ایرج طهماسب: بیوگرافی و سن، همسر و فرزندان / حواشی + عکس
ایرج طهماسب: بیوگرافی و سن، همسر و فرزندان / حواشی + عکس
ایرج طهماسب: در این بخش از معرفی چهره ها در وبسایت نایریکا به معرفی ایرج طهماسب, بیوگرافی ایرج طهماسب, همسر ایرج طهماسب, عکس ایرج طهماسب, استوری ایرج طهماسب, شوخی ایرج طهماسب, برادر ایرج طهماسب, فرزندان ایرج طهماسب, اینستاگرام ایرج طهماسب, مرجان مدرسی همسر ایرج طهماسب می پردازیم.
این مطلب با جدیدترین اخبار مربوط به ایرج طهماسب به روز می شود.
با ما همراه باشید
بیوگرافی ایرج طهماسب
ایرج طهماسب مجری، نویسنده، عروسکگردان، صداپیشه، کارگردان، شاعر، مدرس دانشگاه، فیلمنامهنویس و خالق شخصیتهای عروسکی متولد ۳۰ اردیبهشت ۱۳۳۸ در تهران است.
او فعالیت خود را از ۲۵ سالگی آغاز کرده و خاطرات خوشی را برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایرانی رقم زده است. طهماسب یکی از چهرههای ماندگار تلویزیون ایران است که آثارش همچنان محبوبیت خود را حفظ کردهاند.
اصالت خانوادگی ایرج طهماسب
ایرج طهماسب در یک خانواده پرجمعیت با ۸ خواهر و برادر در خیابان عباسی تهران بزرگ شد. پدرش کارمند دولت بود و مادرش خانهدار. او اصالتاً اهل جهرم فارس است. برادر بزرگترش، ناصر طهماسب، نیز دوبلور و مدیر دوبلاژ است.
ازدواج ایرج طهماسب
ایرج طهماسب در سال ۱۳۶۲ در سن ۲۴ سالگی با مرجان مدرسی ازدواج کرد. مرجان مدرسی فارغالتحصیل رشته معماری و گرافیک است و در زمینه نقاشی نیز فعالیت دارد.
ثمره این ازدواج دو فرزند دختر به نامهای یاسمن و گلناز است. یاسمن متولد سال ۱۳۶۴ و گلناز متولد سال ۱۳۶۷ است.
بیوگرافی مرجان مدرسی همسر ایرج طهماسب
مرجان مدرسی با نام اصلی معصومه مدرسی قوامی فارغالتحصیل رشته معماری و گرافیک و نقاشی است. او از سال ۱۳۷۳ به صورت حرفهای در زمینه نقاشی فعالیت دارد و تا سال ۱۳۹۲، بیش از ۴۰ نمایشگاه گروهی و انفرادی داشته است.
او در زمینه آبرنگ از راهنماییهای مرحوم سید جمال الدین خرمی نژاد بهره برده و سالهاست وقت خود را به آموزش هنر خصوصا نقاشی اختصاص داده است. او همچنین عضو انجمن هنرمندان نقاش ایران است.
مرجان مدرسی در آثار خود از موضوعات مختلفی مانند طبیعت، حیوانات، چهره و… استفاده میکند. او در نقاشیهای خود از رنگهای شاد و درخشان استفاده میکند و آثارش معمولاً فضایی شاد و پرانرژی دارند.
مرجان مدرسی یکی از هنرمندان شناختهشده در زمینه نقاشی آبرنگ است و آثار او در گالریها و نمایشگاههای مختلف به نمایش درآمدهاند.
شروع فعالیتهای هنری با عروس گردانی
ایرج طهماسب فعالیت هنری خود را با تئاتر دانشجویی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۳ در سن ۲۵ سالگی به عنوان عروسکگردان در مجموعه تلویزیونی «شهر موشها» به کارگردانی مرضیه برومند حضور پیدا کرد. او در این مجموعه عروسکهای «دمباریک»، «گلی»، «کدو قلمکار» و «کلاغه» را عروسکگردانی کرد.
شروع بازیگری ایرج طهماسب
ایرج طهماسب فعالیت بازیگری خود را از سال ۱۳۶۴ با بازی در فیلم سینمایی «آن سوی مه» به کارگردانی منوچهر عسگری نسب آغاز کرد. طهماسب در همان سال در فیلم سینمایی «خط پایان» به کارگردانی محمدعلی سجادی نیز بازی کرد.
طهماسب پس از «آن سوی مه» و «خط پایان» در فیلمهای سینمایی دیگری نیز بازی کرد که از جمله آنها میتوان به «دختر شیرینیفروش»، «کلاهقرمزی و پسرخاله»، «کلاهقرمزی و سروناز»، «زیر درخت هلو»، «عینک دودی» و «کلاهقرمزی و بچهننه» اشاره کرد.
بازی ایرج طهماسب در فیلمهای سینمایی «کلاهقرمزی و پسرخاله»، «کلاهقرمزی و سروناز»، «زیر درخت هلو» و «کلاهقرمزی و بچهننه» بسیار مورد توجه قرار گرفت و او را به یکی از محبوبترین بازیگران ایران تبدیل کرد.
طهماسب در فیلمهای سینمایی خود معمولاً نقشهای کمدی را ایفا میکند و به همین دلیل به عنوان یکی از بازیگران طنز ایران شناخته میشود. او همچنین در فیلمهای سینمایی خود معمولاً از شخصیتهای عروسکی خود نیز استفاده میکند.
مهاجرت ایرج طهماسب به کانادا
ایرج طهماسب مدتی است که به صورت دائم بین ایران و کانادا در رفت و آمد است. او بعد از هر پروژهای که در ایران میسازد، بار و بنه را میبندد و به کانادا میرود.
طهماسب در کانادا یک دفتر دارد و کارهایی را که در ایران و کانادا انجام میدهد از همان جا هندل میکند. او گفته است که دلیل این رفت و آمدها، آرامش و امنیت کانادا است.
طهماسب در سال ۱۳۸۷ با همسر و فرزندانش به کانادا مهاجرت کرد. او در ابتدا قصد داشت که به صورت دائم در کانادا زندگی کند، اما به دلیل علاقه به کار و فعالیت در ایران، تصمیم گرفت که بین دو کشور در رفت و آمد باشد.
ایرج طهماسب، حمید جبلی و فاطمه معتمد آریا
ایرج طهماسب با حمید جبلی و فاطمه معتمدآریا از معروفترین زوجهای هنری ایران هستند. این سه هنرمند در مجموعههای تلویزیونی «کلاهقرمزی» و «مهمونی» با یکدیگر همکاری داشتهاند و آثار آنها بسیار موفق بودهاند.
حمید جبلی در مجموعههای «کلاهقرمزی» و «مهمونی» به عنوان گوینده و عروسکگردان شخصیتهای «کلاهقرمزی»، «پسرخاله» و «جنابخان» حضور داشته است. او همچنین در فیلمهای سینمایی «کلاهقرمزی و پسرخاله»، «کلاهقرمزی و سروناز»، «زیر درخت هلو» و «عینک دودی» به ایفای نقش پرداخته است.
فاطمه معتمدآریا در مجموعههای «کلاهقرمزی» و «مهمونی» به عنوان مجری حضور داشته است. او همچنین در فیلمهای سینمایی «کلاهقرمزی و پسرخاله»، «کلاهقرمزی و سروناز»، «زیر درخت هلو» و «عینک دودی» به ایفای نقش پرداخته است.
همکاری این سه هنرمند در مجموعههای «کلاهقرمزی» و «مهمونی» بسیار موفق بوده است و این مجموعهها به یکی از محبوبترین برنامههای تلویزیونی ایران تبدیل شدهاند.
خوانندگی ایرج طهماسب
ایرج طهماسب در کنار فعالیتهای بازیگری، عروسکگردانی و کارگردانی، به عنوان خواننده نیز فعالیت داشته است.
او اولین بار در مجموعه تلویزیونی «مدرسه موشها» در سال ۱۳۶۰ ترانه «من موشیو میشونه» را خواند. این ترانه به یکی از ترانههای محبوب کودکان آن زمان تبدیل شد.
طهماسب همچنین تیتراژ آغازین مجموعه تلویزیونی «کلاهقرمزی» را در سال ۱۳۸۸ خواند. این تیتراژ نیز به یکی از تیتراژهای محبوب کودکان و بزرگسالان تبدیل شد.
او در سال ۱۳۹۸ تیتراژ آغازین و پایانی مجموعه تلویزیونی «مهمونی» را نیز خواند. این تیتراژها نیز با استقبال خوبی از سوی مخاطبان مواجه شدند.
علاوه بر این، طهماسب در سال ۱۳۹۵ کتابی با عنوان «سه قصه» را منتشر کرد. این کتاب شامل سه قصه کوتاه برای کودکان است.
ایرج طهماسب با صدای گرم و دلنشین خود توانسته است در حوزه خوانندگی نیز موفق باشد. ترانهها و تیتراژهای او به یکی از بخشهای مهم آثار او تبدیل شدهاند.
اینستاگرام ایرج طهماسب
این هنرمند دارای پیج اینستاگرام به آدرس @iraj.tahmasb است و از این طریق با طرفداران خود در ارتباط است.
حواشی ایرج طهماسب در برنامه مهمونی
در فصل دوم برنامه «مهمونی» و در فروردین ۱۴۰۲، ایرج طهماسب دستگیری دختران معترض در جریان «خیزش ۱۴۰۱ ایران» را دستمایه طنز قرار داد. این اقدام او موجب واکنشهای منفی نسبت به او شد به طوری که رسانههای داخل ایران، از این واکنشها با عنوان «زنده به گور کردن ایرج طهماسب» یاد کردند.
ماجرا از این قرار است که سیروس با بازی سهیل رهبر زارع در پاسخ به طهماسب که پرسید سال قبل بهتر بود یا سالی که پیش رو داریم؟ گفت سال قبل بهتر بود، خیلی بهتر بود؛ خواهرم را گرفتند. طهماسب که متعجب شده بود پرسید خواهرت را گرفتند؟! توی خیابان رفته بود؟! و سیروس جواب داد توی خیابان هم میرفت، محل کار هم میرفت.
طهماسب پرسید کی گرفتش؟! و سیروس گفت: آخه کی بگیره؟ یه پسر پیدا شد و گرفتش! (منظور این که ازدواج کرد) در ادامه سیروس از طهماسب میپرسد: خوشحال نشدی؟ طهماسب میگوید: چرا؛ خیلی خوشحال شدم و سیروس از طهماسب میخواهد تا برای خواهرش آرزوی خوشبختی کند.
آتش شاکرمی، خاله نیکا شاکرمی از کشته شدگان خیزش ۱۴۰۱ ایران در واکنش به این اقدام طهماسب گفت: بله آقای طماسب؛ خواهرزادمو گرفتن و زنده برنگشت. این حرف شما مصداق بارز شکنجه است. وی همچنین گفت: جای چنین مسئلهای در برنامه طنز نیست و جز با خشم و اشک نمیتوان از آن حرف زد.
شروین حاجیپور خواننده ترانه «برای…» که قبلاً در توییتی نوشته بود: «کاش ایرج طهماسب عموم بود» در واکنش به این اقدام طهماسب، در پاسخ به توییت خود نوشت: «دیگه نه»
نیک یوسفی، فیلمسازی که در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران نیز بازداشت شده بود، با انتقاد به ایرج طهماسب، تصاویری از کیان پیرفلک، نیکا شاکرمی، و حنانه کیا، سه تن از کشتهشدگان خیزش ۱۴۰۱ ایران منتشر کرد که به خیابان رفتند و هرگز به خانه بازنگشتند.
او با اشاره به سکوت ایرج طهماسب در اینستاگرام در ماههای اعتراضات، تصویری از نیکا شاکرمی منتشر کرد و نوشت: «آقای طهماسب، چون دیدم مدتها اینستاگرام فعال نبودید، گفتم خواهرمان را بهتان معرفی کنم که متأسفانه رفتند خیابان و برنگشتند.» او همچنین نوشت: «شما میخواستی به اتفاقات اخیر اشاره کنی؟ راههای بهتری هم بود! میگفتی امسال عروسک بچهمان را نداریم، چون وقتی رفت خیابان، دیگر برنگشت.»
آزاده صمدی بازیگر ایرانی خطاب به طهماسب نوشت: «این گفتمانهای ضد زن شما و اینکه کلا زنان را ساده مغزانی میپندارید که زندگیشان با وجود مردی دیگر تعریف میشود، همزمان با شرایطی که این روزها داریم در آن دست و پا میزنیم و دخترانمان را میگیرند (به معنای بازداشت میکنند البته) برای من که مخاطب شما بودم از بچگی، من و خیلی از مخاطبانتان را مأیوس و خشمگین کرد. کاش زمان درست از پشت میز بلند میشدید و خاطرات کودکیمان را لگد مال نمیکردید.»
وی همچنین نوشت: «اگر خاطرتان باشد روزی که برای دیدن سامان مقدم به لوکیشن ما آمده بودید از شما پرسیدم چرا از زنان در کارهایتان آنقدر کم استفاده میکنید؟ پاسختان به من این بود که زنها طناز نیستند و کمدینهای خوبی نمیشوند»
در واکنش به این انتقادات، ایرج طهماسب در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «بیش از سی سال است که با عروسکها و شخصیتهای نمایشی زندگی میکنم و با آنها بزرگ شدهام. برای من این شخصیتها، فرزندان من هستند و من همیشه نگران آنها هستم. در قسمتی از برنامه «مهمونی» که پخش شد، یکی از شخصیتها به نام سیروس، از من میپرسد که سال گذشته بهتر بود یا سال جدید؟ او میگوید که سال گذشته بهتر بود، چون خواهرش را گرفته بودند. این جمله، تنها یک شوخی بود.
کارنامه هنری ایرج طهماسب
این هنرمند ایرانی در عرصههای مختلف فعالیت هنری داشته است که در ادامه شرح آنها آمده است:
کارهای سینمایی
- خط پایان – ۱۳۶۴
- آن سوی مه – ۱۳۶۴
- مقاومت – ۱۳۶۵
- روزهای انتظار – ۱۳۶۵
- صعود – ۱۳۶۶
- جهیزیه ای برای رباب – ۱۳۶۶
- روز باشکوه – ۱۳۶۷
- زیر بامهای شهر – ۱۳۶۸
- راز کوکب – ۱۳۶۸
- اتل متل توتوله – ۱۳۷۰
- کلاه قرمزی و پسرخاله – ۱۳۷۳
- عینک دودی – ۱۳۷۸
- یکی بود یکی نبود – ۱۳۷۹
- دختر شیرینی فروش – ۱۳۸۰
- کلاه قرمزی و سروناز – ۱۳۸۱
- دختر ایرونی – ۱۳۸۱
- خوابگاه دختران – ۱۳۸۳
- زیر درخت هلو – ۱۳۸۴
- رفیق بد – ۱۳۸۶
- کلاهق رمزی و بچه ننه – ۱۳۹۰
کارهای تلویزیونی
- مدرسه موشها – ۱۳۶۰ از ۱۳۶۳
- آئینه – ۱۳۶۴
- خونه مادربزرگه – ۱۳۶۶
- سلامتی چه خوبه – ۱۳۶۶
- دکتر عروسکی – ۱۳۶۶
- خانواده عجیب – ۱۳۶۷
- آرایشگاه زیبا – ۱۳۶۹
- صبحگاه خونین – ۱۳۶۹
- النگ و دولنگ – ۱۳۷۰
- صندوق پُست – ۱۳۷۰
- عید آمد، بهار آمد – ۱۳۷۳ – ۱۳۷۲
- امیر فیضی – ۱۳۷۳ – ۱۳۷۲
- کلاه قرمزی ۲ – ۱۳۸۱
- کلاه قرمزی ۸۸
- کلاه قرمزی ۹۰
- کلاه قرمزی ۹۱
- کلاه قرمزی ۹۲
- کلاه قرمزی ۹۳
- کلاه قرمزی ۹۴
- کلاه قرمزی ۹۷