جمشید هاشم پور : بیوگرافی، همسر و فرزندان / شایعه درگذشت جمشید هاشم پور + عکس
جمشید هاشم پور : بیوگرافی و سن، همسر و فرزندان / شایعه درگذشت جمشید هاشم پور + عکس
جمشید هاشم پور: در این بخش از معرفی چهره ها در وب سایت نایریکا به معرفی جمشید هاشم پور, بیوگرافی جمشید هاشم پور, جمشید هاشم پور متولد چه سالیه, بیوگرافی جمشید هاشم پور و همسرش, فیلم گیج گاه جمشید هاشم پور, بیماری جمشید هاشم پور, ممنوع الکاری جمشید هاشم پور, فیلم سینمایی جمشید هاشم پور, فیلم افعی جمشید هاشم پور, فیلم های سینمایی جمشید هاشم پور, فیلم های جنگی جمشید هاشم پور, آیا جمشید هاشم پور درگذشت, علت فوت جمشید هاشم پور, کرونا جمشید هاشم پور, سرطان جمشید هاشم پور, خبر درگذشت جمشید هاشم پور, در گذشت جمشید هاشم پور, فوت جمشید هاشم پور, جمشید هاشم پور کجاست, مرگ جمشید هاشم پور, جمشید هاشم پور سن, عکس جمشید هاشم پور می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار و عکس ها مربوط به جمشید هاشم پور به روز می شود.
با ما همراه باشید.
حضور و تشویق جمشید هاشمپور در یک جشنواره پس از شایعه تلخ
۱۴۰۲/۱۰/۶
در حالی که این روزها شایعاتی کذب در مورد درگذشت جمشید هاشم پور در برخی محافل خبری منتشر شد و موجب رنجش خاطر این هنرمند با سابقه سینما و تلویزیون گردید، شهرداری هشتگرد با اقدامی تحسین برانگیز در اختتامیه جشنواره ملی «چشمه» هشتگرد با حضور صدها نفر از اهالی فرهنگ و هنر کشور، نکوداشتی برای استاد جمشید هاشم پور هنرمند ماندگار سینمای ایران برگزار کرد
شایعه خبر درگذشت جمشید هاشم پور
روز سه شنبه ۲۸ اذر ماه ۱۴۰۲ خبر مبنی بر فوت جمشید هاشم پور در فضای مجازی منتشر شد. در این خبر گفته شد که این بازیگر به دلیل ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست داد.
ساعاتی بعد این خبر از طرف خانواده جمشید هاشم پور تکذیب گردید.
بیوگرافی جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور با نام هنری جمشید آریا در تاریخ ۳ فروردین ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد. این بازیگر مرد ایرانی فعالیتهای هنری خود را از سال ۱۳۴۷ و در سن ۲۴ سالگی آغاز کرد. استارت بازیگری او بازی در فیلم جهنم سفید به کارگردانی ساموئل خاچیکیان بود.
اصالت خانوادگی جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور در محله سلسبیل شهر تهران به دنیا آمد و هشت خواهر و برادر هستند. اصالت ایشان آذری و ترک زبان است. پدر هاشم پور نظامی بوده و اهل شهرستان میانه در آذربایجان شرقی بوده و مادر او هم اردبیلی بوده است.
ازدواج جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور در سال ۱۳۵۰ و در سن ۲۷ سالگی با خانم مهرانگیز متین ازدواج کرد. ثمره این ازدواج دو دختر به نامهای ساناز و مریم است.
جمشید هاشمپور در مصاحبهای گفته بود که:
«من و همسرم در یک مهمانی با هم آشنا شدیم. من از همان ابتدا از او خوشم آمد و بعد از مدتی با هم ازدواج کردیم.»
همسر جمشید هاشمپور نیز در مصاحبه ای گفته بود که:
«من از همان ابتدا از اخلاق و رفتار جمشید خوشم آمد. او مردی باشخصیت و مهربان است.»
بیوگرافی دختران جمشید هاشم پور
ساناز هاشمپور، دختر کوچک جمشید هاشمپور، در کار طراحی لباس فعالیت میکند. او در سال ۱۳۶۴ متولد شد و در رشته طراحی لباس تحصیل کرد. او پس از پایان تحصیلات خود، به عنوان طراح لباس در چند فیلم سینمایی و سریال تلویزیونی فعالیت کرده است.
