ارز دیجیتال: بیت کوین و اتریوم، هاوینگ / آخرین اخبار + قیمت

اقتصادی 🔥 , طلا و سکه و ارز ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ بدون دیدگاه

ارز دیجیتال: بیت کوین و اتریوم، هاوینگ / آخرین اخبار + قیمت

ارز دیجیتال / رمز ارز / بیت کوین / پول اینترنتی : در این مطلب از بخش اخبار اقتصادی وبسایت نایریکا به ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز,  استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال, بیت کوین قیمت, ارز بیت کوین, بیت کوین امروز, قیمت امروز بیت کوین, بیت کوین لحظه ای, بیت کوین قیمت لحظه ای, تحیلی بیت کوین, قیمت ارز بیت کوین, بیت کوین به دلار, خرید بیت کوین, اتریوم, اخبار بیت کوین, اخبار اتریوم, قیمت اتریوم, هاوینگ بیت کوین, ریزش بیت کوین, علت ریزش بیت کوین, علت ریزش بیت کوین امروز, ای تی اف بیت کوین, زمان تایید etf بیت کوین, نرخ بیت کوین امروز, دامیننس بیت کوین می پردازیم.

این مطلب با جدیدترین اخبار، به روز می شود.

با ما همراه باشید.

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال, بیت کوین قیمت, ارز بیت کوین, بیت کوین امروز, قیمت امروز بیت کوین, بیت کوین لحظه ای, بیت کوین قیمت لحظه ای, تحیلی بیت کوین, قیمت ارز بیت کوین, بیت کوین به دلار, خرید بیت کوین, اتریوم, اخبار بیت کوین, اخبار اتریوم, قیمت اتریوم, هاوینگ بیت کوین, ریزش بیت کوین, علت ریزش بیت کوین, علت ریزش بیت کوین امروز, ای تی اف بیت کوین, زمان تایید etf بیت کوین, نرخ بیت کوین امروز, دامیننس بیت کوین

ریزش اتریوم و بیت‌ کوین

۱۴۰۳/۱/۲۵

ارزش اتریوم حدود ۱۰ درصد و بیت‌کوین تقریبا پنج درصد سقوط کرد.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۳ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۷.۶۱ درصد کمتر شده است.


راه‌اندازی اولین صندوق ETF بیت کوین در برزیل توسط بلک راک

۱۴۰۲/۱۲/۱۷

در اقدامی مهم در بازار رمز ارز برزیل، BlackRock قرار است اولین صندوق ETF بیت کوین را با نام iShares Bitcoin Trust BDR (IBIT39) در تاریخ ۱ مارس معرفی کند.

این رویداد که قرار است در اصلی‌ترین بورس سهام برزیل، B3، انجام شود، لحظه‌ای کلیدی در گسترش دسترسی به دارایی‌های دیجیتال برای سرمایه‌گذاران برزیلی است.

کارینا ساعده، مدیر BlackRock برزیل، در گفتگو با InfoMoney اطلاعاتی در مورد راه‌اندازی این ETF ارائه داد. او بر هدف این ETF برای ارائه دسترسی قانونی به بیت کوین برای سرمایه‌گذاران تأکید کرد و گفت که این اقدام با چشم‌انداز استراتژیک BlackRock برای بهبود فرصت‌های سرمایه‌گذاری دارایی دیجیتال در برزیل همسو است.IBIT39 نتیجه تلاش‌های بلک راک در طول سال‌ها در بازار دارایی‌های دیجیتال است.| تجارت‌نیوز


صعود بی‌سابقه بیت‌کوین

۱۴۰۲/۱۱/۲۴

قیمت بیت‌کوین در روز دوشنبه برای اولین بار پس از دسامبر ۲۰۲۱ از مرز ۴۹ هزار دلار گذشت.

این حرکت در بحبوحه پیش‌بینی جدیدترین گزارش در مورد تورم ایالات‌متحده و صحبت در مورد کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو انجام شد که ظاهرا الهام‌بخش علاقه‌مندان برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال است.


تأیید احتمالی صندوق‌های ETF اتریوم

۱۴۰۲/۱۱/۱۱

گزارش‌ها حاکی از آن است که کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، در حال آماده‌سازی برای تأیید صندوق‌های قابل معامله بورسی (ETF) اتریوم تا تاریخ ۲۳ می ۲۰۲۴ است.

جفری کندریک رئیس تحقیقات ارزی و دارایی‌های دیجیتال در بانک استاندارد چارترد، نسبت به تأیید احتمالی این ETFها ابراز خوش‌بینی کرده است.او انتظار دارد، SEC درخواست‌های ETF اتریوم در ایالات متحده را تا تاریخ ۲۳ می، تأیید کند.

در صورتی که قیمت‌های ETH مشابه با نحوه عملکرد قیمت‌ بیت کوین در زمان منتهی به تأیید ETFهای آن رفتار کند، اتریوم می‌تواند تا آن زمان به چهار هزار دلار برسد. در لحظه تنظیم این گزارش، حدود دو هزار و ۳۰۰ دلار است.| تجارت‌نیوز


انتقاد بلومبرگ از تأیید ETF بیت‌کوین

۱۴۰۲/۱۱/۳

اخیراً، بلومبرگ از تصمیم کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) برای تأیید صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF) بیت کوین انتقاد کرده است.

▫️در عین حال، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، نظر کاربران سایت ردیت ممکن است تغییرات قیمت رمز ارزها را پیش‌بینی کند. علاوه بر این، یک همکاری قابل توجه بین Gate.io و Aquanow به دنبال افزایش نقدینگی جهانی برای پروژه‌های بلاکچین در حال وقوع است.| تجارت‌نیوز


تحلیل بیت کوین:

۱۴۰۲/۱۰/۲۳

تحلیلگر هاسکی: تایید ETF بیت کوین هنوز موجب افزایش قیمت نشده است، ۴۷,۰۰۰ دلار پشتیبانی حیاتی بود که با از دست رفتن آن احتمال کاهش قیمت تا ۴۲,۰۰۰ دلار وجود دارد.

بنظرم شکست قاطعانه بالاتر از ۵۰,۰۰۰ دلار می تواند در میان مدت مارا تا هدف ۶۰,۰۰۰ دلار برساند، همینطور علیرغم انتظارات صعودی در بلند مدت، ممکن است شاهد اصلاح قیمت قابل توجهی قبل از صعودی تر شدن و آغاز بازار گاوی داشته باشیم.


 آمریکا بالاخره بعد از مدت‌ها انتظار تصمیم خود برای دادن اجازه به بیت‌کوین‌ها برای آنکه بخشی از صندوق‌های عادی سرمایه‌گذاری باشند را اعلام کرده است.

۱۴۰۲/۱۰/۲۱

دولت این کشور اجازه فعالیت آنچه به «صندوق‌های تجاری مبادله بیت‌کوین» (ای‌تی‌اف) معروف است را صادر کرده است تا امکان خریداری آنها در بازار عادی فراهم شود.

این تصمیم به شرکت‌های سرمایه‌گذاری اجازه می‌دهد دارایی‌های مشتری‌های خود را در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کنند.


هکرها بازار رمز ارز را بازی دادند

۱۴۰۲/۱۰/۲۰

انتشار اخبار نادرست قیمت بیت کوین را نوسانی کرد

هکرها با نفوذ به صفحه کمیسیون بورس و اوراق بهادار در شبکه اجتماعی ایکس اطلاعیه‌ای را منتشر کردند که به نوعی چراغ سبز برای تایید فهرستی از صندوق‌های بیت‌کوین نقطه‌ای محسوب می‌شد؛ به این معنا که به آن اجازه می‌داد در همه بورس اوراق بهادار ملی ثبت شده در این کشور معامله کنند. این موضوع اما تکذیب شد و شبکه اجتماعی ایکس نیز به‌طور رسمی تایید کرد که حساب کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) نقض شده است.

▫️به گزارش تجارت‌نیوز،امروز کاربران شبکه‌های اجتماعی از تاثیر انتشار این خبر نادرست بر بازار رمزارزها نوشته‌اند. نمودارهای منتشر شده از نوسانات بیت‌‌کوین نشان می‌دهد که پس از انتشار خبر فیک در مورد پذیرش ETF بیت‌کوین و ارز دیجیتال در بورس، قیمت این رمزارز صعودی شد اما پس از اینکه منابع رسمی کذب بودن آن را اعلام کردند، بیت‌کوین روند نزولی به خود گفت. به گونه‌ای که در دقایقی قیمت بیت‌کوین به ۴۸ هزار دلار هم رسید اما در بازه‌ای کوتاه تا ۴۴ هزار دلار سقوط کرد.|ایسنا


سقوط ۱۰ درصدی بیت‌کوین در یک روز

۱۴۰۲/۱۰/۱۶

قیمت بیت‌کوین چهارشنبه ناگهان ۹.۲۲ درصد سقوط کرد و هنوز هم نتوانسته است این کاهش را جبران کند. این ارز مجازی تغییر چندانی در معاملات دیروز نداشت و در حدود ۴۳۰۵۶ دلار معامله شد.

قیمت بیت‌کوین در دوم ژانویه سال جدید میلادی به بالاترین رقم طی ۲۱ ماه گذشته رسیده بود. سقوط اخیر ارزش بیت‌کوین باعث نقد شدن بیش از ۶۰۰ میلیون دلار ارزهای مجازی در صرافی‌های بزرگ دنیا شد.| تسنیم


دارندگان ارزهای دیجیتالی، یک روزه ۱۳ میلیارد دلار پولدارتر شدند!

۱۳۹۹/۲/۲۰

بیت کوین پس از دو بار تلاش ناموفق برای شکستن کانال ۹۵۰۰ دلاری موفق به عبور از آن شد و حتی در مقطعی به بالای ۱۰ هزار دلار نیز رسید. این برای نخستین بار از فوریه امسال است که بیت کوین به چنین سطحی می رسد و برخی از معامله گران فنی امیدوارند دستیابی به این سطح زمینه را برای صعودهای بعدی این ارز دیجیتالی فراهم کند.

صعود اخیر باعث شد دارندگان ارزهای دیجتالی ۱۳ میلیارد دلار ثروتمندتر شوند که از این میزان، ۲۶۸ میلیون دلار مربوط به بیت کوین بوده است.


کشف میلیاردی دستگاه استخراج بیت‌ کوین‌ در بوئین زهرا

۱۳۹۹/۲/۱۳

فرمانده انتظامی استان قزوین از کشف ۲۷۰ دستگاه تولید ارز دیجیتال «بیت کوین» قاچاق به ارزش تقریبی هشت میلیارد ریال در شهرستان بوئین زهرا خبر داد.


بیت کوین هم به کرونا مبتلا شد

۱۳۹۸/۱۲/۲۳

به نظر می رسد اتفاقات اخیر و به خصوص سقوط قیمت نفت دامن بیت کوین را گرفته است و موجب شده است تا این ارز دیجیتال از ابتدای سال ۲۰۲۰ کاهش ۵۰ درصدی ارزش را تجربه کند.


پیش بینی کانال ۹ هزار دلاری برای بیت کوین

۱۳۹۸/۱۲/۱۴

پس از افزایش ۳.۲ درصدی در معاملات روز دوشنبه بیت کوین به شکلی آشکار به سطح بالاتری دست یافت اما از جهش به کانال ۹ هزار دلاری بازماند و در محدوده ۸ هزار و ۸۰۰ دلار متوقف شد.

بیت کوین روز دوشنبه به قیمت ۸ هزار و ۷۶۴ دلار معامله شد./ اقتصادآنلاین


پیش‌ بینی قیمت بیت کوین برای سال ۲۰۲۰

۱۳۹۸/۱۲/۲

بیت کوین در حالی سال ۲۰۱۹ را به پایان رساند که امیدی به افزایش ارزش آن نمی رفت ولی با شروع سال ۲۰۲۰ و شیوع بیماری کرونا این ارز دیجیتال انفجار بی سابقه ای را تجربه کرده است.

رئیس کمپانی نکسو در مصاحبه ای به خبرنگار بلومبرگ گفته است که به احتمال زیاد بیت کوین سال ۲۰۲۰ را با ارزشی بالغ بر ۵۰ هزار دلار به پایان خواهد رساند.

بیت کوین پتانسیل این را دارد تا ارزشش بیشتر از این ها رشد کند و برخلاف افت چشم گیری که در سال ۲۰۱۵ داشته است به جهانیان نشان داد تا عمرش تمام نشده است و مدت ها می تواند در بازار باقی بماند و به احتمال زیاد تا چند روز آینده شاهد افزایش بیشتر ارزش این ارز دیجیتال خواهیم بود/خبرآنلاین


ویروس کرونا با بیت‌ کوین چه کرد؟

۱۳۹۸/۱۱/۱۸

گزارش‌ها نشان می‌دهد از ۲۳ ژانویه، پس از شیوع ویروس کرونا و افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن، قیمت بیت‌کوین بیش از هفت درصد رشد کرده است.


دور زدن تحریم‌ ها با ارزهای دیجیتالی

۱۳۹۸/۱۱/۱۱

فوربس با اشاره به تشدید فشارهای اقتصادی آمریکا بر ایران طی دو سال اخیر نوشت:

امکان استفاده از ارزهای دیجیتالی بصورت ناشناس باعث شده در برخی از کشورها نظیر ایران و ونزوئلا، تمایل به این ارزها برای دورزدن تحریم‌های آمریکا افزایش پیدا کند.

استفاده از ارزهای دیجیتالی باعث تسهیل در تجارت چین با کشورهایی نظیر ایران و روسیه می‌شود و وابستگی آنها به دلار را کاهش می‌دهد.

مسئله‌ی استفاده از ارزهای دیجیتالی توسط کشورهای تحریم‌شده از سوی آمریکا به یک نگرانی امنیتی برای مقامات آمریکایی تبدیل شده است.


استراتژی بیت‌ کوینی ایران برای مقابله با تحریم‌ ها

۱۳۹۸/۱۱/۵

پایگاه خبری “فارین پالیسی” مدعی شد همزمان با شدت گرفتن تحریم های آمریکا، ایران به استفاده از ارزهای دیجیتالی روی آورده است.


پولشویی از طریق خرید ارز دیجیتال

۱۳۹۸/۱۱/۲

رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا:

اعضای باندی که با راه اندازی درگاه های جعلی بانکی اقدام به سرقت اطلاعات و رمز کارت بانکی شهروندان و در نهایت خرید ارز دیجیتال می کردند، دستگیر شدند.

در تحقیقات صورت گرفته سرنخ هایی به دست آمد که این افراد ضمن طراحی ربات های تلگرامی پس از سرقت اطلاعات کارت های بانکی و خروج وجوه در سطح کلان، مبالغ به دست آمده را صرف خرید زمین، خودرو، ارزهای دیجیتال و … می کردند.


عبور بیت کوین از مرز ۹۰۰۰ دلار

۱۳۹۸/۱۰/۳۰

آخر هفته ها معمولا روز شانس بیت کوین نیست اما امروز و با عبور از مرز قیمتی ۹۰۰۰ دلار رکورد جدیدی را در سال ۲۰۲۰ ثبت کرد.

به نقل از دیجیاتو،بیت کوین برخلاف روند سال ۲۰۱۹ طی ده روز گذشته نه تنها از نرخ ۸۰۰۰ بلکه از ۹۰۰۰ دلار هم رد شد، هرچند در ساعت گذشته با افت نسبی به کانال ۸ هزار برگشت.

در واقع قیمت این رمزارز در سال ۲۰۲۰ حدود ۲ هزار دلار بیشتر شده که به معنی رشد ۲۸ درصدی است.


لقب بهترین عملکرد دهه از آن بیت‌ کوین شد

۱۳۹۸/۱۰/۱۶

بر اساس گزارش ارائه شده توسط بلومبرگ، بررسی روند عملکرد بیت‌کوین طی ۱۰ سال گذشته نشان می‌دهد که این رمز ارز مشهور، با وجود تمام فراز و نشیب‌هایی که پشت سر گذاشت، باز هم جلوتر از بسیاری دیگر است.

گفتنی است که بزرگترین رمز ارز دیجیتالی جهان که در حال حاضر با قیمت حدود ۷۲۰۰ دلار معامله می‌شود، از ماه ژوئیه ۲۰۱۰ تا کنون، حدود ۹۰۰۰۰۰۰ درصد افزایش ارزش را تجربه کرده است.


یوروپل: ارز دیجیتال مونرو غیرقابل ردیابی است

۱۳۹۸/۱۰/۱۰

محققین یوروپل می‌گویند ردیابی تراکنش‌های ارز دیجیتال مونرو (Monero) حتی به کمک بررسی‌های عمیق IP نیز امکان‌پذیر نبوده و عملا غیرقابل ردیابی است.

توجه خاص یوروپل به مونرو را می‌توان این طور تعبیر کرد که مقامات اروپایی، قصد محدود کردن استفاده از ارز‌های دیجیتال غیرقابل ردیابی را دارند./تحلیل بازار


بیت‌کوین به اوج یک ماه اخیر رسید

۱۳۹۸/۸/۸

ارزش بیت کوین به ۹۴۲۰.۷۹ دلار رسید که بالاترین ارزش ثبت شده در طول چهار ماه اخیر است.

ارزش بیت‌کوین پس از آن افزایش یافت که رئیس جمهوری چین در سخنانی گفت که فناوری بلاک‌چین که شاکله اصلی ارزهای دیجیتالی نظیر بیت‌کوین است باید در هسته اصلی توجه نوآوری‌های بعدی در چین باشد./ ایسنا


۱۸ میلیون بیت کوین استخراج شد؛ فقط ۳ میلیون باقیست

۱۳۹۸/۷/۲۸

استخراج سه میلیون بیت کوین باقی مانده به مراتب کندتر و دشوارتر از قبل خواهد بود، چون به ازای استخراج هر ۲۱۰ هزار بلوک (تقریباً هر ۴ سال) جایزه استخراج نصف می شود

در واقع هر چهار سال عرضه بیت کوین ۵۰ درصد کاهش می یابد. بدین ترتیب آخرین بیت کوین در سال ۲۱۴۰ میلادی استخراج خواهد شد/ جام جم


دستورالعمل اجرایی استخراج بیت‌ کوین در ایستگاه پایانی

۱۳۹۸/۷/۲۷

سخنگوی صنعت برق:

در یک ماه گذشته ۱۵۰ مگاوات برق ماینرها به دلیل استفاده از برق ارزان‌ برای استخراج رمز ارزها قطع شده است

وزارت صنعت و نیرو در حال تهیه دستورالعمل اجرایی برای استفاده ماینرها از برق هستند

هر مشترکی که بخواهد از برق ارزان برای تولید بیت‌ کوین و استخراج رمز ارزها استفاده کند با آن برخورد خواهد شد./صدا و سیما


بیت‌ کوین به زیر ۸۰۰۰ دلار سقوط کرد

۱۳۹۸/۷/۱۶

در معاملات امروز بازارهای ارزهای دیجیتالی، ارزش بیت کوین به ۷۸۳۱.۲۹ دلار رسید که کمترین ارزش ثبت شده برای این ارز محبوب دیجیتالی در طول چهار ماه اخیر محسوب می شود.

از اواخر ماه ژوئن که ارزش بیت کوین به اوج خود رسید، ارزش این ارز حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است و این مساله باعث افزایش نگرانی‌ها از ریزش شدید بازار ارزهای دیجیتالی شده است./ایسنا


نرخ ارزهای دیجیتال:

۱۳۹۸/۷/۱۶

بیت کوین ۹۴,۶۹۶,۰۰۰

لایت کوین ۶۶۲,۲۰۰

اتریوم ۲,۰۸۲,۵۰۰

ریپل ۳,۱۴۰

بیت کوین کش ۲,۶۶۶,۶۰۰

ای او اس ۳۶,۵۸۰

بایننس ۱۸۳,۵۰۰

تتر ۱۱,۵۲۰

دش ۸۴۳,۰۰۰


حجم رمزارزها در برابر کل ثروت جهان

تمام بیت‌کوین جهان در سپتامبر ۲۰۱۸ به بیش از ۱۱۲ میلیارد دلار رسیده بود. یعنی بیش از ثروت بیل گیتس. با این حال تا این موقع کل بیت‌کوین جهان هنوز از ثروت جف بزوس کمتر بود.

تمام ثروت‌ ارز دیجیتال در سپتامبر ۲۰۱۸ به ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده بود. البته ارزش کل بازار آمازون در همین موقع برابر با ۹۷۰ میلیارد دلار یعنی تقریبا چهار برابر کل حجم رمزارزهای جهان.

رمزارزها اعم از‌ بیت‌کوین، اتریوم، لایت‌کوین، مونرو، ترون، استلار، تزوس، دش، گینلینک، نئو، آیوتا، کوزموس، میکر، آنتولوژی و غیره تنها یک چهارصد و سی و دوم کل پول جهان را تشکیل می‌دهند و هنوز برای غلبه بر بازار ارز و پول راه درازی در پیش دارند. / خبر فارسی


سقوط ۲ هزار دلاری ارزش بیت‌ کوین در یک ماه

۱۳۹۸/۷/۶

قیمت بیت‌کوین طی یکماه اخیر از حدود ۱۰هزار دلار به ۸هزار دلار رسیده و نزدیک به دو هزار دلار افت ارزش داشته است./ اقتصادآنلاین


قیمت ارزهای دیجیتال

۱۳۹۸/۷/۴

بیت کوین ۹۶,۸۷۴,۰۰۰

لایت کوین ۶۵۸,۰۰۰

اتریوم ۱,۹۵۷,۰۰۰

ریپل ۲,۸۴۰

بیت کوین کش ۲,۵۸۷,۳۰۰

ای او اس ۳۲,۸۰۰

بایننس ۱۸۳,۹۰۰

تتر ۱۱,۵۲۰

دش ۸۳۶,۳۰۰


ارزش بیت کوین در برابر دلار ۱۵ درصد سقوط کرد

۱۳۹۸/۷/۳

پس از آن که یک پلتفرم معاملات ارزی در بورس نیویورک نام بیت کوین را از فهرست ارزهای مجاز برای معاملات آتی حذف کرد، ارزش بیت کوین با سقوط ۱۵ درصدی به ۸۳۷۷ دلار رسید که پایین ترین سطح به ثبت رسیده برای این ارز محبوب در طول سه ماه اخیر محسوب می‌شود.


تعداد دستگاه های ماینر فعال در کشور

۱۳۹۸/۷/۱

بر اساس آمار وزارت نیرو، ۱۴۸ هزار دستگاه ماینر در کشور فعال هستند که در صورت صحت این آمار؛ روزانه ۶۰ بیت کوین در داخل ایران استخراج می شود.

البته ظاهرا از ابتدای خرداد تا پایان مرداد در حدود ۳۰ هزار دستگاه کشف و ضبط شده اند. /ماهنامه بانکداری آینده


احکام مالیاتی مزارع استخراج ارزهای دیجیتال ابلاغ شد

۱۳۹۸/۶/۱۷

سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای احکام مالیاتی مراکز استخراج رمزارزها را برای اجرا ابلاغ کرد که بر اساس آن، در صورت بازگشت ارز حاصل از صادرات رمزارزها به چرخه اقتصادی بازگردانند، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود/ جام جم


اطلاعیه روابط عمومی بانک مرکزی در خصوص رمزارزها

۱۳۹۸/۶/۵

با توجه به خبر منتشر شده در رسانه ها و فضای مجازی در خصوص «ابطال ابلاغیه بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها»، روابط عمومی این بانک به اطلاع می رساند مفاد ابلاغیه چهار بندی بانک مرکزی به هیچ عنوان ابطال یا لغو نشده و سیاست بانک مرکزی که در این ابلاغیه تشریح شده است، چارچوب فعالیت مربوط به رمز ارزها در حوزه پولی را روشن می کند.


ابطال ابلاغیه بانک مرکزی درمورد بیت‌ کوین تایید شد

۱۳۹۸/۶/۴

با ابطال ابلاغیه بانک مرکزی درمورد رمزارزها، مقرر است سند توسعه‌ای برای نشر کریپتوها تدوین و ابلاغ شود و در این شرایط به نظر می‌رسد استفاده از بیت‌کوین هم در مسیر تازه‌ای قرار بگیرد. / ایسنا


ابلاغ آیین‌ نامه استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌ شده

۱۳۹۸/۶/۳

معاون اول رئیس جمهور آیین‌ نامه اجرایی استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌شده در کشور را به منظور ایجاد بستری امن، کم هزینه،‌ شفاف و پرسرعت برای تبادلات اقتصادی ابلاغ کرد.

براساس این مصوبه، استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است.


کشف ۱۴۷ دستگاه قاچاق استخراج ارز دیجیتال ( بیت کوین) در مرودشت فارس/ صداوسیما

۱۳۹۸/۵/۲۷


کشف ۲۳۵ دستگاه ماینر استخراج بیت کوین

۱۳۹۸/۵/۲۳

شرکت توزیع برق ورامین (تهران):

کشف ۲۳۵ دستگاه ماینر استخراج بیت کوین

روزانه ۹۰۰ آمپر جریان برق به اندازه مصرف ۳۰ منزل مسکونی، برق مصرف می کرد./ایرنا


ابلاغ آیین‌نامه استخراج رمزارزها از سوی جهانگیری / ماینینگ فقط با مجوز امکان پذیر است

معاون اول رئیس جمهور آیین‌نامه اجرایی استخراج فرآورده‌های پردازشی رمزنگاری‌شده(رمزارزها) در کشور را به منظور ایجاد بستری امن، کم هزینه و پرسرعت برای تبادلات اقتصادی ابلاغ کرد.
براساس این مصوبه، استخراج فرآورده های پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است


بیش از ۸۵ درصد از ذخایر بیت کوین دنیا استخراج شده است

۱۳۹۸/۵/۱۲

تاکنون بیش از ۱۷۸۵۰۰۰۰ بیت کوین استخراج شده و در گردش است. سقف بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو ۲۱ میلیون تعیین شده است. این یعنی تنها ۱۵ درصد از ذخایر بیت کوین دنیا باقی مانده است.

هنوز کسی نمی داند چرا ساتوشی ناکاموتو برای بیت کوین سقف تعیین کرده اما کارشناسان معتقدند تعیین شدن سقف برای آن منجر به خصوصیت ضد تورمی آن شده است


جزئیات ترخیص دستگاه استخراج بیت کوین

معاون گمرک ایران ضمن تشریح روند ترخیص دستگاه استخراج بیت کوین آن را منوط به دریافت مجوزهای لازم از وزارت صمت و انجام ثبت سفارش دانست.

در حال حاضر ردیف تعرفه مذکوری در سطح شماره‌های فرعی برای این دستگاه‌ها وجود ندارد و این کالا ذیل ردیف تعرفه ۸۴۷۱ که مربوط به ماشین‌های خودکار داده پردازی، ماشین‌های انتقال داده‌ها و ماشین‌های بررسی داده‌ها است طبقه‌بندی می‌شود.

واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیردولتی، طبق قانون، جهت اخذ «مجوز ورود» و «ثبت سفارش» باید منحصرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه کنند؛ بنابراین با ارائه ثبت سفارش برای این کالا با ذکر نام کالا به صورت مذکور، ردیف تعرفه صحیح کالا، گمرک ملزم به انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا بوده و نمی‌تواند ایستایی را در این خصوص ایجاد کنند.


