پرویز پرستویی: بیوگرافی و سن، همسر و فرزندان / حواشی +عکس
پرویز پرستویی: بیوگرافی / عکس / نسترن پرستویی همسر پرویز پرستویی / فیلم جدید و فیلمهای پرویز پرستویی / دختر و پسر پرویز پرستویی
پرویز پرستویی: در این مطلب از بخش بیوگرافی و چهره ها در وب سایت نایریکا به پرویز پرستویی, بیوگرافی پرویز پرستویی, زندگی نامه پرویز پرستویی, همسر سابق پرویز پرستویی, همسر پرویز پرستویی, پرویز پرستویی و همسرش, فیلمهای پرویز پرستویی, پرویز پرستویی و همسر واقعی اش, بهروز پرستویی پسر پرویز پرستویی, عکس نسترن پرستویی همسر پرویز پرستویی, نسبت مریلا زارعی و پرویز پرستویی, فیلم جدید پرویز پرستویی, واکنش پرویز پرستویی, فرزندان پرویز پرستویی, پسر پرویز پرستویی, دختر پرویز پرستویی, بهروز پرستویی, سمیرا پرستویی می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار و عکس های پرویز پرستویی به روز می شود.
پرویز پرستویی: تلویزیون حق ندارد مرگ من را هم زیرنویس کند
۱۴۰۲/۱۰/۱۹
پرستویی گفت: تلویزیون حق ندارد مرگ من را هم زیرنویس کند، چون تلویزیون هم آلوده خطوط شد؛ اصولگرا، اصلاحطلب و… بهترین سریالها در تلویزیون پخش میشد. من خودم بهعنوان بازیگری کوچک سریال «رعنا» را کار کردم.
واکنش پرویز پرستویی به گفته های یک روحانی علیه علی کریمی
۱۴۰۱/۵/۲۹
پرویز پرستویی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون به بحث و درگیری لفظی علی کریمی، فوتبالیست مشهور با یک سخنران در فضای مجازی واکنش نشان داد.
او در صفحه اینستاگرامش نوشت:
حاج آقای معاونیان بسیار متاسف شدم که سلطان فوتبال ایران و جهان را… خطاب کردید! کجای حرف آقای علی کریمی توهین بوده یا خدای ناکرده بی حرمتی؟ که این مرد پر افتخار را…خطاب کنید؟
آیا در شرایطی که خیلی از مردم ماهها لب به برنج نزدهاند، حتی پول نان خالی و گوشت و… را هم ندارند اگر پول این نذریها هزینه این مستمندان بشود، امام حسین ناراحت میشود؟ بعید میدانم!
آقای معاونیان، آقای کریمی در فوتبال لقب جادوگر دارد به این معنی که بارها و بارها دل مردم را شاد کرده و افتخار فوتبال ایران و جهان بوده، هیچ جای دنیا بیجهت به علی کریمی و امثال ایشان پولهای میلیاردی نمیدهند.
آقای علی کریمی بارها و بارها قدمهای بزرگی برای مردم نیازمند برداشته بدون شو وشواف. جایز است هرچه سریعتر از ایشان عذر خواهی کنید.
انتقاد تندِ پرویز پرستویی به سفرهای نوروزی
۱۳۹۹/۱/۱
با توجه به شیوع کرونا و با وجود خواهش از همه برای صرف نظر کردن از مسافرتهای نوروزی، کماکان برخی از مردم به سفرهای نوروزی خود ادامه دادند.
در انتقاد به همین موضوع، پرویز پرستویی در استوری اینستاگرام خود واکنش نشان داد و نوشت:«شستن دستها بی فایده است، مغز ها را باید شست.»
واکنش پرویز پرستویی به انتشار تصویر چت اش با مجری شبکه فارسی زبان
۱۳۹۸/۱۲/۱۶
پرویز پرستویی جزئیات دقیقی از ماجرای چت اینستاگرامی با مجری شبکه فارسی زبان خارجی را تشریح کرد.
همان شب، مجری خانم یکی از شبکه های خارج از کشور، در برنامهاش، این پست را نشان داد و علیه من حرفهای تندی زد و گفت که جیرهخوار نظام هستم. راه ارتباطی و شماره تماسی از او نداشتم، برای همین از طریق دایرکت اینستاگرام به او پیام دادم. به او محترمانه گفتم، پستی که برای سردار سلیمانی گذاشتم، کاملا نظر شخصی خودم بود و به توصیه کسی نبود.
من برای دفاع از پستم درباره شهید سلیمانی، به سراغ او رفتم و گفتم برای این کار، پولی نگرفتهام. همان یکبار هم بود. متأسفانه تمام چت ما هم منتشرنشده و آن را تقطیع شده، نشر دادهاند./ایسنا
چرا پرویز پرستویی بازیگر مطرب شد؟
۱۳۹۸/۸/۱۵
محسن کیایی، درباره انتخاب پرویز پرستویی در نقشی کمدی که چند سالی بود فقط در نقشهای جدی بازی میکرد میگوید: کاراکتری که من در «مطرب» نوشته بودم خیلی به ایشان نزدیک بود و فکر میکنم بازی در این فیلم کمدی برای ایشان هم بعد از چند سال اتفاق خوبی باشد.
در این فیلم علاوه بر پرویز پرستویی، محسن کیایی، الناز شاکردوست و مهران احمدی هم بازی کردهاند/ ایسنا
ادعای پرویز پرستویی درباره دلیل سفر رامبد جوان و همسرش به کانادا برای به دنیا آوردن فرزندشان
۱۳۹۸/۳/۲۴
پرستویی در پستی در اینستاگرام مدعی شده که مادر و خواهر نگار جواهریان در کانادا سکونت دارند و او برای اینکه در هنگام زایمان مادرش کنارش باشد به آن کشور سفر کرده است
بیوگرافی پرویز پرستویی
پرویز پرستویی یکی از بازیگران و هنرمندان بسیار توانا و محبوب ایرانی است. او متولد ۲ تیر سال ۱۳۳۴ می باشد. پرویز پرستویی اصالتا همدانی است و در روستای چالو واقع در کبودرآهنگ متولد شده است.
او تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی ندارد و تا دیپلم فقط درسش را ادامه داد اما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدرک درجه یک هنری است.
این مدرک معادل مدرک کارشناسی است. پرویز پرستویی علاوه بر بازیگری، فعالیت های دیگری مانند تهیه کنندگی، خوانندگی و … نیز انجام می دهد. او همچنین یکی از فعالان اجتماعی نیز می باشد.
خانواده پرویز پرستویی
پرویز پرستویی در یک خانواده نسبتا کم جمعیت متولد شده است. مادر پرویز پرستویی خانه دار بوده و پدرش نیز دستفروشی می کرده است. او دو خواهر و برادر دیگر دارد.
به گفته خودش، زمانی که سه ساله بوده است، از کبودرآهنگ به تهران مهاجرت کرده اند. آن ها زمانی که به تهران آمدند، چند سالی را در خانه اجاره ای زندگی می کرده اند اما بعد از مدتی با مبلغ ۱۱ هزار تومان توانستند یک خانه دو طبقه با پنج اتاق در تهران خریداری کنند.
این مبلغ را نیز مادرش در طی سال هایی که با پدرش زندگی کرده است، جمع کرده بود.
ازدواج پرویز پرستویی
پرویز پرستویی زمانی که ۲۶ سال داشت یعنی در سال ۶۰ ازدواج کرد. همسر پرویز پرستویی با خودش نسبت فامیلی دارد و نسترن پرستویی نام دارد.
پرویز پرستویی و همسرش یک دختر و یک پسر به نام های سمیرا و بهروز دارند که اطلاعات زیادی در مورد آنها منتشر نشده است.
هیچ عکس خانوادگی از پرویز پرستویی و همسرش به همراه خانواده منتشر نشده است.
پرویز پرستویی و همسرش
تاکنون هیچ عکسی از همسر پریویز پرستویی منتشر نشده است
ورود پرویز پرستویی به تئاتر
پرویز پرستویی در دوران نوجوانی علاقه بسیار زیادی به فوتبال داشت و پیشرفت زیادی نیر در آن زمینه کرد و توانست در تیم کارگران، پست دروازه بان را به عهده بگیرد. بعد از آن یعنی در سال ۴۸ و زمانی که او شانزده ساله بوده، با مراجعه به مرکز رفاه نازی آباد، در کلاس های آموزش تئاتر شرکت کرد و مشغول یادگیری تئاتر شد.
مدتی بعد از شرکت در همین کلاس ها، به گروه نمایشی بیضایی وارد شد و توانست به طور حرفه ای در زمینه تئاتر فعالیت کند. در سال ۵۳ زمانی که او نوزده سال داشته، به دلیل بازی های زیبایی که در تئاترهای زیادی از جمله «دکه» از خود نشان داد، جایزه کاخ جوانان را به خود اختصاص داد. مدتی بعد از آن، به گروه کوچ وارد شد، گفتنی است که بهزاد فراهانی باعث ورود او به این گروه شد.
شغل های پرویز پرستویی
پرویز پرستویی در همان زمان هایی که مشغول فراگیری تئاتر و همچنین بازی در تئاترهای مختلف بوده، برای امرار معاش خود بر سر ساختمان ها کارگری می کرده است.
او می گوید که در آن زمان در نزدیک خانه شان، ساختمان مخابرات ترمینال در حال ساخت بوده که او در همانجا کار آرماتوربندی انجام می داده است. به گفته خودش، روزها کارگری می کرد و بعدازظهرها به کار تئاتر می پرداخت.
پرویز پرستویی می گوید که بیشتر از ۱۰ سال بدون اینکه خانواده اش اطلاع داشته باشند، به طور پنهانی در تئاترهای مختلف بازی می کرده است و زمان هایی که جایزه دریافت می کرد، برای اینکه کسی متوجه نشود، جوایزش را به خانه نمی برد.
بعد از این مدت در سال ۶۰ یعنی که زمانی که او ۲۶ سال داشته است، در دادگستری به عنوان منشی استخدام شد اما چون این شغل به کار تئاترش ضربه وارد می کرد، بعد از مدتی آن را کنار گذاشت و بیشتر وقتش را روی تئاتر گذاشت.
ورود پرویز پرستویی به دنیای بازیگری و سینما
پرویز پرستویی در یکی از تئاترهایش به نام «میلاد» نقش دلال زمین را بازی کرد و بعد از بازی در این تئاتر، به خاطر بازی زییایی که از خود نشان داد، در میان کسانی که در تئاتر کار می کردند، نامش بر سر زبان ها افتاد.
همین شهرت اندک در زمینه تئاتر باعث شد که در سال ۶۲ برای بازی در فیلم دیار عاشقان انتخاب شود. و به این ترتیب او بعد از سال ها تلاش و کوشش توانست به سینما وارد شود.
پرویز پرستویی در فیلم دیار عاشقان نیز توانست بازی زیبایی از خود به نمایش بگذارد و به همین دلیل در جشنواره بین المللی فیلم فجر همان سال، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را به خود اختصاص داد.
آغاز شهرت پرویز پرستویی
پرویز پرستویی از سال ۶۲ که اولین کار حرفه ای و سینمایی خود را به نمایش گذاشت، در فیلم ها و سریال های زیادی ایفای نقش کرد. اما آغاز شهرت پرویز پرستویی از سال ۷۳ بود.
او در سال ۷۳ برای بازی در فیلم آدم برفی انتخاب شد و در سال ۷۴ در فیلم لیلی با من است بازی کرد و بعد از بازی در این دو فیلم بود که توانست خود را به مردم و جامعه هنری معرفی کند.
پرویز پرستویی در فیلم لیلی با من است در نقش صادق مشکینی بسیار خوش درخشید، تا آنجا که توانست دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره بین المللی فیلم فجر را به خود اختصاص دهد.
اوج شهرت پرویز پرستویی
پرویز پرستویی در سال ۷۶ در فیلم آژانس شیشه ای بازی کرد و بازی زیبا و درخشانش در این فیلم در نقش حاج کاظم نقطه اوج شهرتش بود. پرویز پرستویی به خاطر بازی در این فیلم توانست جوایز داخلی و خارجی بسیار زیادی کسب کند.
پرویز پرستویی در تلویزیون
پرویز پرستویی علاوه بر فعالیت در سینما، در تلویزیون نیز فعالیت هایی انجام داده است اما تعداد سریال های او به اندازه فیلم هایش نیست و می توان گفت که پرویز پرستویی جزو بازیگران کم کار تلویزیون است.
ولی همان تعداد انگشت شماری که او در تلویزیون بازی کرده است، از جمله سریال های به یادماندنی و معروف ایران هستند. از جمله امام علی (ع)، آوای فاخته، خاک سرخ، زیر تیغ و آشپزباشی.
پرویز پرستویی در فیلم مارمولک
پرویز پرستویی در سال ۸۲ در فیلم به یاد ماندنی و پرحاشیه مارمولک بازی کرد. موضوع این فیلم بسیار موردتوجه قرار گرفت.
پرویز پرستویی به دلیل بازی در این فیلم توانست جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بین المللی فیلم فجر و همچنین تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشن خانه سینما را به خود اختصاص دهد.
فعالیت پرویز پرستویی در زمینه موسیقی
پرویز پرستویی در زمینه خوانندگی و موسیقی فعالیت هایی انجام داده است. بخش اعظم کارهای پرویز پرستویی در زمینه موسیقی در بخش دکلمه گویی است. دکلمه نیستش و بابایی از جمله آثار مشهور پرویز پرستویی در این زمینه است.
پرویز پرستویی در سال ۹۳ آلبوم من یک بازیگرم – من پرویز پرستویی را انتشار داد. این آلبوم شامل چند فایل صوتی است که در آن بیوگرافی و زندگینامه خودش را شرح می دهد.
پرویز پرستویی رکورددار دریافت جوایز
پرویز پرستویی یکی از بازیگرانی است که بیشترین جوایز داخلی و خارجی را دریافت کرده است. او تاکنون چندین بار برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول از جشنواره بین المللی فیلم فجر شده است و علاوه بر آن جوایز و افتخارات بسیار زیاد دیگری دریافت کرده است و همین ها باعث شده که در این زمینه رکورددار باشد.
بازیگر شدن پسر پرویز پرستویی، بهروز پرستویی
مصطفی کیایی در حال ساخت سریالی به نام هم گناه برای شبکه نمایش خانگی است. پرویز پرستویی در این سریال بازی می کند و علاوه بر خودش، پسرش بهروز پرستویی در سریال هم گناه ایفای نقش می کند.
بعد از انتشار خبر بازیگر شدن پسر پرویز پرستویی، موجی از انتقادات و واکنش های منفی از سوی مردم به صفحه شخصی پرویز پرستویی وارد شد مبنی بر اینکه چون پرویز پرستویی خودش بازیگر معروفی است، پسرش را نیز به این عرصه آورده است. برخی از مردم گفته اند که این کار پرویز پرستویی فرقی با کار آقا و آقازاده ها نمی کند و جملاتی از این قبیل.
پرویز پرستویی بعد از مطلع شدن از واکنش های مردم، پستی را منتشر کرد و در آن گفت که مردم نگران نباشند، چون پسرش هیچ علاقه ای به بازیگری ندارد و اگر هم زمانی بخواهد در این عرصه فعالیت کند، او هیچ نقشی در بازیگر شدنش ندارد.
پرویز پرستویی در آخر گفته که دنیای بازیگری بسیار بی رحم است و اگر کسی آن را بلد باشد، می تواند در این کار موفق شود، اما اگر نتواند در این عرصه فعالیت کند، با سر به زمین می خورد.
فیلم های پرویز پرستویی
۱۳۹۷: فیلم مطرب به کارگردانی مصطفی کیایی: پرویز پرستویی در فیلم مطرب نقش ابراهیم خوش لحن را بازی کرد. این فیلم ۸ آبان ۹۸ اکران شد.
۱۳۹۷: فیلم آنجا همان ساعت به کارگردانی سیروس الوند
۱۳۹۶: فیلم لس آنجلس تهران به کارگردانی تینا پاکروان: پرویز پرستویی در فیلم لس آنجلس تهران نقش بهروز (موسیو ژان) را بازی کرد. این فیلم در ۱۸ مهر ۹۷ اکران شد.
۱۳۹۵: فیلم خانه کاغذی به کارگردانی مهدی صباغ زاده: پرویز پرستویی در فیلم خانه کاغذی نقش امیرعلی ابراهیمی را بازی کرد. این فیلم در ۲۹ آذر ۹۶ اکران شد.
۱۳۹۵: فیلم قاتل اهلی به کارگردانی مسعود کیمیایی: پرویز پرستویی در فیلم قاتل اهلی نقش دکتر جلال سروش را بازی کرد. این فیلم در ۱ آذر ۹۶ اکران شد.
۱۳۹۴: فیلم بادیگارد به کارگردانی ابراهمین حاتمی کیا: پرویز پرستویی در فیلم بادیگارد نقش حاج حیدر ذبیحی را بازی کرد. این فیلم در ۲۶ اسفند ۹۴ اکران شد.
۱۳۹۳: فیلم دو به کارگردانی سهیلا گلستانی: پرویز پرستویی در فیلم دو نقش بهمن را بازی کرد و علاوه بر بازیگری، تهیه کنندگی آن را نیز بر عهده داشت. این فیلم در ۷ اسفند ۹۴ اکران شد.
۱۳۹۳: فیلم بوفالو به کارگردانی کاوه سجادی حسینی: پرویز پرستویی در فیلم بوفالو نقش بهرام بوفالو را بازی کرد. این فیلم در ۹ دی ۹۴ اکران شد.
۱۳۹۲: فیلم امروز به کارگردانی رضا میرکریمی: پرویز پرستویی در فیلم امروز نقش یونس را بازی کرد.
۱۳۹۲: فیلم بیداری برای سه روز به کارگردانی مسعود امینی تیرانی: پرویز پرستویی در فیلم بیداری برای سه روز نقش خودش را بازی کرد. این فیلم در ۱۳ مهر ۹۲ اکران شد.
۱۳۹۲: فیلم شب بیرون به کارگردانی کاوه سجادی حسینی: پرویز پرستویی تهیه کنندگی فیلم شب بیرون را بر عهده داشت. این فیلم در اسفند ۹۳ اکران شد.
۱۳۹۱: فیلم مهمان داریم به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور: پرویز پرستویی در فیلم مهمان داریم نقش ابراهیم را بازی کرد. این فیلم در آبان ۹۳ اکران شد.
۱۳۹۰: فیلم من و زیبا به کارگردانی فریدون حسن پور: پرویز پرستویی در فیلم من و زیبا نقش موسی را بازی کرد.
۱۳۹۰: فیلم خرس به کارگردانی خسرو معصومی: پرویز پرستویی در فیلم خرس نقش نورالدین را بازی کرد.
۱۳۸۸: فیلم سیزده ۹۵ به کارگردانی سامان سالور: پرویز پرستویی در فیلم سیزده ۹۵ نقش سید جلال را بازی کرد. فیلم سیزده ۹۵ در تاریخ ۸ تیر ۹۰ اکران شد.
۱۳۸۷: فیلم بیست به کارگردانی عبدالرضا کاهانی: پرویز پرستویی در فیلم بیست نقش آقای سلیمانی را بازی کرد. این فیلم در فروردین ۸۸ اکران شد.
۱۳۸۷: فیلم کتاب قانون به کارگردانی مازیار میری: پرویز پرستویی در فیلم کتاب قانون نقش مهندس رحمان توانا را بازی کرد.
۱۳۸۶: فیلم صد سال به این سال ها به کارگردانی سامان مقدم
۱۳۸۵: فیلم پاداش سکوت به کارگردانی مازیار میری: پرویز پرستویی در فیلم پاداش سکوت نقش اکبر منافی را بازی کرد.
۱۳۸۴: فیلم به نام پدر به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا: پرویز پرستویی در فیلم به نام پدر نقش مهندس شفیعی را بازی کرد.
۱۳۸۳: فیلم بید مجنون به کارگردانی مجید مجیدی: پرویز پرستویی در فیلم بید مجنون نقش یوسف را بازی کرد.
۱۳۸۳: فیلم کافه ترانزیت به کارگردانی کامبوزیا پرتوی: پرویز پرستویی در فیلم کافه ترانزیت نقش ناصر را بازی کرد. این فیلم در سال ۸۴ اکران شد.
۱۳۸۳: فیلم مارمولک به کارگردانی کمال تبریزی: پرویز پرستویی در فیلم مارمولک نقش رضا مثقالی را بازی کرد. این فیلم در ۲ اردیبهشت ۸۳ اکران شد.
۱۳۸۲: فیلم دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش: این فیلم در ۲۰ آبان ۸۳ اکران شد.
۱۳۸۱: فیلم بانوی من به کارگردانی یدالله صمدی
۱۳۸۱: فیلم دیوانه ای از قفس پرید به کارگردانی احمدرضا معتمدی
۱۳۸۰: فیلم عزیزم من کوک نیستم به کارگردانی محمدرضا هنرمند: پرویز پرستویی در فیلم عزیزم من کوک نیستم نقش حمید افشاری با بازی کرد.
۱۳۷۹: فیلم آب و آتش به کارگردانی فریدون جیرانی: پرویز پرستویی در فیلم آب و آتش نقش علی مشرقی را بازی کرد. این فیلم در ۲۰ خرداد ۸۰ اکران شد.
۱۳۷۹: فیلم موج مرده به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا: پرویز پرستویی در فیلم موج مرده نقش سردار مرتضی راشد را بازی کرد.
۱۳۷۸: فیلم عشق شیشه ای به کارگردانی رضا حیدرنژاد: پرویز پرستویی در فیلم عشق شیشه ای نقش جلال را بازی کرد.
۱۳۷۸: فیلم مومیایی ۳ به کارگردانی محمدرضا هنرمند: پرویز پرستویی در فیلم مومیایی ۳ نقش سروان قربانی را بازی کرد.
۱۳۷۸: فیلم شوخی به کارگردانی همایون اسعدیان: پرویز پرستویی در فیلم شوخی نقش رضا فتحعلی را بازی کرد.
۱۳۷۷: فیلم روبان قرمز به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا: پرویز پرستویی در فیلم روبان قرمز نقش داوود را بازی کرد.
۱۳۷۶: فیلم مرد عوضی به کارگردانی محمدرضا هنرمند: پرویز پرستویی در فیلم مرد عوضی نقش داریوش جم را بازی کرد.
۱۳۷۶: فیلم آژانس شیشه ای به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا: پرویز پرستویی در فیلم آژانس شیشه ای نقش حاج کاظم را بازی کرد.
۱۳۷۵: فیلم روانی به کارگردانی داریوش فرهنگ: پرویز پرستویی در فیلم روانی نقش خسرو پذیرش را بازی کرد. این فیلم ۲۲ مهر ۷۷ اکران شد.
۱۳۷۵: فیلم مهر مادری به کارگردانی کمال تبریزی
۱۳۷۴: فیلم لیلی با من است به کارگردانی کمال تبریزی: پرویز پرستویی در فیلم لیلی با من است نقش صادق مشکینی را بازی کرد.
۱۳۷۳: فیلم آدم برفی به کارگردانی داوود میرباقری: پرویز پرستویی در فیلم آدم برفی نقش جواد کولی را بازی کرد. این فیلم در سال ۷۶ اکران شد.
۱۳۷۰: فیلم مار به کارگردانی مجید جوانمرد
۱۳۶۹: فیلم حکایت آن مرد خوشبخت به کارگردانی رضا حیدرنژاد
۱۳۶۶: فیلم شکار به کارگردانی مجید جوانمرد: پرویز پرستویی در فیلم شکار نقش احمد را بازی کرد.
۱۳۶۶: فیلم سازمان ۴ به کارگردانی حسین جوانبخش: پرویز پرستویی در فیلم سازمان ۴ نقش حسین گلایل را بازی کرد.
۱۳۶۳:فیلم پیشتازان فتح به کارگردانی ناصر مهدی پور
۱۳۶۲: فیلم دیار عاشقان به کارگردانی حسن کاربخش: پرویز پرستویی در فیلم پیشتازان فتح نقش علی را بازی کرد.
سریال های پرویز پرستویی
۱۳۸۷-۱۳۸۸: سریال آشپزباشی به کارگردانی محمدرضا هنرمند: پرویز پرستویی در سریال آشپزباشی نقش اکبر عالی مقام را بازی کرد. این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۸۴-۱۳۸۵: سریال زیر تیغ به کارگردانی محمدرضا هنرمند: پرویز پرستویی در سریال زیر تیغ نقش محمود فروغی را بازی کرد. این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۷۹-۱۳۸۱: سریال خاک سرخ به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا: پرویز پرستویی در سریال خاک سرخ نقش ایرج محبوب را بازی کرد. این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۷۶: سریال زیر چتر خورشید به کارگردانی بهمن زرین پور
۱۳۷۵: سریال آوای فاخته به کارگردانی بهمن زرین پور:این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۷۰-۱۳۷۵: سریال امام علی (ع) به کارگردانی داوود میرباقری: پرویز پرستویی در سریال امام علی (ع) نقش محمد بن ابوبکر را بازی کرد. این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۷۱-۱۳۷۲: سریال آپارتمان به کارگردانی اصغر هاشمی: این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
۱۳۶۷-۱۳۶۹: سریال رعنا به کارگردانی داوود میرباقری: این سریال از شبکه ۱ پخش شد.
۱۳۶۷: سریال زندگی و جنگ به کارگردانی احمد نجیب زاده
۱۳۶۳: سریال طالب به کارگردانی عبدالرضا اکبری: این سریال از شبکه ۱ سیما پخش شد.
سریال های شبکه نمایش خانگی پرویز پرستویی
۱۳۹۸: سریال هم گناه به کارگردانی مصطفی کیایی
تئاترهای پرویز پرستویی
تئاتر آرایشگر – کار گروهی اجرا در دبیرستان ها
تئاتر فنز – محمد رحمانیان
تئاتر وصیت نامه جامی
تئاتر سرنوشت پس از مرگ
تئاتر بازتابی از زندگی سلمان
تئاتر شل و کور
تئاتر ماجرای یک محل به کارگردانی پرویز احمدی نژاد
تئاتر توکانی در قفس به کارگردانی نیما یوشیج
تئاتر خانه بارانی
تئاتر چشم در برابر چشم به کارگردانی علاءالدین رحیمی
تئاتر مرد متوسط و تله
تئاتر رول به کارگردانی ایرج کمانی
تئاتر دکه
تئاتر خانه روشن به کارگردانی غلامحسین ساعدی
تئاتر جان نثار به کارگردانی بیژن مفید
تئاتر تسلیم شدگان به کارگردانی نادر ابراهیمی
تئاتر میلاد به کارگردانی علاءالدین رحیمی
تئاتر مهتابی برای محرومین براساس داستانی از یوجین اونیل
تئاتر آن سوی تسلیم به کارگردانی نادر ابراهیمی
تئاتر صبح طلوع می کند به کارگردانی ابراهیم مکی
تئاتر خون می خواهم خون براساس داستانی از آنتون چخوف
تئاتر غربت به کارگردانی امیر مهاجر
تئاتر کوچ به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر عروس به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر شبی در حلبی آباد به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر پتک به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر سنگر به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر مریم و مرداویج به کارگردانی بهزاد فراهانی
تئاتر تنبور نواز به کارگردانی هادی مرزبان
تئاتر بلبل سرگشته به کارگردانی علی نصیریان
تئاتر معدن
تئاتر آتش افروزان
تئاتر معرکه در معرکه
تئاتر عشق آباد – داوود میرباقری
تئاتر کتل خاکی
پرویز پرستویی به عنوان مشاور هنری
۱۳۸۴: فیلم شاعر زباله ها به کارگردانی محمد احمدی: پرویز پرستویی در فیلم شاعر زباله ها نقش مشاور هنری را بر عهده داشت.
فیلم های کوتاه پرویز پرستویی
۱۳۷۸: فیلم کوتاه مجال به کارگردانی انسیه شاه حسینی
۱۳۵۵: فیلم کوتاه چنگال به کارگردانی اسدالله نیک نژاد
۱۳۵۴: فیلم کوتاه سید عبدالله به کارگردانی سید عبدالله باکیده
آلبوم های پرویز پرستویی
۱۳۹۳: آلبوم من یک بازیگرم – من پرویز پرستویی
۱۳۸۶: آلبوم بابایی با همکاری بیژن مفید
۱۳۷۹: آلبوم دوستت دارم با همکاری ناصر عبداللهی
۱۳۷۹: آلبوم عشق است با همکاری خوانندگان مشترک
دکلمه های پرویز پرستویی
۱۳۹۶: من تهرونمو می خوام
من پرویز پرستویی با همکاری کارن همایون فر
بی بی جان با همکاری رسول نجفیان
نیستش
عشق است با همکاری موسسه هنری دارینوش
دوستت دارم با همکاری موسسه هنری دارینوش
بابایی با همکاری موسسه هنری دارینوش
سلام، خداحافظ با همکاری موسسه هنری دارینوش
جوایز پرویز پرستویی
جوایز پرویز پرستویی در جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۹۴: برنده دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم بادیگارد از سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۹۲: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم امروز از سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۹: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم سیزده ۹۵ از بیست و نهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۷: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم بیست از بیست و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۴: برنده دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم به نام پدر از بیست و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۳: برنده دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم بید مجنون از بیست و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۲: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مارمولک از بیست و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۱: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم دیوانه ای از قفس پرید از بیست و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۷۸: نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مومیایی ۳ از هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۷۶: برنده دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم آژانس شیشه ای از شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۷۴: برنده دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم لیلی با من است از چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۶۲: برنده دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در فیلم دیار عاشقان از دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر
سایر جوایز پرویز پرستویی
۱۳۵۳: برنده دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای بازی در نمایش دکه از کاخ های جوانان
۱۳۷۷: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم آژانس شیشه ای از جشنواره فیلم دفاع مقدس
۱۳۷۷: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم آژانس شیشه ای از جشن دنیای تصویر (جشن حافظ)
۱۳۷۷: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم آژانس شیشه ای از جشن خانه سینما
۱۳۷۸: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر کمدی برای بازی در فیلم مرد عوضی و فیلم آدم برفی از جشنواه فیلم شهرکرد
۱۳۷۹: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر برگزیده از جشن دنیای تصویر (جشن حافظ)
۱۳۸۰: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم عزیزم من کوک نیستم از جشن دنیای تصویر (جشن حافظ)
۱۳۸۲: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مارمولک از هشتمین جشن خانه سینما
۱۳۸۲: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مارمولک از جشن دنیای تصویر (جشن حافظ)
۱۳۸۲: برنده دریافت جایزه ویژه برای بازی در فیلم مارمولک از جشنواره بین المللی فیلم فجر
۱۳۸۴: برنده دریافت دیپلم افتخار و تندیس بهترین بازیگر برای بازی در نمایش فنز از جشن دنیای تصویر (جشن حافظ)
۱۳۸۴: برنده دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مارمولک از نگاه منتقدین تئاتر
۱۳۹۱: برنده دریافت تندیس حقوق بشر – کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه
جوایز خارجی پرویز پرستویی
۲۰۱۴: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم امروز از جشنواره فیلم های ایرانی سان فرانسیسکو
۲۰۱۴: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم امروز از جشنواره بین المللی سینمای مولف رباط
۲۰۱۴: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم امروز از جشنواره فیلم جیپور
۲۰۰۹: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد برای بازی در فیلم بیست از جشنواره فیلم های هنری باتومی
۲۰۰۷: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در سریال زیر تیغ از جشنواره فیلم ها و برنامه های تلویزیونی رم
۲۰۰۴: برنده دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم مارمولک از جشنواره بین المللی فیلم سیاتل
۲۰۰۰: برنده دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلم آژانس شیشه ای از جشنواره فیلم یوگسلاوی