ساناز هاشم پور تاکنون به همراه پدرش در برخی مراسم سینمایی حضور داشته است. او در سال ۱۳۸۸ به همراه پدرش در جشنواره فیلم فجر حضور یافت و از پدرش برای بازی در فیلم «هیوا» تقدیر شد. او همچنین در سال ۱۳۹۵ به همراه پدرش در مراسم اکران فیلم «دارکوب» حضور یافت.
ساناز هاشم پور در مصاحبه ای گفته بود که:
«من از کودکی به طراحی لباس علاقه داشتم. وقتی بزرگ شدم، تصمیم گرفتم که در این رشته تحصیل کنم. من از کارم لذت می برم و خوشحالم که میتوانم در این زمینه فعالیت کنم.»
مریم هاشم پور نیز یکی از بازیگران مطرح سینما بوده و دارای فوق لیسانس حقوق است.
علت تغییر نام جمشید هاشم پور به آریا
«معمولا اسم بازیگرانی را که در دهان نچرخد و آسان تلفظ نشود تغییر میدهند. تغییر اسم من از هاشم پور به آریا هم به همین دلیل بود.»
هاشم پور گفته بود که:
«من در ابتدا با تغییر اسمم موافق بودم. اما بعد از مدتی، دوستانم به من گفتند که اسم اصلی ام بهتر است و با آن راحتتر هستند. در نهایت، من تصمیم گرفتم که به اسم اصلی ام برگردم.»
هاشم پور گفته بود که:
«من از اسم آریا خوشم می آید. اما اسم جمشید هاشم پور برای من خاطرات زیادی دارد و نمیتوانم آن را فراموش کنم.»
جمشید هاشم پور در طول دوران فعالیت خود در سینما، با نامهای هاشم پور و آریا شناخته شده است. اما او بیشتر با نام جمشید هاشم پور شناخته میشود و این نام با او عجین شده است.
جمشید هاشم پور و ترک کردن بازیگری
هاشم پور در سال ۱۳۵۷ و با وقوع انقلاب اسلامی، فعالیت بازیگری خود را متوقف کرد. او در آن زمان به دلایل اخلاقی و اعتقادی با نظام جدید مخالف بود. او در مصاحبه ای گفته بود که:
«من نمیتوانستم در سینمای آن زمان کار کنم. آن سینما سینمای مردم نبود. سینمای مردم سینمای مبارزه بود، سینمای آزاد بود، سینمای شرافت بود. اما آن سینمای بعد از انقلاب سینمای مردم نبود. سینمای دولتی بود، سینمای سفارشی بود، سینمای ریاکارانه بود. من نمیتوانستم در آن سینما کار کنم.»
هاشم پور پس از ترک بازیگری، به مدت بیست سال به عنوان امدادگر در سازمان امداد و نجات فعالیت کرد. او در این مدت در عملیاتهای نجات متعددی شرکت کرد و جان بسیاری از افراد را نجات داد.
جمشید هاشم پور در سال ۱۳۶۰ و در سن ۳۷ سالگی، به دعوت مسعود کیمیایی برای بازی در فیلم «خط قرمز» به سینما بازگشت. این فیلم یکی از فیلمهای مهم و پرفروش سینمای ایران در دهه ۱۳۶۰ بود و هاشم پور نیز در این فیلم نقش مهمی داشت.
ماجرای ممنوع الکاری جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور در سال ۱۳۶۴ و پس از بازی در فیلم «تیغ و ابریشم» به کارگردانی مسعود کیمیایی، به مدت ۳ سال ممنوع الفعالیت شد. این ممنوع الکاری به دلیل سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن زمان مبنی بر عدم ستاره سازی بود.
در آن زمان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد بود که ستاره سازی در سینمای ایران باعث میشود که مردم به جای توجه به محتوای فیلمها، تنها به چهره بازیگران توجه کنند. این امر باعث میشد که فیلمها از ارزش هنری خود کاسته شوند.
جمشید هاشم پور یکی از محبوبترین بازیگران سینمای ایران بود و ممنوع الکاری او باعث اعتراض بسیاری از مردم و منتقدان شد. اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر تصمیم خود اصرار داشت و هاشمپور تا سال ۱۳۶۷ از بازیگری محروم بود.
در سال ۱۳۶۷، هاشم پور با بازی در فیلم «مادر» به کارگردانی علی حاتمی، به سینما بازگشت. این فیلم یکی از فیلمهای مهم و پرفروش سینمای ایران در دهه ۱۳۶۰ بود و هاشمپور نیز در این فیلم نقش مهمی داشت.
عدم علاقه جمشید هاشم پور به تئاتر
جمشید هاشم پور از معدود هنرمندانی است که فعالیت تئاتری ندارد. او در مصاحبه ای گفته بود که:
«من از کودکی به سینما علاقه داشتم و همیشه آرزو داشتم که بازیگر سینما شوم. من هیچ وقت به تئاتر علاقه ای نداشتم و فکر میکردم که تئاتر برای من مناسب نیست.»
هاشم پور تنها در فیلم «تماس شیطانی» در سال ۱۳۷۱ در صحنه هایی از تئاتر حضور داشت.
هاشم پور در مصاحبهای گفته بود که:
«من از بازی در صحنه های تئاتر در فیلم «تماس شیطانی» لذت بردم. اما فکر نمیکنم که بتوانم به صورت حرفهای در تئاتر فعالیت کنم.»
گواهینامه درجه یک هنری
جمشید هاشم پور، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران، در تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۹۹، از سوی شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور، موفق به دریافت گواهینامه درجه یک هنری شد.
هاشم پور در این مراسم گفت:
«این گواهینامه برای من بسیار ارزشمند است. من همیشه از اینکه در عرصه بازیگری فعالیت میکنم، لذت میبرم و تلاش میکنم که بهترین کار را انجام دهم. این گواهینامه نشان میدهد که زحمات من در این عرصه دیده شده است و من از این بابت بسیار خوشحالم.»
هاشم پور در طول دوران فعالیت خود در سینما، در بیش از ۲۰۰ فیلم سینمایی بازی کرده است. او در این فیلمها در نقشهای متفاوتی ظاهر شده است و توانسته است توانایی های بازیگری خود را به نمایش بگذارد. هاشم پور یکی از محبوبترین بازیگران سینمای ایران است و نقش او در سینمای ایران بسیار مهم و تأثیرگذار بوده است.
شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور، نهادی است که مسئولیت ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور را بر عهده دارد. این شورا از میان هنرمندان، نویسندگان و شاعران مطرح کشور، افرادی را که دارای شرایط لازم باشند، به عنوان هنرمند پیشکسوت انتخاب می کند و به آنها گواهینامه درجه یک هنری اعطا میکند.
گواهینامه درجه یک هنری، بالاترین درجه هنری است که به هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور اعطا می شود. این گواهینامه نشاندهنده شایستگی و مهارت های هنری فرد است.
جوایز و افتخارات جمشید هاشم پور
جمشید هاشم پور، بازیگر پیشکسوت سینمای ایران، در طول دوران فعالیت خود در سینما، جوایز و افتخارات متعددی کسب کرده است. از جمله مهمترین این جوایز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر برای فیلم «آخرین بندر» (۱۳۷۳)
- دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر برای فیلم «هیوا» (۱۳۷۷)
- تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر برای فیلم «هیوا» (۱۳۷۸)
- تندیس حافظ برای یک عمر فعالیت هنری برای فیلم «مسافر ری» (۱۳۸۰)
- گواهینامه درجه یک هنری از شانزدهمین جشن حافظ (۱۳۹۵)
- از شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور (۱۳۹۹)
کارنامه هنری جمشید هاشم پور
در ادامه به آثار این بازیگر اشاره شده است.
- روز ششم – ۱۳۹۹
- لب خط – ۱۳۹۹
- برای مرجان – ۱۳۹۹
- شیشلیک – ۱۳۹۹
- راند چهارم – ۱۳۹۹
- گیج گاه – ۱۳۹۸
- مرده خور – ۱۳۹۸
- سرکوب – ۱۳۹۷
- ژن خوک – ۱۳۹۷
- مأموریت غیرممکن – ۱۳۹۷
- شین – ۱۳۹۷
- درخونگاه – ۱۳۹۶
- هایلایت – ۱۳۹۶
- دارکوب – ۱۳۹۶
- ملی و راه های نرفته اش – ۱۳۹۵
- انزوا – ۱۳۹۵
- نفس – ۱۳۹۴
- من دیه گو مارادونا هستم – ۱۳۹۳
- هاری – ۱۳۹۳
- روزگاری عشق و خیانت – ۱۳۹۲
- کلاشینکف – ۱۳۹۲
- هیس! دخترها فریاد نمی زنند – ۱۳۹۲
- گام های شیدایی – ۱۳۹۱
- گشت ارشاد – ۱۳۹۱
- زنها شگفت انگیزند – ۱۳۸۹
- گلوگاه شیطان – ۱۳۸۹
- پایان نامه – ۱۳۸۹
- ازدواج در وقت اضافه – ۱۳۸۸
- کیفر – ۱۳۸۸
- چهره به چهره – ۱۳۸۷
- فرود در غربت – ۱۳۸۷
- خیابان بیست و چهارم – ۱۳۸۷
- کلبه – ۱۳۸۷
- نفوذی – ۱۳۸۷
- استشهادی برای خدا – ۱۳۸۶
- آن مرد آمد – ۱۳۸۶
- محافظ – ۱۳۸۶
- چهار انگشتی – ۱۳۸۵
- میم مثل مادر – ۱۳۸۵
- سنگ، کاغذ، قیچی – ۱۳۸۵
- قاعده بازی – ۱۳۸۵
- از دوردست – ۱۳۸۴
- قتل آنلاین – ۱۳۸۴
- یک بوس کوچولو – ۱۳۸۴
- جنایت – ۱۳۸۲
- مزرعه پدری – ۱۳۸۲
- واکنش پنجم – ۱۳۸۱
- سفر به فردا – ۱۳۸۰
- قارچ سمی – ۱۳۸۰
- آواز قو – ۱۳۷۹
- مسافر ری – ۱۳۷۹
- رنجر – ۱۳۷۸
- سهراب – ۱۳۷۸
- باشگاه سری -۱۳۷۷
- چشم عقاب – ۱۳۷۷
- هیوا – ۱۳۷۷
- زخمی – ۱۳۷۶
- شبیخون – ۱۳۷۶
- یاغی – ۱۳۷۶
- یورش – ۱۳۷۶
- جوانمرد – ۱۳۷۵
- عقرب – ۱۳۷۵
- لاک پشت – ۱۳۷۵
- دشمن – ۱۳۷۴
- فاتح – ۱۳۷۴
- گروگان – ۱۳۷۴
- ویرانگر – ۱۳۷۴
- آخرین بندر – ۱۳۷۳
- دیوانه وار – ۱۳۷۳
- روز دیدنی – ۱۳۷۳
- سربلند – ۱۳۷۳
- مجازات – ۱۳۷۳
- نیش – ۱۳۷۳
- آخرین خون – ۱۳۷۲
- پادزهر – ۱۳۷۲
- پرواز از اردوگاه – ۱۳۷۲
- ضربه طوفان – ۱۳۷۲
- یاران – ۱۳۷۲
- افعی – ۱۳۷۱
- تماس شیطانی – ۱۳۷۱
- طعمه – ۱۳۷۱
- قافله – ۱۳۷۱
- قهرمان – ۱۳۷۰
- دادستان – ۱۳۷۰
- دلشدگان – ۱۳۷۰
- قرق – ۱۳۷۰
- گل ها و گلوله ها – ۱۳۷۰
- پرده آخر – ۱۳۶۹
- عشق و مرگ – ۱۳۶۹
- مادر – ۱۳۶۸
- روز باشکوه – ۱۳۶۷
- تیغ و ابریشم – ۱۳۶۴
- یوزپلنگ – ۱۳۶۴
- پایگاه جهنمی – ۱۳۶۳
- تاراج – ۱۳۶۳
- عقاب ها – ۱۳۶۳
- بازداشتگاه – ۱۳۶۲
- بالاش – ۱۳۶۲
- دادشاه – ۱۳۶۲
- نقطه ضعف – ۱۳۶۲
- خط قرمز – ۱۳۶۰
- فرمان – ۱۳۶۰
- ایوالله – ۱۳۵۰
- خوشگلترین زن عالم – ۱۳۵۰
- عشقی ها – ۱۳۵۰
- مرد جنگل – ۱۳۵۰
- قسمت – ۱۳۴۹
- جنجال پول – ۱۳۴۷
- جهنم سفید – ۱۳۴۷
جمشید هاشم پور در شبکه خانگی
- شهرزاد – ۱۳۹۴
- آقازاده – ۱۳۹۹
- نیسان آبی – ۱۴۰۰