سخنگوی دولت:

استخراج کنندگان بیت کوین با استقرار در شهرک های صنعتی می توانند برق مورد نیازشان را تولید کنند


صدور مجوز قانونی استخراج رمزارز تا ۱۰ روز آینده امکان‌پذیر می‌شود

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

وزارت صمت از ۱۰ روز آینده می‌تواند شروع به صدور مجوز استخراج رمزارز کند.


دستورالعمل اعطای مجوز استخراج رمزارز در حال تدوین است

مدیرکل دفتر توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت از در حال تدوین بودن دستورالعمل اعطای مجوز استخراج رمز ارز، خبر داد.


وزارت صنعت مسئول اعطای مجوز فعالیت استخراج رمز ارز شد

مدیرکل دفتر توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت: اعطای مجوز فعالیت برای استخراج رمز ارز بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داده شد.


بانک مرکزی: موافقتی برای تولید رمزارز با اتاق بازرگانی نشده است

در حالی یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران مدعی شده که بانک مرکزی موافقت ضمنی خود را با تولید یک رمزارز اعلام کرده است، این بانک تاکید کرد که هیچ موافقتی در این باره نشده و بر اساس بیانیه بانک مرکزی درخواست مجوز تولید رمزارز، بلاموضوع است.


مجوزی برای انتشار رمزارز از سوی بانک مرکزی صادر نشده است

بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد هیچ شخص حقیقی و حقوقی، مجوزی درخصوص انتشار رمزارز از بانک مرکزی دریافت نکرده است.


بدافزار انتقال کاوشگر ارزدیجیتال شناسایی شد

مرکز افتای ریاست جمهوری اعلام کرد: به‌تازگی بدافزار جدیدی با نام BlackSquid شناسایی شده است که به منظور انتقال کاوشگر رمزارز، از اکسپلویت‌های مختلفی بهره می‌برد.

هدف اصلی بدافزار BlackSquid نصب اسکریپت کاوش رمزارز XMRig روی وب سرورها، درایوهای شبکه و دستگاه‌های ذخیره‌سازی قابل حمل است.


رمز ارز

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال

رمز ارز چیست؟ راهنمای جامع دنیای ارزهای رمزنگاری‌ شده

پاسخ کوتاه و ساده‌ی سوالی که در عنوان این مقاله مطرح شده این است که رمز ارز یک پول دیجیتالی غیرمتمرکز است.

اما این به چه معناست و نحوه‌ی عملکرد آن چگونه است؟ در این مقاله می‌خواهیم به همه‌ی پرسش‌هایی که درباره‌ی رمزارزها دارید پاسخ بدهیم.

در این مقاله به شما می‌گوییم ارزهای رمزنگاری ‌شده چه زمانی اختراع شد، نحوه‌ی عملکرد این ارزها چگونه است و چرا نقش مهمی در آینده دارند.

با خواندن این مطلب خودتان می‌توانید به این سوال پاسخ بدهید که ارز رمز چیست.

وقتی یک کلمه‌ی جدید به گوش ما می‌خورد، معمولاً در فرهنگ‌های لغت به دنبال آن می‌گردیم.

رمز ارز یا Cryptocurrency برای اکثر مردم واژه‌ی جدیدی به حساب می‌آید. پس بهتر است ابتدا آن را تعریف کنیم.

ارزهای رمزنگاری شده چگونه کار می‌کنند؟

استخراج

استخراج‌کنندگان (ماینرها)سعی می‌کنند با حل معادلات ریاضیاتی بلاک بعدی را به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اضافه و پاداش خود را دریافت کنند.

صرافی

صرافی (Exchange) کسب و کاری است (معمولاً به شکل یک وبسایت) که در آن می‌توانید به خرید و فروش یا معامله‌ی ارز رمزها‌ بپردازید.

کیف پول

کیف پول‌های رمزارزی نرم‌افزارهایی هستند که کلیدهای عمومی و خصوصی کاربران را ذخیره می‌کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهند ارز دیجیتال ارسال یا دریافت نمایند و بر دارایی‌های خود نظارت داشته باشند.

تعریف رمز ارز

در ادامه لیستی از ۷ خصیصه‌ی کلیدی دیده می‌شود که رمزارزها برای رمز ارز بودن باید آن‌ها را داشته باشند:

۱. دیجیتالی بودن:

رمزارزها فقط بر روی کامپیوترها وجود دارند.

هیچ سکه یا یادداشتی در کار نیست. هیچ پولی به عنوان پشتوانه در بانک‌های مختلف مثل بانگ انگلیس برای رمزارزها وجود ندارد!

۲. غیرمتمرکز:

رمزارزها کامپیوتر یا سرور مرکزی ندارند. آن‌ها معمولاً در میان شبکه‌ای از هزاران کامپیوتر توزیع شده‌اند.

شبکه‌هایی که سرور مرکزی نداشته باشند، شبکه‌های غیرمتمرکز نامیده می‌شوند.

۳. همتا به همتا:

رمزارزها به صورت آنلاین از یک شخص به شخص دیگر منتقل می‌شوند.

کاربران از طریق بانک، پی‌پال (PayPal) یا فیسبوک با هم در ارتباط نیستند. آن‌ها بدون واسطه با یکدیگر سروکار دارند.

بانک‌ها، پی‌پال و فیسبوک به عنوان اشخاص ثالث معتمد شناخته می‌شوند.

در دنیای رمزارزها هیچ شخص ثالث معتمدی وجود ندارد! نکته: به این واسطه‌ها اشخاص ثالث معتمد گفته می‌شود چون کاربران برای استفاده از خدماتشان باید به آن‌ها اعتماد کنند و اطلاعات شخصی خود را در اختیارشان بگذارند.

برای مثال، ما به بانک اعتماد می‌کنیم و پولمان را در آن‌جا قرار می‌دهیم، یا به فیسبوک اعتماد می‌کنیم و تصاویر خصوصی خود را در آن‌جا آپلود می‌کنیم!

۴. نام مستعار:

این مورد یعنی برای استفاده از رمزارزها یا به تملک درآوردن آن‌ها لازم نیست اطلاعات شخصی خود را ارائه کنید.

هیچ قانونی برای مالکیت یا استفاده از رمزارزها وجود ندارد.

۵. بدون نیاز به اعتماد:

عدم وجود اشخاص ثالث معتمد به معنای این است که برای استفاده از سیستم لازم نیست لزوماً به کسی اعتماد داشته باشید. کاربران در همه حال کنترل کامل پول و اطلاعات خود را در اختیار دارند.

۶. رمزنگاری ‌شده:

هر کاربر کد ویژه‌ای دارد که از دسترسی سایر کاربران به اطلاعات او جلوگیری می‌کند.

به این عمل رمزنگاری گفته می‌شود و هک کردن آن تقریباً غیرممکن است. این‌جاست که بخش Crypto از اصطلاح Cryptocurrency وارد بازی می‌شود.

Crypto به معنای مخفی‌شده است. وقتی اطلاعات از طریق رمزنگاری مخفی می‌شود، اصطلاحاً می‌گویند اطلاعات رمزنگاری شده است.

۷. جهانی:

هر کشور ارزی مخصوص خودش دارد که به آن ارز فیات می‌گویند. انتقال ارزهای فیات در سطح جهانی کار دشواری است.

رمزارزها را به راحتی می‌توان به سراسر جهان ارسال کرد.

ارزهای رمزنگاری ‌شده به ارزهای بدون مرز موسوم‌اند! تعریفی که ارائه کردیم نقطه‌ی خوبی برای آغاز کار است، اما هنوز تا رسیدن به درکی صحیح از رمزارزها خیلی فاصله داریم.

در قدم بعدی به شما می‌گوییم که ارزهای رمزنگاری‌شده چه زمان و به چه دلیلی به وجود آمد.

سپس متوجه می‌شوید که رمزارزها به دنبال چه چیزی هستند.

ریشه‌ رمزارزها

در اوایل دهه‌ی ۱۹۹۰، اکثر مردم هنوز سعی داشتند مفهوم اینترنت را درک کنند.

اما برخی دریافته بودند که این ابزار واقعاً چه ابزار قدرتمندی است.

عده‌ای از این افراد باهوش، که سایفرپانک (Cypherpunk) نامیده می‌شدند، به این نتیجه رسیدند که دولت‌ها و شرکت‌ها سلطه‌ی بسیار زیادی بر زندگی ما دارند.

آن‌ها می‌خواستند از اینترنت برای ترویج آزادی استفاده کنند.

سایفرپانک‌ها با استفاده از رمزنگاری می‌خواستند به کاربران اینترنت اجازه دهند که بر پول و اطلاعات خود کنترل بیشتری داشته باشند.

آن‌ها هم از اشخاص ثالث معتمد خوششان نمی‌آمد! مهم‌ترین دغدغه‌ی این سایفرپانک‌ها ایجاد یک پول دیجیتال بود.

دیجی‌کش (DigiCash) و سایبرکش (Cybercash) اقداماتی برای ساختن این سیستم پولی دیجیتال به حساب می‌آمد.

این دو پروژه برخی از خصیصه‌هایی که برای رمز ارز بودن لازم بود را داشت اما هیچ‌کدام همه‌ی آن‌ها را با هم رعایت نمی‌کرد.

سرانجام این دو پروژه در انتهای قرن نوزدهم با شکست مواجه شد.

با این حساب جهان مجبور شد تا سال ۲۰۰۹ صبر کند تا نخستین سیستم پولی دیجیتالی تماماً غیرمتمرکز ساخته شود.

خالق این سیستم شکست سایفرپانک‌ها را دیده بود و تصمیم گرفت بهتر از آن‌ها عمل کند.

نام او ساتوشی ناکاموتو بود و پروژه‌اش بیت‌کوین نام داشت.

برای درک ارزهای رمزنگاری‌شده ابتدا باید بیت‌کوین را درک کنید.

داستان بیت‌ کوین

هیچ‌کس نمی‌داند ساتوشی ناکاموتو کیست.

این نام می‌تواند متعلق به یک مرد، یک زن یا حتی یک گروه باشد.

ساتوشی ناکاموتو تا امروز فقط از طریق ایمیل و انجمن‌های گفتگوی آنلاین لب به سخن گشوده است.

ناکاموتو در اواخر سال ۲۰۰۸، کاغذ معرفی کسب و کار (Whitepaper) بیت‌کوین را منتشر کرد.

این مقاله توضیح می‌داد که بیت‌کوین چیست و چگونه کار می‌کند.

مدل طراحی بیت‌کوین به اساسی برای طراحی رمزارزهای بعدی منجر شد.

ساتوشی ناکاموتو در ۱۲ ژانویه‌ی ۲۰۰۹ اولین تراکنش بیت‌کوین را انجام داد.

او ۱۰ بیت‌کوین به کدنویسی موسوم به هال فینی (Hal Finney) منتقل کرد.

ناکاموتو در سال ۲۰۱۱ از صحنه‌ی ارز رمزها خارج شد، اما نخستین ارز رمزنگاری ‌شده‌ جهان را به عنوان میراث خود بر جای گذاشت.

بیت‌کوین در میان کاربرانی که می‌دیدند این ارز چقدر می‌تواند اهمیت پیدا کند به سرعت محبوب شد.

قیمت هر بیت‌کوین در سال ۲۰۱۱ به یک دلار آمریکا رسید.

در دسامبر ۲۰۱۷ قیمت هر بیت‌کوین به بیش از ۲۰ هزار دلار نیز رسید! اما در حال حاضر ارزش آن حدود ۷٫۵۷۶ دلار است.

حقیقتی جالب توجه

یک برنامه‌نویس در سال ۲۰۱۰ به عنوان یکی از اولین تراکنش‌های واقعی این ارز، دو عدد پیتزا به ارزش ۱۰ هزار بیت‌کوین خریداری کرد.

امروز، ۱۰ هزار بیت‌کوین معادل ۳۸.۱ میلیون دلار است.

بنابراین به‌رغم شکست بسیاری از سیستم‌های پولی دیجیتال، بیت‌کوین به موفقیت رسید.

اما چرا؟ مگر این رمز ارز چه تفاوتی داشت؟

تفاوت اصلی میان ارزهای رمزنگاری‌شده، ارزهای فیات و سایر پول‌های دیجیتال در چیزی به نام فن‌آوری بلاکچین‌‌‌‌‌‌ است.

بگذارید ببینید این فن‌آوری چگونه کار می‌کند.

بلاک چین‌‌‌‌‌‌ چیست؟

همه‌ی رمزارزها برای حذف اشخاص ثالث معتمد از سیستم‌های خود از فن‌آوری دفتر کل توزیع‌شده (DLT) استفاده می‌کنند.

DLT یک پایگاه داده‌ی اشتراکی است که اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها در آن ذخیره می‌شود.

دفتر کل توزیع‌شده‌ای که اکثر ارزهای رمزنگاری ‌شده از آن استفاده می‌کنند بلاکچین‌‌‌‌‌‌ نام دارد.

نخستین بلاکچین‌‌‌‌‌‌ توسط ساتوشی ناکاموتو و برای بیت‌کوین طراحی شد.

بلاکچین پایگاه داده‌ای است که از همه‌ی تراکنش‌هایی که در شبکه یک رمز ارز اتفاق افتاده تشکیل می‌شود.

گروه‌های اطلاعاتی که بلاک نام دارند یکی یکی به این پایگاه داده اضافه می‌شوند و یک فهرست بسیار طویل را به وجود می‌آورند.

بنابراین، بلاکچین‌‌‌‌‌‌ زنجیره‌ای خطی از بلاک‌هاست! زمانی که اطلاعات به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اضافه شد، دیگر نمی‌توان آن را حذف کرد یا تغییر داد.

اطلاعات تا ابد در بلاکچین‌‌‌‌‌‌ باقی می‌ماند و همه می‌توانند آن را مشاهده کنند.

کل این پایگاه داده در شبکه‌ای از هزاران کامپیوتر موسوم به گره یا Node ذخیره می‌شود.

اطلاعات جدید تنها زمانی به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اضافه می‌گردد که بیش از نیمی از گره‌ها صحت و سلامت آن را تایید کنند. به این روش سازوکار اجماع یا Consensus می‌گویند.

ایده‌ی اجماع یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های ارزهای رمزنگاری ‌شده با سیستم‌های متداول بانکداری است.

اطلاعات تراکنش در یک بانک عادی درون خود بانک ذخیره می‌شود.

کارکنان بانک اطمینان می‌یابند که تراکنش غیرمعتبری ثبت نشود.

به این سازوکار بازبینی یا Verification می‌گویند. بگذارید یک مثال بزنیم.

جورج به طور جداگانه ۱۰ دلار به مایکل و جکسون بدهکار است. متاسفانه او فقط ۱۰ دلار در حسابش پول دارد.

پس تصمیم می‌گیرد که آن ۱۰ دلار را در یک لحظه هم برای مایکل و هم برای جکسون واریز کند.

کارکنان بانک متوجه می‌شوند که جورج می‌خواهد پولی را واریز کند که آن را ندارد.

بنابراین جلوی انجام این تراکنش را می‌گیرند.

بانک جلوی خرج کردن دوباره‌ی پول توسط جورج را می‌گیرد چون این کار کلاهبرداری است.

بانک‌ها میلیون‌ها دلار پول هزینه می‌کنند تا جلوی این عمل را بگیرند.

اما رمزارزها در مقابل خرج دوباره (Double Spending) چه کار می‌کنند؟

آن‌ها چگونه تراکنش‌ها را تایید می‌کنند؟

به یاد داشته باشید که ارزهای رمزنگاری‌شده مثل بانک‌ها کارمند ندارند!

تراکنش‌های ارزهای رمزنگاری‌ شده در فرآیندی موسوم به استخراج یا Mining تایید می‌شود.

اما استخراج چیست و چگونه کار می‌کند؟

استخراج رمزارزها

استخراج رمزارزها شاید در ظاهر شما را به یاد کار بدنی با بیل و کلنگ بیندازد، ولی این کار تقریباً شبیه حسابداری است.

ماینرها یا استخراج‌گران گره‌هایی هستند که با اجرای اعمالی خاص، انجام تراکنش‌ها را ممکن می‌کنند.

بگذارید با یک مثال به شما نشان دهیم که این سیستم چگونه با استفاده از شبکه‌ی بیت‌کوین عملی می‌شود.

۱. جورج ۱۰ بیت‌کوین به مایکل بدهکار است. او به شبکه‌ی بیت‌کوین اعلام می‌کند که می‌خواهد ۱۰ بیت‌کوین برای مایکل بفرستد.

۲. ماینرها اطلاعات را دریافت و آن را رمزنگاری می‌کنند. به این کار هشینگ (Hashing) گفته می‌شود.

آن‌ها اطلاعات سایر تراکنش را به اطلاعات قبلی اضافه کرده و آن‌ها را هم هش می‌کنند.

این کار آن قدر تکرار می‌شود تا اطلاعات کافی برای شکل دادن یک بلاک به وجود بیاید.

۳. حالا ماینرها برای حدس زدن کد رمزنگاری یا هش بلاک که قبل از افزودن بلاک جدید به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ به آن اختصاص می‌یابد، با هم رقابت می‌کنند.

ماینر خوش‌شانسی که بتواند کد صحیح را حدس بزند، می‌تواند بلاک جدید را به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اضافه کند.

۴. اکنون سایر گره‌های شبکه اطلاعات تراکنش بلاک جدید را تایید می‌کنند.

آن‌ها کل بلاکچین‌‌‌‌‌‌ را بررسی می‌کنند تا مطمئن شوند که این اطلاعات جدید با اطلاعات قبلی مطابقت داشته باشد.

اگر همه چیز درست باشد، بلاک جدید معتبر شناخته می‌شود و ماینر برنده می‌تواند بلاک جدید را به بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اضافه کند.

به این فرآیند تایید یا Confirmation می‌گویند.

۵. مایکل ۱۰ بیت‌کوین از طرف جورج دریافت می‌کند.

استخراج رمزارزها نیازمند توان رایانشی زیادی است، از این رو به ماینرها به خاطر کاری که انجام می‌دهند پاداش داده می‌شود.

در شبکه‌ی بیت‌کوین، ماینرهایی که بلاک‌های جدید اطلاعات را تایید کنند ۱۲.۵ بیت‌کوین پاداش می‌گیرند.

به همین خاطر به این عمل استخراج گفته می‌شود.

ماینرهای بیت‌کوین به جای طلا یا ذغال‌سنگ به استخراج بیت‌کوین‌های جدید می‌پردازند!

استخراج رمزارزها به چه دردی می‌خورد؟

این سازوکار روشی است که شبکه‌های رمزارزی مثل بیت‌کوین برای بازبینی و تایید تراکنش‌های جدید از آن استفاده می‌کنند.

این کار بدون نیاز به حساب‌داری متمرکزی که بانک‌ها انجام می‌دهند از خرج دوباره جلوگیری می‌کند.

بلاکچین‌‌‌‌‌‌‌ها از طریق اعتماد یا آدم‌ها ایمن نمی‌شوند.

آن‌ها به وسیله‌ی محاسباتی که توسط کامپیوترها صورت می‌گیرد ایمن می‌شوند! حالا می‌دانید که بلاکچین‌‌‌‌‌‌ و استخراج رمزارزها چگونه کار می‌کند.

در ادامه به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید به یک شبکه‌ی رمزارزی ملحق شوید.

استفاده از رمز ارز

استفاده از رمزارزها مثل استفاده از ارزهای فیات نیست.

شما نمی‌توانید رمزارزها را در دستتان بگیرید یا یک حساب رمزارزی باز کنید.

ارزهای رمزنگاری‌ شده فقط در بلاکچین‌‌‌‌‌‌ وجود دارند.

کاربران از طریق کدهایی موسوم به کلیدهای عمومی و خصوصی به رمزارزهایشان دسترسی پیدا می‌کنند.

این سیستم بی‌شباهت به سیستم ایمیل نیست.

آن‌جا اگر از کسی بخواهید به شما ایمیل بدهد، باید آدرس ایمیل خود را در اختیار او بگذارید.

در دنیای رمزارزها هم اگر از کسی می‌خواهید برای شما رمز ارز بفرستد، باید کلید عمومی خود را به او بگویید.

حالا، اگر بخواهید ایمیل‌های خود را بخوانید یا ایمیل جدید بفرستید، باید رمزعبور داشته باشید.

کلیدهای خصوصی هم چنین کاربردی دارند. کلیدهای خصوصی شبیه رمزعبور رمزارزها هستند.

همه می‌توانند کلیدهای عمومی را ببینند، ولی کلیدهای خصوصی فقط در اختیار خود شما قرار دارد.

اگر قرار باشد فقط یک نکته از این آموزش بیاموزید، باید یاد بگیرید که در امان نگه داشتن کلیدهای خصوصی فوق‌العاده مهم است! کلیدهای خصوصی و عمومی در کیف پول‌ها نگه داشته می‌شوند.

کیف پول‌های رمزارزی به شکل‌های آنلاین، آفلاین، نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و حتی کاغذی وجود دارند.

برخی از این کیف پول‌ها را می‌توان به صورت رایگان دانلود کرد یا از طریق سایت‌های مخصوصشان مورد استفاده قرار داد.

برخی از این کیف پول‌ها گران‌ترند.

برای مثال، قیمت کیف پول‌های سخت‌افزاری می‌تواند حدود ۱۰۰ دلار باشد.

وقتی از ارزهای رمزنگاری‌ شده استفاده می‌کنید، می‌توانید چند نوع کیف پول مختلف را به کار بگیرید.

هر کسی که کلیدهای خصوصی و عمومی را داشته باشد مالک آن رمز ارز است، بنابراین مراقب کیف پول خود باشید! یادتان است که گفتیم رمزارزها از نام مستعار استفاده می‌کنند؟

هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید ثابت کنید یک رمزارزها مال شماست، مگر این که کلیدهای آن را در اختیار داشته باشید.

بالاتر به شما گفتیم که اولین رمز ارز چگونه به وجود آمد و چگونه کار می‌کند.

علاوه بر این، گفتیم که رمزارزها چگونه ذخیره و استفاده می‌شوند.

اکنون بگذارید با هم ببینیم بعد از بیت‌کوین چه رمزارزهای دیگری به وجود آمده است.

ظهور ارزهای رمزنگاری شده

بیت‌کوین نگرش آدم‌ها نسبت به پول را تغییر داد.

از آن زمان تاکنون صدها رمزارزها دیگر نیز ساخته شده و همه‌ی آن‌ها می‌خواهند دنیا را تغییر دهند! چند مورد از رمزارزهایی که بعد از بیت‌کوین به وجود آمده عبارت‌اند از:

لایت‌ کوین (Litecoin):

شباهت زیادی به بیت‌کوین دارد اما تراکنش‌های آن چهار برابر سریع‌تر از بیت‌کوین پردازش می‌شود.

استخراج لایت‌کوین آسان‌تر از بیت‌کوین است، به همین خاطر کاربرانی که توان پردازشی کم‌تری دارند به سمت استخراج این رمز ارز می‌روند.

اتریوم (ethereum):

از فن‌آوری بلاکچینی استفاده می‌کند که نسبت به بیت‌کوین پیشرفته‌تر است.

گاهی اوقات به این فن‌آوری بلاکچین‌‌‌‌‌‌ ۲.۰ می‌گویند.

اتریوم به کاربران خود اجازه می‌دهد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) خودشان را روی بلاکچین‌‌‌‌‌‌ اتریوم بسازند.

اگر بیت‌کوین به دنبال این باشد که جایگزین بانک‌ها شود، اتریوم می‌خواهد جایگزین همه‌ی بسترها شود.

توسعه‌دهندگان اتریوم می‌توانند نسخه‌ی dApp اپلیکیشن‌های متمرکزی چون فیسبوک، آمازون، توئیتر یا حتی گوگل را بسازند! این پلتفرم فراتر از یک ارز رمزنگاری ‌شده‌ی ساده است.

اما به رمزارزی که دیگر واقعاً یک رمز ارز نیست چه می‌توان گفت؟ این همان اتریوم است!

پلتفرمی که از فن‌آوری بلاکچین‌‌‌‌‌‌ برای ساختن و میزبانی از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز استفاده می‌کند.

حقیقتی جالب توجه

ارزش اتریوم از زمان عرضه یعنی از سال ۲۰۱۵ تا به حال رشد زیادی داشته و اکنون از نظر ارزش بازار به دومین رمز ارز ارزشمند جهان تبدیل شده.

ارزش این ارز فقط در سال گذشته ۲٫۲۲۶ درصد افزایش یافته است.

این نکته‌ای است که می‌تواند برای سرمایه‌گذاران خیلی جذاب باشد.

IOTA یک رمز ارز کاملاً ویژه است که بلاکچین‌‌‌‌‌‌ ندارد! IOTA از دفتر کل توزیع‌شده‌ای به نام تنگل (Tangle) استفاده می‌کند.

در این سیستم ماینرها تراکنش‌های جدید را تایید نمی‌کنند، کاربران این کار را انجام می‌دهند.

وقتی یک کاربر می‌خواهد با استفاده از تنگل پرداختی انجام دهد، ابتدا باید تراکنش دو نفر دیگر را تایید کند. پرداخت فقط در این صورت انجام می‌شود.

این کار مثل این است که به جای معلم، خود دانش‌آموزان تکالیف هم‌کلاسی‌هایشان را تصحیح کنند.

تنگل طوری طراحی شده که بسیار سریع‌تر از بیت‌کوین، لایت‌کوین و اتریوم است! اگر فکر می‌کنید این پروژه عجیب است، باید به شما بگوییم که IOTA اصلاً برای استفاده‌ی انسان‌ها طراحی نشده بلکه برای تکنولوژی اینترنت اشیا ساخته شده است، یعنی برای دستگاه‌هایی که امکان اتصال به اینترنت را دارند.

IOTA به اینترنت اشیا کمک می‌کند تا ماشین‌ها با یکدیگر ارتباط برقرار کند.

خود اصطلاح IOTA به معنای اپلیکیشن اینترنت اشیا (Internet of Things Application) است.

احتمالاً اتومبیل‌های خودران در آینده برای رفتن به پمپ بنزین، بنزین زدن و پرداخت هزینه از IOTA استفاده می‌کنند.

و همه‌ی این کارها بدون دخالت انسان انجام می‌شود.

ارزهای رمزنگاری‌شده فقط برای این نیست که بدون استفاده از بانک بتوانید پول جابجا کنید.

این ارزها می‌توانند کارهای فوق‌العاده‌ی بسیاری انجام دهند.

رمزارزهای فوق‌الذکر و خیلی از ارزهای دیگر برای خرید و فروش در صرافی‌ها موجود است.

اکنون به این سوال می‌رسیم که مبادله‌ی رمزارزها چیست؟

مبادله‌ی رمزارزها

در طول این سال‌ها مبادله‌ی رمزارزها به یک تجارت بسیار بزرگ بدل شده است.

مجموع ارزش همه‌ی رمزارزهای دنیا بیش از ۳۵۰ میلیارد دلار است.

فقط امروز حدود ۱۷ میلیارد رمز ارز خرید و فروش شده است.

حقیقتی جالب توجه

برای مبادله‌ی آنلاین رمزارزها می‌توانید از صرافی‌هایی چون باینانس (Binance)، بیت ‌استمپ (Bitstamp) و کوین ‌بیس (Coinbase) استفاده کنید.

علاوه بر این از طریق سایت‌هایی نظیر LocalBitcoins.com نیز می‌توانید این ارزهای رمزنگاری‌ شده را به صورت مستقیم و با خود اشخاص مبادله نمایید.

بازار رمزارزها بازاری هیجان‌انگیز است.

معامله‌گران می‌توانند میلیون‌ها دلار پول دربیاورند و همه‌ی این پول‌ها را در یک آن از دست بدهند.

ارزهای رمزنگاری ‌شده در یک شب تولید و به همان سرعت ناپدید می‌شوند.

توصیه‌ی ما به تازه‌واردان این است که با همان‌قدر پول معامله کنید که توان از دست دادنش را دارید.

شاید فکر کنید این حرف خیلی کلیشه‌ای است، ولی باور بکنید یا نه، حقیقت دارد!

مبادله‌ی رمزارزها باید نه به عنوان راهی برای یک شبه پول‌دار شدن، بلکه به عنوان روشی برای حمایت از رمزارزها به کار گرفته شود.

از ابتدای مقاله تاکنون با بخش مهمی از مفاهیم دنیای رمزارزها آشنا شده‌اید.

در این‌جا یک سوال دیگر وجود دارد که می‌خواهیم به آن پاسخ بدهیم: رمزارزها چه فایده‌ای برای دنیا دارند؟

آیا رمزارزها می‌توانند دنیا را نجات دهند؟

رمزارزها منتقدان بسیاری دارند.

برخی می‌گویند این فن‌آوری یک شور و هیجان گذراست.

اما حقیقت این است که ارزهای رمزنگاری‌شده آمده‌اند تا بمانند و دنیا را به مکان بهتری تبدیل کنند.

سازمان‌های متمرکز بارها ما را ناامید کرده‌اند: در سال ۲۰۰۸، بانک‌ها تریلیون‌ها دلار هزینه برای مالیات‌دهندگان ایجاد کردند و باعث فروپاشی اقتصاد جهانی شدند.

آژانس اعتبارسنجی اکوئیفکس (Equifax) در سال ۲۰۱۷ اطلاعات شخصی بیش از ۱۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰ نفر از مشتریان خود را از دست داد.

همین امسال فیسبوک مجبور شد به خاطر فروش اطلاعات شخصی کاربران از آن‌ها عذرخواهی کرد.

ارزهای رمزنگاری‌شده به همه‌ی مردمان جهان یک راهکار ثانویه ارائه کرده است.

رمزارزها برای مردم سوریه چه معنایی دارد؟ امید.

سی درصد از کمک‌های سازمان ملل به خاطر فساد طرف‌های شخص ثالث از دست می‌رود، به همین دلیل یونیسف برای جذب سرمایه به منظور کمک به کودکان سوری به استفاده از بستر اتریوم روی آورده است.

در دنیا حدود ۲ میلیارد نفر حساب بانکی ندارند.

از هر ۱۰ افغانی یک نفر از حساب‌های بانکی بی‌بهره است و بخش عمده‌ای از این آمار مربوط به زنان می‌باشد.

اما رمزارزها برای زنان افغانی چه معنایی دارد؟ آزادی. بیت‌کوین برای اولین بار طعم استقلال مالی را به زنان افغانستان چشانده است.

از فن‌آوری بلاکچین‌‌‌‌‌‌ می‌توان برای برگزاری انتخابات در کشورهایی استفاده کرد که فساد از سر و روی آن‌ها می‌بارد.

رمزارزها برای مردم سودان یا میانمار چه معنایی دارد؟ این بستر راهی برای زدن حرف‌هایشان است.

از این طریق می‌توان بدون ترس از خشونت و فشار انتخابات آزاد برگزار کرد.

ارزهای رمزنگاری‌شده می‌توانند دنیا را به مکانی زیباتر، امن‌تر و صلح‌آمیزتر بدل کنند.

کلام آخر

تا این‌جا فهمیدیم که رمز ارز چیست و چگونه کار می‌کند.

مضاف بر این می‌دانیم که این ارزها چگونه ذخیره می‌شوند و کجا باید آن‌ها را مبادله کرد.

اما درک رمزارزها فراتر از درک بلاکچین‌‌‌‌‌‌ و استخراج است.

برای درک رمزارزها باید بدانید که این فن‌آوری به چه درد شما می‌خورد.

رمزارزها توانایی این را دارند که زندگی ما را برای همیشه تغییر دهند.

آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا کنترل پول و اطلاعات خود را در اختیار بگیرید.

بعضی‌ها این فن‌آوری را نادیده گرفته و امیدوارند که این جریان هرچه زودتر محو شود.

اما بقیه با این جنبش همراه می‌شوند. شما جزو کدام دسته‌اید؟


ارز دیجیتال

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال

ارز دیجیتال, بیت کوین, ارز دیجیتال چیست, ارز دیجیتال ویکی پدیا, پول اینترنتی, تاریخچه ارز دیجیتال, پول مجازی چیست, بیت کوین چگونه تولید میشود, استخراج رمز ارز, ارز دیجیتالی چیست, بیت کوین چیست, استخراج ارز دیجیتال چیست, تاریخچه رمز ارز, خرید و فروش ارز دیجیتالی, رمز ارز ملی, رمز ارز, رمزارز, استخراج رمز ارز, رمز ارز چیست, رمز ارز ملی, رمز ارز دیجیتال

ارز دیجیتال چیست

ارز دیجیتال یا Cryptocurrency شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است.

بیشتر ارزهای دیجیتال برای بهره‌مند شدن از ویژگی‌های اساسی مانند غیرمتمرکز بودن، شفافیت و تغییرناپذیر بودن از بلاک چین استفاده می‌کنند.

ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال به این معنی است که هیچ نهاد، گروه یا سازمانی آن‌ها را کنترل نمی‌کند.

کریپتوکارنسی‌ها را می‌توان به صورت مستقیم و بدون دخالت هرگونه واسطه‌ای در اینترنت به شخص دیگری ارسال کرد.

یعنی برای ارسال ارزهای دیجیتال به یکدیگر نیازی به افتتاح حساب بانکی، استفاده از خدمات بانک‌ها یا هر سازمان واسطه‌ دیگری نخواهید داشت.

ارزهای دیجیتال همانند ریال و دلار پول‌هایی هستند که با سازوکار مختلفی ایجاد و توزیع می‌شوند.

فرایند خلق برخی از این پول‌ها مانند بیت کوین با ماینینگ انجام می‌شود و برای تعدادی دیگر از آن‌ها، تمامی سکه‌ها از قبل به صورت استخراج شده در شبکه قرار می‌گیرند.

ارزهای دیجیتال بر روی فناوری‌ دفترکل توزیع شده ساخته‌ شده‌اند که یکی از محصولات مهم آن، فناوری بلاک چین است.

بلاک چین‌های عمومی که اکثر ارزهای دیجیتال از آن استفاده می‌کنند، قابلیت مشاهده تمامی تراکنش‌ها را چه برای افرادی که در شبکه حضور دارند و چه برای افراد خارج از شبکه فراهم می‌کند.

از دید بسیاری بیت کوین اولین ارز دیجیتال حقیقی است که ایده آن سال ۲۰۰۸ در وایت‌پیپر بیت کوین منتشر و اولین سکه‌های آن در سال ۲۰۰۹ استخراج شد؛ هرچند پیش از بیت کوین نیز تلاش‌های زیادی برای ساخت یک ارز دیجیتال صورت گرفته بود.

ایده شکل‌گیری ارزهای دیجیتال از دو مشکل بزرگ «اعتماد به شخص ثالث» و «دوبار خرج کردن» ریشه می‌گیرد.

هنگامی که شما از بانک‌ها برای انتقال پول و نگهداری آن استفاده می‌کنید، در واقع به آن بانک اعتماد کرده‌اید.

حتی اگر کلی‌تر به ماجرا نگاه کنید، اعتماد برای پیش بردن بسیاری از کارهایتان ضروری است.

مشکل دوبار خرج کردن در سیستم‌های مالی که توسط سرورهای مرکزی با بررسی موجودی‌ها حل شده بود، جلوی افراد را از خرج کردن دوباره‌ی مقدار مشخصی پول می‌گرفت.

این راهکار به صورت غیرمتمرکز در بیت کوین ارائه شد و تمامی افراد با بررسی تاریخچه تراکنش‌ها می‌توانستند از تقلب کردن سایرین جلوگیری کنند.

بیت کوین به عنوان اولین پول الکترونیکی عرضه شد که توانسته بود مسئله اعتماد و دوبار خرج کردن را حل کند.

دیگر نیاز نبود افراد برای انتقال و نگهداری پول به شخص، سازمان، گروه و یا بانکی اعتماد کنند.

مسئله اعتماد نیز نه تنها در انتقالات پولی، بلکه در بسیاری از امور دیگر برای انسان‌ها به یک دردسر بزرگ تبدیل شده بود.

برای همین سیستم عاری از اعتمادی که بیت کوین ارائه داده بود، در سایر فعالیت‌های انسانی نیز به کار گرفته شد.

رفته رفته ارزهای دیجیتال برای حل دغدغه‌های متفاوتی به وجود آمدند.

به عنوان نمونه اتریوم خود را بستری برای توسعه برنامه‌های مختلف و اجرای قراردادهای هوشمند معرفی کرد و ریپل با نگاه خوشبینانه‌ نسبت به بانک‌ها، بر روی تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و ارائه سیستم پرداختی پرسرعت و کم‌هزینه متمرکز شد.

امروزه توکن‌های بسیاری بر روی بستر ارزهای دیجیتالی مانند اتریوم، ایاس و ترون ساخته شده‌اند که از قدرت بلاک چین‌های اصلی برای اجرای تراکنش‌هایشان بهره می‌گیرند.

ارزهای دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

ارزهای دیجیتال برای اجرای تراکنش‌های خود، مدل‌های مختلفی را به کار می‌گیرند.

به عنوان نمونه بیت کوین از مدل اثبات کار استفاده می‌کند که طی آن استخراج‌کنندگان یا ماینرها تراکنش‌ها را تایید می‌کنند.

این مدل‌های مختلف در بلاک چین‌ها که با نام «الگوریتم‌های اجماع» یا سازوکارهای توافق جمعی شناخته می‌شود، نحوه به اتفاق نظر رسیدن مشارکت‌کنندگان شبکه را در مورد تایید کردن یا نکردن یک تراکنش در شبکه تعیین می‌کنند.

تراکنش‌ ارزهای دیجیتال به صورت همتا به همتا (P2P) عمل می‌کند و براساس مدل استفاده شده، نیاز به واسطه‌ها را از بین می‌برند.

مسئولیت نظارت بر شبکه ارزهای دیجیتال و تامین امنیت آن توسط نودها تامین می‌شود.

نودها در شبکه‌های مختلف به روش‌های مختلفی انتخاب می‌شوند.

برای مثال در بیت کوین، استخراج‌کنندگان یا ماینرها هستند که این مسئولیت را بر عهده دارند، در ایاس و ترون درباره انتخاب این نودها رای‌گیری می‌شود و در شبکه‌های اثبات سهام، هر کسی که بخشی از سکه‌هایش را در شبکه به صورت سهام قفل کرده باشد، می‌تواند در مورد تراکنش‌ها تصمیم‌گیری کند.

ارزهای دیجیتال چه تفاوتی با پول‌های معمولی دارند؟

برخی ویژگی‌های منحصر به فرد سبب ایجاد تمایز بین ارزهای دیجیتال و پول‌های معمولی شده است.

البته تمام این ویژگی‌ها در همه ارزهای دیجیتال وجود ندارد و می‌توان استثنائاتی را نیز مشاهده کرد.

اولین ویژگی ارزهای دیجیتال غیرقابل برگشت بودن تراکنش‌هاست.

اگر انتقال ارز دیجیتالی را انجام دهید و تراکنش شما تایید شود، دیگر نمی‌توانید آن را برگردانید و این کار تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که گیرنده مایل به انجام این کار باشد.

اما این شیوه در بانک‌ها متفاوت است.

اگر شما به اشتباه پولی را به حساب شخصی دیگر انتقال داده باشید، در نهایت با پیگیری قضایی می‌توانید آن را پس بگیرید.

اما اگر بیت کوین یا ارز دیجیتال دیگری را اشتباها به آدرس دیگری بفرستید، باید بیخیال آن شوید!

دومین ویژگی منحصربفرد ارزهای دیجیتال ناشناس بودن یا نیمه ناشناس بودن آن‌هاست.

آدرس کیف پول‌ها که همان نقش شماره کارت یا شماره حساب را در حساب‌های بانکی دارند، شامل اطلاعات هویتی شما نمی‌شوند.

این آدرس‌ها که از رشته عبارات حروف و اعداد تشکیل شده‌اند را تنها با بررسی تاریخچه تراکنش‌ها و تحلیل‌های عمیق می‌توان به هویت افراد پیوند زد.

البته برخی ارزهای دیجیتال پیگیرگریز و حریم خصوصی محور مانند مونرو، زی‌کش و گرین طوری طراحی‌ شده‌اند که شناسایی هویت را خیلی سخت و تقریبا غیرممکن می‌کنند.

سومین ویژگی ارزهای دیجیتال جهانی یا فرامرزی بودن آن‌هاست.

ارسال پول به نقاط مختلف دنیا ممکن است با سیستم‌های فعلی تا چندین روز طول بکشد ولی ارزهای دیجیتال این کار را در عرض چند دقیقه می‌توانند انجام دهند.

ارزهای دیجیتال محدودیت مرزی نمی‌شناسند و آن‌ها را می‌توان از هر نقطه‌ای در دنیا به نقطه دیگر فرستاد.

چهارمین ویژگی امنیت ارزهای دیجیتال است.

این امنیت در مبادلات درون شبکه‌ای توسط قدرت هش به اشتراک گذاشته شده توسط افراد (در سیستم‌های اثبات کار) تامین می‌شود.

از طرفی سیستم رمزنگاری کلید عمومی و کلید خصوصی این امکان را به اشخاص می‌دهد که خودشان کنترل پول‌های دیجیتالشان را بر عهده بگیرند و شخص دیگری نتواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

پنجمین ویژگی که ارزهای دیجیتال را نسبت به پول‌‌های معمولی متمایز کرده، انحصاری نبودن آن‌هاست.

افراد برای اینکه بتوانند از شبکه‌های ارز دیجیتال مختلفی مانند بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و غیره استفاده کنند، نیازی نیست از شخص یا گروه و سازمانی اجازه بگیرند.

آن‌ها می‌توانند کل تاریخچه تراکنش‌ها را دانلود کرده و خودشان بدون نیاز به کسب اجازه اقدام به ارسال یا دریافت ارز دیجیتال کنند.

انواع ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین را می‌توان به دو دسته آلت کوین‌ها و توکن‌ها تقسیم کرد.

آلت کوین‌ها یا همان کوین‌ها هر کدام بلاک چین مخصوص خودشان را دارند.

بخشی از کوین‌ها از کدهای اولیه بیت کوین ساخته شده‌اند و یا به اصطلاح فورکی از بیت کوین هستند.

این‌ها با اعمال اصلاحات جزئی در متغیرهایی مانند تعداد سکه‌ها، الگوریتم استخراج، زمان ایجاد بلاک‌ها و غیره از بیت کوین به وجود آمده‌اند.

برخی کوین‌های دیگر مانند اتریوم، ریپل و ویوز شبکه خود را بدون استفاده از کدهای بیت کوین ساخته‌اند.

این بلاک چین‌ها اغلب برای کاربردهای بیشتری به جز پول دیجیتال ایجاد شده‌اند.

توکن‌ ها دسته دیگری از ارزهای دیجیتال هستند که بر بستر یک پلتفرم مانند اتریوم یا ویوز و ایاس ساخته می‌شوند.

آن‌ها بلاک چین جداگانه‌ای ندارند و برای اجرای تراکنش‌های خود از قدرت بلاک چین اصلی کمک می‌گیرند.

توکن‌ها طی عرضه اولیه سکه یا همان ICOها در ازای تامین سرمایه جمعی به سرمایه‌گذاران اعطا می‌شوند.

توکن‌ها کاربردهای مخصوص خودشان را دارند و نمی‌توان آن‌ها را به چشم یک ارز دید.

خود توکن‌ها نیز به دو دسته توکن‌های اوراق بهادار و توکن‌های کاربردی تقسیم می‌شوند.

ارزهای دیجیتال مشهور

در حال حاضر بیش از ۲,۲۰۰ ارز دیجیتال در بازار وجود دارد که بیشتر آن‌ها پروژه‌های مرده یا رهاشده هستند.

در طول تاریخ ۱۰ ساله ارزهای دیجیتال، برخی از آن‌ها از همان ابتدای ورود به بازار جایگاه خود را در رده‌های بالای جدول ارزشمندترین‌ها حفظ کرده‌اند.

بیت کوین

بیت کوین مشهورترین و قدیمی‌ترین ارز دیجیتال است که همیشه در کانون توجهات قرار داشته است.

از زمان ساخت این ارز دیجیتال توسط ساتوشی ناکاموتو بیش از ۱۰ سال می‌گذرد و از آن زمان تاکنون جایگاه نخست را بین ارزهای دیجیتال از دست نداده است.

اتریوم

ایده اتریوم در سال ۲۰۱۳ توسط ویتالیک بوترین مطرح شد.

عرضه اولیه سکه آن در سال ۲۰۱۴ به وقوع پیوست و شبکه آن در جولای ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد. اتریوم از همان ابتدا با ایده‌های نوآورانه ظاهر شد.

ارز دیجیتال این پلتفرم اتر (ether) نام دارد و از اتریوم برای ساخت توکن‌ می‌توان استفاده کرد.

ریپل

ریپل پلتفرم متن‌بازی است که برای انجام تراکنش‌های ارزان و سریع طراحی شده است.

این سیستم پرداختی در سال ۲۰۱۲ عرضه شد و از پول‌های رایج در شبکه خود پشتیبانی می‌کند.

ریپل بر روی همکاری با بانک‌ها و توسعه سیستم پرداختی خود تمرکز کرده و کوین آن اکس‌آرپی (XRP) نام دارد.

لایت کوین

لایت کوین با هدف پرداخت‌های سریعتر، با اعمال تغییراتی بر روی کدهای بیت کوین توسط چارلی لی ساخته شد.

این ارز دیجیتال با نام نقره دیجیتال شناخته می‌شود و یکی از قدیمی‌ترین آلت کوین‌هاست.

بیت کوین کش

یکی از فورک‌های معروف بیت کوین که با اعمال تغییر بر روی اندازه بلاک‌ها در سال ۲۰۱۷ به وجود آمد.

بیت کوین کش در سال ۲۰۱۸ به دو زنجیره ABC و SV تقسیم شد، به طوریکه زنجیره ABC با نام بیت کوین کش به فعالیت خود ادامه داد.

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments