افسانه بایگان : بیوگرافی / افسانه بایگان و همسر و فرزندش / جدیدترین عکس ها و حواشی
افسانه بایگان : بیوگرافی / افسانه بایگان و همسر و فرزندش / جدیدترین عکس ها و حواشی
افسانه بایگان : در این بخش از معرفی چهره ها در بیوگرافی وبسایت نایریکا به معرفی افسانه بایگان, بیوگرافی افسانه بایگان و همسرش, اَمیر علی و افسانه بایگان, پسر افسانه بایگان در سریال گمشدگان, افسانه بایگان در کربلا, افسانه بایگان قبل از عمل, بیماری افسانه بایگان, افسانه بایگان بعنوان دختر شایسه, افسانه بایگان بعد از عمل جراحی, جوایز و افتخارات افسانه بایگان, افسانه بایگان در فیلم دل می پردازیم.
زندگینامه
افسانه بایگان یکی از بازیگران خوب و توانمند سینما و تلویزیون ایرانی است. او متولد ۲۶ دی سال ۱۳۴۰ از تهران می باشد. افسانه بایگان در منطقه فرانسه تهران متولد شده است.
ورود افسانه بایگان به بازیگری
افسانه بایگان در سال ۱۳۵۱ یعنی زمانی که ۱۱ سال داشته است، برای نخستین بار در یک فیلم کوتاه به نام بوق بازی کرد. افسانه بایگان زمانی که ۱۶ سال داشته، یعنی در سال ۱۳۵۵ با شرکت در جشنواره دختر شایسته ایران توانست عنوان دومین دختر شایسته ایران را به خود اختصاص دهد. نفر اول این مسابقه، جلوه پالیزبان از کرمانشاه بود.
افسانه بایگان در سال ۱۳۶۰ به وسیله چنگیز وثوقی برای بازی در سریال سربداران دعوت شد و بعد از انجام تست بازیگری، برای بازی در نقش ترکان خاتون انتخاب شد. به این ترتیب بود که او توانست در ۲۰ سالگی به طور حرفه ای وارد کار بازیگری شود. گفتنی است که چنگیز وثوقی یکی از اقوام دور افسانه بایگان است.
سریال سربداران در آن زمان با حواشی زیادی روبرو شد چرا که افسانه بایگان در این سریال از کلاه گیس استفاده کرد و همین موضوع باعث شد که پخش آن توقیف شود اما محمدعلی نجفی کارگردان این سریال با صحبت هایی که با امام خمینی (ره) در این باره انجام داد، موفق به دریافت مجوز پخش آن از تلویزیون شد.
ورود افسانه بایگان به سینما
افسانه بایگان در سال ۶۴ توانست با بازی در فیلم گمشده وارد سینما شود. او به دلیل بازی درخشانی که در این فیلم از خود نشان داد توانست شهرت زیادی به دست آورد. به همین دلیل او در فاصله سال های ۶۴ تا ۷۸ توانست بیش از ۴۰ فیلم سینمایی را بازی کند و به عنوان ستاره سینما در آن زمان شناخته شود.
افسانه بایگان بعد از سال ۷۸ و فعالیت های زیادی که در سینما و تلویزیون انجام داد، تا سال ۸۳ از سینما دور شد و بعد از آن با بازی در فیلم کافه ستاره دوباره به دنیای سینما بازگشت. او به دلیل بازی زیبایش در کافه ستاره توانست نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن از جشنواره فیلم فجر شود.
ازدواج افسانه بایگان
افسانه بایگان بعد از انقلاب اسلامی ایران با مصطفی شایسته ازدواج کرد و در سال ۶۱ تنها فرزندش امیرعلی را به دنیا آورد. پسر افسانه بایگان هم اکنون در ایالت میشیگان آمریکا سکونت دارد.
مصطفی شایسته یکی از کارگردانان و تهیه کنندگان ایرانی است. او متولد سال ۱۳۳۷ از تهران می باشد.
نیما فلاح پسر افسانه بایگان نیست
سال ها پیش خبری در رسانه ها منتشر شد که براساس آن اعلام شده بود که نیما فلاح که یکی از بازیگران ایرانی است، پسر افسانه بایگان است. این خبر به علت اینکه هیچ کدام از آن ها واکنشی به آن نشان ندادند به قوت خود باقی ماند و همه مردم و طرفداران بازیگران تصور می کردند که واقعا نیما فلاح و افسانه بایگان با هم نسبتی دارند. اما سرانجام چندی پیش افسانه بایگان این خبر را به شدت تکذیب کرد و گفت که او با نیما فلاح هیچ نسبتی ندارد.
افسانه بایگان در انتخابات شوراهای سال ۱۳۹۲
افسانه بایگان در انتخابات شوراهای شهر و روستای تهران در سال ۹۲ شرکت کرد ولی متاسفانه صلاحیت او تایید نشد و نتوانست در این دوره انتخابات شرکت کند. افسانه بایگان بعد از رد صلاحیت شدن گفت که دلیل شرکت کردنش در انتخابات شوراها اصلا اهداف سیاسی نبوده چرا که او با سیاست اصلا رابطه ای ندارد. او ادامه داد که هدف اصلی او از این کار فقط خدمت کردن به مردم و جامعه بوده است.
کتاب شعر افسانه بایگان
افسانه بایگان نیز مانند برخی از بازیگران به شعر و شاعری علاقه زیادی دارد و توانسته است که کتابی با نام مهر مکتوب منتشر کند. این کتاب شامل ۲۰ شعر است که او این اشعار را در سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی سروده است. افسانه بایگان در مورد دنیای شعر می گوید که زمانی که فردی تصمیم می گیرد شعر بگوید، فقط با یک قلم و کاغذ و یک دنیای احساس روبرو است که یک حس ناب به فرد دست می دهد.
علت خداحافظی افسانه بایگان از سینما
همانطور که گفته شد، افسانه بایگان در سال ۷۸ تا ۸۳ به کلی از سینما دوری کرد. او در مصاحبه ای در مورد علت این دوری گفت که دوست ندارد به هر قیمتی در سینما بماند چرا که معتقد است فراموش شدن بهتر از ماندن در هر شرایطی است.
افسانه بایگان می گوید که تک فرزند بوده و هیچ خواهر و برادری نداشته و همیشه تنهایی بازی می کرده است. او می گوید که در زمان بازی، توپ را به دیوار می زده است و با خودش وسطی بازی می کرده است. او همچنین ادامه می دهد که هرگز دوست صمیمی نداشته است و به همین دلیل همیشه تنها بوده است. او ادامه می دهد که یکی از دلایل علاقمند شدنش به کتاب، همین تنهایی بوده است.
احساس رضایت از زندگی
افسانه بایگان عنوان کرده که در تمام زندگی اش سعی کرده است که همیشه و در هر شرایطی خوشحال باشد. او ادامه می دهد که در زندگی به کمال رسیده است و هرگز دوست ندارد که به گذشته زندگی اش برگردد. او همچنین گفته که از موقعیت اجتماعی که در حال حاضر دارد، چه خوب و چه بد، احساس رضایت دارد.
انتخاب نام افسانه برای او
اسم افسانه را پدرش برای او انتخاب کرده است. گویا مادر افسانه بایگان با این اسم مخالف بوده چرا که معتقد بوده که نام «افسانه» باعث می شود که در زندگی با ماجراهای زیادی روبرو شود، پدرش نیز در پاسخ به مادرش می گوید که اگر هم زندگی پرماجرایی داشت هم ایرادی ندارد! و به این ترتیب نام افسانه برای افسانه بایگان انتخاب شد.
شادترین و بهترین لحظه زندگی افسانه بایگان
افسانه بایگان می گوید که در سال ۹۳ پسرش قصد مهاجرت از ایران به آمریکا را گرفت و زمانی که می خواست که برای همیشه از ایران برود، به خاطر دلتنگی، مانند بچه ها گریه می کرد. او می گوید که پسرش در آن زمان ۳۲ ساله بوده ولی در میان این همه مشکلات زندگی و جامعه، خیلی راحت گریه می کند که این موضوع برای او به عنوان مادر جای خوشحالی دارد. افسانه بایگان عنوان می کند که آن لحظه شادترین لحظه زندگی اش بوده است.
بیماری افسانه بایگان
افسانه بایگان می گوید که بعد از بازی در سریال سربداران، انتظار او برای بازی در فیلم ها و سریال های دیگر بسیار بالا رفته بود و نمی توانست به راحتی هر فیلم و سریالی را انتخاب کند. چرا که از نظر او سینما و تلویزیون ایران در یک معنا یعنی «سربداران». او می گوید به همین دلیل دچار نوعی افسردگی و ناراحتی روحی شده بود. علاوه بر این، در همان زمان دو بیماری عصبی را هم پشت سر گذاشت. یک بیماری شبه حصبه و یک بیماری شبه مننژیت.
فیلم های افسانه بایگان
۱۳۹۵: میلیونر میامی (مصطفی احمدی)
۱۳۹۴: نگار (رامبد جوان)
۱۳۹۴: ۵۰ کیلو آلبالو (مانی حقیقی)
۱۳۹۳: خبر خاصی نیست (مصطفی شایسته)
۱۳۹۳: پی ۲۲ (حسین قاسمی جامی)
۱۳۸۹: زنها شگفت انگیزند (شهرام شاه حسینی)
۱۳۸۹: آدمکش (رضا کریمی)
ایستگاه آخر (شاپور قریب)
۱۳۸۸: زمهریر (علی روئینتن)
۱۳۸۷: آقای هفت رنگ (شهرام شاه حسینی)
۱۳۸۷: چشمک (جهانگیر جهانگیری)
۱۳۸۷: سوپر استار (تهمینه میلانی)
۱۳۸۶: در شهر خبری نیست، هست
۱۳۸۶: کنعان (مانی حقیقی)
۱۳۸۵: قرنطینه (منوچهر هادی)
۱۳۸۵: محاکمه (ایرج قادری)
۱۳۸۳: کافه ستاره (سامان مقدم)
۱۳۷۸: عشق شیشهای (غلامرضا حیدرنژاد)
۱۳۷۷: طوطیا (ایرج قادری)
۱۳۷۶: جهان پهلوان تختی (بهروز افخمی)
۱۳۷۶: بدلکاران (مهدی صباغزاده)
۱۳۷۶: پنجه در خاک (ایرج قادری)
۱۳۷۷: زخمی (کامران قدکچیان)
۱۳۷۷: شبیخون (جمشید آهنگرانی)
۱۳۷۷: مرد عوضی (محمدرضا هنرمند)
۱۳۷۶: یاغی (جهانگیر جهانگیری)
۱۳۷۵: نابخشوده (ایرج قادری)
۱۳۷۴: خواهران غریب (کیومرث پوراحمد)
۱۳۷۳: روز دیدنی (فرزین مهدیپور)
۱۳۷۳: مجازات (جهانگیر جهانگیری)
۱۳۷۲: بدل (جهانگیر جهانگیری)
۱۳۷۱: آلما (اکبر صادقی)
۱۳۷۱: حمله خرچنگها (پرویز تأییدی)
۱۳۷۱: خوش خیال (مهران تأییدی)
۱۳۷۱: شکوه بازگشت (سیروس مقدم)(افسانه بایگان در این فیلم علاوه بر بازیگر، طراح صحنه و لباس نیز بود)
۱۳۷۱: مریم و میتیل (فتحعلی اویسی)
۱۳۷۰: اتل متل توتوله (محمد جعفری)
۱۳۷۰: شانس زندگی (شهریار پارسیپور)
۱۳۷۰: قرق (احمد هاشمی)
۱۳۷۰: گرگهای گرسنه (سیروس مقدم)
۱۳۶۹: دو فیلم با یک بلیط (داریوش فرهنگ)
۱۳۶۸: آخرین مهلت (پرویز تأییدی)
۱۳۶۸: شنگول و منگول (پرویز صبری)
۱۳۶۸: فانی (افشین شرکت)
۱۳۶۷: طوبی (خسرو ملکان)
۱۳۶۶: گل مریم (حسن محمدزاده)
۱۳۶۶: مکافات (منوچهر مصیری)
۱۳۶۵: بگذار زندگی کنم (شاپور قریب)
۱۳۶۵: تشکیلات (منوچهر مصیری)
۱۳۶۵: حریم مهرورزی (ناصر غلامرضایی)
۱۳۶۵: دبیرستان (اکبر صادقی)
۱۳۶۴: گمشده (مهدی صباغ زاده)
سریال های افسانه بایگان
۱۳۶۳: سربداران
۱۳۷۴: تنهاترین سردار
۱۳۷۵: زیر چتر خورشید
۱۳۷۵: سرنخ
۱۳۷۷: نرگس
۱۳۷۷: زیر بازارچه
۱۳۷۷: روزهای زندگی
۱۳۷۹: کمین
۱۳۷۹: غریبه
۱۳۷۹: آتش و شبنم
۱۳۸۰: با من بمان
۱۳۸۰: روشنایی دشت
۱۳۸۰: نخل و تنهایی
۱۳۸۶: پیامک از دیار باقی
۱۳۸۷: روز حسرت
۱۳۸۹: وضعیت. سفید
۱۳۹۰: راه طولانی
۱۳۹۵: پریا
۱۳۹۶: گمشدگان
۱۳۹۶: تعطیلات رؤیایی
۱۳۹۷: روزهای بیقراری
۱۳۹۷-۱۳۹۸: دل
جوایز افسانه بایگان
در سال ۱۳۸۳ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در فیلم کافه ستاره از جشنواره فیلم فجر شد.
در سال ۱۳۷۵ نامزد دریافت دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در فیلم خواهران غریب از جشنواره فیلم فجر شد.
در سال ۱۳۶۹ نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن برای بازی در فیلم دو فیلم با یک بلیط از جشنواره فیلم فجر شد.