پنومونی: علائم، شیوع و واگیری / پنومونی در چین و ایران / آخرین اخبار
پنومونی: علائم، شیوع و واگیری / پنومونی در کودکان و سالمندان / پنومونی در چین و ایران / آخرین اخبار
پنومونی: در این مطلب از بخش اخبار سلامت در وب سایت نایریکا به پنومونی, پنومونی ریه, پنومونی چیست, پنومونی در سالمندان, پنومونی در کودکان واکسن پنومونی, بیماری پنومونی, پنومونی در چین, پنومونی در ایران می پردازیم.
با ما همراه باشید.
افزایش بیماریهای تنفسی در چین
۱۴۰۲/۹/۱۴
وزارت آموزش و پرورش چین دستور ایجاد یک سامانه پایش اپیدمیولوژیک در مدارس و مهدکودکها را برای انجام بررسیهای بهداشتی روزانه در بحبوحه افزایش بیماریهای تنفسی فصلی در بین کودکان صادر کرده است.
کمیسیون ملی بهداشت چین (NHC) دستور بهبود امکانات پزشکی و افزایش ساعات کاری مراقبان بهداشتی را در صورت لزوم در رابطه با افزایش بیماریهای تنفسی صادر کرد./ ایسنا
بر اساس گزارش نشریات چینی، افزایش شدید ابتلا به ذات الریه ناشی از باکتری مایکوپلاسما در این کشور مشاهده شده است. ویدئوهایی در شبکه های اجتماعی منتشر می شود که ظاهراً بیمارستان های شلوغ چین را نشان می دهد.
۱۴۰۲/۹/۱۰
علائم این بیماری شامل تب بالا و عفونت در ریه ها، اما بدون سرفه گزارش شده است. سازمان بهداشت جهانی این وضعیت را زیر نظر دارد. در چین، افزایش بروز ذات الریه، عمدتاً در پکن و استان لیائونینگ (حدود ۸۰۰ کیلومتری پکن)، و همچنین آنفولانزا دیده می شود. بیشترین افزایش بیماری در میان کودکان زیر سه سال است.
شیوع بیماری جدید در چین، نگرانی در سایر کشورها/ پشت پرده موج مرموز ذاتالریه کودکان در چین چیست؟
۱۴۰۲/۹/۸
چین قرنطینههای کووید را بسیار جدیتر و طولانیتر از سایر کشورها حفظ کرد و همین قرنطینههای طولانی و رعایت سایر پروتکلهای بهداشتی دوران پاندمی، مردم را نهتنها در برابر کووید، بلکه از سایر بیماریهای تنفسی و عفونی (مانند آنفلوانزا و RSV) که برای کودکان خطرناکتر هستند، کم و بیش محافظت میکند.
اما در شرایط کنونی از شدت این سد محافظتی تاحدودی کاسته شده و کاملاً طبیعی است که چرخهای از بیماریها به جریان بیفتند.
در حالی که ویروسهای شناساییشده عمدتاً مقصر شیوع بیماری در چین هستند، یک باکتری به نام «مایکوپلاسما» نیز در این میان در حال انتشار است.
پکن: ویروس جدیدی در کار نیست/ «آنفلونزا» موجب تشدید بیماری های تنفسی در چین شده
۱۴۰۲/۹/۷
سخنگوی وزارت بهداشت چین در خصوص نگرانیهای سازمان بهداشت جهانی، خاطرنشان کرد که ویروس «آنفلونزا» موجب تشدید بیماری های تنفسی در این کشور شده است و ویروس جدیدی در کار نیست.
تصویری ترسناک از یک کلاس چینی
۱۴۰۲/۹/۲
انفجار شیوع پنومونی (ذاتالریه-سینهپهلو) با علت نامعلوم، بدون سرفه، ولی با تب بالا سبب موج بزرگ کودکان بستری در بیمارستانهای شمال چین ، و برخی کشورهای شرق آسیا شدهاست.
شیوع گسترده پنومونی در چین
۱۴۰۲/۹/۲
شیوع پنومونی(ذاتالریه-سینهپهلو) با علت نامعلوم، بدون سرفه، ولی با تب بالا سبب موج بزرگ کودکان بستری در بیمارستانهای شمال چین و برخی کشورهای شرق آسیا شدهاست.
در این مدارس علاوه بر کودکان، معلمان و بزرگسالان هم مبتلا شدهاند.
مدارس بسیاری تعطیل شده و دولت چین، بشدت اخبار و گزارشات در این مورد در خبرگزاری ها و فضای مجازی را کنترل می کند.
سازمان بهداشت جهانی درخواست اطلاعات دقیق تر و بیشتری از چین کردهاست.
علاوه بر احتمال بروز یک همهگیری جدید، از انفلونزا یا کووید ۱۹ و میکوپلاسما هم در علت بروز این موج بیماری نام می برند.
پنومونی چیست
پنومونی، نوعی عفونت حاد سیستم تنفسی می باشد که اغلب به دنبال ورود باکتری ها یا ویروس ها به بدن ایجاد می گردد. پنومونی در هر سنی ممکن است رخ دهد و طیف علائم آن از عفونت خفیف الی عفونت تهدید کننده حیات، متغیر می باشد. اگرچه اغلب موارد پنومونی در بزرگسالان به دنبال درمان مناسب بهبود می یابند، اما حدود ۱۴ درصد علل مرگ و میر در کودکان کوچکتر از ۵ سال به دنبال ذات الریه رخ می دهند. پنومونی، نوعی عفونت می باشد که منجر به التهاب کیسه های هوایی در یک یا هر دو ریه می گردد. به دنبال ابتلا به پنومونی، کیسه های هوایی با چرک یا مایع پر می گردند و منجر به ایجاد علائمی مانند سرفه و خلط پشت حلق، تب، لرز و تنگی نفس می شوند. ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها می توانند منجر به بروز پنومونی گردند. اگرچه که بسیاری از موارد ذات الریه ویروسی به دنبال استراحت در منزل و بدون نیاز به درمان آنتی بیوتیکی بهبود می یابند، اما شروع درمان آنتی بیوتیکی در پنومونی های باکتریایی در اسرع وقت از نقش مهمی در جلوگیری از بروز عوارض خطرناک ذات الریه برخوردار می باشد.
پنومونی لوبار چیست؟
به طور کلی پنومونی از لحاظ آناتومیک و نوع درگیری ریه به ۳ نوع تقسیم بندی می شود:
- پنومونی لوبار
- برونکوپنومونی
- پنومونی آتیپیک
عفونت ریه، ممکن است یک یا چند قسمت (لوب) از ریه را تحت تاثیر قرار دهد، که به آن پنومونی لوبار گفته می شود. در مقابل آن برونکوپنومونی، به صورت درگیری های تکه تکه و پراکنده در ریه ها دیده می شود. پنومونی لوبار اغلب به دنبال عفونت با باکتری ها و به خصوص باکتری استرپتوکوک پنومونیه ایجاد می گردد. درمان آنتی بیوتیکی خوراکی یا تزریقی باید در اسرع وقت برای درمان پنومونی لوبار آغاز گردد.
پنومونی آسپیراسیون چیست؟
به طور طبیعی حین بلع غذا، غذا به مری و از آن جا به معده و روده وارد می گردد. چنانچه بخشی از غذا و یا آب به ریه ها وارد گردد، پنومونی آسپیراسیون رخ می دهد. به دنبال افت هوشیاری، تهوع و استفراغ شدید، دریافت داروهای بیهوشی و یا مصرف بیش از حد الکل ممکن است بخشی از بزاق خود فرد، ترشحات معده، آب یا غذای بلعیده شده به ریه ها وارد گردند و منجر به ایجاد عفونت گردند. درمان آنتی بیوتیکی پس از تشخیص پنومونی آسپیراسیون باید در اسرع وقت آغاز گردد.
پنومونی آتیپیک چیست؟
پنومونی آتیپیک به ۴ نوع از پنومونی های باکتریال گفته می شود که تشخیص آن ها با روش های مرسوم، دشوار می باشد. ۴ نوع پنومونی آتیپیک اغلب به دنبال عفونت با باکتری های زیر ایجاد می گردند:
- کلامیدیا پنومونیه (Chlamydia pneumoniae)
- کلامیدیا پسیتاسی (Chlamydia psittaci)
- لژیونلا پنوموفیلا (Legionella pneumophila)
- مایکوپلاسما پنومونیه (Mycoplasma pneumoniae)
پنومونی کلامیدیا اغلب در کودکان در سنین مدرسه دیده می شود و پنومونی خفیفی ایجاد می کند. کلامیدیا پسیتاسی اغلب به دنبال تماس با پرندگان عفونی منتقل می گردد. “بیماری لژیونر” که به دنبال عفونت با لژیونلا پنوموفیلا ایجاد می گردد، نوعی پنومونی شدید می باشد که به دنبال استنشاق قطرات آب آلوده به طور مثال از باد کولر ایجاد می گردد.
پنومونی اکتسابی در بیمارستان چیست؟
گاهی به دنبال بستری به علل غیرریوی در بیمارستان (به طور مثال به دنبال انجام یک عمل جراحی)، به پنومونی مبتلا می شویم. پنومونی اکتسابی از بیمارستان در دسته عفونت های شدید تقسیم بندی می گردد، به ۲ دلیل مهم:
- اغلب با باکتری های مقاوم تری ایجاد می گردد.
- سیستم ایمنی بیمار نسبت به زمان سلامتی، ضعیف تر می باشد.
افرادی که تحت تهویه مصنوعی با دستگاه (ونتیلاتور) در بخش های مراقبت های ویژه مانند آیسیو می باشند، در بالاترین خطر ابتلا به پنومونی اکتسابی در بیمارستان قرار دارند.
پنومونی در سالمندان
پنومونی در سالمندان و به خصوص در افراد مسن می تواند بسیار خطرناک و کشنده باشد. افراد سالمند اغلب دارای بیماری های زمینه ای متعددی مانند بیماری های قلبی، قند خون بالا ، فشار خون بالا و … می باشند. همچنین بروز پنومونی در سالمندانی که در خانه سالمندان و یا مراکز مراقبت های بهداشتی نگهداری می شوند، اغلب با میکروب های مقاوم تر و قوی تری رخ می دهد که احتمال پاسخ آن ها به درمان های آنتی بیوتیکی کمتر می باشد. از این رو بروز پنومونی در سالمندانی که در مراکز مراقب روزانه نگهداری می شوند، نیازمند توجه ویژه ای می باشد و باید با آنتی بیوتیک های قوی تری درمان گردد.
در صورت شک به ابتلا به پنومونی یا ذات الریه، باید جهت شروع درمان مناسب سریعا به پزشک مراجعه نمود. پنومونی به خصوص در افراد مسن و یا ضعف سیستم ایمنی در صورت عدم درمان می تواند بسیار کشنده و تهدیدکننده حیات باشد. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، باید به سرعت به پزشک مراجعه نمود:
- عدم بهبودی سرفه خلط دار همراه با تب پس از چند روز از شروع بیماری
- احساس کمبود نفس یا تنگی نفس حین انجام فعالیت های روزانه که به تازگی شروع شده است
- احساس درد قفسه سینه حین نفس کشیدن
- احساس بدتر شدن واضح و تشدید علائم بیماری پس از گذشت چند روز از ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا
- احساس گیجی و خواب آلودگی همراه با علائم عفونت های سیستم تنفسی