همه چیز درباره کپسول‌های آتش‌نشانی

حوادث 🔥 ۰۳ خرداد ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

همه چیز درباره کپسول‌های آتش‌نشانی

وجود خاموش کننده‌ها در تمامی مراکز و ساختمان‌ها برای کاهش ریسک خطر ضروریست به طوری این روزها در بسیاری از مجتمع‌های مسکونی، تجاری، ادارات و … انواع خاموش کننده‌ها تعبیه شده‌اند. هر چند واقعیت این است که تعدادی کمی از افراد در استفاده از آن‌ مسلط هستند و چگونگی کار کردن با آن را در صورت وقوع حریق می‌دانند.
همه چیز درباره کپسول‌های آتش‌نشانی

وجود خاموش کننده‌ها در تمامی مراکز و ساختمان‌ها برای کاهش ریسک خطر ضروریست به طوری این روزها در بسیاری از مجتمع‌های مسکونی، تجاری، ادارات و … انواع خاموش کننده‌ها تعبیه شده‌اند. هر چند واقعیت این است که تعدادی کمی از افراد در استفاده از آن‌ مسلط هستند و چگونگی کار کردن با آن را در صورت وقوع حریق می‌دانند.

سید جلال ملکی – در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: فلسفه تجهیزات ایمنی و اطفایی، به ویژه خاموش‌کننده ها که قابل حمل هستند این است که در حریق‌های موضعی یا کوچک و در لحظات اولیه از آن‌ها برای اطفای حریق و جلوگیری از گسترش آتش‌ استفاده شود.

وی با بیان اینکه درصد بسیار قابل توجهی از حریق‌ها از یک شعله کوچک آغاز می‌شود، گفت: حادثه پلاسکو با آن ابهت از یک اتصال برق کوچک شروع شد که اگر خاموش‌کننده ها و پمپ اب موجود در محل کار می‌کرد قطعا حریق در لحظات اولیه حریق اطفا می‌شد.

ملکی با بیان اینکه خاموش کننده‌ها انواع مختلف دارند که به مرور زمان برخی از آن‌ها مثل انواع هالون‌ها که به محیط زیست آسیب می‌زدند دیگر استفاده نمی‌شود گفت: در گذشته انواعی از خاموش کننده ها با گازهای بی اثر شارژ می‌شد که کپسول‌ شارژ آن خارج از خاموش کننده قرار داشت و اصلاحا به آن بالون کنار گفته می‌شد که این خاموش‌کننده‌ها نیز دستخوش تغییر شدند و انواع امروزی آن را هم در بسیاری از خانه‌ها و مجتمع‌های تجاری و.. مشاهده می‌کنیم.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران با تاکید براینکه مواد اطفایی با توجه به موادی که در حال سوختن است متفاوت است گفت: جامدات را آب خاموش می‌کند که به آن‌ها خاموش‌ کننده‌های نوع A  گفته می‌شود. برای اطفا حریق مایعات قابل اشتعال انواع پودرها و گاهی کف‌ها که خاموش‌کننده‌های گروه B هستند استفاده می‌شود. برای حریق‌های گاز نیز بهترین راه قطع گاز است و آتش‌ گاز خاموش می‌شود، البته این در شرایطی است که حریق فقط ناشی از سوختن گاز باشد و به اطراف سرایت نکرده باشد.

وی افزود: البته خاموش‌کننده‌هایی که در اکثر ادارات، خانه‌ها و.. وجود دارد خاموش‌ کننده پودری است چرا که این نوع خاموش کننده می‌توانند جامدات را هم خاموش‌ کنند اما اصل کارایی آن‌ها برای اطفای مایعات قابل اشتعال است؛ به همین دلیل برای اطفا حریق خودروهای قابل اشتعال نیز از خاموش کننده‌های پودری استفاده می‌شود.

وی گفت: البته خاموش‌کننده‌های نوع A نیز استفاده می‌شود اما از آنجایی که خاموش کننده‌های پودری، همان نوع B، مایعات را خاموش می‌کند و بر اطفا حریق جامدات نیز تاثیر گذار است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد: لوازم برقی مثل مانیتور، رادیو، ضبط، اسپیکرها و.. را نیز با CO۲ خاموش می‌کنند.

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، زمانی که وسایل برقی دچار حریق شدند بهتر است از خاموش‌کننده‌های گروه A که پایه آن‌ها آب است استفاده نشود، البته در شرایطی که برق قطع شده باشد می‌توان از آب هم برای حریق وسایل برقی استفاده کرد. اما زمانی که این دسته از حوادث در خانه‌ها اتفاق می‌افتد معمولا به اصطلاح برق خود به خود قطع می‌شود اما طی حوادثی مثل آتش‌سوزی پست‌های برق که دارای برق‌های فشار قوی هستند اصلا نباید از آب برای اطفا حریق استفاده کرد و در این دسته حوادث فقط باید با سازمان آتش‌نشانی تماس گرفت.

وی با بیان اینکه انواع و وزن خاموش‌کننده ها بسیار متفاوت است گفت: خاموش کننده‌ها از انواع یک کیلویی تا ۲۵۰ کیلویی که با خودروهای سنگین حمل می‌شود وجود دارد.

ملکی با تاکید بر اینکه شارژ خاموش‌ کننده‌ها اقدامی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود اظهار کرد: البته شارژ خاموش کننده‌ها با یکدیگر متفاوت است، خاموش‌ کننده‌ها CO۲ تا زمان تمام شدن نیازی به شارژ مجدد ندارند.

انتهای پیام

منبع

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments