ها

اعلام شده است که در محل اقامت در هر اتاق یک نفر استقرار یابد و اگر تا پایان تمرینات بازیکنان در قرنطینه باشند، اتاق افراد باید کاملا مجزا باشد، این مسئله اما به اعتراض برخی از باشگاه‌ها همراه شده و اعلام کرده‌اند که با توجه به مشکلات مالی در این زمینه با محدودیت مواجه هستند. حال اما اجرای دقیق این بند باید از سوی ناظران تعیین شده مورد توجه قرار گیرد تا به صورت دقیق باشگاه‌ها به آن عمل کنند و با عدم توجه به آن سلامت بازیکانان و سایر عوامل تیم را به خطر نیاندازند.

محدودیت برای حضور خبرنگاران و عکاسان

مورد مهم دیگر ایجاد محدودیت برای حضور عکاسان و خبرنگاران است که باید با همکاری رسانه‌ها در این زمینه گام برداشت؛ بر اساس این دستورالعمل حداکثر ۱۰ نفر عکاس و ۱۰ نفر خبرنگار با حفظ فاصله فیزیکی می توانند در ورزشگاه‌ها حضور پیدا کنند و حضور آن‌ها در تمرینات به میزان حداقل ممکن طبق مفاد این دستورالعمل خواهد بود و در این زمینه باید رعایت بهداشت فردی (با ماسک) و فاصله گذاری در دستور کار قرار گیرد خبرنگاران و عکاسان مجاز با ماسک و دستکش چه در ورزشگاه در روز مسابقه و تمرین حضور یابند.

ماساژ و حوضچه آب ممنوع

در طول برگزاری تمرین و مسابقات انجام ماساژ و نیز استفاده از حوضچه‌های آب سرد و گرم ممنوع اعلام شده است و باشگاه‌ها باید به انجام این مسئله توجه جدی داشته باشند و به هیچ وجه ممکن تخطی نکنند.

توجه به برخی جزییات از سوی باشگاه

در این دستورالعمل همچنین مواردی جزیی اما بسیار مهم نیز عنوان شده که نیازمند رعایت دقیق آن از سوی تمامی اعضای یک باشگاه است که در این زمینه می توان به رعایت فاصله حداقل  یک متری بین افراد، حداقل برخورد بدنی با دیگران، ممنوعیت تمرینات کششی به صورت کمک گرفتن از دیگران، برگزاری  مراسم استقرار دسته جمعی تیم ها قبل و بعد از مسابقه و دست دادن و رد و بدل کردن نمادهای تیم ها به یکدیگر، ممنوعیت حلقه زدن تیمی در تمرینات و بازی، حفظ فا صله سه متری از سوی توپ جمع کن‌ها، ضرورت هرگونه تمرینات غیرتوپی با فاصله ۲ متری، خودداری از برگزاری جلسات حضوری، ممنوعیت تجمع بازیکنان و مربیان در رختکن و رعایت نحوه حضور در رختکن در ۲ گروه، ممنوعیت رفتن به سمت نیمکت تیم مقابل و اهدا جوایز و گل، مجاز بودن حضور حداکثر توانند در طول یک جلسه تمرین، ممنوعیت رد و بدل کردن اشیا، وسایل تمرین، نوشیدنی و خوراکی، ممنوعیت قراردادن بطری آب در کنار زمین و الزام افراد به استفاده از قمقه مربوط به خود و قطع ۳۰ دقیقه ای تمرین برای نوشیدن مایعات اشاره کرد.

در ادامه می‌توانید مهم ترین موارد تعریف شده در راهنمای گام دوم مبارزه با کووید-۱۹(کرونا ویروس) فاصله گذاری اجتماعی و الزامات سلامت محیط لیگ فوتبال که در ۳۵ مورد خلاصه شده است را مشاهده کنید.

۱- مسابقات بدون تماشاچی برگزار شود.

۲- حضور تماشاچی در طول تمرینات ممنوع است.

۳- فاصله حداقل  یک متری بین افراد رعایت شود.

۴- در هنگام تمرینات گروهی سعی شود حداقل برخورد بدنی با دیگران صورت پذیرد.

۵- تمرینات کششی به صورت کمک گرفتن از دیگران ممنوع است.

۶- مراسم استقرار دسته جمعی تیم ها قبل و بعد از مسابقه و دست دادن و رد و بدل کردن نمادهای تیم ها به یکدیگر ممنوع است.

۷- جهت تردد، بازیکنان و کادر فنی و سایر افراد در صورت امکان از اتومبیل شخصی خود استفاده کنند و در صورت استفاده از ماشین های عمومی ازجمله اتوبوس، مینی بوس، ون در هر ردیف یک نفر و به صورت ضربدری بنشینند و حداکثر از یک سوم تا یک چهارم ظرفیت خودرو استفاده شود و در صورت استفاده از اتومبیل های سواری حداکثر با احتساب راننده، سه نفر در هر خودرو حضور داشته باشند.

۸- حلقه زدن تیمی در تمرینات و بازی ممنوع شود.

۹- حضور عکاسان و خبرنگاران در تمرینات به حداقل ممکن طبق مفاد این دستورالعمل خواهد بود و در صورت حضور ایشان رعایت بهداشت فردی (با ماسک) و فاصله گذاری الزامی است. عکاسان مجاز با ماسک و دستکش برای حضور در ورزشگاه حداکثر ۱۰ نفر با حفظ فاصله فیزیکی هستند و خبرنگاران مجاز با ماسک و دستکش برای حضور در ورزشگاه حداکثر ۱۰ نفر با حفظ فاصله فیزیکی هستند.

۱۰- توپ جمع کن ها با حفظ فا صله سه متر بر اساس وسعت ورزشگاه در مکان های مشخص با ما سک و دستکش استقرار یابند.

۱۱- ناظر داوری، ناظر بازی و داور چهارم با حفظ فا صله حداقل ۲ متر فاصله با ماسک و دستکش مجاز به حضور در کنار زمین هستند.

۱۲- در حین انجام هرگونه تمرینات غیرتوپی حداقل فاصله (۲ متر) ضروری است.

۱۳- تا حد امکان از برگزاری جلسات حضوری خود داری شود و جلسات به صورت ویدئو کنفرانسی باشد و در صورت برگزاری جلسات رعایت فاصله گذاری و همچنین استفاده از ماسک الزامی است.

۱۴- به منظور حفظ فاصله فیزیکی، تعداد و تراکم بازیکنان در هر جلسه تمرینی، متناسب با مساحت فضای آزاد تعیین شود.

۱۵- در تمرین بازیکنان به صورت انفرادی، در این مرحله فقط به صورت انفرادی و در فضای آزاد با حفظ فاصله فیزیکی مجاز (۲ متر از هر طرف) صورت گیرد و در حین تمرین در صورت حضور مربی در کنار بازیکن باید فاصله حداقل ۲ متر رعایت شود.

۱۶- برای حضور در رختکن در ابتدا ۱۱ نفر اصلی در دو گروه پنج و شش نفره برای دریافت خدمات پزشکی (درصورت لزوم) و نیز پوشیدن لباس وارد رختکن شوند که هر گروه ۱۰ دقیقه فرصت آماده شدن را خواهد داشت و بقیه بازیکنان در دوگروه پنج و چهار نفره وارد رختکن شوند.

۱۷- کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان و استفاده حداکثری از تلفن، شبکه های اجتماعی مدنظر قرار گیرد.

۱۸- کادر بیمار بر مجاز، با ماسک و دستکش چهار نفر با حفظ حداقل فاصله فیزیکی خواهند بود.

۱۹- تمامی افراد که ملزم به حضور در محل تمرین یا مسابقه هستند و نیاز به استفاده از وسیله نقلیه تیم هستند، باید به این صورت در وسیله مذکور استقرار یابند؛ ابتدا اینکه در هر ردیف اتوبوس تنها یک نفر قرار گرفته و نفر بعدی در ردیف بعدی به صورت متقاطع بنشیند، دوم اینکه محل نشستن در هر وسیله مشخص و مختص به همان فرد باشد و مورد سوم اینکه با توجه به شرایط مذکور هر تیم باید توسط حداقل ۲ اتوبوس انتقال پیدا کند.

۲۰- رفتن به سمت نیمکت تیم مقابل و اهدا جوایز و گل ممنوع است.

۲۱- کادر صدا و سیما با حداقل افراد و با پوشویدن ماسک و دستکش مجاز به حضوور در ورزشگاه هستند.

۲۲- افراد مجاز برای نشستن روی نیمکت هر تیم با حفظ فاصله یک صندلی  شامل سرپرست تیم، سرمربی، یک نفر مربی، یک نفر مربی دروازه بان ها، یک نفر پز شک یا فیزیوتراپیست، یک نفر امدادگر، یک نفر تدارکات می باشند و سایر بازیکنان (بازیکنان ذخیره) باید در نزدیک ترین جایگاه به نیمکت با حفظ فا صله استقرار یابند و در صورت حضور پزشک و فیزیوتراپیست با هم، امدادگر حضور نخواهد داشت.

۲۳- تیم ها تا اطلاع ثانوی اجازه بکارگیری ماساژور را ندارند و بدیهی است پس از بررسی وضعیت شیوع و بروز کرونا در این خصوص تصمیم گیری و نتیجه ابلاغ می شود. علاوه بر این در طول برگزاری تمرین و مسابقات انجام ماساژ و نیز استفاده از حوضچه های آب سرد و گرم ممنوع است.

۲۴- درصورت وجود بیش از پنج نفر با علایم مثبت یا مثبت شدن تست های تشخیصی مبنی بر ابتلای فرد به کووید ۱۹، فعالیت تیم مربوطه تا زمان بهبود مبتلایان و کسب گواهی سلامت، معلق خواهد شد.

۲۵- حداکثر نفراتی که می توانند در طول یک جلسه تمرین برای هر تیم در زمین فوتبال حضور یابند شامل بازیکنان ۲۵ نفر، حداکثر کادر فنی یک نفر سرمربی، یک نفر کمک مربی، یک نفر مربی بدنساز، یک نفر مربی دروازه بان، یک نفر از کادر پز شکی، یک نفر امدادگر ورز شی و دو نفر تدارکات، دو نفر آنالیزور و یک نفر سرپرست تیم است.

۲۶- انجام تست در زمان مسابقات باید در فاصله زمانی هر پنج روز یک بار انجام شود.

۲۷- تجمع بازیکنان و مربیان در رختکن ممنوع است.

۲۸- در محل اقامت در هر اتاق یک نفر استقرار یابد و اگر تا پایان تمرینات بازیکنان در قرنطینه باشند، اتاق افراد باید کاملا مجزا باشد.

۲۹- امکان رد و بدل کردن اشیا، وسایل تمرین، نوشیدنی و خوراکی ممنوع است.

۳۰- توپ در فواصل زمانی اوت یا توقف تمرین و قبل و بعد از بازی گندزدایی شود.

۳۱- قراردادن بطری آب در کنار زمین ممنوع بوده و هر فرد باید از قمقه مربوط به خود برای نوشیدن مایعات استفاده کند.

۳۲- قطع تمرین برای نوشیدن مایعات هر ۳۰ دقیقه و زیر نظر کادر پزشکی الزامی است.

۳۳- در صورت وجود علائم یا تست مثبت، فرد مذکور مجوز همراهی تیم را نداشته و ضروری است به مدت ۱۴ روز قرنطینه باشد.

۳۴- در مدت زمان تمرین انفرادی در صورت بروز علایم ضروری است بلافاصله از فرد تست گرفته شود.

۳۵- مدت زمان دقیق تمرینات انفرادی حداکثر ۹۰ دقیقه خواهد بودکه حداکثر به میزان ۵ جلسه در هفته انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments