سفیکسیم: موارد مصرف، عوارض، دوره درمان / مصرف در بارداری و برای کودکان
سفیکسیم: عوارض، دوره درمان / سفیکسیم برای سرماخوردگی، سینوزیت، عفونت دندان / فرق سفیکسیم با سفالکسین / شربت سفیکسیم برای کودکان / سفیکسیم در بارداری و شیردهی
سفیکسیم : در این مقاله از بخش اطلاعات دارویی و فهرست داروها در وب سایت نایریکا به سفیکسیم, سفیکسیم برای چیست, سفیکسیم برای سرماخوردگی, دوره درمان سفیکسیم ۴۰۰, سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار, فرق سفیکسیم با سفالکسین, عوارض سفیکسیم, عوارض شربت سفیکسیم ۱۰۰ برای کودکان, سفیکسیم در بارداری, سفیکسیم در شیردهی, سفیکسیم برای درمان سینوزیت, سفیکسیم برای عفونت دندان, دوره درمان سفیکسیم ۴۰۰ چند روز است می پردازیم.
با ما همراه باشید.
اگر درباره این مقاله اطلاعات مفید یا تجربه ای دارید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
برای دسترسی سریع به محتوای متن از لینکهای زیر استفاده کنید:
- اطلاعات دارویی سفیکسیم
- سفیکسیم برای چیست
- سفیکسیم برای سرماخوردگی
- دوره درمان سفیکسیم ۴۰۰
- سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار
- فرق سفیکسیم با سفالکسین
- عوارض سفیکسیم
- عوارض شربت سفیکسیم ۱۰۰ برای کودکان
- سفیکسیم در بارداری
- سفیکسیم در شیردهی
- سفیکسیم برای درمان سینوزیت
- سفیکسیم برای عفونت دندان
اطلاعات دارویی سفیکسیم
سفیکسیم (به انگلیسی: Cefixime)
رده درمانی: سفالوسپورینها
اشکال دارویی: کپسول و شربت
سفیکسیم یک آنتی بیوتیک سفالوسپورینی است. این آنتیبیوتیکها در درمان طیف وسیعی از بیماریهای عفونی باکتریایی مثل عفونتهای تنفسی، عفونتهای پوست و بافت نرم و عفونتهای استخوان یا مفاصل، و عفونتهای ادراری مؤثر میباشند.
این آنتی بیوتیک همچنین ممکن است برای پیشگیری از ایجاد عفونت در افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند یا در افرادی که به هر علتی مستعد عفونت هستند، استفاده میشود.
اثر آنتی بیوتیکی:
سفیکسیم باکتریوسید است. مانع ساخت دیواره سلولی باکتری می شود و از این طریق موجب مرگ باکتری های در حال رشد و تقسیم می گردد.
نیمه عمر سفیکسیم ۳ تا ۴ ساعت است.
سفیکسیم به طور عمده از کلیه و به مقدار کم توسط صفرا دفع می شود.
سفیکسیم برای چیست
سفکسیم یک آنتی بیوتیک قوی می باشد که بر روی طیف وسیعی از میکروب ها موثر می باشد .
این دارو جهت درمان کوتاه مدت عفونت های حاد باکتریایی مانند مجاری ادراری،عفونت قفسه ی سینه و عفونت های گوش و حلق تجویز می گردد. این دارو با مهار ساخت دیواره سلولی باکتری ها ،آنها را از بین می برد .
برخی از افرادی که به پنی سیلین ها حساسیت دارند، ممکن است به این دارو نیز حساسیت داشته باشند. به همین دلیل پیش از شروع درمان در صورت حساسیت به هرگونه آنتی بیوتیک، نام آن را به پزشک خود یادآوری نمایید.
سفیکسیم برای سرماخوردگی
این آنتی بیوتیک فقط عفونت های باکتریایی را درمان می کند و برای درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا موثر نیست. مصرف هر نوع آنتی بیوتیک زمانی که نیاز به آن نیست، باعث ایجاد مقاومت در بدن شده و در نتیجه هنگام بروز عفونت به خوبی اثر نکند.
دوره درمان سفیکسیم ۴۰۰
دوره ی درمان با این دارو معمولا کوتاه می باشد و حداکثر ممکن است تا ۱۴ روز برای بیمار تجویز شود.
این دارو با غذا تداخل خاصی ندارد و می توان آن را قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.
در صورت فراموش کردن مصرف یک نوبت دارو بلافاصله پس از یادآوری آن را مصرف کنید مگر آنکه زمان یاد آوری به نوبت مصرف بعدی دارو نزدیک باشد. در این شرایط نوبت فراموش شده را مصرف نکنید و نوبت بعدی را در زمان خودش مصرف کنید اما به هیچ وجه مقدار مصرف دارو را دوبرابر نکنید.
این دارو به صورت قرص و کپسول خوراکی ۲۰۰ و ۴۰۰میلی گرم و سوسپانسیون خوراکی ۱۰۰میلی گرم موجود می باشد.
سفیکسیم ۴۰۰ چند ساعت یکبار
سفیکسیم در بالغین:
سفیکسیم ۴۰۰ میلی گرم از راه خوراکی به صورت دوز منقسم هر ۱۲ ساعت یکبار مصرف می شود. گاهی زمان مصرف سفیکسیم ۴۰۰ هر ۲۴ ساعت یک بار است.
سفیکسیم در کودکان:
سوسپانسون خوراکی سفیکسیم هر ۱۲ ساعت یک بار است و مقدار مصرف دارو، ۸ میلی گرم بر هر کیلوگرم وزن کودک می باشد. در کل برای کودکان زیر ۲ سال دوز سفیکسیم، ۱۰۰ میلی گرم در طول روز استفاده می شود و کودکانی که حدود ۱۰ سال باشند می توانند دوز ۲۰۰ میلی گرم سفیکسیم در روز را استفاده کنند و کودکان بالای ۱۰ سال می توانند ۴۰۰ میلی گرم را از داروی سفیکسیم را در طول روز و در دوز های منقسم به صورت ۱۲ ساعت یک بار استفاده نمایند.
فرق سفیکسیم با سفالکسین
هر دو دارو به گروه آنتی بیوتیک های سفالوسپورین تعلق دارند و برای درمان عفونت های باکتریایی مصرف می شوند.
از جمله موارد مصرف سفیکسیم می توان به درمان عفونت دستگاه ادراری، ذات الریه، برونشیت، گونوره، عفونت گوش، عفونت ریه و گلو مانند لوزه ها و عفونت های پوستی اشاره کرد.
عوارض سفیکسیم
این دارو مانند سایر داروها می تواند عوارض جانبی در پی داشته باشد .
شما ممکن است هیچکدام از این عوارض را در خود مشاهده نکنید و یا چندین عارضه به صورت همزمان در شما بروز کند .
پزشک شما به این دلیل این دارو را برای شما تجویز کرده است که اعتقاد دارد فواید مصرف سفیکسیم از عوارض جانبی آن برای شما بیشتر است .در صورتی که با مصرف سفیکسیم ، هرگونه نشانه ای از حساسیت در خود مشاهده کردید با اورژانس تماس بگیرید . علائم آلرژی به سفیکسیم می تواند شامل این موارد باشد : تنگی نفس ، درد قفسه سینه ، آبریزش بینی ، خارش و قرمز شدن چشم ها ، تورم لب و دهان ، خشکی دهان و گلو و …
برخی از عوارض سفیکسیم :
درد معده / سوزش سردل / شکم درد / تهوع و استفراغ
اسهال / اسهال خونی و یا مدفوع خونی
زرد شدن پوست / زرد شدن چشم ها / ضعف و سرگیجه
کاهش میزان ادرار / تغییر رنگ ادرار / تکرر ادرار / سوزش ادرار
کاهش گلبول های قرمز خون / تورم لثه / تب / لرز / علائمی مانند علائم آنفولانزا و سرماخوردگی
زخم های دهان / خونریزی غیر عادی از لثه / کبود شدن آسان پوست
سفیکسیم باعث تغییر خونریزی قاعدگی می شود . / افزایش خونریزی پریود / خونریزی در بین دوره قاعدگی / افزایش روزهای قاعدگی / تاخیر پریود
تورم در پاها و دست ها / افزایش وزن / جمع شدن آب زیر پوستی / تورم پلک و زیر چشم
خارش واژن / بوی بد واژن، ترشحات بد بو و چسبناک از واژن
تنفس بد بو (بوی بد دهان) / تغییر رنگ دندان ها
و …
عوارض شربت سفیکسیم ۱۰۰ برای کودکان
برخی از کودکان به آنتی بیوتیک حساس هستند و معده آنها نمیتواند آنتی بیوتیک را تحمل کند و دچار ناراحتی های گوارشی می شوند مخصوصا این مورد در کودکانی که زیر دو سال هستند بیشتر دیده میشود .
