حمید فرخ نژاد: بیوگرافی حمید فرخ نژاد و همسرش / آخرین اخبار دستگیری و حواشی آن
حمید فرخ نژاد: بیوگرافی حمید فرخ نژاد و همسرش / آخرین اخبار دستگیری و حواشی آن
حمید فرخ نژاد: در این بخش از معرفی چهره ها در وبسایت نایریکا به معرفی حمید فرخ نژاد, بیوگرافی حمید فرخ نژاد, عکس حمید فرخ نژاد, بازیگر حمید فرخ نژاد, همسر حمید فرخ نژاد, زن حمید فرخ نژاد, بیوگرافی حمید فرخ نژاد و همسرش, حمید فرخ نژاد کجاست, عکس همسر حمید فرخ نژاد, توهین حمید فرخ نژاد, آخرین فیلم حمید فرخ نژاد, سقوط حمید فرخ نژاد, فیلم حمید فرخ نژاد, حمید فرخ نژاد دستگیر شد, دستگیری حمید فرخ نژاد, حمید فرخ نژاد و سحر قریشی می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به حمید فرخ نژاد به روز می شود.
با ما همراه باشید
افشاگری سحر قریشی درباره حمید فرخ نژاد
تابناک نوشت: سحر قریشی با انتشار ویدئویی درباره حواشی سینما، مدعی درخواستهای غیراخلاقی حمید فرخنژاد به او در پشت صحنه فیلم دوباره با هم شد.
او در این ویدئو بدون آوردن اسم حمید فرخنژاد بیان کرد که این آقا قبل از رفتن به خارج از کشور درآمد نفتی داشته است و در ادامه اظهار کرد که در یک پروژه سینمایی مشترک حمید فرخنژاد با یک تماس تلفنی شبانه مزاحم او شده است.
اقامت خانوادگی در آمریکا
حمید فرخ نژاد در پیج اینستاگرام خود اعلام کرد که برای خود و خانوادهاش اقامت آمریکا گرفته است. او در این مورد نوشت:
«امروز برای خود و خانوادهام اقامت آمریکا گرفتم. همسر و پسرم در حال حاضر در این کشور زندگی میکنند. اقامتی که گرفتم از نوع اقامتی است که به نخبگان و هنرمندان میدهند که این گرین کارت، شامل اقامت و اجازه کار در آن کشور میشود.»
فرخ نژاد در ادامه این پست نوشت که این تصمیم را پس از «تأمل و مشورت بسیار» گرفته است و هدفش از این اقدام، «آزادی بیان و فعالیت هنری» است. او همچنین گفت که به ایران باز خواهد گشت و «همیشه در خدمت مردم ایران» خواهد بود.
اما پس از مدتی خبر از اقامت دائمی خود در این کشور داد.
حمید فرخ نژاد در تاریخ ۲۳ آذر ۱۴۰۱ در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که برای همیشه از ایران مهاجرت کرده است. او در این پست نوشت:
«امروز برای همیشه از ایران رفتم. دیگر نمیتوانم در این کشور زندگی کنم. جایی که آزادی بیان وجود ندارد و مردم حق ندارند آزادانه فکر کنند و نظرات خود را بیان کنند.»
فرخ نژاد در ادامه این پست، خطاب به مسئولان حکومتی گفت:
«شما با این کار، فقط باعث میشوید که مردم بیشتر از شما متنفر شوند.»
ماجرای ۱۰ ساعت بازجویی و ممنوع الخروجی او
حمید فرخ نژاد در تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۱ در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که برای بار دوم از سوی نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شده است. او همچنین گفت که به دلیل این بازجوییها، ممنوعالخروج شده است.
بیوگرافی حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد، هنرپیشه، فیلمنامه نویس و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون متولد ۲۸ فروردین ۱۳۴۸ در آبادان است.
او فارغ التحصیل رشته کارگردانی تئاتر در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده و در حال حاضر ساکن کشور آمریکا است.
اصالت خانوادگی حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد در خانواده ای جنوبی در آبادان به دنیا آمد. پدرش ناخدای لنج بود و خانواده اش اصالتاً اهل خوزستان بودند. او شش برادر و چهار خواهر دارد.
در برخی از منابع، گفته شده است که اصالت خانوادگی حمید فرخ نژاد به روستای فرخ نژاد در شهرستان اندیکا در استان خوزستان باز میگردد. این روستا در نزدیکی رودخانه کارون قرار دارد و مردم آن به زبان لری صحبت میکنند.
با این حال، خود حمید فرخ نژاد در مصاحبه ای گفته است که از اصالت خانوادگی خود اطلاع زیادی ندارد و فقط می داند که خانواده اش اهل جنوب هستند.
ازدواج حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد و همسرش
حمید فرخ نژاد در سال ۱۳۷۸ با فروزان جلیلی فر، طراح صحنه و لباس، ازدواج کرد. حاصل این ازدواج یک پسر به نام فرید است. فرید فرخ نژاد متولد سال ۱۳۸۲ در تهران است.
فروزان جلیلی فر متولد سال ۱۳۵۲ در تهران است. او فارغ التحصیل رشته طراحی صحنه از دانشگاه هنر تهران است. او در فیلم های سینمایی و تلویزیونی متعددی به عنوان طراح صحنه و لباس فعالیت داشته است، از جمله:
- در کوچه های عشق (۱۳۶۹)
- یک مرد یک خرس (۱۳۷۱)
- دو همسفر (۱۳۷۲)
- دزدان عروسک (۱۳۷۳)
- درخشش (۱۳۷۴)
- سگ کشی (۱۳۷۹)
- گشت ارشاد (۱۳۸۲)
- شبانه (۱۳۸۳)
- گشت ارشاد ۲ (۱۳۹۰)
- گشت ارشاد ۳ (۱۴۰۱)
شروع بازیگر و دستیاری حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران، تجربه ساخت چند فیلم کوتاه را بدست آورد. در آن زمان، او با دختر خسرو سینایی، کارگردان معروف، آشنا شد. این آشنایی باعث شد که فرخ نژاد برای بازی در فیلم «کوچه های عشق» به کارگردانی خسرو سینایی انتخاب شود.
فرخ نژاد در سال ۱۳۶۹، در سن ۲۱ سالگی، با بازی در فیلم «کوچه های عشق» اولین تجربه بازیگری خود را بدست آورد. این فیلم روایتگر داستان تعدادی جوان در آبادان است که در دوران جنگ ایران و عراق زندگی میکنند.
فرخ نژاد پس از بازی در فیلم «کوچه های عشق»، همچنان به فعالیت خود در سینما ادامه داد و در فیلمهای متعددی ایفای نقش کرد. او در سال ۱۳۸۳ برای بازی در فیلم «شبانه» برنده جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
فرخ نژاد علاوه بر بازیگری، در زمینه فیلمنامه نویسی و کارگردانی نیز فعالیت داشته است. او کارگردانی فیلمهای «شبانه» و «گشت ارشاد ۲» را بر عهده داشته است.
علت عدم همکاری حمید فرخ نژاد و مهران مدیری
حمید فرخ نژاد در سال ۱۳۷۲ در حالی که هنوز دانشجوی تئاتر بود، برای بازی در مجموعه پرواز ۵۷ به کارگردانی مهران مدیری دعوت شد. او در مصاحبهای با مجله فیلم در سال ۱۳۸۸ در این مورد گفته است:
«سال ۷۲ بود که علی عمرانی به من پیشنهاد بازی در سریال پرواز ۵۷ را داد. من آن موقع دانشجو بودم و به دلیل جوانی و تجربه کم، تصمیم گرفتم که قبل از قبول پیشنهاد، فیلمنامه را بخوانم. با این حال، زمانی که فیلمنامه را به دست آوردم، متوجه شدم که فرصتی برای خواندن آن ندارم و سریال در حال ضبط است. من هم گفتم که باید فیلمنامه را بخوانم و بعد تصمیم بگیرم. همین تصمیم باعث شد که دیگر سراغم نگیرد و تجربه این کار موفق را از دست بدهم.»
مجموعه پرواز ۵۷ یکی از موفقترین مجموعههای طنز تلویزیون ایران است که در سال ۱۳۷۲ از شبکه یک سیما پخش شد. این مجموعه نقش مهمی در معرفی بازیگرانی مانند مهران مدیری، علی عمرانی، نصرالله رادش، رضا عطاران، غلامحسین لطفی و حمید لولایی به مخاطبان تلویزیون داشت.
حمید فرخ نژاد از نویسندگی تا به شهرت رسیدن
حمید فرخ نژاد در سال ۱۳۷۶ در حالی که هنوز دانشجوی تئاتر بود، فیلمنامه فیلم «کوچه پاییز» را نوشت. این فیلم توسط علیرضا افخمی کارگردانی شد و در سال ۱۳۷۷ اکران شد. فیلم «کوچه پاییز» داستانی اجتماعی و انتقادی داشت و با استقبال خوبی از سوی منتقدان و مخاطبان روبرو شد.
فرخ نژاد در سال ۱۳۷۸ در فیلم «عروس آتش» به کارگردانی خسرو سینایی بازی کرد. این فیلم داستانی عاشقانه و تراژیک داشت و به موضوع ازدواج اجباری دختران در جنوب ایران میپرداخت. فیلم «عروس آتش» یکی از موفقترین فیلمهای سینمای ایران در دهه ۱۳۷۰ بود و به شهرت جهانی رسید. فرخ نژاد برای بازی در این فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از جشنواره فیلم فجر شد.
بازی حمید فرخ نژاد در فیلم «عروس آتش» نقطه عطفی در کارنامه هنری او بود و باعث شد که او به یکی از بازیگران مطرح سینمای ایران تبدیل شود.
فعالیت حمید فرخ نژاد در تلویزیون
حمید فرخ نژاد فعالیت خود در تلویزیون را از سال ۱۳۸۶ با سریال «حلقه سبز» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا آغاز کرد.
او در سال ۱۳۸۷ در سریال «آغوش های خالی» به کارگردانی سیروس مقدم بازی کرد. این سریال داستانی اجتماعی داشت و به موضوع مشکلات زندگی در تهران میپرداخت.
حواشی حمید فرخ نژاد
در ادامه برخی از حواشی این هنرمند ایرانی آورده شده است.
صحبتهای حاشیه ساز در مورد ۸۰ میلیون ایرانی
او در این مصاحبه در پاسخ به سوال مجری برنامه که از او پرسید «اقامت آمریکا برای شما چه اهمیتی دارد؟»، گفت:
«برای من اهمیت دارد که پسرم بتواند در یک محیط آزاد زندگی کند. من زیر ۱۰ هزار دلاری که ماهانه برای همسر و فرزندم میفرستم، زاییدهام. ۸۰ میلیون ایران برای من مهم نیست اگر زمانی خم به ابروی بچهام بیاید.»
این اظهارات حمید فرخ نژاد با واکنشهای مختلفی از سوی کاربران فضای مجازی مواجه شد. برخی از کاربران این اظهارات او را «توهین به مردم ایران» دانستند و برخی دیگر آن را «حق او برای بیان نظرات شخصیاش» دانستند.
جزییات تقدیر حمید فرخ نژاد از نیروی انتظامی
حمید فرخ نژاد در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ در جریان اعتراضات گلستان هفتم، با انتشار فیلمی در صفحه اینستاگرام خود، از عملکرد نیروی انتظامی در این اعتراضات قدردانی کرد. او در این فیلم گفت:
«به دلیل اشراف منزلم به گلستان هفتم شاهد درگیری گسترده در این محل بودم و شهادت میدهم اگر درایت نیروی انتظامی نبود، ماجراجویی آقایان لباس شخصی و عصبانیت دراویش منجر به فاجعهای با تلفات انسانی بالا میشد.»
فرخ نژاد همچنین در این فیلم از خانواده نیروهای از دست رفته نیروی انتظامی تسلیت گفت و گفت: «کاش عقلای هر دو طرف نقش پررنگتری برای جلوگیری از این دست برخوردها ایفا میکردند.»
این اظهارات حمید فرخ نژاد با واکنشهای مختلفی از سوی کاربران فضای مجازی مواجه شد. برخی از کاربران از او حمایت کردند و برخی دیگر او را به «توهین به دراویش» متهم کردند.
جزییات تحریم جشنواره فجر
حمید فرخ نژاد در تاریخ ۱۷ دی ۱۳۹۸ در پی سقوط هواپیمای اوکراینی و کشته شدن ۱۷۶ نفر از جمله ۱۱۵ ایرانی، با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود، جشنواره فیلم فجر را تحریم کرد. او در این پست نوشت:
«در همصدایی با مردم عزادار و معترض ایران و در جهت حمایت از همکاران خود جشنواره فجر را تحریم میکنم، باشد که یاد بگیرید با اصحاب هنر با زبان زور و تهدید صحبت ننمایید.»
فرخ نژاد در ادامه این پست، خطاب به مسئولان حکومتی گفت:
«شما که نمیتوانید پاسخگوی مردم باشید، چگونه میخواهید پاسخگوی هنرمندان باشید؟»
این اقدام حمید فرخ نژاد با واکنشهای مختلفی از سوی کاربران فضای مجازی مواجه شد.
جزییات پس فرستادن جایزه مسکو
حمید فرخ نژاد در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ در اعتراض به حمله روسیه به کشور اوکراین، جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم مسکو را که در سال ۲۰۰۶ برای بازی در فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» دریافت کرده بود، پس داد. او در این مورد در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«در اعتراض به حمله وحشیانه روسیه به کشور اوکراین، جایزه و تندیس جشنواره مسکو را که بهخاطر فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» دریافت کرده بودم، پس میدهم. امیدوارم همه هنرمندان جهان، علیه جنگ و ظلم و ستم بایستند.»
فرخ نژاد در ادامه این پست، خطاب به مسئولان جشنواره فیلم مسکو گفت:
«جشنواره فیلم مسکو، جشنوارهای است که بهخاطر دفاع از حقوق بشر و صلح در جهان شناخته میشود. در چنین شرایطی که مردم اوکراین در حال جنگ و رنج هستند، نمیتوانم این جایزه را در اختیار داشته باشم.»
این اقدام حمید فرخ نژاد با استقبال بسیاری از مردم ایران و جهان مواجه شد. بسیاری از هنرمندان و فعالان حقوق بشر نیز از این اقدام حمایت کردند.
جوایز و افتخارات حمید فرخ نژاد
حمید فرخ نژاد، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون ایران، جوایز متعددی را در طول دوران فعالیت هنری خود کسب کرده است. برخی از مهمترین جوایز او عبارتند از:
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین فیلمنامه هجدهمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «عروس آتش» – ۱۳۷۸
- تندیس زرین بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول مرد جشن خانه سینما برای فیلم «عروس آتش» – ۱۳۷۹
- بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کارلووی واری برای فیلم «عروس آتش» – ۲۰۰۰
- بهترین بازیگر جشنواره سینمای خانواده برای فیلم «ارتفاع پست» – ۱۳۸۱
- بهترین بازیگر سال به انتخاب منتقدان مجله فیلم — برنده – ۱۳۸۱
- بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره بینالمللی فیلم مسکو برای فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» – ۲۰۰۶
- بهترین بازیگر مرد پنجاه و چهارمین دوره جوایز سینمای آسیا و اقیانوسیه برای فیلم «شب واقعه» – ۲۰۱۰
- تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد جشنواره حافظ برای فیلم «به رنگ ارغوان» – ۱۳۸۹
- بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم دفاع مقدس برای فیلم «دموکراسی تو روز روشن» و «شب واقعه» – ۱۳۸۹
- بهترین بازیگر مرد اولین دوره جشنواره جام جم برای فیلم «حبیب» – ۱۳۹۰
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم «استرداد» – ۱۳۹۱
گفتنی است که حمید فرخ نژاد با بازی در فیلمهای «عروس آتش»، «طبل بزرگ زیر پای چپ»، «شب واقعه» و «استرداد» به شهرت رسید. او همچنین به دلیل اظهار نظرهای سیاسی خود، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.
کارنامه هنری حمید فرخ نژاد
این بازیگر در طول دوران فعالیت خود در عرصه سینما و تلویزیون و تئاتر فعالیت داشته است که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
فیلمهای سینمایی
- در کوچه های عشق – ۱۳۶۹
- عروس آتش – ۱۳۷۸
- ارتفاع پست – ۱۳۸۰
- تب – ۱۳۸۱
- به رنگ ارغوان – ۱۳۸۳
- طبل بزرگ زیر پای چپ – ۱۳۸۳
- صحنه جرم، ورود ممنوع – ۱۳۸۴
- چهارشنبه سوری – ۱۳۸۴
- حقیقت گمشده – ۱۳۸۶
- آتشکار – ۱۳۸۶
- پوسته – ۱۳۸۷
- پوست موز – ۱۳۸۷
- همبازی – ۱۳۸۸
- شب واقعه – ۱۳۸۸
- بیداری رؤیاها – ۱۳۸۸
- دموکراسی تو روز روشن – ۱۳۸۸
- شکلات داغ – ۱۳۸۸
- در انتظار معجزه – ۱۳۸۸
- پریناز – ۱۳۸۹
- گشت ارشاد – ۱۳۹۰
- روزهای زندگی – ۱۳۹۰
- دوباره با هم – ۱۳۹۰
- زندگی خصوصی آقا و خانم میم – ۱۳۹۰
- استرداد – ۱۳۹۰
- زندگی مشترک آقای محمودی و بانو – ۱۳۹۱
- بشارت به یک شهروند هزاره سوم – ۱۳۹۱
- مردن به وقت شهریور – ۱۳۹۲
- چاقی – ۱۳۹۳
- یاسین – ۱۳۹۴
- مشکل گیتی – ۱۳۹۴
- خوب، بد، جلف – ۱۳۹۴
- هیهات – ۱۳۹۴
- گشت ارشاد ۲ – ۱۳۹۵
- میلیونرمیامی – ۱۳۹۵
- خانم یایا – ۱۳۹۶
- تگزاس – ۱۳۹۶
- لاتاری – ۱۳۹۶
- دختر شیطان – ۱۳۹۶
- سمفونی نهم – ۱۳۹۷
- سامورایی در برلین – ۱۳۹۷
- زنبورکارگر – ۱۳۹۸
- ملاقات با جادوگر – ۱۳۹۸
نمایش خانگی
- قلب یخی (فصل اول) – ۱۳۸۹
- قلب یخی (فصل دوم) – ۱۳۹۰
- میدان سرخ – ۱۴۰۰
- نوبت لیلی – ۱۴۰۰
- شبکه مخفی زنان – ۱۴۰۱
- سقوط – ۱۴۰۱
کارهای نویسندگی
- فیلم عروس آتش – ۱۳۷۸
- فیلم سفر سرخ – ۱۳۷۹
تلویزیون
- آغوش های خالی – ۱۳۷۸
- حلقه سبز – ۱۳۸۶
- حبیب – ۱۳۸۹
- گمشده – ۱۳۸۹