پیسی (برص) : تشخیص، درمان گیاهی و طب سنتی / بیماری پیسی در قرآن / پیسی و قارچ
پیسی (برص) : تشخیص، درمان گیاهی و طب سنتی / بیماری پیسی در قرآن / بیماری پیسی و ازدواج / فرق قارچ با پیسی / بیماری پیسی واگیردار است؟
پیسی (برص) : در این مقاله از بخش بیماری های پوستی در وبسایت نایریکا به پیسی, پیسی چیست, تشخیص پیسی, بیماری پیسی در قرآن, بیماری پیسی و ازدواج, درمان گیاهی پیسی, درمان پیسی در طب سنتی, فرق قارچ با پیسی, بیماری پیسی واگیردار است؟, عکس اولیه پیسی, راههای تشخیص بیماری پیسی می پردازیم.
با ما همراه باشید.
اگر درباره این مقاله اطلاعات مفید یا تجربه ای دارید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینکهای زیر استفاده کنید:
- پیسی چیست
- تشخیص پیسی
- بیماری پیسی در قرآن
- بیماری پیسی و ازدواج
- درمان گیاهی پیسی
- درمان پیسی در طب سنتی
- فرق قارچ با پیسی
- بیماری پیسی واگیردار است؟
پیسی چیست
به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر نادر دبیری اظهار کرد: پیسی بیماری است که در آن سلولهای رنگدانه ساز پوست، مو و یا مخاط (ملانوسیت)، تخریب میشوند، از بین میروند و یا اینکه نمیتوانند عمل رنگدانه سازی خود را انجام داده و فعالیتشان به پایان میرسد.
وی افزود: در بیشتر موارد، پیش بینیها بر این است که پیسی علت خود ایمنی دارد اما در مواردی که علل مشخصی یافت نمیشود ممکن است از کار افتادگی خود به خودی سلولهای ملانوسیتی، یا مسائل عصبی باعث ایجاد این بیماری شوند.
احتمال ابتلا به پیسی در زنان و مردان یکسان است
وی با بیان اینکه پیسی در تمام افراد ممکن است اتفاق بیفتد و در زن و مرد یکسان است، ادامه داد: معمولا سن شروع پیسی اکثرا قبل از ۲۰ سالگی است، البته در هر سنی احتمال بروز آن وجود دارد، ولی میتواند تا سالها ادامه داشته باشد.
وی ابراز داشت: پیسی مربوط به نژاد خاصی نیست ولی افراد دارای پوستهای خیلی سفید و کم رنگ در حین ابتلا به پیسی معمولا تفاوت رنگی با پوست نرمال خود نداشته و ممکن است فرد مبتلا متوجه آن نشده و در نتیجه احتیاجی به درمان نیز نداشته باشد.
دبیری اضافه کرد: هر چه فرد پوست تیره تری داشته باشد تفاوت رنگ پیسی با پوست طبیعی بیشتر شده و در نتیجه مشکلات ظاهری بیشتری را به وجود میآورد که در نهایت فرد به درمان نیاز پیدا میکند.
تشخیص پیسی
دکتر دبیری یادآور شد: علاوه بر علائم ظاهری، برای تشخیص بیماری پیسی می توان از اشعه ماوراء بنفش هم استفاده کرد به گونه ای که در حین استفاده از این اشعه بر روی پوست؛ نواحی پیسی بر خلاف پوست طبیعی به صورت آبی رنگ نمایان می شود.
وی نقاط در معرض آفتاب و سطح بیرونی پوست مانند صورت، پشت دست ها و نواحی حفره های بدن ماننده حفره چشم، دهان، مقعد و قسمت های تناسل و ناف را از مکان های شایع در بروز پیسی عنوان کرد.
متخصص بیماری های پوست و مو دانشگاه علوم پزشکی استان، ابراز داشت: در بیشتر موارد پیسی به صورت قرینه و دو طرفه است ولی پیسی هایی که به علت مسائل خود ایمنی نیستند و بدلیل مسائل عصبی بروز می کنند، بیشتر در بچه ها دیده می شوند، حالت موضعی و یک طرفه دارند(پیسی سگمنتال).
وی با بیان اینکه پیسی در اثر ضربات مکانیکی، شیمیایی یا آفتاب سوختگی بدتر شده و شدت می یابد، افزود:
پیسی در بیشتر مواردی که حالت خود ایمن دارد، می تواند با سایر بیماری های خود ایمن مانند تیروئید ارتباط داشته باشد بگونه ای که ممکن است برخی از پزشکان انجام آزمایش تیروئید را برای بیمار پیسی تجویز کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان، با اشاره به اینکه در بیماران پیسی آفتاب سوختگی بیشتر اتفاق می افتد، ادامه داد: در این بیماران، سلول های قسمتی از پوست، رنگدانه نداشته و آفتاب سوختگی نیز می تواند باعث تشدید بیماری شود.
بیماری پیسی در قرآن
شفا پیسی به دست عیسی با اذن خدا
قرآن کریم در مورد شفای بیماری پیسی به دست عیسی علیه السلام، با اجازه خدا می فرماید: «ورسولا الی بنی اسرءیل انی قد جئتکم بـایه من ربکم… وابرئ الاکمه والابرص واحی الموتی باذن الله…»
و (او را به عنوان) رسول و فرستاده به سوی بنی اسرائیل (قرار داده، که به آنها میگوید: ) من نشانهای از طرف پروردگار شما، برایتان آوردهام، … و به اذن خدا، کور مادرزاد و مبتلایان به برص (پیسی) را بهبودی میبخشم، و مردگان را به اذن خدا زنده میکنم…
در این آیه نسبت خلقت را به عیسی علیهالسلام داده، و این تعبیری است سؤال انگیز که مگر عیسی خالق است؟ در پاسخ باید دانست که کلمه خلقت به معنای بوجود آوردن از عدم نیست بلکه به معنای جمع آوردن اجزای چیزی است که قرار است خلق شود و لذا در جای دیگر فرموده : «فتبارک الله احسن الخالقین» (بزرگ است خدائی که بهترین خلق کنندگان است).
توانایی عیسی علیهالسلام بر شفای فرد مبتلا به پیسی، از نعمتهای خداوند به وی بوده است: «اذ قال الله یـعیسی ابن مریم اذکر نعمتی علیک… وتبرئ الاکمه والابرص باذنی…»
بیاد آور هنگامی را که خداوند به عیسی بن مریم گفت متذکر نعمتم باش… و کور مادرزاد و مبتلا به بیماری پیسی را به فرمان من شفا میدادی… .
بیماری پیسی و ازدواج
انسانهای اولیه این بیماری را نوعی جذام می دانستند و متاسفانه با بیماران مبتلا مانند بیماران جذامی رفتار می کردند و آن ها را از خود طرد می کردند و این بیماران مجبور بودند تا آخر عمر تنها زندگی کنند.
این در حالی است که برص یک بیماری “خود ایمنی” است که در آن بدن بر علیه خودش شروع به مبارزه می کند، یعنی رنگدانه پوست به عنوان یک ماده خارجی به حساب می آید و بدن سعی می کند رنگدانههای خودش را از بین ببرد و نتیجه این می شود که در نقاطی از بدن لکه هایی کاملا سفید که فاقد رنگدانه هستند ایجاد می شود.
از دلایل پزشکی این بیماری پوستی می گذریم و به جنبه های قانونی آن می رسیم.
اگر مرد بعد از عقد بفهمد که زن یکی از این شش عیب را که ذکر میشود در حال عقد داشته است، میتواند به واسطه آن عیب، عقد را به هم بزند:
اوّل: دیوانگی، هرچند به صورت مقطعی باشد ، دوّم: مرض خوره ، سوّم: گوشت، یا استخوانی در اندام تناسلی او باشد، چهارم: کوری ، پنجم: فلج بودن، هرچند به حد زمینگیری نباشد. ششم: ابتلا به بیماری برص ( یا همان ویتیلیگو).
همان طور که مشاهده می کنید ویتیلیگو یکی از مواردی است که مرد با استناد به آن می تواند همسر خود را طلاق دهد در صورتی که اگر مرد چنین بیماری را داشته باشد برای زن چنین حقی ایجاد نمی شود.
زوجین پیش از عقد باید یکدیگر را نسبت به مشکلات جسمانی خود آگاه کنند در غیراینصورت این موضوع می تواند در آینده مشکل ساز شود.
یکی از مشکلات جسمانی بیماری ویتیلیگو است.
در صورتی که مرد نسبت به ابتلای همسرش به این نوع بیماری پوستی آگاه نباشد و پس از عقد متوجه این موضوع شود ، می تواند برای فسخ نکاح اقدام کند.
البته بیماری ویتیلیگو در صورتی باعث ایجاد حق فسخ برای مرد میشود که بر اساس ماده ۱۱۲۴قانون مدنی اینبیماری در هنگام عقد وجود داشته باشد نه اینکه بعد از عقد ایجاد شود.
اما اگر زوج پس از عقد متوجه بیماری ویتیلیگوی همسرش شود و به یقین برسد که همسرش پیش از عقد این موضوع را از او پنهان کرده می تواند او را بدون پرداخت مهریه طلاق دهد و یا عقدنامه را فسخ کند ولی در صورتی که ارتباط زناشویی رخ داده باشد حق فسخ نکاح برای مرد کماکان باقی می ماند اما مجبور به پرداخت نیمی از مهریه تعیین شده است.
طبق ماده ۱۱۲۶ قانون مدنی، اگر زن یا مرد قبل از عقد بدانند طرف مقابلشان به یکی از بیماریهایی که حق فسخ ایجاد میکند مبتلاست، دیگر بعد از عقد حق فسخ نخواهند داشت.
درمان گیاهی پیسی
خوشبختانه بیماری پیسی یا ویتیلیگو یکی از آن اختلالات پوستی است که به آسانی توسط داروهای خانگی قابل درمان است.
در این نوشتار موثرترین درمانهای خانگی را برای این اختلال خواهید دید.
استفادهی مستمر از این درمانهای خانگی ناپدید شدن کامل این لکههای سفید بیماری پیسی را در طول مدت کوتاهی تضمین میکند.
زردچوبه
زردچوبه یک عامل بینظیر برای جوانسازی پوست است و میتواند به طور موثری پیسی را درمان کند.
زردچوبه همچنین حاوی خواص ضدباکتری است که کمکتان میکنند از شر باکتری ایجادکنندهی عفونت خلاص شوید.
علاوه بر این خاصیت گندزدایی قدرتمند زردچوبه میتواند سبب بهبود سریع پوست آسیبدیده شود.
کمی پودر زردچوبه و چند قطره روغن خردل را با هم ترکیب کنید و یک خمیر تهیه کنید.
این خمیر را روی لکههای سفید یک بار صبح و یک بار عصر به طور روزانه استعمال کنید.
راه دیگر این است که چند برگ چریش را له کنید، آن را با کمی پودر زردچوبه و آب ترکیب کنید و خمیر را روی لکههای سفید به صورت روزانه (روزی دو بار برای اینکه سریع به نتیجه برسید) استعمال کنید.
این درمان خانگی خاص را به طور مداوم استفاده کنید تا زمانی که لکههای سفید ناپدید شوند.
سرکه سیب
بیماری پیسی یا همان ویتیلیگو گاهی اوقات در اثر عفونتهای باکتریایی یا قارچی ایجاد میشود که میتوانند پوست را بخورند و مانع از این شوند که ملانین کافی تولید شود و جایگزین سلولهای مردهی پوستی شود.
در این گونه موارد، استفاده از سرکه سیب رقیق شده (حاوی خواص اسیدی است که مانع رشد باکتری میشوند) روی لکههای سفید میتواند به ریشهکن کردن عفونت و کاهش لکههای پوستی کمک کند.
آب و سرکه سیب را به نسبت دو به یک ترکیب کنید و این ترکیب را طی فواصل زمانی منظم در طول روز روی لکههای سفیدتان بمالید.
شما همچنین میتوانید این محلول را برای شستشوی پوست آسیبدیده استفاده کنید.
روش دیگر این است که میتوانید چند قطره سرکه سیب را روی یک پارچهی گرم بریزید و آن را هر روز به مدت ۱۵ دقیقه روی لکههای سفید بگذارید تا از شرشان خلاص شوید.
عسل
عسل حاوی خواص ضدباکتری و ضدقارچ قدرتمندی است که میتواند به شما کمک کند با انواعی از عفونتها، از جمله لکههای سفید مقابله کنید.
عسل به آسانی توسط پوست جذب میشود و میتواند به طور موثری باکتری ایجادکنندهی عفونت را ریشهکن کند.
این ماده همچنین بهبودی سریع منطقهی آسیبدیده را ترویج میکند.
پوست آسیبدیده را خوب با آب بشورید و با یک حولهی نرم خشک کنید.
کمی عسل خام روی لکههای سفید بمالید و اجازه بدهید مدتی بماند.
دست کم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد تا پوستتان عسل را جذب کند.
بعد از گذشت این مدت صورتتان را با آب ولرم بشورید.
شما همچنین میتوانید با استفاده از عسل (دو قاشق غذاخوری)، پودر چوب صندل (۱ قاشق چایخوری)، پودر زردچوبه (۱ قاشق چایخوری) و پودر برنج (۱ قاشق چایخوری) یک خمیر تهیه کنید.
این خمیر را روی لکههای سفید بمالید و اجازه بدهید که خوب خشک شود.
سپس آن را با آب سرد بشورید.
این فرآیند را دست کم دو بار در روز تکرار کنید تا به نتیجهی دلخواهتان برسید.
زنجبیل
مصرف منظم زنجبیل گردش خون را در بدن از جمله نواحی آسیبدیده در اثر بیماری پیسی ، بهبود خواهد داد.
جریان خون افزایش یافته در ناحیه روند بهبود را تسریع میکند و باکتری ایجادکنندهی عفونت را از بین میبرد.
یک تکه زنجبیل ببرید و آب آن را روی لکههای سفید بمالید.
شما همچنین میتوانید آب زنجبیل را با کمی خاک رس قرمز ترکیب کنید و خمیر حاصل را روی لکههای سفید بمالید و اجازه بدهید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند.
سپس آن را با آب شستشو دهید.
روش دیگر به این ترتیب است که آب زنجبیل را با آب و آب لیمو ترکیب کنید و محلول حاصل را دست کم دو بار در روز برای خلاص شدن سریع و موثر از شر لکههای سفید بنوشید.
آب کلمبرگ
استفاده از آب کلم برگ روی لکههای سفید میتواند پدیدار شدن آنها را کاهش دهد و از وقوع مجددشان پیشگیری کند.
چند برگ کلمبرگ را جدا کنید و آب آنها را بگیرید و سپس آن را در فواصل زمانی منظم در طول روز و هر بار به مدت ده دقیقه، روی لکههای سفیدتان بگذارید.
روش دیگر این است که چند برگ کلم را در آب بجوشانید (حدودا به مدت ۱۵ دقیقه) و این آب را برای شستشوی پوست آسیب دیده استفاده کنید.
روش بهتر این است که میتوانید چند سوراخ روی برگها ایجاد کنید و برای رسیدن به نتیجهی دلخواه آنها را مستقیما به مدت ۱۵ دقیقه و دست کم دو بار در روز روی لکههای سفید بگذارید.
بذر ترب
بذر ترب یکی از موثرترین درمانهای خانگی برای عفونت پوستی بیماری پیسی است.
استعمال منظم بذر ترب در نواحی آسیبدیده به از بین بردن عفونت کمک خواهد کرد و رشد سلولهای پوستی را به جای سلولهای مردهی پوست سرعت خواهد داد.
به این ترتیب پدیدار شدن لکههای سفید در طول زمان کاهش خواهد یافت.
بذر ترب را آسیاب کنید و آن را با سرکه سیب رقیق شده (۲ قاشق چایخوری کافی است) ترکیب کنید.
خمیر حاصل را روی نواحی آسیبدیده بگذارید و پس از ۳۰ دقیقه آن را آبکشی کنید.
برای اینکه زود به نتیجه برسید، این کار را دست کم دو بار در روز تکرار کنید.
شما همچنین میتوانید به جای بذر ترب از برگ ترب که به همان اندازه برای از بین بردن لکههای سفید موثر هستند، استفاده کنید.
روغن ویتامین E
روغن ویتامین E دارای خواص جوانکنندگی است که به بهبود سریع عفونتهای پوستی مانند بیماری پیسی کمک میکنند.
ویتامین E همچنین ناحیهی آسیبدیده را مرطوب نگه میدارد و به این ترتیب از خارش و تحریک که گاهی اوقات همراه لکههای سفید است، جلوگیری میکند.
در طول روز و طی فواصل زمانی منظم کمی روغن ویتامین E (اطمینان حاصل کنید که روغنی که تهیه کردهاید خالص است) روی لکههای سفید بمالید.
اجازه بدهید که پوست روغن را به طورکامل جذب کند (این امر حدود ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید) و آن را پس از طی این مدت با آب ولرم آبکشی کنید.
مس
معروف است که یونهای مس باعث افزایش تولید ملانین در بدن میشود و همین افزایش تولید به نوبهی خود سبب کاهش پدیدار شدن لکههای سفید میشود و از وقوع مجدد آنها جلوگیری میکند.
کمی آب درون بطری مسی (یا هر ظرف مسی دیگری) بریزید.
اجازه بدهید شب تا صبح بماند.
صبح روز بعد آب درون ظرف مسی را به عنوان نخستین چیز بنوشید تا از شر لکههای سفید خلاص شوید.
توجه داشته باشید که ظرف را در دمای اتاق بگذارید نه درون یخچال چرا که اگر آن را در یخچال بگذارید، تاثیر یونهای مسی از بین خواهند رفت.
درمان پیسی در طب سنتی
دکتر «لیلا شیربیگی» استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گویی با بیان اینکه اصلاح تغذیه ای اولین قدم در درمان بیماری ویتیلیگو به شمار می رود، گفت:
داروی کاملا گیاهی برای درمان بیماری ویتیلیگو زیر نظر اساتید این دانشگاه ساخته شده، در مرحله تحقیقاتی بوده و بعد از اصلاح مزاج و وضعیت گوارشی بیماران به آنان ارائه می شود.
وی تصریح کرد: این داروی گیاهی ، خط اول و آخر درمان بیماری ویتیلیگو بوده بنابراین این دارو را سریعا به بیمار ارائه نمی کنیم بلکه ابتدا دستورات طب سنتی تغذیه ای برای بیمار طی سه ماه تجویز می کنیم و انتظار داریم که در این مدت، رنگ لکه های سفید پوست به قهوه ای بازگردد و سپس از دارو استفاده می شود.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: بیماری ویتیلیگو در کتاب های طب سنتی شناخته شده است اما درمان آن به راحتی میسر نیست و مبتلایان به این بیماری باید خیلی صبور باشند زیرا دوره درمان آن طولانی مدت است.
شیربیگی تصریح کرد: برای درمان بیماری ویتیلیگو باید ابتدا بیمار به اصلاح مزاج خود پرداخته و مجموعه ای از دستورات تغذیه را رعایت کند.
وی افزود: مبتلایان به بیماری ویتیلیگو باید طی این سه ماهه از خوردن ماهی ، ماست و دوغ پرهیز و ساعات غذایی خود را تنظیم کنند بطورمثال خوردن ناهار دیرتر از ساعت ۱۲ یا ۱۳ و خوردن شام دیرتر از ساعت ۱۸ یا ۱۹ نشود.
وی به مبتلایان بیماری ویتیلیگو توصیه کرد که حتما ورزش کنند زیرا یکی از راه های دفع مواد و مواد بیماری زا -که در بدن منجمد شده اند- از طریق پوست است اما این ورزش نباید فقط به یک پیاده روی ساده محدود شود بلکه پیاده روی در حد دویدن به مدت ۲۰ دقیقه که موجب تعریق شود.
این استاد دانشگاه گفت: برای مبتلایان به بیماری ویتیلیگو حتما یک ˈخواب با آرامشˈ ضروری است ؛ این بیماران با دیدن لکه های سفید دچار عصبانیت و نگرانی می شوند و این مساله خود چرخه معیوبی محسوب شده که موجب تشدید بیماری می شود.
شیربیگی با بیان اینکه رعایت این نکات تغذیه ای مهم تر از مصرف دارو است، افزود:
بیماران برای از بین بردن اضطراب و داشتن خواب آرام ، قبل از خواب (یعنی ساعت ۲۱ یا ۲۲) باید فالوده سیب (یعنی سیب رنده شده همراه عسل و گلاب و عرق بیدمشک ) ، بخورند در این صورت بعد از یک ماه رنگ ضایعات پوستی این بیماران خودبخود بهتر می شود بدون اینکه داروی خاصی به آنان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه داروی موضعی گیاهی بیماری ویتیلیگو هنوز در داروخانه ها پخش نشده است، تصریح کرد:
احتمال دارد شیوع این بیماری با آغاز فصل سرد و خشک پاییز ، بیشتر شود بنابراین به بیماران توصیه می شود حداقل روزی یک انار شیرین بخورند چون انار کبد را تقویت می کند و بسیاری از بیماری های پوستی به ضعف کبد بستگی دارند.
این متخصص طب سنتی گفت: انار (آب انار نباشد) همراه با مسهل آن یعنی گلپر ، قوای کبد را برمی گرداند و رنگ لکه های پوستی بازمی گردد.
شیربیگی افزود: مبتلایان به بیماری ویتیلیگو باید حداقل هفته ای یک بار گوشت گوسفند (کباب و راسته گوسفند) بخورند تا خون موردنیاز بدن برای پوست سازی فراهم شود.
وی اضافه کرد: ˈنخودآبˈ (نخود پخته شده با فلفل و زردچوبه و گوشت) برای مبتلایان بیماری ویتیلیگو بسیار مفید است و آنان باید هفته ای دو تا سه وعده این خوراکی را مصرف کنند و برای جلوگیری از نفخ نیز حتما نخودها را قبل از پخت ، چند ساعت در آب بخوابانند؛ زیره نیز نفخ نخود را می گیرد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: گوشت و نخود کوبیده ، خون خوبی برای افراد فراهم می کند و داشتن ذخیره خونی و آهن خوب در بدن از ارکان درمان بیماری ویتیلیگو در طب سنتی به شمار می رود.
شیربیگی به مبتلایان بیماری ویتیلیگو به ویژه زنان خواست تا کم خونی خود را درمان کنند و گفت:
برای این کار بیماران می توانند هفته ای دو تا زرده تخم مرغ عسلی (نه سفت و نه خام) را بخورند و از خوردن سفیده تخم مرغ پرهیز کنند.
وی افزود: همچنین مبتلایان بیماری ویتیلیگو باید در غذاهای خود از ادویه بی خطر زعفران استفاده کنند و حتما به برنج خود زعفران بزنند یا اینکه هنگام صبحانه یک لیوان شیر را با یک قاشق مرباخوری عسل و زعفران بجوشانند زیرا زعفران خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و خون رقیق و خوشرنگ به بدن کمک می کند تا رنگ لکه های پوستی را بازگرداند.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: محافظت پوست در برابر آفتاب بسیار مهم است و به مبتلایان بیماری ویتیلیگو توصیه می شود که از کرم های ضدآفتاب استفاده کنند.
شیربیگی از هویج به عنوان یکی از میوه های موثر در درمان بیماری ویتیلیگو نام برد و گفت: این بیماران باید در میان وعده های خود آب هویج یا هویج پخته (چون هویج خام نفخ می آورد) استفاده کنند؛ هویج یکی از سبزی هایی است که مصرف آن در جامعه مغفول مانده در حالیکه این سبزی برای تقویت کبد و معده و به ویژه برای زنان بسیار مفید است.
وی یادآور شد: اصلاح تغذیه و داشتن آرامش از پیشرفت بیماری ویتیلیگو جلوگیری می کند.
فرق قارچ با پیسی
قارچ پوست یک عفونت بسیار مسری است که می تواند با تماس فرد دیگری منتقل شود.
درمان این بیماری بسیار مهم است زیرا ممکن است در تمام بدن گسترش یابد و منجر به عوارض دیگری شود.
انواع مختلفی از قارچ پوستی یا عفونت های پوستی مانند عفونت قارچی، غذاهای ورزشکاران، خارش جک و غیره وجود دارد ؛
قارچ پوستی یک عفونت پوستی انسانی است که توسط یک قارچ که یک میکرو ارگانیسم است و اغلب مواد مرده را مصرف می کند، به انسان منتقل می شود.
در انسان، لایه بیرونی پوست از سلول های مرده تشکیل شده است که یک مانع از محیط بیرونی است این مانع میتواند سلامتی شما را حفظ کند، اما اگر آسیب ببیند، میتواند در معرض انواع عفونت ها باشد.
برخی از انواع قارچها – درماتوفیت ها و مخمرها وجود دارند که می توانند به سرعت به سطح پوست نفوذ کنند.
درمان های خانگی برای بیماری قارچ پوستی
علل ابتلا به قارچ پوستی چیست؟
قارچ پوست محیط گرم و مرطوب را دوست دارد ؛ برای پای ورزشکاران، قارچ باعث ایجاد این وضعیت در جوراب و کفش هایی که تمیز نیست می شود – عادت معمول بسیاری از ورزشکاران است.
کفش ها پر از عرق، خاک و باکتری هستند و در نتیجه باعث عفونت می شوند.
عفونت های قارچی نیز می توانند توسط قارچ های میکروسکوپی که بر روی بافت های مرده پوست، مو و ناخن های پا وارد می شوند ایجاد شوند.
مناطق عمومی مانند اتاق کمد در ورزشگاه ها، دوش های عمومی یا استخرهای شنا، شایع ترین مکان برای رشد قارچ پوست است.
بدون توجه به علل ابتلا به قارچ پوستی، شناخته شده که مسری است فقط تماس می تواند باعث قارچ پوستی شود پس مهم است که این عفونت را درمان کنید تا به افراد دیگر گسترش پیدا نکند.
قارچ پوستی نیز در قسمت های مختلف بدن پخش می شود.
داشتن قارچ پوستی خطرناک نیست، اما می تواند درد آور باشد بنابراین تا وقتی قابل کنترل است، درمانش کنید.
بیماری پیسی واگیردار است
آیا این بیماری واگیر دارد، یعنی ممکن است با دست دادن یا تماس پوستی با فرد مبتلا ما هم دچار شویم؟
به هیچ وجه. این بیماری به هیچ عنوان ممکن نیست از فردی به فرد دیگر از طریق ارتباط پوستی یا هرنوع ارتباط دیگری سرایت کند.
این افراد میتوانند مانند همه ازدواج کنند، بچه دار شوندو مشکلی هم نداشته باشند.
اما باید این را هم بدانیم که یکی از دلایلی که زن یا مرد میتوانند تقاضای طلاق بدهند ، وجود برص در فرد مقابل است.
ناگفته نماند که این فقط به این علت است که شاید طرفین نتوانند از نظر ظاهری شرایط طرف مقابل را قبول کنند و نه به خاطر مشکلات جسمییا واگیر دار بودن.
افراد هیچ گاه نباید فراموش کنند که این بیماری ممکن است در هر سنی و برای هر کسی اتفاق بیفتد، بنابراین باید رفتاری کاملا طبیعی با بیماران مبتلا داشته باشند، چون آنها در پیدایش بیماری خود هیچ نقشی نداشته اند و مشکلی برای کسی پیش نمیآورند.