از کجا بدانیم کودکانی که دچار اسهال می شوند از آنتی بیوتیک است ویا مشکلات گوارشی دیگر دارد؟ چه نشانه هایی دارد و در این مواقع چکارباید بکنیم .
میزان شیوع عارضه جانبی اسهال که به دنبال مصرف آنتی بیوتیک ها ایجاد می شود، یک نفر از هر ۵ کودک است.
این عارضه تقریبا پس از مصرف اکثر آنتی بیوتیک ها در کودک ایجاد می شود. احتمال ایجاد این نوع اسهال در کودکان دو ساله و یا با سنین بالاتر کمتر است. معمولا شدت این نوع اسهال متوسط بوده و تا زمانی که کودک را دچار دهیدراسیون (Dehydration) ننماید، مضر نیست.
به کافی نبودن مایعات در بدن، دهیدراسیون می گویند. علائم دهیدراسیون شامل کم ادراری، خستگی، بدخلقی و خشکی دهان می باشد.
در این نوع اسهال هم زمان با مصرف آنتی بیوتیک، مدفوع حالت شل و آبکی دارد و معمولا بین یک تا هفت روز این حالت در مدفوع کودک دیده می شود. این نوع اسهال معمولا از روز دوم تا روز هشتمِ مصرف آنتی بیوتیک ادامه دارد.
سفیکسیم در بارداری
اگر باردار هستید یا به کودک خود شیر می دهید، قبل از اینکه شروع به درمان با این آنتی بیوتیک کنید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر این دارو در دوران بارداری مورد استفاده قرار نگیرد، بهتر است، اما اگر پزشک تشخیص دهد که برای درمان عفونتتان حتما باید این دارو را مصرف کنید، زیر نظر پزشک اشکالی ندارد.
اگر در دوران بارداری تان، فقط یک دوره از این آنتی بیوتیک استفاده می کنید، مشکلی پیش نمی آید.
سفیکسیم در شیردهی
این دارو به مقدار خیلی کمی به شیر مادر نفوذ می کند و بعید به نظر می رسد که این مقدار کم، برای کودکتان ضرر داشته باشد.
با این حال اگر شما نیاز به مصرف دوز ویژه یا طولانی مدت از این دارو داشته باشید، ممکن است پزشکتان توصیه کند که از داروی دیگری استفاده کنید.
سفیکسیم برای درمان سینوزیت
اگر پزشک به شما سفیکسیم داد، حتما طبق دستور آن را مصرف کنید. حتی اگر بیماریتان بهبود یافت، مصرف آنتی بیوتیک را قطع نکنید و تا پایان دوره درمان دارو را مصرف کنید.
این کار احتمال برگشت بیماری یا تبدیل آن به عفونت مقاوم به آنتی بیوتیک را کم میکند.
سفیکسیم برای عفونت دندان
یک متخصص درمان ریشه دندان با انتقاد از تجویز سفیکسیم از سوی برخی دندانپزشکان گفت: این دارو روی هیچیک از سوشهای میکروبی داخل ریشه موثر نیست و فقط باعث به وجود آمدن مقاومتهای دارویی میشود.