جنگ ایران و آمریکا / آخرین اخبار احتمال جنگ ایران و آمریکا + جزئیات
جنگ ایران و آمریکا / آخرین اخبار احتمال جنگ ایران و امریکا، جزییات و حواشی
جنگ ایران و آمریکا : در این مطلب از بخش اخبار سیاسی وب سایت نایریکا به اخبار مربوط به احتمال جنگ ایران و امریکا, جنگ ایران و آمریکا, اخبار احتمال جنگ ایران و آمریکا , ایا جنگ بین ایران و امریکا رخ میدهد, اخرین خبر و تحلیل وضعیت جنگ ایران و امریکا, افزایش احتمال جنگ ایران و آمریکا, ابعاد جنگ ایران و آمریکا, هشدار آمریکا به ایران, ایران و آمریکا برای جنگ آماده می شوند؟ می پردازیم
یک مقام آمریکایی به الجزیره:در صورت حمله ایران یا عوامل آن حمله تلافی جویانه مشترک با اسرائیل علیه تهران را رد نمی کنیم
۱۴۰۳/۱/۲۴
پنتاگون: دنبال درگیری در خاورمیانه نیستیم
۱۴۰۲/۱۱/۱۴
«رئیسجمهور و من حمله به نیروهای آمریکایی را تاب نمیآوریم و تمام اقدامات ضروری را برای دفاع از ایالات متحده و نیروها و منافع خود انجام میدهیم».
رسانه آمریکایی: آمریکا برنامهریزی برای مقابله با حمله ایران را آغاز کرده
۱۴۰۲/۱۰/۱۶
واشنگتن از تهران خواسته بود حوثیها را کنترل کند
سایت پولیتیکو در گزارشی از آمادگی دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده برای جنگ وسیعتر در منطقه غرب آسیا خبر داده و مینویسد: مقامات دولت بایدن در حال طراحی برنامههایی برای واکنش نشان دادن ایالات متحده به درگیری وسیعتر در منطقه هستند. این تحولات همزمان با افزایش نگرانیها از گسترده شدن دامنه جنگ غزه رخ میدهد.
پولیتیکو ادعا کرده که ارتش آمریکا در حال آماده کردن طرحهایی برای مقابله با شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران است که به کشتیهای تجاری در دریای سرخ حمله میکنند.
به گفته یکی از این مقامات، در همین حال، مقامات اطلاعاتی در حال ارائه راههایی برای پیشبینی و دفع حملات احتمالی نیروهای تحت حمایت ایران در عراق و سوریه به آمریکا هستند. آنها همچنین در حال کار برای تعیین محل حمله بعدی شبه نظامیان حوثی هستند.| جماران
بایدن وضعیت اضطراری ملی را در ارتباط با ایران تمدید کرد
۱۴۰۲/۸/۱۷
رئیس جمهور آمریکا گفت که وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران در فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ مورخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ (۲۳ آبان ۱۳۵۸)، پس از ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت.
نماینده کنگره امریکا : موافقت با این قطعنامه یعنی آغاز جنگ با ایران / وقتی پای ایران در میان است باید محتاط بود !
۱۴۰۲/۸/۱۷
جیم هایمز، نماینده دموکرات مجلس امریکا در پاسخ به سؤالی درباره چرایی مخالفت با قطعنامهای که علیه ایران بود، گفت: من همیشه مخالف هستهای شدن ایران بودم، اما در این قطعنامه آمده بود که با هر وسیلهای باید جلوی هستهای شدن ایران را گرفت و این یعنی جنگ.
بایدن ایران را تهدید کرد
۱۴۰۲/۸/۴
رئیسجمهور آمریکا: اگر حملات گروههایی که گفته میشود از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت میشوند، به نیروهای آمریکایی در خاورمیانه ادامه یابد، ایران باید برای پاسخ احتمالی آمریکا آماده باشد. /تسنیم
فرمانده نیروهای آمریکایی در خاورمیانه:
۱۳۹۹/۳/۳۰
به دنبال درگیری با ایران نیستیم
عربستان و امارات هم در پی درگیری با ایران نیستند
آمریکا برای تاوان بزرگ آماده میشود؟!
۱۳۹۹/۱/۱۵
جورج مالبرونو خبرنگار ارشد فیگارو:
آمریکا بعد از ظهر دیروز با یک پروازخطوط هوایی قطر از بغداد، بسیاری از دیپلماتهای آمریکایی، اروپایی و حدود سی عضو سازمان ملل متحد را از عراق خارج کرد. / خبر ویژه
سرلشکر باقری: تحرکات نظامی امریکا را به دقت رصد می کنیم
۱۳۹۹/۱/۱۴
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: کوچک ترین چشمداشت به امنیت ایران با شدیدترین واکنش دفاعی ما روبرو خواهد شد.
ظریف: ایران آغازگر جنگ نیست اما به آغازگران درسهایی میدهد
۱۳۹۹/۱/۱۴
وزیر امور خارجهایران به ادعای رئیس جمهور آمریکا علیه ایران درباره حملات انجام گرفته به نظامیان آمریکا واکنش نشان داد.
ادعای ترامپ در خصوص احتمال حمله به نیروهای آمریکا
۱۳۹۹/۱/۱۳
رییس جمهور آمریکا در پیامی در حساب توییتری خود مدعی شد: «بر اساس اطلاعات و عقیده ای که هست، ایران و نیروهای نیابتی اش در حال برنامه ریزی برای حمله به نیروهای آمریکا یا دارایی هایش در عراق هستند.»
وی با طرح تهدیدی افزود: «البته اگر چنین اتفاقی رخ دهد، ایران تاوان بسیار سختی خواهد داد!»/انتخاب
وزیر دفاع کره جنوبی: در تقابل بین آمریکا و ایران دخالت نمیکنیم
۱۳۹۸/۱۱/۵
وزیر دفاع کره جنوبی گفت با وجود اعزام نیروهای نظامی این کشور به منطقه غرب آسیا، در صورت بروز درگیری میان آمریکا و ایران، سئول در این درگیری دخالتی نمیکند
پامپئو: با اقداماتی که دو هفته گذشته انجام دادیم، خطر وقوع جنگ کاسته شد
۱۳۹۸/۱۱/۱
وزیر خارجه آمریکا:
ایران بزرگترین حامی تروریسم در جهان است. ترامپ، به طور کامل آشکار ساخته که ما جنگ نمیخواهیم.
کشتن «قاسم سلیمانی» و یک رهبر ارشد شبه نظامیان در عراق، فرصتی را برای یک عراق مستقل فراهم میکند.
اقداماتی که طی دو هفته گذشته انجام دادیم خطر وقوع جنگ را کاسته است./فارس
اعلام ترامپ برای حمله به نقاط فرهنگی خلاف قوانین بینالمللی است
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
مونسان، وزیر میراث فرهنگی: تهدید رئیسجمهور آمریکا برای حمله به نقاط فرهنگی کشور، خلاف قوانین بینالمللی است.
در پی حمله موشکی سحرگاه امروز، وزارت امور خارجه بلافاصله از طریق سفیر سوئیس در تهران اخطارهای لازم را به طرف آمریکایی به منظور جلوگیری از هرگونه اشتباه محاسباتی مجدد توسط دولت ترامپ منتقل کرده است./صبح نو
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
واکنش ظریف به حمله موشکی سپاه به پایگاههای آمریکا در عراق:
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
این یک سیلی به آمریکا بود
انتقام، خروج آمریکا از منطقه است
ایران اقدام متناسب خود را انجام داد و تمام کرد/ خواستار تشدید تنش یا جنگ نیست
ظریف در حاشیه هیات دولت:
خروج آمریکا از منطقه با اقدام نظامی نخواهد بود
اقدام نظامی به آمریکا، همین بود که دیشب انجام شد/ایران
ظریف: برنامهای برای مذاکره نداریم
خبرنگار سی بی اس در حاشیه جلسه هیات دولت از ظریف پرسید آیا امکان گفتگو میان ایران و آمریکا وجود دارد؟ گفت: خیر، برنامه ای برای مذاکره و گفتگو نداریم/ایران
حمله موشکی ایران به عین الاسد
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
ارتش عراق اعلام کرد در حمله موشکی ایران به عینالاسد، ۲۲ موشک شلیک شده و بر خلاف شایعات آمریکایی، هیچ عراقی آسیب ندیده است / فارس
۱۰۴ هدف آمریکا، در تیررس ایران
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
یک منبع آگاه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: دستکم ۱۰۴ هدف از مواضع آمریکایی ها و متحدانش، در منطقه شناسایی شده اند که اگر آمریکایی ها مجددا مرتکب هرگونه خطایی شوند، این مواضع هدف حمله قرار خواهند گرفت/صداوسیما
توییت ترامپ درمورد حمله ایران به مواضع آمریکا در عراق
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
ترامپ: همه چیز خوب است! از ایران موشکهایی به دو پایگاه نظامی واقع در عراق شلیک شده است. ارزیابی تلفات و خسارات الان در جریان است. تا الان همه چیز خوب بوده! ما قدرتمندترین و مجهزترین ارتش کل جهان را داریم! فردا صبح بیانیهای صادر میکنم.
مشاور فرمانده سپاه: هرگونه پاسخ آمریکاییها موجب به آتش کشیده شدن تمام منافعشان در منطقه میشود
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
حمیدرضا مقدمفر مشاور فرمانده سپاه گفت: هرگونه پاسخ آمریکاییها موجب به آتش کشیده شدن تمام منافع آنها در منطقه میشود.
حمیدرضا مقدمفر مشاور فرمانده کل سپاه درباره حمله موشکی سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق گفت: این سرعت عمل منتقمین قابل تحسین است. این عملیات پیش از خاکسپاری سردار سلیمانی و درست در همان ساعتی که اقدام جنایتکارانه آمریکا علیه ایشان انجام شدو علیه همان پایگاهی که عملیات ترور سردار سلیمانی از آنجا صورت گرفته بود انجام شد.
وی افرود: این انتقام در سطح بسیار بزرگ و در مهمترین پایگاه آمریکاییها در عراق که به پایتخت آمریکا در عراق مشهور است صورت گرفت و در برآوردهای اولیه خسارات زیادی به این پایگاه وارد شده است هرچند که آمریکاییها سعی دارند این واقعیت را کتمان کنند.
مشاور فرمانده سپاه ادامه داد: آمریکاییها مجبورند تحقیر ناشی از این اقدام ایران را بپذیرند. هرگونه واکنشی از سوی آمریکا شدت عمل ما و مجموعهی جبهه مقاومت را بیشتر خواهد کرد چون پایگاهها و منافع حیاتی آنها در منطقه در تیررس ما هستند و هر اقدامی بکنند تمام منافع آمریکا در منطقه به آتش کشیده خواهد شد و آنها شکننده تر از این هستند که به ما پاسخی بدهند.
مقدمفر با بیان اینکه اقدام سحرگاه امروز حیثیت آمریکا را به باد داد، تاکید کرد: آنها سعی میکنند که بگویند اتفاق بزرگی نیفتاده است اما امروز و با اقدام منتقمین حاج قاسم، هیمنه و ابهت آنها دود شد و به هوا رفت. آمریکاییها متوجه شدند که ایران به راحتی مهمترین پایگاههای آنها را هدف قرار میدهد و از این پس نیز قادر خواهد بود هر اقدامی علیه منافع آمریکا را عملیاتی کند.
وی ادامه داد: در عملیات امروز همچنین ضعف سیستم دفاع موشکی آمریکا هم نشان داده شد و تمام موشکهای ما به هدف خورد. این مسئله نشان میدهد که ما هر لحظه بخواهیم میتوانیم آنها را هدف قرار دهیم و هیچ مانعی هم در این مسیر وجود ندارد.
اولین مصوبه شورای امنیت ملی آمریکا لغو نطق تلویزیونی ترامپ بوده است
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
با توجه به سردرگمی مقامات آمریکایی در مقابل حملات موشکی ایران به پایگاه عینالاسد و نداشتن برنامه برای رویارویی با ایران این شورا تصمیم گرفت که فعلاً موضعگیری عجولانهای صورت نگیرد
موج دوم حملات موشکی ایران به مقر پایگاه آمریکایی آغاز شد
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
دقایقی قبل موج دوم حملات موشکی ایران به مقر پایگاه آمریکایی آغاز شد.
دقایقی قبل موج دوم حملات موشکی ایران به مقر پایگاه آمریکایی آغاز شد.این حملات حدود یک ساعت و نیم بعد از حملات اول آغاز شده است.
در حملات اول بیش از دهها موشک به پایگاه آمریکایی عینالاسد شلیک شد.
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ساعتی قبل با صدور بیانیهای رسمی درباره حملات اول اعلام کرد:
بسمالله القاصم الجبارین
امت اسلامی دغدار، ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی
زمان تحقق وعده صادق فرارسید و به اذن خداوند متعال بامداد امروز در پاسخ به عملیات جنایتکارانه و تروریستی نیروهای متجاوز آمریکایی و انتقام ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه فرمانده قهرمان و فداکار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار پرافتخار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش، رزمندگان شجاع نیروی هوافضای سپاه طی عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی، با رمز مقدس یا زهرا(س) با شلیک دهها فروند موشک زمین به زمین، پایگاه اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به عینالاسد را در هم کوبیدند که جزئیات آن متعاقباً به استحضار ملت شریف ایران و آزادگان جهان اسلام خواهد رسید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلام به تبریک این پیروزی بزرگ به امت اسلامی و مردم فداکار و عظیم الشان ایران اسلامی اعلام می دارد.
۱- به شیطان بزرگ، رژیم سفاک و مستکبر آمریکا هشدار می دهیم هر شرارت مجدد و یا تحرک و تجاوز دیگر با پاسخهای دردناکتر و کوبندهتری مواجه خواهد شد.
۲- به دولتهای متحد آمریکا که پایگاههای خود را در اختیار ارتش تروریستی این کشور قرار دادهاند اخطار داده میشود هر سرزمینی، به هر ترتیب مبدأ اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد، هدف قرار خواهد گرفت.
۳- به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را در این جنایات جدای از رژیم جنایتکار آمریکا نمیدانیم.
۴- به مردم آمریکا توصیه میکنیم برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر، سربازان آمریکایی را از منطقه فراخوانده و اجازه ندهند با نفرت افزایی روزافزون رژیم ضدمردمی حاکم بر ایالات متحده جان نظامیان آن کشور بیش از این به خطر افتد.
و ما نصر الا من عندالله العزیز الحکیم
اطلاعیه سپاه: شرارت مجدد پاسخ محکم تری درپی دارد/ رژیم صهیونیستی را در این جنایات جدای از آمریکا نمی دانیم
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
در اطلاعیه سپاه آمده است: به شیطان بزرگ، رژیم سفاک و مستکبر آمریکا هشدار می دهیم هر شرارت مجدد و تجاوز یا تحرک دیگر با پاسخ دردناک تر و کوبنده تری مواجه خواهد شد.
در پی حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق، سپاه پاسداران اطلاعیه ای به شسرح زیر صادر کرد:
بسم الله القاصم الجبارین
امت اسلامی داغدار، ملت بزرگ و شهیدپرور ایران اسلامی
زمان تحقق وعده صادق فرارسید و به اذن خداوند متعال بامداد امروز در پاسخ به عملیات جنایتکارانه و تروریستی نیروهای متجاوز آمریکایی و انتقام ترور ناجوانمردانه و شهادت مظلومانه فرمانده قهرمان و فداکار نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سردار پرافتخار سپهبد پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش، رزمندگان شجاع نیروی هوافضای سپاه طی عملیاتی موفق به نام عملیات شهید سلیمانی، با رمز مقدس یا زهرا(س) با شلیک دهها فروند موشک زمین به زمین، پایگاه هوایی اشغالی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به عینالاسد را در هم کوبیدند. که جزئیات آن متعاقباً به استحضار ملت شریف ایران و آزادگان جهان اسلام خواهد رسید.
سپاه پاسداران انقلاب اسلام به تبریک این پیروزی بزرگ به امت اسلامی و مردم فداکار و عظیم الشان ایران اسلامی اعلام می دارد:
۱- به شیطان بزرگ، رژیم سفاک و مستکبر آمریکا هشدار می دهیم هر شرارت مجدد و یا تحرک و تجاوز دیگر با پاسخهای دردناکتر و کوبندهتری مواجه خواهد شد.
۲- به دولتهای متحد آمریکا که پایگاههای خود را در اختیار ارتش تروریستی این کشور قرار دادهاند اخطار داده میشود هر سرزمینی، به هر ترتیب مبدأ اقدامات خصمانه و تجاوزگرانه علیه جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد، هدف قرار خواهد گرفت.
۳- به هیچ وجه رژیم صهیونیستی را در این جنایات جدای از رژیم جنایتکار آمریکا نمیدانیم.
۴- به مردم آمریکا توصیه میکنیم برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر، سربازان آمریکایی را از منطقه فراخوانده و اجازه ندهند با نفرت افزایی روزافزون رژیم ضدمردمی حاکم بر ایالات متحده جان نظامیان آن کشور بیش از این به خطر افتد.
وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ العزیز الحکیم
۱۸ دی ماه ۱۳۹۸
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
منبع عراقی در گفتوگو با تسنیم: هیچ کشته یا مجروح عراقی در میان تلفات حمله موشکی ایران وجود ندارد
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
یک منبع مطلع عراقی گفته است هیچ کشته یا مجروح عراقی در میان تلفات حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد وجود ندارد.
یک منبع مطلع عراقی تاکید کرد: هیچ کشته یا مجروح عراقی در میان تلفات حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد وجود ندارد.
برخی رسانههای غربی مدعی شده اند تلفات ناشی از حمله موشکی انتقام جویانه ایران مربوط به اتباع عراقی است.
این در حالی است که گزارشهای واصله حاکی از آن است که آمریکاییها برای کم جلوه دادن پیامدها و تلفات ناشی از حمله موشکی ایران اقدام به انتقال فوری تلفات خود کرده اند.
جمهوری اسلامی ایران عملیات انتقام ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی را بامداد امروز چهارشنبه با شلیک موشکهای بالستیک به پایگاه آمریکایی عینالاسد آغاز کرد.
حمله موشکی سپاه به «پایتخت آمریکا» در عراق/ سپاه به کدام پایگاه نظامی اشغالگران حمله کرد؟
۱۳۹۸/۱۰/۱۸
ساعتی قبل سپاه پاسداران دهها فروند موشک به سمت پایگاه عین الاسد که مقر آمریکاییها در عراق است، شیک کرد.
ساعتی قبل سپاه پاسداران دهها فروند موشک به سمت پایگاه عین الاسد که مقر آمریکاییها در عراق است، شیک کرد.
پایگاه عین الاسد در عراق، یک فرودگاه نظامی با باند فرود به طول ۴۰۰۰ متر است.
این پایگاه در اختیار نیروهای اشغالگر آمریکایی قرار دارد و بزرگترین پایگاهی است که در اختیار آنهاست.
کار ساخت پایگاه هوایی عین الاسد، ۷ سال طول کشید (۱۹۸۰-۱۹۸۷) و مهندسین یوگوسلاو در آن مشارکت داشتند. این پایگاه هوایی که پس از پایگاه هوایی البلد (نزدیک فرودگاه بغداد)، دومین پایگاه هوایی عراق است، ۵۰ کیلومتر مربع مساحت و ۳۰ کیلومتر محیط دارد و در آن امکاناتی نظیر واحد مسکونی، مسجد، مدرسه ابتدایی و راهنمایی هم بوده است.
پس از اشغال آن از سوی امریکایی ها، این پایگاه همچون یک شهر در آمده است. سال ۲۰۰۶، خبرنگار بی بی سی که به درون این پایگاه رفته بود، آن را چنین توصیف کرد: «قسمتی از پایگاه که برای امریکایی ها بود، وضعیت بهتری داشت و آسفالت ها سالم تر بود. آن ها تلاش کرده بودند آن جا را مثل یک منطقه حومه نشین امریکا در بیاورند… برای این که سربازان دیوانه نشوند، آنجا رستوران، سینما، کافی شاپ هم هست… هیچ چیز حتی آب سربازان امریکایی مستقر در عین الاسد هم از عراق نیست و تمام آن از امریکا می آید».
پس از این در سال ۲۰۰۷ هم امریکایی در عین الاسد یک بیمارستان پیشرفته نظامی ساختند. آنطور که در تصاویر گوگل ارث مشخص است، حداقل ۲۰ هلی کوپتر و ۲۵ جنگنده در این پایگاه قرار دارد.
اکنون آن چه که طبق گزارش ها روشن است، این است که عین الاسد یک پادگان-شهر نظامی امریکایی است که واشنگتن روی آن حساب ویژه باز می کند و به نوعی آن را مرکز فعالیت های خود در عراق و تاحدودی منطقه قرار داده یا آنطور که العالم تیتر زده بود، آن را “پایتخت امریکا در عراق” کرده.
با توجه به فاصله محل شلیک موشکهای سپاه از استان کرمانشاه تا پایگاه عین الاسد که ۳۲۲ کیلومتر است احتمالا سپاه در این حمله از موشکهای خانواده فاتح استفاده کرده است. موشک فاتح ۳۱۳ که یکی از موشکهای خانواده فاتح است دارای برد ۵۰۰ کیلومتر است و از سوخت جامد مرکب استفاده میکند و از سرجنگی با قابلیت هدایت تا انتهای مسیر استفاده میکند.
منتظر دریافت دستور برای پاسخ هستیم
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه منتظر دستور و فرمان برای پاسخ به عمل آمریکا هستیم، گفت: قطعاً اقدام وحشیانه آمریکا در ترور سردار حاج قاسم سلیمانی ختم به خروج و اضمحلال این کشور از منطقه خواهد شد.
امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اقدام جنایتکارانه و وحشیانه دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: قطعاً این اقدام آمریکا ختم به خروج و اضمحلال این کشور از منطقه خواهد شد.
وی افزود: شکی در این خصوص نداریم؛ چون معتقدیم خون شهید سردار سلیمانی درخت تنومند مقاومت را آبیاری خواهد کرد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره ضرورت انتقام سخت گفت: ما بهعنوان یک نیروی عملیاتی منتظر دریافت فرمان و دستور هستیم و هر فرمانی صادر شود، انشاءالله بهموقع هر زمانی صلاح بدانند، این پاسخ داده خواهد شد.
به گفته نصیرزاده؛ آمریکا باید تقاص کار خود را پس دهد تا کمی ملت ایران آرام شود، البته هیچگاه این جنایت آمریکاییها را از یاد نخواهیم برد.
مقام آمریکایی: احتمال حمله سنگین ایران تا ۴۸ ساعت آینده
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
یک مقام آمریکایی از احتمال پاسخ بزرگ نظامی از سوی ایران طی ۴۸ ساعت آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی سه شنبه مدعی شد که ایران در تدارک حمله سنگین به منافع این کشور تا ۴۸ ساعت آینده است.
یک مقام آمریکایی که به نام وی اشارهای نشده، در گفتوگو با خبرگزاری «آسوشیتدپرس» گفت که ایالات متحده پیش بینی کرده یک حمله مهم در یک یا دو روز دیگر انجام میشود.
وبگاه شبکه خبری «سی. ان. ان» نیز از آماده باش کامل نیروهای و پدافند هوایی این کشور در سطح منطقه از روز دوشنبه خبر داد.
دو مقام آمریکایی به شبکه خبری سی. ان. ان گفتند که این آماده باش کامل برای سرنگون ساختن حملات پهپادی محتمل ایران و حمله قریب الوقع این کشور به اهداف آمریکاست.
به گزارش این شبکه آمریکایی، دستگاه اطلاعاتی آمریکا از چند روز گذشته تحرکات نظامی ایران از جمله حرکت موشکهای بالستیک و پهپادها را زیرنظر گرفته است.
این شبکه در روز گذشته نیز در مطلبی گزارش داد که تهران برای پاسخگویی به این اقدام آمریکا، گزینههای زیادی در اختیار دارد.
ظریف: پاسخ آمریکا را میدهیم و مسئولیت آن را بر عهده میگیریم
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
وزیر امور خارجه در مصاحبه با «ایبیسی»: ایران کشور بسیاری صبوری است. ما بعد از بررسیهای لازم اقدام خود را اجرایی خواهیم کرد
اطمینان دارم که این [اقدام] انجام میشود، در زمانی که ما انتخاب کنیم، نه در زمانی که ایالات متحده انتخاب کند
بر خلاف ایالات متحده، اقدامات تروریستی بزدلانه انجام نمیدهیم. زمانی که این کار را انجام دهیم، آن را اعلام میکنیم
ایالات متحده علیه ایران یک اقدام جنگی انجام داد. باید برای تبعات این کار آماده باشد
سپس [آمریکا] باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد به یک باتلاق کشیده شود یا میخواهد این [درگیری] را تمام کند
تخت روانچی: انتقام سردار سلیمانی تقاضای مردم ایران است / ملتی صلحجو هستیم اما نمیتوان ساکت نشست
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
نماینده کشورمان در سازمان ملل:
اگر آمریکاییها هر مدرکی دارند که نشان دهد تهدیدی قریبالوقوع در کار بوده است، باید این اطلاعات را به مردم آمریکا ارائه دهند.
هیچ توجیهی برای حمله انجام شده به سردار سلیمانی وجود ندارد.
تمایلی به جنگ با آمریکا یا هر کشور دیگری نداریم.
ما کشوری صلحجو هستیم اما در عین حال، نمیتوانیم ساکت بنشینیم.
باید به تقاضای جمعی مردم در ایران پاسخ دهیم.
هیچ چیزی نمیتوان درباره زمان، محل و چگونگی رخ دادن آن گفت. اما این کاری است که انجام خواهد شد./ ایسنا
آمریکا برای همه شناورهای خود در خاورمیانه هشدار صادر کرد
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
آمریکا برای همه کشتیها و شناورهای دریایی خود در آبراههای منطقه خاورمیانه، درباره احتمال حمله تلافیجویانه ایران هشدار صادر کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دولت آمریکا امروز سهشنبه به همه کشتیهای خود در منطقه خاورمیانه هشدار داده که مراقب حملات احتمالی تلافیجویانه ایران باشند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با تیتر «آمریکا درباره احتمال تحرک ایران، به کشتیها[ی خود] هنگام عبور از گذرگاههای آبی در خاورمیانه هشدار داد» گزارش کرد: دولت آمریکا به کشتیهایی که از گذرگاههای آبی در خاورمیانه عبور میکنند -جایی که گذرگاه حیاتی انتقال انرژی است- هشدار داد که «احتمال اقدام ایران علیه منافع دریایی آمریکا» وجود دارد.
این هشدار آمریکا به دنبال افزایش تنش میان این کشور با ایران صادر شده است؛ تنشی که بعد اقدام آمریکا به ترور سردار قاسم سلیمانی در بغداد به وجود آمده و ایران تأکید کرده که پاسخ این «ترور دولتی» را خواهد داد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: سال گذشته (میلادی) چند نفتکش (در آبهای منطقه خلیج فارس) هدف انفجار قرار گرفت و آمریکا ایران را متهم کرد اما ایران هرگونه مسئولیت خود در این حوادث را رد کرده بود.
آمریکا از آبهای خلیج فارس در سالهای اخیر خاطرات خوبی ندارد. دی ماه چهار سال گذشته دو فروند قایق نظامی آمریکا حامل ده تفنگندار آمریکایی (نُه مرد و یک زن) که حریم آبی ایران را نقض کردند، به دست نیروهای سپاه بازداشت شدند. آمریکا در آن زمان هرچند ابتدا این نقض را انکار کرد اما سرانجام اذعان کرد که این نقض به دلیل اشتباه در مسیریابی رخ داده است.
اخیرا و در سی خرداد ماه سال جاری نیز پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک فروند پهپاد آمریکایی را که وارد آسمان آبهای منطقهای ایران در محدوده استان هرمزگان شده بود با موشک سرنگون کرد. ایران در آن زمان اعلام کرد که پهپاد بسیار پیشرفته گلوبال هاوک بدون توجه به هشدارها، حریم ایران را نقض کرده بود.
معاون قرارگاه خاتم: ۱۲۰ هزار سرباز دشمن در تیررس هستند
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
رئوفینژاد: اکنون شناورها و ناوهای هواپیمابر مهم آمریکا و همچنین پایگاههای نظامی این کشور در معرض حمله هستند./ ایرنا
برنامهریزیهای بسیار خوبی برای انتقام از آمریکا انجام شده است
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
رئیس دفتر روحانی با بیان اینکه شمارش معکوس برای خروج نظامیان آمریکایی از منطقه آغاز شده است، گفت: انتقام خون سردار سلیمانی حتما باید گرفته شود و به نظر می رسد برنامهریزیهای بسیار خوبی هم انجام شده است.
سی ان ان: آمریکا ۶ بمبافکن بی-۵۲ را به پایگاهش در اقیانوس هند میفرستد / این موضوع به معنای آن نیست که دستور انجام عملیاتی بر ضد ایران صادر شده
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
یک مقام آمریکایی میگوید وزارت دفاع این کشور فرستادن ۶ فروند بمبافکن بی-۵۲ را به پایگاه آمریکا در دیهگو گارسیا در اقیانوس هند آغاز کرده است.
به نقل از سیانان به گفته این مقام آمریکایی این بمبافکنها در صورتی که دستوری برای انجام عملیات بر ضد ایران داده شود، در دسترس خواهند بود. اما به گفته این مقام فرستادن این بمبافکنها به معنای آن نیست که دستور انجام عملیاتی بر ضد ایران صادر شده است. / انتخاب
ظریف: ایالات متحده آمریکا جواب قاطع و حتمی گستاخی خود را در زمان و مکانی که حداکثر درد را احساس کند خواهد گرفت
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
سرلشگر سلامی: اگر آمریکا اقدام دیگری انجام دهد، جایی که آنجا را دوست دارند و به آن عشق میورزند را به آتش میکشیم
۱۳۹۸/۱۰/۱۷
سردار سلامی: حرف آخر را اول میزنم؛ انتقام میگیریم
فرمانده قرارگاه مدینه نیروی زمینی سپاه :آمادهایم انتقام سختی از آمریکا بگیریم / نظامیان آمریکا در خلیج فارس در دسترس ما قرار دارند
۱۳۹۸/۱۰/۱۶
خشم انقلابی خود را در سینه نگهمیداریم
نظامیان آمریکا امروز در خلیج فارس در دسترس سپاه قرار دارند
آقای ترامپ، دستور دادی هزار کیلومتر از رزمندگان ما فاصله بگیرند اما این فاصله کمی است، در سوریه و عراق در دسترس ما هستید.
سلاحهای ما نشانه رفته و ما آماده هستیم انتقام سختی از دشمن بگیریم. /تسنیم
جلسه فوقالعاده وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد مناقشه ایران و آمریکا
۱۳۹۸/۱۰/۱۶
وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا جهت بررسی تنشهای فزاینده میان ایران و آمریکا روز جمعه ۲۰ دی (۱۰ ژانویه) جلسهای فوقالعاده در بروکسل برگزار میکنند.
خبرگزاری فرانسه بر پایه اطلاعات دریافتی از محافل اتحادیه اروپا مینویسد، این جلسه قرار است ساعت ۱۴ به وقت محلی آغاز شود.
تنش میان ایران و آمریکا بعد از حمله ایالات متحد به خودروی حامل قاسم سلیمانی در بغداد و کشته شدن او بالا گرفته است .
پایگاههای نظامی در داخل آمریکا هم آمادهباش هستند
۱۳۹۸/۱۰/۱۶
شبکه آمریکایی ایبیسی نیوز:
پس از اعلام ایران در زمینه پاسخ سخت به اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی، تدابیر امنیتی در پایگاههای نظامی آمریکا از جمله در شهر «سن دیگو» و پایگاههای «کمپ پندلتون»، «میرامار» و پایگاه دریایی «پوینت لوما» افزایش یافته و تمامی ترددها زیر نظر هستند.
مقامات نظامی با هشدار در این زمینه از بازرسی تمام کارتهای شناسایی و افزایش بازرسی خودروها در ورودی پایگاهها خبر دادند.
یک کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا: تهدید ترامپ علیه ایران جنایت جنگی است
۱۳۹۸/۱۰/۱۵
کاندیدای ریاست جمهور آمریکا تهدید تازه رئیس جمهور آمریکا مبنی بر هدف قرار دادن مراکز فرهنگی ایران را تهدید به مرتکب شدن جنایتی جنگی خواند.
به گزارش ایسنا، الیزابت وارن، سناتور آمریکایی و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به تهدید جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا علیه ایران، در صفحه توییترش خطاب به ترامپ، نوشت: تو تهدید میکنی که جنایتهای جنگی مرتکب شویم. ما سر جنگ با ایران نداریم. مردم آمریکا خواهان جنگ با ایران نیستند. این دموکراسی است. تو نمیتوانی جنگی را با ایران آغاز کنی و تهدیدهایت، نظامیان و دیپلماتهایمان را در معرض خطر بزرگی قرار میدهد.[این کار را] متوقف کن.
واکنش این مقام آمریکایی در پی اظهارات تهدیدآمیز رئیس جمهور آمریکا در شب گذشته مطرح میشود که گفته بود: ایران با جسارت زیاد درباره حمله به منافع آمریکا سخن میگوید، اگر ایران به هر آمریکایی یا منافع آمریکایی حمله کند ۵۲ سایت ایرانی -به نمایندگی از ۵۲ گروگان آمریکایی که سالها پیش توسط ایران گروگان گرفته شدند- هدف قرار میگیرند.
ترامپ در توییت خود ادعا کرده است اهدافی که برای حمله در نظر گرفتهاند “بعضی به شدت سطح بالا و برای ایران و فرهنگ ایرانیان بسیار مهم هستند” و به گفته او حمله به آنها “به سرعت و با شدت” انجام میشود.
او در پایان گفته است: ایالات متحده هیچ تهدیدی نمیخواهد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور آمریکا، نوشت: دونالد ترامپ که با ترورهای ناجوانمردانه روز جمعه به شکلی گسترده حقوق بینالملل را نقض کرده است، اکنون تهدید میکند که دوباره قوانین بینالمللی را نقض خواهد کرد. هدف قرار دادن مراکز فرهنگی جنایت جنگی است.
وی ادامه داد: پایان حضور شرورانه آمریکا در غرب آسیا آغاز شده است.
منبع ایسنا
روانچی: آمریکا جنگ علیه ایران را آغاز کرده است / واشنگتن انتظار هرگونه پاسخی را داشته باشد
۱۳۹۸/۱۰/۱۴
نماینده کشورمان در سازمان ملل در گفتوگویی اختصاصی با سیانان عنوان کرد: ما چشمانمان را بر روی ترور قاسم سلیمانی نمیبندیم و انتقام سختی خواهیم گرفت.
به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی، نماینده کشورمان در سازمان ملل در گفتوگویی اختصاصی با سیانان گفت: آمریکا جنگی را علیه ایران آغاز کرده است. این تنها جنگ اقتصادی نیست چرا که با ترور فرمانده ارشد ما، مسئله از این فراتر رفته است. مردم ایران و منطقه در حال سوگواری برای قاسم سلیمانی هستند.
وی افزود: ما چشمانمان را بر روی اتفاقات شب گذشته نمیبندیم و انتقام سختی خواهیم گرفت. ایران با دقت تصمیم خواهد گرفت و زمان و مکان آن را مشخص خواهد کرد.
نماینده کشورمان در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که آیا ایران، آمریکا را مستقیم هدف قرار خواهد داد؟ گفت: من در جایگاه آن نیستم که جزئیات برنامهی انتقاممان را افشا کنم. آمریکا یکی از فرماندهان ارشد ما را هدف قرار داده است. این مسئله با تعهدات بینالمللی آمریکا تناقض دارد. آنها از حریم هوایی یک کشور ثالث استفاده کردهاند و نخستوزیر آن کشور نیز این اقدامشان را محکوم کرده است پس آمریکا باید انتظار هرگونه پاسخی را داشته باشد.
منبع: ایسنا
ترور سردار سلیمانی؛ کشیدن ماشه جنگ؟
۱۳۹۸/۱۰/۱۳
پژوهشگر ارشد روابط بین الملل و عضو مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در تهران، در یادداشتی با اشاره به ترور قاسم سلیمانی توسط امریکایی ها در ۱۰ برش مختلف به نقش و جایگاه سردار سلیمانی در ایران و خاورمیانه و تاثیر این ترور بر آینده مناسبات امنیتی منطقه پرداخت.
به گزارش ایسنا، اردشیر پشنگ در این یادداشت نوشت: نخستین ساعات بامداد از سومین روز سال نوی میلادی با وقوع حملهای توسط آمریکاییها علیه قدرتمندترین و پیچیدهترین فرمانده نظامی ایران در فرودگاه بغداد روی داد، حملهای که حاکی از افزایش تنش و رقابت میان پرنفوذترین قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای در عراق است و نتیجه آن ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی مهندس معاون نیروهای شبه نظامی حشدالشعبی و ۸ تن دیگر از همراهان آنان شد. مقاله پیش رو سعی دارد در ۱۰ برش مختلف به نقش و جایگاه سردار سلیمانی در ایران و خاورمیانه و تاثیر این عملیات بر آینده مناسبات امنیتی منطقه بپردازد و به این سوال پاسخ دهد که آیا این عملیات به نوعی کشیدن ماشه آغاز یک جنگ بزرگ در خاورمیانه است یا خیر؟
یک – سردار سلیمانی از کهنه سربازان نظامی است که سابقه فعالیتهای نظامی او به جنگ کلاسیک و هشت ساله میان ایران و عراق در دوران بعث باز میگردد در آن زمان او جزء فرماندهان جوان و میانی سپاه بود و در آن مقطع فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله را برعهده داشت و در عملیاتهای والفجر ۸، کربلای ۴ و ۵ حضور پررنگ داشته است.
دوم – طی دو دهه اخیر او بلند آوازهترین نظامی ایرانی بود که در سیاست عملی جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه نقش بیبدیل و کاملا محوری داشته است و طی دهه اخیر نیز در سیاست داخلی و در میان رسانهها و شبکههای اجتماعی او تبدیل به یکی از معدود چهرههای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد که نه فقط اصلاح طلبان منتقد بلکه در پارهای موارد اوپوزیسیون خارج نشین نیز از او به عنوان یک قهرمان ملی یاد میکردند.
سوم – پررنگ شدن نقش سردار سلیمانی دقیقاً از زمانی شروع شد که آمریکا پس از حملات یازده سپتامبر به ترتیب به دو کشور افغانستان و عراق لشکرکشی کرد. در اولی طالبان و در دومی صدام حسین را ساقط کرد. اقدامی که طی دو سال دو دشمن ایدئولوژیک در دو مرز پهناور شرقی و غربی ایران را از بین برد و حتی در این بین بطور غیررسمی از کمکها و مشاورههای موثر ایران و برخی نظامیان از جمله سردار سلیمانی به آمریکاییها صحبت به میان آمد.
چهارم – استقرار آمریکای تحت رهبری جورج بوش پسر و در سر داشتن ایده بلندپروازانهی «خاورمیانه بزرگ» تهدیدی جدی برای ایران محسوب میشد چرا که ایران سومین هدف محتمل برای آمریکا به شمار میرفت لذا از این زمان استراتژی ایران زمینگیر کردن آمریکا در عراق و افغانستان، کُند کردن برنامههای آمریکا و در پیش گرفتن یک سلسله جنگها و رقابتهای نیابتی شد. فرماندهی، برنامهریزی و اجرای این استراتژی به نظر میرسد عمدتاً به سردار سلیمانی سپرده شد و دقیقا از این زمان بود که آوازه نفوذ و اثرگذاریاش در منطقه پیچیده شد.
پنجم – بقای بشار اسد طی جنگ داخلی هشت ساله در سوریه، حفاظت از بغداد و نبرد با داعش در عراق، جلوگیری از تجزیه عراق در پی برگزاری رفراندوم استقلال در اقلیم کردستان، روی کار آمدن دولتمردان مختلف شیعه در عراق، قدرت گیری حوثیها در یمن، فعالیتهایی در شمال و مرکز آفریقا و … از جمله مهمترین تحولاتی است که بخش مهمی از آنها در کارنامه کاری حاج قاسم سلیمانی قرار میگیرد.
ششم – قاسم سلیمانی بر خلاف رویه اکثریت فرماندهان ارشد و هم پایه خود در داخل ایران و یا در سطح منطقه و بینالمللی که عمدتاً نقش فرماندهی را در اتاقهای به شدت حفاظت شدهی ستادی ایفا میکنند کاملاً برعکس یک فرمانده پراگماتیک، عملیاتی، مایل به حضور در خطوط مقدم درگیریها و کاملا ریسک پذیر بود. چنین رویهای از او بارها در مناطق مورد درگیری حزب الله و اسرائیل در جنوب لبنان، نیروهای سوری علیه مخالفین، یا حشد الشعبی در برابر داعش و… دیده شده است امری که تصویر قهرمانانه و الهام بخش او را در بین طرفداران ایرانی و غیرایرانی منطقهایش دو چندان کرده بود و حتی برخی از رقبا و یا دشمنان خارجی او نیز گاه زبان به ستایشاش گشوده بودند. به نظر میرسد نهایتاً عملیات انجام ترور او بدست ارتش آمریکا نیز به همین دلیل اتفاق افتاد چرا که در زمانی که بغداد به شدت ناآرام و تهدیدهای ترامپ و برخی دیگر از مقامات آمریکایی و اسرائیلی بطور مستقیم ایران را نشانه گرفته بود، او در سفری از لبنان وارد بغداد شد و در همین زمان نیز توسط یک حمله هوا به زمین آمریکاییها جان خود را از دست داد.
هفتم – ترویج الگوی بسیج از نیروهای زیرمجموعه سپاه پاسداران در سطح منطقه به مانند تجربه «حزب الله» در لبنان، یعنی تشکیل نیروهای حامی عمدتا با محوریت شیعیان کشورهای مختلف، با داشتن همزمان دو بال نظامی و سیاسی در کشورهای مختلف را میتوان از جمله اقداماتی دانست که در زمان فرماندهی سردار سلیمانی بر سپاه قدس (شاخه برون مرزی این نیرو) از سال ۲۰۰۰ تشدید شد. این اقدام با اتفاق افتادن بهار عربی، ظهور گروههایی نظیر داعش، افزایش بیثباتی و رقابت در خاورمیانه تشدید شد و لذا شاهد هستیم ابتدا حزب الله در این دوران تقویت شد و جنگهایی نظیر جنگ ۳۳ روزه را با اسرائیل را اداره کرد، سپس از سال ۲۰۱۲ در سوریه نیروهای «حشد الوطنی» تشکیل شد، در عراق از در جنگ با داعش نیروهای «حشد الشعبی» از اواخر سال ۲۰۱۴ طی یک بسیج عمومی با حمایت و سازماندهی جمهوری اسلامی تشکیل شدند. در یمن نیز گروه «انصار الله» با چنین شیوه و روشی تشکیل شد. میتوان گفت بطور نسبی تمامی این نیروها تا این زمان به مانند تجربه حزب الله و طبق نگاه ایران، تبدیل به نیروهای موثر و موفقی در کشورهای خود شدهاند. در سوریه این نیروها باعث ساماندهی ارتش ورشکسته و تقریبا متلاشی شده بشار اسد شد و عملاً نه فقط جان بشار اسد و کاخ ریاست جمهوری را نجات دادند بلکه به مرور زمان، در بازگرداندن روند بحران به نفع اسد نقش مهمی بازی کردند. در عراق این گروهها در وهله نخست در روندی دفاعی در جلوگیری از سقوط بغداد و شهرهای مهم شیعه نشین این کشور تاثیر قابل توجهی داشتند و در وهله دوم در شکست دادن داعش، در جلوگیری از تجزیه این کشور پس از برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان و در وهله سوم در قدرت گیری پس از انتخابات ۲۰۱۸ نقش آفرینی کردند. در یمن انصارالله که از حوثیها تشکیل شدهاند، تبدیل به یکسوی جبهه اصلی جنگ داخلی در برابر متحدین سعودی در یمن شدند.
هشتم – دستور ترامپ برای ترور او اقدامی غریب و پیشبینی نشده بود کاری که محتملاً تنها از عهده رئیس جمهوری چون او بر میآمد چون اعلام فرمان چنین عملیات بسیار حساسی حتی قابل مقایسه با صدور دستور ترور اسامه بن لادن و ابوبکر بغدادی نیز نیست و سردار سلیمانی در عمل دومین چهره قدرتمند و یک مقام رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران بود. در نتیجه ترامپ نه فقط به فکر نوعی ضربه زدن و هشدار عملی و جدی به ایران برای کاستن از افزایش سطح تنش و اقداماتی نظیر حمله به پایگاهها و سفارت آمریکا در عراق بود (ایران این اتهامات را تکذیب کرده است) بلکه نگاهی جدی برای احیای موقعیت به شدت تضعیف شده و مخدوش داخلی خود نیز داشته و دارد چرا که به دلیل سواستفاده از قدرت در پرونده اوکراین پرونده استیضاح او اینک در سنا قرار دارد و شمشیر تیز برکناری را بالای سر خود میبیند این فرمان او و پیامدهای ناشی از آن، طبیعتاً فضای دوقطبی داخل سنا را محتملاً به نفع او تقویت خواهد کرد اما با اینحال اقدام او حتی رهبران میانهروی جمهوریخواه و رقبای دموکراتش را دچار شوک کرده است و با نگاهی انتقادی به این حمله اشاره کردهاند جو بایدن آن را روشن کردن و پرت کردن کبریتی در انبار باروت توصیف کرده است نانسی پلوسی آن را تقبیح نموده و استفان والت نظریهپرداز برجسته روابط بین الملل نیز با تعجب از صدور چنین دستوری در توئیتی نوشته است: «تصور کنید دشمنی معاون وزیر خارجه یا رئیس شورای عالی امنیت ملی آمریکا را ترور کند، آن وقت واکنش ما آمریکاییها چه خواهد بود؟»
نهم- با توجه به جایگاه تقریبا بیبدیل و وزن استراتژیک سپبهد قاسم سلیمانی در تدوین و اجرای سیاست خارجی جمهوری اسلامی در خاورمیانه، میتوان سیاست خارجی منطقهای ایران طی سه دهه اخیر را به دوران پیش و پس از او تقسیم کرد و بیشک همانطور که فقدان او ضربهای بزرگ برای جمهوری اسلامی خواهد بود با توجه به نقش، جایگاه و سطح نفوذ رو به گسترش ایران طی دو دهه اخیر در خاورمیانه، ترور سردار سلیمانی به نقطهای عطف و تاثیر گذار در بازیها، موازنهها و رقابتهای قدرت در خاورمیانه به شمار میرود.
دهم – جنس و اهمیت این اقدام آمریکا شبیه ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران در سال ۱۹۸۸ و پیش از تصویب قطعنامه ۵۹۸ است، و این ترور هم میتواند تاثیر بسزایی در روابط میان تهران و واشنگتن در دوره پرتنش فعلی ایفا کند اقدامی که میتواند باعث نوعی بازبینی در سیاست منطقهای و بین المللی سیاست خارجی ایران در یکی از حساسترین و به قول حسن روحانی رئیس جمهوری کشور، سختترین برهههایی تاریخی شود. در عین حال در پاسخ به این سئوال که واکنش ایران چه خواهد بود باید گفت با توجه به رویه رفتاری جمهوری اسلامی بر سر بزنگاههای مختلف تاریخی در چهار دهه اخیر، به نظر نمیرسد که ایران به واکنشی احساسی و زودهنگام و بطور مستقیم علیه نیروهای آمریکایی دست بزند و محتملاً به نوعی خویشتنداری هرچند سخت دست خواهد زد چرا که کوچکترین اشتباه در محاسبه معادله انتقام میتواند آتش یک جنگ ناخواسته را در منطقه شعلهور کند امری که در تهران و حتی در واشنگنن طرفداری ندارد. اما در عین حال وزن و جایگاه قابل توجه و حتی تکرار نشدنی قاسم سلیمانی برای ایران، باعث میشود تا این اقدام از سوی تهران بیپاسخ باقی نماند امری که در بیانیه آیت الله خامنهای رهبر انقلاب و روحانی رئیس جمهوری نیز وعده داده شده است، اما زمان و چگونگی آن در هالهای از ابهام قرار دارد و با توجه به گستره بزرگ جغرافیایی مورد تنش و درگیری میان طرفین در سطح خاورمیانه و نیز بودن بازیگران متعدد منطقهای که نقش نایب در این تنش را بازی میکنند گزینههای مختلفی را بر روی میز ایران برای نشان دادن نوعی واکنش و گرفتن نوعی انتقام قرار میدهد.
منبع: ایسنا
پمپئو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم اما دست بسته هم نخواهیم ماند
۱۳۹۸/۱۰/۱۳
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به شهادت سردار سلیمانی گفت: به دنبال جنگ با ایران نیستیم اما دست بسته هم نخواهیم ماند.
به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت: حملهای که سلیمانی را هدف قرار داد قانونی بود.
وی ادامه داد: به دنبال جنگ با ایران نیستیم اما دست بسته هم نخواهیم ماند درحالی که جان آمریکایی ها را در خطر ببینیم. آمریکا هر آنچه در توان دارد برای حمایت از منافع خود در منطقه به کار میبندد. احتمال هرگونه حمله سایبری علیه خود از سوی ایران را مد نظر داریم.
پمپئو همچنین گفت: اقدام نکردن علیه ایران یک خطر بسیار بزرگ برای ما بود.
منبع: ایسنا
برهم صالح: جنگ ایران و آمریکا برای همه فاجعهبار خواهد بود
۱۳۹۸/۸/۶
رئیس جمهور عراق با بیان اینکه نگران وقوع درگیری میان ایران و آمریکا است، تاکید کرد که چنین اتفاقی به هیچ وجه به نفع کشورش نیست چراکه ایران، همسایه قدرتمند عراق است.
به گزارش ایسنا، برهم صالح رئیس جمهور عراق در گفتوگو با پایگاه خبری اکسیوس به سوالاتی پیرامون روابط بغداد با سایر کشورها از جمله ایران و آمریکا پاسخ داد.
برهم صالح گفت که دیگر اطمینان ندارد میتواند روی آمریکا به عنوان یک متحد حساب کند و شاید آماده باشد روابط عراق با سایر کشورها، همچون ایران و روسیه را مجددا مشخص کند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نگران وقوع یک جنگ میان ایران و آمریکا است، خاطر نشان کرد: چنین جنگی برای همگان فاجعهبار خواهد بود.
رئیس جمهور عراق افزود: اگر چنین اتفاقی بیفتد، عراق قادر نخواهد بود میان ایران و آمریکا یکی را انتخاب کند. حقیقت این است که به نفع بغداد نیست، بخواهد به همسایه قدرتمند خود (ایران) آسیب برساند.
صالح تصریح کرد: ایران همسایه عراق است. ما هزار و ۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک داریم. بنابراین، نمیتوانیم خواهان یک ایران دچار مشکل باشیم. این به هیچ وجه به نفع عراق نیست.
وی در ادامه از آمریکا نیز به عنوان متحد عراق یاد کرد و گفت که خواهان ادامه این رابطه است.
رئیس جمهور عراق همچنین بیان کرد: ما بهطور قطع نمیخواهیم که خاک کشورمان (برای جنگ) مورد استفاده قرار گیرد. ما باید برای جلوگیری از آن تلاش کنیم زیرا عراق نمیتواند چنین چیزی را تاب بیاورد و نجات پیدا کند.
برهم صالح تاکید کرد که وقوع جنگ میان ایران و آمریکا خارج از کنترل خواهد بود.
بنابر این گزارش، آمریکا در حال حاضر بیش از پنج هزار نیروی نظامی در عراق دارد و این مسئله میتواند این کشور را در برابر هر گونه درگیری با نیروهای آمریکایی در منطقه آسیبپذیر کند.
منبع: ایسنا
احتمال جنگ ایران و آمریکا چقدر است؟
۱۳۹۸/۱/۴
یک کارشناس مسائل نظامی و امنیتی گفت: «با توجه به شرایط موجود من فکر نمیکنم که کشورهایی مثل عربستان، امارات و حتی اسرائیل وارد جنگ با ایران شوند. آنها بیشتر به دنبال ورود نظامی ایالات متحده هستند که این هم احتمالش بسیار اندک است.»
به گزارش ایسنا،سایت فرارو نوشت: امیر موسوی مشاور وزیر دفاع پیشین کشورمان در خصوص شرایط ایران در منطقه طی سال ۹۸ گفت: «جمهوری اسلامی تا امروز تلاش کرده است که موضوعگیریهای شجاعانه و در عین حال هوشمندانه و حکیمانه داشته باشد. یعنی مجموعه کسانی که نقش تأثیرگذار تصمیمگیرنده در عرصه سیاست خارجی دارند، اجازه نمیدهند شرایط به گونهای پیش برود که دشمنان بهانهای برای جنگ به دست بیاورند. به این معنی که همیشه یک راهی برای مذاکره باقی میگذارند و به گونهای عمل نمیکنند که کار به جنگ و درگیری مستقیم برسد.»
وی ادامه داد: «اما نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که کشورهایی که در مقابل ایران ایستادهاند به هیچ عنوان مصلحت اندیشی و آیندهنگری لازم را ندارند. به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس تا امروز به نحوی عمل کردهاند که ذرهای مصلحت اندیشی در آنها مشاهده نشده است. این وضعیت در خصوص رژیم صهیونیستی نیز صدق میکند. اما آنها توانایی لازم برای روبرو شدن با ایران در مقوله نظامی را ندارند لذا قطعاً با جمهوری اسلامی وارد جنگ مستقیم نمیشوند، اما آنچه آنها به دنبالش هستند، تحریک و اقناع ایالات متحده است که آنها وارد جنگ با ایران شوند. البته آنها خودشان هم بدشان نمیآید که با ایران وارد جنگ شوند، اما نباید این نکته را فراموش کنند که ایران یک کشور کوچک و ضعیف مثل کویت نیست که وارد جنگ شوند.»
او تاکید کرد: «قطعا جنگ با ایران هزینههای بسیاری در بر خواهد داشت. زیرا به هر حال پشتیبانی منطقهای که ایران انجام میشود قطعاً مشکلات بسیاری ایجاد خواهد کرد. طی سالهای اخیر محور مقاومت بسیار قدرتمند و سازمان یافتهتر از گذشته شده است و نمیتوان با ایران به گونهای رفتار کرد که با عراق رفتار شد بنابراین کشورهایی که همچنان عقلانیت لازم را دارند اجازه نخواهند داد که کار به جنگ با ایران برسد. به همین دلیل است که الان میبینیم ایالات متحده از یک سو تهدید میکند و از سوی دیگر پیام برای مذاکره ارسال میکند.»
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: «من اواخر سال گذشته در گفتگویی عنوان کردم که پنج کشور در تلاش هستند که رابطه میان ایران و آمریکا را بهبود ببخشند؛ لذا ما یک سری خبرها داریم که الان تلاش دونالد ترامپ مبنی بر مذاکره است که خب فعلاً جمهوری اسلامی ایران تمایلی به این مسئله ندارد و دلایل مختلف و منطقی دارد. نظر مقامات ایرانی مبنی بر این است که زمانی میتوان وارد مذاکره شد که آمریکا به تعهدات خود در برجام پایبند باشد. قاعدتاً هم اگر ایالات متحده تصمیم به بازگشت به برجام نگیرد، احتمال مذاکره بسیار اندک خواهد بود. زیرا همین اقدام آنها موجب بیاعتمادی بیشتر بین ایران و آمریکا شده است و احتمالش بسیار کم است که جمهوری اسلامی در چنین وضعیتی پای میز مذاکره بنشیند.»
وی ادامه داد: «از طرف دیگر دلایل بسیاری وجود دارد که آمریکاییها تمایلی به جنگ با ایران ندارند. یکی از اینها قدرت نظامی ایران است. نباید فراموش کنیم که در دوره مذاکرات هستهای شرایط ایران بسیار نامناسب بود و ما اصلاً به اندازه امروز در تکنولوژی، پدافند غیرفعال، صنعت و… توانایی را نداشتیم. دلیل دوم این است زمانی که آمریکاییها پای میز مذاکره آمدند، محور مقاومت هم شرایط خوبی نداشت و مخالفان در سوریه تا نزدیکی کاخ ریاست جمهوری رسیده بودند یا مثلاً بخش قابل توجهی از عراق در اختیار داعش بود و به بغداد رسیده بودند و بیروت هم وضعیت مناسبی نداشت. در چنین شرایطی آمریکاییها تصمیم گرفتند که پای میز مذاکره بیایند و الان خیلی احتمالش کم است که در شرایط فعلی ایران و محور مقاومت، وارد جنگ با جمهوری اسلامی شوند.»
موسوی در پایان گفت: «از سوی دیگر دونالد ترامپ هم به دنبال معامله است. او ترجیح میدهد بدون جنگ امتیاز بگیرد و به همین دلیل فکر نمیکنم در نهایت حاضر باشد به خواسته عربستان و امارات تن بدهد. ضمن اینکه نباید مسئله امنیتی و افزایش قیمت سوخت در پی جنگ با ایران را نادیده گرفت. زیرا جدا از اینکه قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا خواهد کرد، امنیت منطقه و حتی اروپا هم تهدید خواهد شد. به همین دلیل است که الان میبینیم اتحادیه اروپا تلاش دارد به گونهای برجام را حفظ کند بنابراین با توجه به شرایط موجود من فکر نمیکنم عربستان، امارات و حتی رژیم صهیونیستی وارد جنگ با ایران شوند. آنها بیشتر به دنبال ورود نظامی ایالات متحده هستند که این هم با توجه به نکاتی که اشاره کردم، احتمالش بسیار اندک است.»
منبع: ایسنا