ویروس هانتا چیست / ویروس جدید هانتا در چین: علائم، روش انتقال، پیشگیری / اخبار

ویروس هانتا: علائم، روش انتقال، درمان، پیشگیری / ویروس هانتا چیست / ویروس جدید هانتا / هانتاویروس / هانتا ویروس چیه / ویروس جدید در چین / هانتا ویروس ویکی پدیا

ویروس هانتا: در این مطلب از بخش بیماری های ویروسی و تنفسی در وب سایت نایریکا به ویروس هانتا, هانتا ویروس, علائم هانتا ویروس, روش انتقال هانتا ویروس, درمان هانتا ویروس, شیوع هانتا ویروس, پیشگیری از هانتا ویروس, ویروس هانتا, علائم ویروس هانتا, هانتاویروس, می پردازیم.

این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به هانتاویروس به روز می شود.

با ما همراه باشید.

ویروس هانتا, ویروس هانتا چیست, ویروس جدید هانتا, هانتا ویروس, هانتاویروس, هانتا ویروس چیه, ویروس جدید در چین, هانتا ویروس ویکی پدیا, hantavirus, هانتا ویروس, هانتا ویروس, علائم هانتا ویروس, روش انتقال هانتا ویروس, درمان هانتا ویروس, شیوع هانتا ویروس, پیشگیری از هانتا ویروس

ویروس هانتا, ویروس هانتا چیست, ویروس جدید هانتا, هانتا ویروس, هانتاویروس, هانتا ویروس چیه, ویروس جدید در چین, هانتا ویروس ویکی پدیا, hantavirus, هانتا ویروس, هانتا ویروس, علائم هانتا ویروس, روش انتقال هانتا ویروس, درمان هانتا ویروس, شیوع هانتا ویروس, پیشگیری از هانتا ویروس

چرا نباید نگران شیوع هانتاویروس بود؟

۱۳۹۹/۱/۶

به گفته متخصصان موارد ابتلا به هانتاویروس بسیار نادر بوده است

این ویروس با تماس مستقیم و نزدیک با ادرار، فضولات و آب دهان جوندگانی مانند موش‌ها منتقل می‌شود

همچنین همه موش‌ها ناقل هانتاویروس‌ها نیستند


رصد اطلاعات «هانتا ویروس» در چین

۱۳۹۹/۱/۶

معاون وزیر بهداشت:

چین اعلام کرده است که یک ویروس دیگر هم هست اما ویروسی نیست که در حال حاضر خیلی نگران آن باشیم.

براساس قوانین بین‌المللی باید هر نوع هشدار در این زمینه را جدی بگیریم.

ما نیز اطلاعات در مورد این ویروس را رصد می‌کنیم./ ایسنا


احتمال شیوع یک بیماری دیگر در چین؛ مرگ یک مرد بر اثر ابتلا به «هانتا ویروس»

۱۳۹۹/۱/۵

پایگاه خبری “گلوبال تایمز” چین نوشت، با وجود درگیری جهان با ویروس کرونا، بیماری دیگری نیز در حال رشد است؛ آزمایش مردی از اهالی “یوننان” چین نشان داد که او مبتلا به “ویروس هانتا” است.

این مرد که در روز دوشنبه در حال بازگشتن به استان “شاندوگ” به وسیله یک اتوبوس بود، ناگهان درگذشت؛ با انجام آزمایش پزشکان متوجه شدند که به بیماری هانتا مبتلا بوده است

هانتا ویروسی است که عمدتا توسط جوندگان گسترش پیدا می‌کند و می‌تواند باعث بیماری‌های مختلفی در افراد شود.
این بیماری می‌تواند باعث سندرم ریوی هانتی ویروس (HPS) و سندرم کلیوی هانتی ویروس (HFRS) شود.


همه چیز در مورد هانتا ویروس

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور جزییات ویروس جدید با نام هانتا ویروس را تشریح کرد.

علی صفر ماکنعلی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه جوندگان مخزن هانتا ویروس هستند، اظهار کرد: عارضه ریوی هانتاویروس یک بیماری تنفسی شدید و گاه کشنده در انسان است که در اثر عفونت با ویروس هانتا ایجاد می شود. این بیماری در سال ۱۹۹۵ جزو “بیماری های اخطار کردنی” در بعضی از کشورهای توسعه یافته بود. هانتا ویروس برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ در جنگ آمریکا و کره و در رودخانه Hantan در کره شناسایی شد.

وی ادامه داد: هرکسی که با جوندگان حامل ویروس هانتا ویروس در تماس باشد در معرض خطر ابتلا به عارضه ریوی هانتا ویروس است. مواجهه با جوندگان آلوده به این ویروس در داخل و اطراف خانه می تواند باعث آلودگی انسان شود .

هانتا ویروس در کجا یافت می شود؟

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: موارد انسانی عفونت هانتا ویروس اندک است و معمولا در مناطق روستایی، جنگل ها، مزارع که زیستگاه مناسبی برای جوندگان است ، رخ می دهد. البته اطراف خانه یا محل کار و مکان هایی که جوندگان ممکن است در آن زندگی کنند مانند انبارها، ریخته ها… محل های بالقوه ای هستند که ممکن است افراد را در معرض ویروس قرار دهند.

روش انتقال ویروس هانتا به انسان

وی در بخش دیگری از صحبت هایش روش انتقال هانتا ویروس به انسان را تشریح کرد و گفت: این ویروس می تواند از طریق نیش جوندگان آلوده به ویروس به انسان منتقل شود که روش بسیار نادری است. همچنین هانتا ویروس می تواند از طریق تماس با ادرار، مدفوع و یا بزاق جوندگان آلوده و سپس انتقال آن به انسان از طریق لمس بینی یا دهان خود نیز منتقل شود. از طرفی مصرف غذای آلوده به ادرار ، مدفوع یا بزاق جوندگان آلوده نیز می تواند افراد را بیمار کند.

علائم بالینی بیماری

وی با بیان اینکه دوره کمون بیماری به نظر می رسد بین ۱ تا ۸ هفته پس از قرار گرفتن در معرض ادرار تازه ، مدفوع یا بزاق جوندگان آلوده ایجاد شود، اظهار کرد: علائم بالینی شبیه علائم کووید ۱۹ ( تب، سرفه، تنگی نفس) است. علائم اولیه نیز شامل خستگی ، تب و دردهای عضلانی است .همچنین میزان مرگ و میر در انسان حدود ۳۸ درصد است.

راه های پیشگیری

وی در ادامه گفت: تماس با جوندگان را در خانه ، محیط کار خود از بین ببرید یا به حداقل برسانید. اگر مکان زندگی یا کار شما، مناسبی برای حضور جوندگان نباشد آنها به این مکان ها نخواهند آمد و بنابراین کمتر با آنها در تماس خواهید بود. همچنین سوراخ ها و شکاف ها را در خانه یا گاراژ خود ببندید. تله هایی را در داخل و اطراف خانه خود قرار دهید تا آلودگی جوندگان کاهش یابد. همچنین محل زندگی و پیرامون خود از مواد غذایی پاکسازی کنید و در محیط زندگی شما غذا برای تغذیه آنها وجود نداشته باشد.

به گفته وی نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد که بسیاری از افراد پس از تماس مکرر با جوندگان و یا مدفوع آنها به عارضه تنفسی هانتاویروس مبتلا شده اند .

یک نفر در چین بدلیل ابتلا به هانتا ویروس درگذشت

وی افزود: رسانه ها خبری با تیتر ” مسافر چینی که در داخل اتوبوس جان باخت نتیجه تست هانتا ویروس آن مثبت بود” منتشر کردند. در حقیقت مسافری که از یون نان (Yunnan) با اتوبوس در حال سفر به استان شاندونگ برای رفتن به محل کارش بوده روز دوشنبه هفته جاری در داخل اتوبوس در گذشت. ۳۲ مسافر دیگر در اتوبوس نیز مورد آزمایش قرار گرفتند و تا به حال اطلاعات بیشتری در رابطه با این مورد منتشر نشده است .

برنامه کنترل موش در امکان خاص جدی گرفته شود

به گفته وی جوندگان به عنوان مخزن این بیماری هستند بنابراین بیماری مشترک تلقی می شود و برنامه کنترل موش در اماکن خاص ( مرغ داری ها، انبارهاو ..) بایستی جدی گرفته شود .

وی در پایان گفت: با توجه به سبک زندگی و سطح بهداشت مردم کشور ما سطح چنین مخاطره ای برای مردم کشور ما بسیار پایین است و هیچ نگرانی نباید در این زمینه وجود داشته باشد .همچنین افرادی که با جوندگان کار می کنند و یا افرادی که در اماکن خاص دارای جونده، فعالیت دارند که ممکن است محل کارشان دارای جمعیت قابل توجهی از جوندگان باشند، بایستی معیارهای بهداشتی – محافظتی را رعایت کنند.


هانتاویروس ویکی پدیا

هانتاویروس یا ویروس هانتا یک ویروس تک-رشته‌ای، غلاف-دار با آران‌ای با سو-منفی است. این ویروس از خانوادهٔ هانتاویریدا از راستهٔ ویروس‌های بانیا است. این ویروس‌ها معمولاً جوندگان را آلوده می‌کنند اما در آنها ایجاد بیماری نمی‌کنند. انسان هم از راه تماس با ادرار، مدفوع یا آب دهان این جوندگان می‌توانند بیمار شود که این بیماریها گاهی می‌توانند مرگ آور هم باشند. مانند تب خونریزی دهنده به همراه سندرم کلیوی (HFRS) و سندرم ریه ویروس هانتا (HPS) که به آن سندرم قلب و ریهٔ ویروس هانتا (HCPS) هم گفته می‌شود.

آلودگی انسان از ویروس‌های هانتا معمولاً به دلیل تماس مستقیم انسان با جوندگان (یا ذرات معلق در هوا از جوندگان آلوده) پدید می‌آمد در حالی که در سال‌های ۲۰۰۵ و ۲۰۱۹ انتقال انسان به انسان هم در آمریکای جنوبی از ویروس آند گزارش شد.

ویروس آند، تنها نمونهٔ هانتا ویروس است که انتقال انسان به انسان دارد و از طریق مایعات بدن و تماس طولانی مدت منتقل می‌شود.[نیازمند منبع]

این نمونهٔ ویروس هانتا (آند) تنها در آمریکای‌جنوبی دیده شده‌است.

نام ویروس هانتا از رود هانتان در کرهٔ جنوبی گرفته شده‌است جایی که نخستین بار بیماری آن منتشر شد و توسط هو وانگ لی در سال ۱۹۷۶، منطقه قرنطینه شد.

پیشگیری از ویروس هانتا

براساس سایت مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده آمریکا(CDC)، بهترین را پیشگیری در برابر مبتلا شدن به هانتا، از بین بردن یا به حداقل رساندن تماس با جوندگان در خانه، محل کار یا اردوگاه است.

پیشینه ویروس هانتا

ویروس‌های هانتا پدیده ای نسبتاً جدیدند؛ تب خونریزی دهنده به همراه سندرم کلیوی در جریان جنگ کره در میان سربازان آمریکایی و کره ای (۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳) دیده شد. این بیماری ناشی از آلودگی به ویروس هانتا بود که باعث بیماری بیش از ۳۰۰۰ سرباز شد و نشانه‌هایی شبیه نارسایی کلیه، خونریزی عمومی و شوک داشت. نرخ مرگ ناشی از این ویروس بیش از ۱۰ درصد بود. نام ویروس هانتا از نام رود هانتان گرفته شده‌است. هو وانگ لی ویروس‌شناس کره ای توانست در سال ۱۹۷۶ این ویروس را از شُش یک موش چمنی بدست آورد.

در ۱۹۹۳ شیوع سندرم ریه ویروس هانتا در منطقهٔ چهار گوشه آمریکا در جنوب غرب این کشور دیده شد. عامل ویروسی این بیماری چند هفته پس از شیوع آن شناسایی شد و به آن Sin Nombre virus به صورت خلاصه SNV گفته شد که در زبان اسپانیایی یعنی ویروس بی‌نام. تری یتس استاد دانشگاه نیومکزیکو، موش‌های آهویی را ناقل این بیماری دانست.

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments