روز قدس ۹۹ و ۱۴۰۰: تاریخ و راهپیمایی / روز قدس چه روزیست / آخرین اخبار

اجتماعی 🔥 , تقویم 🔥 ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ بدون دیدگاه

روز قدس ۹۹ و ۱۴۰۰: تاریخ و راهپیمایی روز قدس / روز قدس چه روزیست / آخرین اخبار

روز قدس ۹۹ و ۱۴۰۰: در این مطلب از بخش تقویم و اخبار اجتماعی وب سایت نایریکا به روز قدس, روز قدس ۹۹, روز قدس ۱۴۰۰, تاریخ روز قدس ۹۹, تاریخ روز قدس ۱۴۰۰, راهپیمایی روز قدس, روز قدس چه روزیست, روز قدس چه روزی است, ساعت راهپیمایی روز قدس ۹۹, ساعت راهپیمایی روز قدس ۱۴۰۰ می پردازیم.

این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به روز قدس به روز می شود.

با ما همراه باشید.

روز قدس, روز قدس 99, روز قدس 1400, تاریخ روز قدس 99, تاریخ روز قدس 1400, راهپیمایی روز قدس, روز قدس چه روزیست, روز قدس چه روزی است, ساعت راهپیمایی روز قدس 99, ساعت راهپیمایی روز قدس 1400

روز قدس, روز قدس ۹۹, روز قدس ۱۴۰۰, تاریخ روز قدس ۹۹, تاریخ روز قدس ۱۴۰۰, راهپیمایی روز قدس, روز قدس چه روزیست, روز قدس چه روزی است, ساعت راهپیمایی روز قدس ۹۹, ساعت راهپیمایی روز قدس ۱۴۰۰

روز قدس ۹۹

روز قدس ۹۹: جمعه ۲ خرداد ۱۳۹۹ و آخرین جمعه ماه رمضان سال ۱۳۹۹ می باشد.


روز قدس ۱۴۰۰

روز قدس ۱۴۰۰: جمعه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ و آخرین جمعه ماه رمضان سال ۱۴۰۰ می باشد.


راهپیمایی خودرویی در روزقدس نداریم

۱۳۹۹/۳/۱

رییس پلیس راهور ناجا:

در هیچ جای کشور راهپیمایی خودرویی در روز قدس نخواهیم داشت و این موضوع منتفی شده است.


بیانیه وزارت خارجه به مناسبت روز قدس

۱۳۹۹/۳/۱

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس بیانیه ای منتشر کرد.

در این بیانیه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آخرین جمعه ماه مبارک رمضان، یاد آور یک مناسبت مهم جهانی است که به ابتکار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ به عنوان روز جهانی قدس به ثبت رسید تا یکپارچگی و انسجام مسلمانان جهان را در حمایت از مبارزات مردم فلسطین با اشغالگران صهیونیست به منصه ظهور برساند. این ابتکار امام خمینی (ره) با هدف بسیج ملت های اسلامی در حمایت از فلسطین و ماندگاری و عدم فراموشی قضیه فلسطین در وجدان های بشری، خلق شد تا روز قدس، روز تجلی وحدت، همبستگی و بیداری امت پیامبر خاتم(ص) در راه آزادی اولین قبله مسلمانان و مقابله با خطرات صهیونیسم و استکبار جهانی باشد.

امروز تمام دنیا و آزادگان جهان می دانند که در تمام سالهایی که قدس در اسارت رژیم صهیونیستی است و کشور فلسطین اشغال شد، رژیم نامشروع و جعلی اسرائیل مرتکب انواع جنایات جنگی، حقوق بشری و تبعیض نژادی با حمایت قدرتهای بزرگ، بویژه ایالات متحده آمریکا علیه مردم فلسطین شده و کارنامه سیاهی از خود در نقض حقوق بشر به جای گذاشته است. شهر بیت المقدس به عنوان بخشی از سرزمین فلسطین از آغاز اشغال این سرزمین از دستبرد صهیونیست های غاصب به آثار اسلامی، تاریخی و هویتی خود در امان نمانده و در چارچوب سیاست یهودی سازی آن، روز به روز اماکن و محلات قدیمی و اسلامی این شهر ویران، ساکنین اصلی، آواره و مهاجران صهیونیست بیشتری در این شهر مقدس اسکان داده شده اند.

امسال در شرایطی روز قدس را گرامی می داریم که شهادت چهره بین المللی و حامی صدیق مقاومت، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، ضرورت مبارزه با توطئه خبیثانه سردمداران آمریکایی و صهیونیستی در طراحی و ارائه طرح ننگین معامله قرن و تلاش رژیم اشغالگر قدس در غصب اراضی بیشتری از سرزمین فلسطین، مسئولیت بیشتری بر دوش همه آزادگان و ملتها و دولتهای حق طلب قرار می دهد و بر همین اساس تاکید می کنیم که امروز فلسطین با سه مساله اساسی مواجه است: جنایات کم نظیر اسرائیل، استقامت صبورانه مردم فلسطین، سکوت و انفعال مجامع بین المللی و برخی دولتهای غربی و اسلامی.

وزارت امور خارجه با تاکید بر تداوم سیاست جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مبارزات رهایی بخش مردم فلسطین و مقابله با اشغالگران غاصب و جنایتکار، تمامی ملتهای جهان، بویژه ملت شریف، مقاوم و حق طلب ایران را به شرکت در برنامه های گرامیداشت روز جهانی قدس ( دوم خرداد ) که امسال با سخنرانی ویژه مقام معظم رهبری همراه است، فرا می خواند و از همه ملت های مسلمان و آزادیخواه جهان می خواهد تا با اعمال فشار بر دولتها و نهادهای رسمی و حقوقی بین المللی، آنها را به انجام وظیفه قانونی و انسانی خود در حمایت از حقوق مردم فلسطین، پایان اشغالگری، توقف جنایات وحشیانه صهیونیست ها و اقدامات تجاوزکارانه و تنش آفرین آنها در منطقه، وادار کرده و شعله مقاومت و جهاد را روشن نگاه دارند تا صدای حق و عدالتی که خواستار عدم چشم پوشی از فلسطین است، تا آزادی این سرزمین مقدس ماندگار بماند.


رئیس جمهور: روز قدس امسال با شرایط خودش در مناطق سفید که نماز جمعه هست برگزار می‌شود و مردم آنجا ندای مظلومیت فلسطین را به گوش جهانیان می‌رسانند.

۱۳۹۹/۲/۳۱


لغو مراسم روز قدس در سراسر کشور

۱۳۹۹/۲/۲۸

قائم مقام شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی: به منظور بهره مندی حداکثری از بیانات معظم له در هیچ جای کشور مراسم دیگری تحت عنوان روز قدس نخواهیم داشت.


لوگوی جالب و متفاوت روز قدس

۱۳۹۹/۲/۲۸

خبرآنلاین: لوگوی جالب و متفاوت روز قدس امسال با تصویرسازی از دست بریده فرمانده شهید سپاه قدس سپهبد قاسم سلیمانی را ببینید.

لوگوی روز قدس

لوگوی روز قدس


تکلیف راهپیمایی روز قدس مشخص شد

۱۳۹۹/۲/۱۵

قائم‌مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: مراسم بزرگداشت روز جهانی قدس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شهرهای با موقعیت قرمز و سفید کرونایی در تمام کشور برگزار خواهد شد.

مراسم بزرگداشت روز قدس در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا پیش خواهد رفت.

* این‌که مراسم بزرگداشت روز قدس دقیقا به چه نوع و شیوه‌ای برگزار می‌شود در روزهای آینده و بر اساس اقتضائات در آستانه روز قدس مشخص می‌شود.

* در شهرهایی که وضعیت کرونا در آن‌ها سفید است امکان برگزاری راهپیمایی و حضور فیزیکی مردم مانند روال متعارف وجود خواهد داشت که می‌توانند قبل یا بعد از نماز جمعه در این شهرها انجام بپذیرد.

* تاکنون در ۱۳۰ شهر کشور وضعیت کرونا سفید است و پیش‌بینی می‌شود تا هفته آخر ماه رمضان شاهد سفید شدن وضعیت شهرهای بیشتری باشیم.

* در شهرهایی که وضعیت کرونا در آن‌ها قرمز نیست، راهپیمایی خودرویی با پرچم‌های فلسطین و جبهه مقاومت راه‌اندازی می‌شود.

* علاوه بر راهپیمایی خودرویی، راهپیمایی دیگری نیز در سطح فضای مجازی باهدف اطلاع‌رسانی با موج جهانی برگزار خواهد شد.

* تشکیل حلقه‌های انسانی با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی یکی دیگر از پیشنهادهای درخور در برگزاری روز جهانی قدس به‌ویژه در شهر قم بوده است.

* پیشنهاد اصلی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزاری روز قدس در همان مسیرهای همیشگی در سطح شهرهای کشور می‌باشد.

* جمعه آخر ماه رمضان به روز جهانی قدس نامگذاری شده است.


روز قدس چه روزی است

امام خمینی(ره)، آخرین جمعه ماه رمضان را «روز قدس» نامیدند

روز قدس

۱۶ مرداد سال ۵۸ در حالی که کمتر از یک سال از انقلاب اسلامی ایران گذشته بود بنیانگذار جمهوری اسلامی در اقدامی هوشمندانه از مسلمانان جهان خواست تا آخرین جمعهٔ ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند و در این روز همبستگی خود را در حمایت از «حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین» به نمایش بگذارند.

مقدمه

قدس، دفتر خونین شجاعت و مقاومت اسلامی است. هرگلبرگ این دفتر، یادمان حماسه ای ماندگار، فریادی بی کرانه و مظلومیتی بی مرز است. قدس، قبله پیشین مسلمانان و قلب کنونی آنان است. قدس جغرافیای عشق، تاریخ ایثار و محراب نیایش های خونین است.

نامگذاری روز قدس

در ۱۶مرداد ۱۳۵۸، پس از بمباران جنوب لبنان توسط نیروهای دفاعی اسرائیل، امام خمینی(ره) از مسلمانان جهان خواست تا آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند. روز جهانی قدس، مناسبتی رسمی در جمهوری اسلامی ایران است که در حمایت از ملت فلسطین برگزار می‌شود. امام خمینی(ره) درباره روز قدس فرمودند: «روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است. روز قدس، جهانی است و روزی نیست که فقط اختصاص به قدس داشته باشد. روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است.»

راهپیمایی در روز قدس

همه ساله مردم در ایران در آخرین جمعه ماه رمضان به راهپیمایی در حمایت از مردم فلسطین می‌پردازند. در شماری از کشورهای اسلامی نظیر ترکیه، اندونزی، بحرین، لبنان، پاکستان و حتی برخی کشورهای غیر اسلامی نظیر ایالات متحده آمریکا و انگلستان نیز، تظاهراتی در بعضی از مراکز اسلامی و با حضور مسلمانان و غیر مسلمانان برگزار می‌شود.
در واقع روز قدس نماد وحدت و اراده امت اسلامی در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و دیگر کشورهای اسلامی می‌باشد. روز ایستادگی مستضعفان عالم، علیه مستکبران و روز فریاد مظلومیت ملتی است که با خون فرزندان خود پرده از چهره کریه رژیم غاصب صهیونیستی برمی دارند.

بیت المقدس و مسجد الاقصی کجاست؟

شهر بیت المقدس که پیش از اسلام به نام های اورشلیم و ایلیا نیز خوانده می شده، از جمله شهر هایی است که هر یک از ادیان اسلام، مسیحیت و یهود، تقدس خاص و ویژه ای برای آن قائل اند. در این شهر تپه ای وجود دارد که بدان تپۀ موریا می گویند. در محدوده بالای تپه موریا حصاری کشیده شده که مسلمانان تمام آن را حرم شریف می نامند. این حرم، نمادهای زیارتی بسیاری را در خود جای داده است. این حرم شریف به حسب ادله، همان مسجد الاقصی ای است که در قرآن از آن یاد شده است. البته در این محوطه مسجدی وجود دارد که آن را نیز مسجد الاقصی می نامند، اما آن مسجد الاقصی که در قرآن ذکر شده و قبلۀ اول مسلمانان بود و خداوند درباره آن فرمود: «بَارَکْنَا حَوْلَه» همان محوطه حرم شریف است.

آیات و روایات پیرامون بیت المقدس

قدر مسلم این است که از مسجد الاقصی در اسلام، به عنوان یک مکان مقدس یاد شده و آیاتی پیرامون آن وجود دارد، از جمله آیۀ معراج پیامبر (سوره اسراء، ۱) ، آیات تغییر قبله (سوره بقره ۱۴۲ ) که به مسجد الاقصی اشاره کرده اند و روایات نیز در فضیلت این مسجد مطالبی را آورده اند:
پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «همانا خداوند چهار شهر را برگزیده است؛خداوند فرموده: (وَ التِّینِ وَ الزَّیْتُونِ وَ طُورِ سِینِینَ وَ هذَا الْبَلَدِ الْأَمِینِ‏) منظور از تین مدینه، زیتون بیت المقدس، طور سنین کوفه و بلد امین مکه است».

همچنین امام علی (ع) می فرماید: «چهار قصر بهشتی در این دنیا وجود دارد: مسجد الحرام، مسجد النبی، بیت المقدس، مسجد کوفه».
امام باقر (ع) نیز فرمود: «نماز واجب در مسجد الحرام، مسجد النبی، بیت المقدس و مسجد کوفه با ثواب یک حج و نافله در این مساجد با ثواب یک عمره برابری می کند».

ساکنان اصلی فلسطین

بر خلاف ادّعای صهیونیست ها که با استناد به حکومت حضرت داوود و حضرت سلیمان، علیهماالسلام ، خود را صاحبان اصلی آن سرزمین مقدس می دانند، مدارک تاریخی نشان می دهد که ساکنان اصلی فلسطین عرب هایی بودند که از ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد به فلسطین وارد شدند و به حکومت طولانی خود به مدت ۱۵۰۰ سال ادامه دادند. پس از این حضرت داوود و حضرت سلیمان، علیهماالسلام ، به حکومت فلسطین رسیدند و پس از مرگ حضرت سلیمان طیّ رشته ای از درگیری ها و آشوب های طولانی، سرانجام در سال ۶۳ پیش از میلاد، بیت المقدس تحت سیطره رومی ها قرار گرفت و از زمان حکومت رومی ها بر فلسطین تا سال ۱۹۱۶ که فلسطین مورد هجوم انگلیس قرار گرفت، این کشور دچار فراز و نشیب های بسیاری شد.

توجه: مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments