لواسان: آخرین اخبار، بهترین منطقه، نقشه / بازداشت معاون شهرداری لواسان

اجتماعی 🔥 ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

لواسان: آخرین اخبار، بهترین منطقه، نقشه / دستگیری شهردار لواسان و تعدادی از کارمندان و اعضای شورای فعلی شهر

لواسان: در این مطلب از بخش اخبار اجتماعی وب سایت نایریکا به آخرین اخبار مربوط به لواسان، دستگیری شهردار لواسان، لواسان, نقشه لواسان, لواسان کوچک, لواسان بزرگ, بهترین منطقه لواسان, دستگیری شهردار لواسان می پردازیم.

این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به لواسان به روز می شود.

با ما همراه باشید.

لواسان, نقشه لواسان, لواسان کوچک, لواسان بزرگ, بهترین منطقه لواسان, دستگیری شهردار لواسان

لواسان, نقشه لواسان, لواسان کوچک, لواسان بزرگ, بهترین منطقه لواسان, دستگیری شهردار لواسان

هشدار امام جمعه لواسانات نسبت به انتخاب شهردار

۱۳۹۹/۱/۱۶

شهرداری لواسان گوشت قربانی نیست که هرکس تکیه‌ای از آن را بکَند، بلکه حق مردم لواسان است که پس از دورۀ محنت و سختی، زندگی و آرام و شهری سالم داشته باشند و آنان خواهان شهرداری پاک‌دست و مردمی هستند


امام جمعه لواسان: بستن منافذ فساد وظیفه مجلس است و جلس فعلی نمی‌تواند منافذ فساد را ببندد

۱۳۹۸/۱۱/۲۶

حجت‌الاسلام سعید لواسانی:

مردم تهران کاری به اصلاح‌طلبی و اصولگرایی ندارند و دغدغه اصلی آنها فساد و وضعیت معیشت است.


واکنش امام جمعه لواسانات به میتینگ انتخاباتی عجیب تاجگردون / “این برای رد صلاحیت وی کافی نیست!؟”

۱۳۹۸/۱۱/۲۶

حجت‌الاسلام لواسانی:

احتمالا جشن افتتاح ستاد تاجگردون را دیده‌اید.

شورای محترم نگهبان وی را رد صلاحیت کرد و مجدداً تایید. الان چه می‌کند؟

آیا وهن نظام و وهن مجلس نیست؟

آیا همین برای ردصلاحیت وی کافی نیست؟


دستور ویژه رئیسی برای پیگیری پرونده تخلف در منطقه لواسانات

۱۳۹۸/۱۱/۲۶

رییس قوه قضاییه در دیدار با مادر ۵ شهید خانواده افراسیابی دستور ویژه‌ای برای پیگیری پرونده تخلف مطرح شده از جانب این خانواده در منطقه لواسانات صادر کرد./ ایرنا


مسئولان شهری متخلف در زمین‌خواری لواسانات تحت تعقیب قرار گرفتند

۱۳۹۸/۱۱/۲۶

رئیس قوه قضاییه:

مسئولان شهری متخلفی که در پرونده زمین‎خواری‌های لواسانات نقش داشتند، تحت پیگرد قرار گرفته‌اند.

درباره تصاحب بخش‎های از زمین پر وسعت کلاک هم گزارشاتی دریافت شد که با اقدام قوه قضاییه کل این زمین در منطقه کلاک از دست افراد متخلف بازپس گرفته شده و به بیت‎المال بازگردانده شد.


امام جمعه لواسانات از بازداشت معاون شهرداری این شهر خبر داد

۱۳۹۸/۱۱/۱۹

امام جمعه لواسانات از بازداشت معاون شهرداری این شهر خبر داد

امام جمعه لواسانات از بازداشت معاون شهرداری این شهر خبر داد


شهردار لواسان دستگیر شد

۱۳۹۸/۱۱/۸

فرماندار شهرستان شمیرانات: شهردار شهر لواسان، دو نفر اعضای شورای فعلی شهر و دو نفر از کارمندان شهرداری لواسان پیش از ظهر امروز دستگیر شدند/ فارس

امام جمعه لواسانات: چقدر تذکر دادیم که در ⁧ لواسان ⁩ شتر را با بارش می‌برند، بی توجه بودند

امام جمعه لواسانات

امام جمعه لواسانات


نقشه لواسان

لواسان, نقشه لواسان, لواسان کوچک, لواسان بزرگ, بهترین منطقه لواسان, دستگیری شهردار لواسان, چطور برم لواسان, لواسان ویلا, بهترین منطقه لواسان, نقشه لواسان, نزدیکترین ایستگاه مترو به لواسان, لواسان کوچک, قیمت خانه در لواسان

نقشه لواسان


بهترین منطقه لواسان

عصطلک یا عسلک جزو بهترین مناطق لواسان کوچک است.

قیمت خانه در لواسان کوچک در بخشی مناطق احدودا متری

قیمت خانه در لواسان در سال ۱۳۹۴

در منطقه لواسان، اکثر آپارتمان‌های این منطقه متراژهای بالای ۱۵۰ متر دارند و آپارتمان‌های با متراژهای پایین بیشتر در حاشیه لواسان است.
در لواسان قیمت‌ مسکن دست کمی از قیمت‌های بالای شهر تهران ندارد، لواسان کوچک به سوئیس تهران معروف است و گران‌ترین‌ها را در خود جای می‌دهد.

قیمت هر متر آپارتمان مسکونی در بلوار امام خمینی(ره) لواسان کوچک از متری شش میلیون تومان آغاز و تا متری ۱۵ میلیون تومان نیز می‌رسد. در بقیه مناطق لواسان قیمت هر متر مربع آپارتمان حداقل ۲٫۵ میلیون تومان است که این آپارتمان‌ها بیشتر در حاشیه لواسان قرار دارند.

به گفته یکی از مشاوران املاک در منطقه لواسان، اکثر آپارتمان‌های این منطقه متراژهای بالای ۱۵۰ متر دارند و آپارتمان‌های با متراژهای پایین بیشتر در حاشیه لواسان است.

به گفته این مشاور، قیمت آپارتمان‌های قدیمی در محله بلوار امام خمینی(ره) لواسان از متری شش میلیون تومان شروع می‌شود و هر چه آپارتمان نونوارتر و سال ساخت آن کمتر باشد، قیمت افزایش می‌یابد و تا متری ۱۵ میلیون تومان نیز می‌رسد.

او در ادامه گفت: منطقه عسلک لواسان گران‌ترین منطقه به شمار می‌رود و آپارتمان در این منطقه تا متری ۲۶ میلیون تومان نیز معامله شده است.

قیمت آپارتمان در لواسان
آدرسمتراژسن‌ بناقیمت واحد(تومان)
لواسان- عسلک۱۵۰نوساز۲۰,۰۰۰,۰۰۰
لواسان- بلوار امام خمینی۱۶۰نوساز۱۵,۰۰۰,۰۰۰
لواسان- کمربندی۷۳۳۱۰,۲۷۰,۰۰۰
لواسان۱۱۶نوساز۱۰,۰۰۰,۰۰۰
لواسان- گلندوک۲۵۰نوساز۷,۲۰۰,۰۰۰
لوسان- شورکاب۶۰۶,۸۵۰,۰۰۰
لواسان۱۴۰۲۶,۰۰۰,۰۰۰
لواسان- خ معلم۱۰۸۱۲۵,۲۰۰,۰۰۰
لواسان۱۴۵۴,۳۵۰,۰۰۰
لواسان- کند علیا۶۵۲,۵۰۰,۰۰۰

منبع: اقتصاد نیوز


لواسان در ویکی پدیا

لَواسان یکی از شهرهای شهرستان شمیرانات در استان تهران و مرکز بخش لواسانات است. در اصطلاح عامیانه به این شهر لواسون می‌گویند.

لواسان درّه‌ای است ییلاقی و خوش آب و هوا در دامنه‌های جنوبی کوه‌های البرز که به خاطر داشتن چشم‌اندازهای بکر و زیبا از رودخانه جاجرود و دریاچهٔ زیبای سد لتیان شهرت یافته‌است. طبیعت سرسبز لواسان از دامنه‌های شمالی این شهر آغاز می‌شود و تا ساحل دریاچه سد لتیان ادامه دارد. در چشم‌اندازهای این منطقه می‌توان طبیعت را در چهار فصل سال به زیبایی هرچه بیشتر تماشا کرد.

شهر لواسان در ۱۱ کیلومتری شمال شرق تهران قرار دارد و به عنوان نزدیک‌ترین منطقهٔ خوش آب و هوا و ییلاقی شهر تهران به‌شمار می‌آید. فاصله لواسان تا اتوبان بابایی تهران حدود ۷ کیلومتر می‌باشد که در کمتر از ۱۵ دقیقه می‌توان به آن دسترسی داشت. همچنین این باغشهر از طریق جاده لشگرک، به آسانی به اتوبان ارتش و شمیران دسترسی دارد.

جمعیت لواسان

این شهر در سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای ۱۸٬۱۴۶ نفر جمعیت بوده‌است که شامل ۹۳۱۸ نفر مرد، ۸۸۲۸ زن و ۶۱۳۰ خانوار بوده‌است.

مکان نگاری لواسان

شهر لواسان در دامنهٔ رشته کوه البرز و در موقعیت ۳۵٫۸° عرض شمالی و ۵۱٫۶° طول شرقی واقع شده‌است. متوسط ارتفاع شهر ۱۷۰۰ متر از سطح دریا است که در ساحل دریاچه سد لتیان به ۱۶۰۰ متر و در شمالی‌ترین نقاط شهر به ۱۸۵۰ متر می‌رسد.

شهر لواسان را از شمال، کوه‌های ورجین، باغدره، کند و سینک* افجه، از سمت باختر کوه‌های قصران، از سمت شمال خاوری و خاور کوه‌های ایرا، فیل زمین، لواسانکوه و جاجرود و از جنوب کوه‌های تلو، قوچک، زینکوه و اراکوه در بر می‌گیرند.

این شهر مرکز بخش لواسانات می‌باشد. بخش لواسانات مناطق زیادی را دربر می‌گیرد اما بدنهٔ شهر لواسان را از باختر به خاور محله‌های لشگرک، باغ سرهنگ قریب، نوشانی، اصطلک، توک مزرعه، اصطلک پایین (کشفیا)، چناربن، احمدآباد، باستی، شورکاب، جائیج (جاج)، گلندوک (گلهم دو رودک)، نجارکلا (شامل سیدپیاز)، دستگرد، قاضی‌آباد، ناران، کلاک، باغ دره، سبو کوچک، تیمورآباد، ناظم آباد و سبو بزرگ تشکیل می‌دهند. هر یک از محله‌های نامبرده فوق تا قبل از تأسیس شهرداری لواسان در سال ۱۳۴۹ توسط باغات و مزارع احاطه شده بودند اما با رشد شهرنشینی و مهاجرت و گسترش شهر لواسان که ناگزیر همراه با تخریب باغات و مزارع و تبدیل آن‌ها به ساختمان‌های مسکونی و ویلاها بوده‌است؛ به مرور بزرگتر شده و به همدیگر چسبیده، یکپارچه و ادغام گردیده‌اند.

ریشه‌ شناسی لواسان و پاره‌ای از تاریخ منطقه

  • لواسان در زبان پارسی پهلوی به معنای لبه یا تیغه کوهی است که محل طلوع خورشید می‌باشد و از دو بخش «لو» و «آسان» تشکیل شده که معانی آن‌ها بدین شرح است: ۱- لو به معنی «لب یا لبه، سره و تیغه کوه» است همچنان‌که در لهجه قدیم مردم تهران «لواشُدَنِ خورشید (به لهجه محلی: لَواشُویَن)» به معنی به سر کوه رسیدن نور خورشید به هنگام غروب است، همچنین به معنای به قله کوه رسیدن انسان یا حیوانات نیز می‌باشد؛ همچنین لو در این گویش به معنی کنار است (مثل “لو دره” که به چم کنار دره‌است). “لو” به معنی سره و تیغه کوه در نام نقاطی از معابر کوه‌ها در راه‌های کوهستانی قصران نیز در پاره‌ای از آبادی‌های قصرانِ درونی بکار می‌رود، مانند سرلو در نزدیکی افجه یا «سر لو فشم (مخففا سلّو فشم)» میان آبادی‌های آهار و فشم و «سرلوآهاربَشم (مخففا سلّوآهاربشم)» میان آبادی‌های شهرستانک و آهار و غیره… در کل “لو” صورت محلی کلمه لب (در زبان پهلوی: لَپ[lap]) است و دلیل آن اینکه: هنرمندان لواسانی که در طهران قدیم کار می‌کرده‌اند، خود را لباسانی می‌خوانده‌اند؛ چنان‌که نام سازندهٔ در قدیمی و نفیس بقعه سید اسماعیل در تهران که مورخ به تاریخ ۸۸۶ هجری است؛ در سرلوحه آن چنین خوانده می‌شود: “عمل استاد حسین بن حسن نجار لباسانی” و همچنین نام سازندگان صندوق بقعه امامزاده یحیی، که از سال ۸۹۵ هجری بجا مانده چنین است: ” عمل استاد حسین و اخوه محمد بن حسن لباسانی” و نیز در کتیبه مرقد امامزاده قاسم در شمیران به تاریخ ۹۶۳ هجری چنین خوانده می‌شود: ” به عمل قطب الدین بن سیف نجار بن اسکندر معصوم لباسانی”. ضمناً از تبدیل یافتن “واو” و “ب” به یکدیگر در زبان‌های کهنه و نوی ایرانی شواهد فراوانی مثل “واته” و “باد”، “بالاً و “والاً و صدها مثال دیگر وجود دارد. ۲- واژه آسان که صفت فاعلی از مصدر “آسدن” و ریشه “آس” به معنی بلند شدن و برخاستن و نیز آمدن است، همان است که در نامگذاری سرزمین فارسی‌زبان خراسان نیز بکار گرفته شده‌است و الف و نون در آخر دو کلمه لواسان و خراسان علامت صفت فاعلی است نه پسوند مکان. خور یا خُر در نام خراسان (یا خوراسان) به معنی خورشید بوده و در کل به معنی جایی می‌باشد که خورشید از آن بالا می‌آید و طلوع می‌کند؛ چنان‌که فخرالدین اسعد گرگانی که در حدود سال ۴۴۶ هجری داستان ویس و رامین را که از ماجراهای افسانه آمیز دوره اشکانی و در اصل به زبان پهلوی بوده، به نظم فارسی برگردانده است، در معنی خراسان اینچنین سروده‌است:
زبان پهلوی هر کو شناسدخراسان آن بود کز وی خور آسد
خور آسد پهلوی باشد خور آیدعراق و پارس را خور زو بر آید
خورآسان را بود معنی خورآیانکجا از وی خورآید سوی ایران

دیگر موارد نیز اثبات می‌نماید که شبهه‌ای در این که آسان به معنی برآینده و سرزننده‌است، وجود ندارد، مثلاً به همین معنی کلمه آسغ در لهجه بلوچی و آسین در لهجه استرآبادی (گرگانی) که به معنی آمدن می‌باشند در این گویش‌ها وجود دارند و در لهجه بلوچی نیز آسان با کلمه روش (از ریشه روشن و روشنائی) ترکیب شده و به صورت “روش آسان” معنی برآمدن آفتاب و برخاستن خورشید گرفته‌است. در زبان ارمنی نیز کلمه اَسَن که از زبان‌های ایرانی (پهلوی) به عاریت گرفته شده به همین معنی موجود است. همچنین استاد پورداوود در مقاله خورشید، مندرج در یشتها ذکر کرده‌است: «خراسان نیز که از قدیم تا به امروز اسم ایالت شرقی ایران است به معنی مشرق است، که جزء اخیر این اسم (آسان) به معنی برآینده و بالارونده‌است»، با توجه به تفصیلات فوق لواسان نیز به همان صورت به معنای لبه یا جایی است که در آن «بالا آمدن» (اشاره به خورشید) صورت می‌پذیرد بنابراین با لفظی بهتر می‌توان گفت لواسان به معنای تیغه کوهی است که محل برآمدن خورشید می‌باشد زیرا در اصطلاح و شیوه ایرانیان اینطور بوده‌است که آغاز بامداد را به برآمدن خورشید از پشت کوه یاد می‌کرده‌اند و به ویژه رشته کوه البرز را جایگاه طلوع خورشید می‌دانسته‌اند که مثال از این باب فراوان است. در اوستا، البرز محل طلوع و غروب خورشید دانسته شده و در مهریشت بند ۱۱۸ آمده‌است: (با ستایش پسین، یا ستایش پیشین، من تقرب می‌جویم مادامی که خورشید از بالای آن (کوه) بلند هرا (هرابرز یا البرز) طلوع کند و غروب نماید) و در وندیداد چنین آمده‌است: (برخیز ای خورشید با اسبان تندرو از میان کوه البرز عبور کن و جهان را منور و روشن گردان).

  • نام لواسان را نخستین بار ناصر خسرو قبادیانی بلخی در حدود هزار سال پیش در اوایل کتاب سفرنامهء خود بدین صورت در باب کوه دماوند ذکر کرده‌است: «میان ری و آمل کوه دماوند است مانند گنبدی که آن را لواسان گویند». بنابراین لواسان ابتدا به کوه دماوند اطلاق شده و سپس بر منطقه کوهستانی غرب و جنوب غرب کوه دماوند یعنی لواسانات نهاده شده‌است که حد میان ری و کوه دماوند محسوب می‌شود و با توجه به اینکه در پهنه قصران (معرب کوهسران) که شامل لواسانات، رودبار قصران، مابقی شمیران و تهران (بجز ری) نیز می‌شود؛ کوه فراوان است و از این همه کوه، در رشته شرقی آن به ویژه کوه دماوند که مرتفع‌ترین قله این پهنه وسیع است، این خاصیت وجود دارد که آفتاب بامدادی برای مردم هر دو قصران (علیا و سفلی) از آنجا سر بر می‌زند، نام لواسان به معنای تیغهٔ طلوع خورشید برای این منطقه نامی بسیار با مسمی و زیبا به نظر می‌رسد با توجیهی بدین تلخیص که در هر بامداد در پهنه شمالی ری قدیم و تهران کنونی آفتاب از آنجا (یعنی شرق) طلوع می‌کند.
  • لازم است ذکر شود که گاهی از شهر لواسان در منابع و کتب تاریخی به صورت «کوشک دشت» یاد شده‌است. کوشک دشت به معنای دشتی است که کاخی در آن واقع می‌باشد. حسین کریمان نگارنده کتاب قصران (کوهسران) در ذکر حد شرقی قصران می‌نویسد: علی کامهٔ دیلمی که از سرداران صحنهٔ سیاست به عهد آل بویه بود و فخر الدوله بسال ۳۷۳ هجری او را از میان برداشت، در قصران برای خویش کاخی پی افکند و بعدها آن محل را کوشک دشت گفتند و کوشک دشت امروز شهر لواسان را گویند. میر سید ظهیر الدین مرعشی در تاریخ طبرستان و رویان و مازندران در ذیل شرح خروج الثائر باللّه علوی گفته: «علی کامه را در طبرستان نایب خود گردانید و خود به عراق رفت. علی کامه در قصران به کنار جاجرود قصر بنیاد کرد و آنجا می‌بود. الحال آن وادی را کوشک دشت می‌خوانند، و تلی که آنجاست قصر علی کامه بوده‌است. حاج معصومعلی شاه نیز در کتاب طرائق الحقایق از پهنه فعلی شهر لواسان با نام کوشک دشت یاد کرده‌است. هنوز برخی از بقایا و آثار این کاخ در نزدیکی سد لتیان مشاهده می‌شود.

نام صحیح شهر لواسان و غلطهای مصطلح در مورد آن

نام شهر لواسان بدون پسوند یا پیشوند می‌باشد و نباید آن را با دهستان لواسان کوچک یا دهستان لواسان بزرگ که دیگر مناطق بخش لواسانات هستند، اشتباه گرفت. گاهی اشتباهاً آن را شهر گلندوک یا شهر لواسان کوچک می‌نامند که این اسامی غیررسمی بوده و کاربرد ندارند زیرا دهستان لواسان بزرگ یا مرکز آن یعنی روستای لواسان بزرگ، شهر نیستند که برای رفع تشابه اسمی با آن‌ها از پسوند استفاده شود و اگر هم روزی شهر شوند وسعت آن‌ها به اندازه‌ای نیست که بزرگتر از شهر لواسان باشند. اطلاق نام محله گلندوک بر کل شهر لواسان که تنها یکی از چندین محله شهر لواسان است نیز یک غلط مصطلح دیگر است که در برخی موارد دیده می‌شود در حالیکه برخی محله‌های شهر لواسان مثل نجارکلا و سبو از وسعت بیشتری برخوردارند و تنها دلیل این امر آنستکه شهرداری لواسان در بدو تأسیس در محله گلندوک احداث گردیده‌است. شهر فرحناز نام سابق شهر لواسان بود که در دوره پهلوی دوم برای مدت کوتاهی بر روی این شهر نهاده بودند که با اعتراض اهالی شهر مجدداً به صورت شهر لواسان نامگذاری شد.

زبان گفتاری

دانشنامه ایرانیکا درباب زبان مردم لواسان آورده است : مردم لواسان کاسپینی هستند و زبان بومی آمیخته ای از زبان فارسی و زبان‌های کاسپین هست تا جایی که به زبان مازندرانی در روستاهای جنوب شرق لواسان چون وسکاره و ایرا میرسد گیتی دیهیم در کتاب بررسی خرده‌گویش‌های منطقهٔ قصران به انضمام واژه‌نامهٔ قصرانی آورده است : البته زبان رایج در لالان مانند اوشان، فشم، میگون و لواسان، کاملاً تاتی نیست و زبان مازندرانی بسیار در آن نفوذ یافته است. گویش مردم لالان به گویش روستاهای امامه، زایگان، آبنیک، گرمابدر، میگون و شمشک در قصران بسیار نزدیک است. نفوذ مازندرانی در زبان تاتی قصران به این دلیل است که قصران در گذشته تحت حاکمیت طبرستان قرار داشته اما در تقسیمات کشوری معاصر جزو استان تهران محسوب می‌شود.

نژاد

نژاد مردم بومی شهر لواسان و مناطق دیگر لواسانات آریائی و همانند شهر ری باستان از شاخه مادها می‌باشد که به مرور زمان در پی مهاجرت‌های اقوام بنا به دلایل گوناگونی مثل جنگ، تجارت، کار، تبعید، حکمرانی و… اختلاط‌هایی با یونانی‌ها، سادات هاشمی و نیز اقوام دیگر ساکن در فلات ایران داشته‌است.

امنیت

پروانه مافی، فرماندار سابق شهرستان شمیران، در دی ماه سال ۱۳۸۵ ضمن خبر از نامزدی شهر لواسان برای عضویت در جامعه جهانی ایمن، انتخاب لواسان به عنوان نخستین شهر امن ایران و صد و یکمین شهر امن جهان را اعلام نمود.

هوشمندسازی

لواسان نخستین شهر هوشمند ایران و ۱۳۱اُمین شهر هوشمند جهان می‌باشد. در راستای پروژه هوشمندسازی لواسان، این شهر مجهز به سیستم مانتورینگ (نصب حدود ۴۰ دوربین در سطح شهر) گردید تا علاوه بر کنترل سرعت غیرمجاز، از ساخت و سازهای غیرقانونی در سطح شهر جلوگیری شود. همچنین مجهزسازی شهر به سنسورهای زلزله سنج و کنترل آب و هوا و نیز مجهزسازی مینی بوس‌ها به سیستم جی پی اس در دستور کار قرار دارد و در آینده‌ای نه چندان دور ابر وای فایِ اینترنتِ پرسرعت و رایگان، آسمان شهر لواسان را فرا خواهد گرفت.

سد لتیان و لواسان

در جنوب لواسان سد لَتیان قرار دارد که در سال ۱۳۴۶ به بهره‌برداری رسیده‌است. این سد بتونی نقش بسزایی در تأمین آب و برق شهر تهران دارد. نام این سد قبل از انقلاب فرحناز بوده‌است. رودخانهٔ جاجرود که از ارتفاعات کوه‌های دربندسر، گرمابدر، ایگل، زایگان و قسمت جنوبی توچال (بخشی از کوه‌های البرز مرکزی) سرچشمه می‌گیرد، آبریز اصلی سد است. رودخانه‌های لوارک (کند)، افجه و لار (برگ جهان) و نیکنامده که قبل از احداث سد شاخه‌هایی از رود جاجرود بودند و به جاجرود می‌ریختند با گذر از لواسان، امروزه به خود دریاچهٔ سد می‌ریزند. قبل از احداث سد در مکان امروزی دریاچهٔ سد، روستای آباد گارکلو و باغستانی که به آن شانی (شاهانی) می‌گفتند وجود داشته که دولت با قیمت خوبی زمین‌های اهالی را در سال ۱۳۴۳ خریداری نمود و اهالی در محله‌های نجارکلا، شورکاب، ناران و کلاک ساکن شدند.

محله‌های داخل محدوده شهری لواسان

  • لشگرک
  • باغ سرهنگ قریب
  • نوشانی
  • اصطلک (به زبان عامیانه عسلک خوانده می‌شود – دانشگاه پیام نور واحد لواسانات در این محله قرار دارد)
  • توک مزرعه
  • اصطلک پایین (کشفیا)
  • چناربن
  • احمدآباد
  • باستی یا همان شهرک باستی
  • شورکاب
  • جائیج (جاج): این محله باستانی و دارای تاریخ مدون است و از نظر رسمی و ثبتی شهرک سپاه، شهرک مخابرات (آزادگان) و شهرک پرواز را نیز دربرمی‌گیرد. نام جاجرود از این محل مشتق شده‌است.
  • گلندوک (در اصل: گلهم دو رودک)
  • نجارکلا (این محله شامل محله سیدپیاز هم می‌شود و در قدیم مرکز لواسانات، رودبار قصران، بومهن و سیاهرود بود)
  • دستگرد
  • قاضی‌آباد (قاضی با)
  • کلاک
  • ناران (نارون)
  • باغ دره
  • سبو کوچک (سب کوچیک)
  • تیمورآباد
  • ناظم آباد
  • سبو بزرگ (سب بزرگ)

آثار باستانی و ملی شهر لواسان

  • تپه‌حصارک لواسان
  • خانه نظام‌السلطان و درخت چنارک
  • قلعه باستانی باغ دره
  • حمام محله ناران
  • امامزاده عبدالله
  • امامزاده فضلعلی
  • امامزاده پیرعطا
  • کوشک علی کامهٔ دیلمی از سرداران آل بویه
  • حمام محله سبو کوچک
  • محوطه باستانی سر قبر تاج الدین
  • تپه باستانی ناظم آباد
  • تپه و عمارت باستانی تنگل خانه
  • تپه باستانی شهروا (شهرآباد) در محله نجارکلای پایین
  • تپه شورکاب در ضلع شمالی شورکاب و در جنوب محله باستی واقع می‌باشد.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری شهر لواسان

  • سد لتیان
  • مهرچال
  • گردنه قوچک
  • اردوگاه امام خمینی (ره)
  • منطقه حفاظت شده ورجین
  • رودخانه جاجرود
  • رودخانه افجه
  • رودخانه کُند
  • رودخانه لواسان
  • آبشار ناران
  • چنار کهنسال سربسته محله ناران
  • پارک جنگلی تلو
  • پارک جنگلی لتیان
  • پارک آزادگان
  • پارک مخابرات
  • محوطه فرهنگی – ورزشی – تفریحی جائیج شامل زمین چمن فوتبال، والیبال و غیره در جنوب شهرک پرواز
  • تپه سرخه
  • رشته کوه‌های هزار دره
  • کوه زینکوه
  • کوه بندک
  • قنات دکتر مؤتمنی در محله نجارکلا
  • قنات احمدخان در محله گلندوک
  • قنات محمدخان در منطقه (شهروا) محله نجارکلای پایین
  • غار موزه وزیری

مکان‌های مذهبی شهر لواسان

در شهر لواسان سه امامزاده بنام‌های امامزاده عبدالله و امامزاده فضلعلی و امامزاده پیرعطا به ترتیب در محله‌های جائیچ (جاج)، ناران و سبو بزرگ شهر مدفون هستند. متولیان امامزاده‌های لواسان اغلب افراد بومی هستند. هر محله شهر لواسان حداقل یک مسجد و چند حسینیه و تکیه دارد. حسینیه علی پروین در منزل شخصی اش واقع در محله شورکاب لواسان احداث گردیده‌است.

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments