حشد الشعبی / آخرین اخبار: غافلگیری داعش توسط حشد شعبی
حشد الشعبی / آخرین اخبار: غافلگیری داعش توسط حشد شعبی
حشد الشعبی: در این مطلب از بخش اخبار سیاسی وب سایت نایریکا به حشد الشعبی, حشد شعبی, اخبار حشد الشعبی, انحلال حشد الشعبی, حمله حشد الشعبی به پایگاه امریکا, ترور فرمانده حشد الشعبی, حشدالشعبی چه کسانی هستند, شبهنظامی, فرمانده حشد الشعبی می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به حشدالشعبی به روز می شود.
با ما همراه باشید.
طبق اعلام سازمان حشد شعبی:
۱۴۰۱/۶/۱۲
۲۰ هزار نیروی این سازمان امنیت جاده هایی که محل عبور زائران اربعین حسینی در استان بصره است را تامین میکنند
غافلگیری داعش توسط حشد شعبی
۱۳۹۹/۳/۴
مسئول اطلاع رسانی حشد شعبی در استان دیالی عراق: رزمندگان حشد شعبی ۴ عملیات غافلگیر کننده در مناطق دریاچه حمرین، حومه خانقین، جنوب قره تپه و حاوی العظیم در استان دیالی علیه تروریستها انجام دادند و هدف از این عملیات ها دفع خطر تروریسم از شهرها و روستاها همزمان با حلول عید فطر بود./ مهر
عملیات پاکسازی دیالی در نزدیکی مرز با ایران از سوی الحشد الشعبی
۱۳۹۹/۳/۴
«صادق الحسینی» یکی از فرماندهان بسیج مردمی عراق اعلام کرد نیروهای رزمی از چند گردان الحشد الشعبی ۴ عملیات جستجوی ناگهانی بر مبنای اهدافی مشخص در مناطق بحیره حمرین، ریف خانقین، جنوب قره تپه و خاوی العظیم انجام دادند. این عملیات به منظور رفع خطر تروریسم از شهرها و روستاها همزمان با حلول عید مبارک فطر است./صداوسیما
۴ عملیات الحشد الشعبی برای پاکسازی کامل مناطقی از عراق در نزدیکی مرز با ایران
۱۳۹۹/۳/۴
نیروهای الحشد الشعبی مشغول عملیات جستجو و پاکسازی کامل مناطقی از استان دیالی در شرق عراق و نزدیک مرز با جمهوری اسلامی ایران هستند.
مصطفی الکاظمی یونیفرم حشد شعبی را بر تن کرد
۱۳۹۹/۲/۲۷
نخست وزیر عراق که برای بازدید به مقر الحشد الشعبی در بغداد رفته بود، یونیفرم حشد شعبی را بر تن کرد.
الکاظمی: حفاظت از الحشد الشعبی یک وظیفه است و من خادم آن هستم.
الحشد الشعبی ۱۵ عضو سازمان تروریستی داعش را دستگیر کرد
۱۳۹۹/۲/۲۲
الحشد الشعبی در بیانیهای اعلام کرد پانزده تروریست داعشی را در استان نینوی (شمال عراق) دستگیر کرده است.
شهادت ۶ نیروی الحشدالشعبی در حمله داعش در شمال سامرا
۱۳۹۹/۲/۱۳
در حمله گروه تروریستی داعش به نیروهای بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) در منطقه مکیشیفه در شمال سامرا در استان صلاحالدین ۶ نفر از نیروهای الحشد الشعبی به شهادت رسیدند.
عملیات امنیتی «الحشد الشعبی» ضد داعش در شرق دیالی آغاز شد
۱۳۹۹/۱/۱۵
حشدالشعبی: آمریکا جرأت حمله به الحشدالشعبی را نخواهد داشت
۱۳۹۹/۱/۱۳
«علی الحسینی» از فرماندهان الحشد الشعبی تأکید کرد که دو علت اصلی برای اقدام آمریکا از درز اخباری درباره اینکه این کشور قصد دارد گروههای مقاومت را هدف قرار دهد، وجود دارد.
نخست اینکه آمریکا در شرایط داخلی بسیار سخت و پیچیدهای قرار دارد و در تلاش است تا بحرانهای خود را به خارج منتقل کند و لذا درز اخباری در برخی رسانههای آمریکایی درباره طرح مربوط به هدف قرار دادن برخی گروههای الحشد الشعبی نیز تلاشی از سوی آمریکا برای منحرف کردن افکار عمومی از توجه به پیامدهای ویروس کرونا و هرج و مرج ناشی از آن است.
علت دیگر نیز به تلاش آمریکاییها برای ایجاد بحران با دیگر کشورها و بهرهبرداری از آن در انتخابات داخلی برمیگردد.
او تأکید کرد : «آمریکا هرگز جرأت نخواهد کرد گروههای الحشدالشعبی را هدف قرار دهد و اگر این اتفاق بیفتد در آن صورت بسیاری از اهداف (آمریکا) در تیررس ما قرار دارد و به هرگونه تجاوز آن پاسخ مناسبی خواهیم داد».
عملیات الحشد الشعبی علیه داعش در غرب عراق
۱۳۹۸/۱۲/۹
نیروهای سازمان «الحشد الشعبی» (بسیج مردمی) عراق امروز جمعه عملیاتی را به نام «قاده النصر» (فرماندهان پیروزی) آغاز کردند.
حشدالشعبی چه کسانی هستند
بسیج مردمی عراق یا حشد الشعبی (به عربی: الحشد الشعبی) که به بسیج عراق نیز معروف است، به نیروهای شبهنظامی عراق گفته میشود که در کنار ارتش این کشور قرار دارند و با هدف مبارزه علیه داعش سازمان دهی شدند. این نیرو از حدود ۴۰ گروه مختلف تشکیل شده که عمدتاً گروههای شیعه هستند، اما گروههای سنی مذهب و مسیحی و ایزدی نیز در آن حضور دارند.
استقلال از ارتش
بسیاری از این گروههای شیعه قبلاً بهطور مستقل در عراق و به خصوص علیه نیروهای ائتلاف فعالیت داشتهاند. در روز ۲۶ نوامبر ۲۰۱۶ با اکثریت آرای مجلس عراق به عنوان یک سپاه جدا از ارتش رسمیت پیدا کرد.
شکلگیری حشد الشعبی
در سال ۲۰۱۴ و پس از افتادن موصل در ۵ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی به دستِ نیروهای داعش در واکنش به فتوای مراجع عراق بهویژه فتوای جهاد آیتالله سیستانی، این نیرو تشکیل شد. هدف این نیروها کمک به ارتش و نیروهای امنیتی عراق برای پاسداری از مکانهای مذهبی و نیز مقابله با تهاجم است.
تشبیه به بسیج ایران
عقیل حسینی رئیس شورای بسیج عراق آن را ادامه بسیج ایران توصیف کرد. وی پیشتر گفتهبود که بسیج عراق با تجربه بسیج ایران تشکیل شدهاست. نوری مالکی در مرداد ۱۳۹۴ شمسی در مصاحبه با خبرگزاری ابنا تصریح کرد: ما در ساختار بسیج عراق از بسیج ایران الگو گرفتیم.
در سپتامبر ۲۰۱۵ حیدر عبادی نخستوزیر عراق اعلام کرد که گروههای حشد شعبی بخشی از نیروهای حکومتی هستند.
در حال حاضر این نیروها تحت وزارت داخله فعالیت دارند. اگرچه حکومت عراق خود به این نیروها مشروعیت بخشیدهاست حضور این نیروهای قدرتمند شبه نظامی در عراق مورد مناقشه و بحثهای مختلف است.
گروه های زیر مجموعه
عمدتاً ساختار و بدنه نظامی حشد شعبی را شیعیان عراق تشکیل میدهند، اما بعدها برخی عشایر سنی عراق از استان صلاحالدین، استان نینوا و استان انبار و نیز افراد فیلی و مسیحیان عراقی نیز به آن ملحق شدند.
تعداد نیروها
تعداد نیروهای آن حدود ۶۰ تا ۱۲۰ هزار نفر تخمین زده میشود. حقوق ماهانه افراد آن حدود ۷۰۰ هزار دینار است. مناطق عملیاتی آنهااستان بغداد، استان بابل، استان دیاله، استان صلاحالدین، استان انبار و همچنین شهر کرمه در نزدیکی شهر فلوجه است.
نیروهای بسیج مردمی از سلاحهای ایرانی و سلاحهای موجود در عراق و همچنین از سلاحهای آمریکایی استفاده میکنند. این نیروها در آزادسازی این مناطق نقش اساسی داشتهاند: جرف النصر، آمرلی، ضلوعیه، بلد، استان دیاله، الدور، علم، ناحیه بغدادی، تکریت و بخشهایی از استان انبار.
چهره های شاخص
حیدر عبادی فرمانده کل بسیج مردمی است. ابومهدی مهندس معاون بسیج مردمی عراق و فرمانده میدانی این نیرو است. فالح فیاض رئیس هیئت بسیج مردمی و صادق سعداوی رئیس هیئت ارکان است. کریم نوری عضو هیئت بسیج مردمی و سخنگوی رسمی آن و احمد اسدی سخنگو و عضو هیئت بسیج مردمی است.
فرمان ۱۰ بندی دولت عراق درباره نیروهای حشدالشعبی
۱۰ تیر ۱۳۹۸«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق طی فرمانی ۱۰ بندی دستوراتی را درباره حشد الشعبی عراق صادر کرد.
در این دستور دولتی آمده است: بنا بر اقتضای منافع مردم، و بر اساس اختیاراتی که به موجب قانون اساسی به ما داده شده است و با ایمان به نقش بزرگی که مبارزین حشد الشعبی در حال انجام آن بوده و برای تضمین تقویت داخلی و خارجی آن، دستورات زیر صادر میشود:
۱- تمامی نیروهای حشد الشعبی به عنوان بخش جدایی ناپذیری از نیروهای مسلح عراق عمل میکنند و هرگونه قوانینی که برای نیروهای مسلح اعمال میشود برای نیروهای حشد الشعبی نیز اعمال میشود مگر آنکه به صورت صریح به آن اشاره شود. این نیروها به فرمان فرمانده کل نیروهای مسلح و بر اساس قوانین تصویب شده در پارلمان عراق و دستورات صادر شده عمل خواهند کرد و رئیس هیئه الحشد الشعبی مسئول این تشکیلات خواهد بود که توسط فرمانده کل نیروهای مسلح تعیین میشود و تمامی تشکیلات حشدالشعبی به آن مرتبط میشوند.
۲- نامگذاریهایی که گروههای حشد الشعبی در جریان درگیریهای شجاعانه خود برای پایان دادن به موجودیت گروه داعش تروریستی داشتند کاملا پایان مییابد و با نامگذاریهای نظامی نظیر (لشکر، تیپ، گروهان، ..) جایگزین میشود که این نامگذاریها شامل حشد عشایر و هرگونه تشکیلات محلی دیگر میشود و افراد آن نیز همان رتبههای نظامی مرسوم در نیروهای مسلح را خواهند داشت.
۳- این گروهها، چه فردی و چه تشکیلاتی باید تمام ارتباطات سیاسی خود را قطع کنند.
۴- گروههایی که به نیروهای مسلح نمیپیوندند میتوانند به گروههای سیاسی که تحت قانون احزار است تبدیل شود و از هر گونه حمل سلاح منع خواهند شد مگر با مجوز و در صورت نیاز برای حمایت از مراکز غیرنظامی و فرماندهی و شرایط آنها همانند بقیه گروههای سیاسی خواهد بود.
۵- پادگانهای میزبان نیروهای حشد الشعبی کاملا همانند دیگر نیروهای مسلح بوده و مکانهای حضور نیروهای حشد الشعبی برای جنگ بر اساس چارچوبهای معمول در نیروهای مسلح تصمیم گیری خواهد شد.
۶- تمامی مراکزی که اسم گروهی از گروههای حشد الشعبی داشته باشند چه در داخل شهرها و چه خارج از آن، بسته خواهند شد.
۷- موجودیت هرگونه گروه مسلحی که پنهانی یا آشکارا خارج از این چارچوب فعالیت میکند ممنوع بوده و تخطی از قانون به شمار میآید که موجب پیگرد خواهد شد.
۸- تمامی دفاتر اقتصادی یا ایست و بازرسیها و حضور یا منافع موسسات خارج از چارچوب جدید اعلامی، بسته خواهد شد و سازمان حشد الشعبی بخشی از نیروهای مسلح عراق به شمار میآید.
۹- تاریخ ۲۰۱۹/۰۷/۳۱ (سی روز آینده) زمان پایانی برای پیاده سازی این اقدامات است.
۱۰- به زودی دستورات دیگری درباره ساختار حشد الشعبی و تشیکلات آن صادر خواهد شد.
منبع: تابناک