سرطان: آخرین اخبار و جدیدترین درمان سرطان، داروها و واکسن
سرطان : در این مطلب از بخش سرطان وبسایت نایریکا به آخرین اخبار و یافته ها به سرطان, درمان سرطان, واکسن سرطان, جدیدترین درمان سرطان, سرطان چیست, انواع سرطان می پردازیم.
کشف داروی جدیدی که تومورهای سرطانی را از بین می برد
۱۳۹۸/۸/۹
پژوهشگران آمریکایی، داروی جدیدی برای درمان سرطان ارائه دادهاند که میتواند به کوچک شدن و از بین رفتن تومورهای سرطانی کمک کند.
به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران آمریکایی باور دارند که یک داروی آزمایشی میتواند تومورهای ناشی از جهش ژنتیکی را که عامل بسیاری از انواع سرطان هستند، کوچک کند و به ارائه روشهای جدیدی برای درمان شخصیسازی شده سرطان منجر شود.
از هر چهار نفر، معمولا یک نفر به جهش در ژن “کیرس” (KRAS) مبتلا میشوند. این ژن، در تولید پروتئینی نقش دارد که رشد سلولها را کنترل میکند.
جهش در ژن کیرس، موجب رشد غیر قابل کنترل سلولهای معمولی و نهایتا بروز سرطان منجر میشود.
“جود کانون” (Jude Canon)، از پژوهشگران شرکت بیوتکنولوژی و داروسازی “امژن” (Amgen) گفت: بیماران مبتلا به تومورهای جهش یافته کیرس، معمولا به سختی شناسایی میشوند و درمان کارآمدی دریافت نمیکنند.
یافتن روشی برای هدف قرار دادن این پروتئین، از هنگام کشف آن تاکنون هنوز موضوعی دشوار و چالشبرانگیز است.
کانون و همکارانش در بررسیهای خود، ارتباطی میان جهش کیرس با یک جهش متداول موسوم به جهش “G12C” یافتند. کشف این موضوع، به آنها امکان داد تا دارویی ارائه دهند که به پروتئین جهشیافته متصل میشود و از عملکرد آن پیشگیری میکند.
جهش G12C، تقریبا در ۱۳ درصد بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم ریه که نوعی “سرطان ریه سلول غیرکوچک” (NSCLC) است، سه درصد سرطانهای مربوط به روده بزرگ و دو درصد از دیگر تومورهای جامد به چشم میخورد.
هنگامی که پژوهشگران، داروی جدید خود موسوم به” AMG 510″ را آزمایش کردند، دریافتند که هشت موش از ۱۰ موش مورد بررسی آنها توانستند با کمک یک دوز بالا از این دارو، از سرطان نجات پیدا کنند.
پژوهشگران، اثر داروی خود را بر چهار بیمار مبتلا به رشد بدخیم ریه سلول غیر کوچک نیز آزمایش کردند. پس از شش هفته، تومور یکی از بیماران که ۱۸۰ میلیگرم از دارو را دریافت کرده بود، تا ۳۴ درصد کوچک شد و بیماری که ۳۶۰ میلیگرم از دارو را دریافت کرده بود، ۶۷ درصد کاهش تومور داشت.
دو بیمار دیگر که ۱۸۰ میلیگرم از دارو را دریافت کرده بودند، کاهش یا افزایشی در اندازه تومور خود نداشتند.
کانون و همکارانش دریافتند که AMG 510 میتواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل سرطان آماده کند.
پس از این که دارو توانست تومورهای موشها را از بین ببرد، پژوهشگران تلاش کردند تا سلولهای تومور جدیدی را به آنها تزریق کنند اما بدن موشها، به پرورش سلولهای تومور کمک نکرد و نشان داد که سیستم ایمنی بدن آنها بهبود یافته است.
این دارو میتواند به روش خوبی برای بهبود درمانهای شخصیسازی شده تبدیل شود و به درمان انواع متداول و نادر سرطان به خصوص سرطان ریه سلول غیر کوچک کمک کند.
این پژوهش، در مجله “Nature” به چاپ رسید.
اثبات خواص عصاره انار در پیشگیری و درمان سرطان / استخراج ویتامین C از میوه گل نسترن
۱۳۹۸/۶/۱
مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآوردههای دارویی وابسته به دانشگاهعلوم پزشکی مشهد از استخراج ویتامین C از میوه گل نسترن، تولید داروهای ضد سرطان به صورت نانوکورکومین و اُمگا ۳ گیاهی به صورت مشترک با همکاری دو شرکت دیگر خبر داد و گفت: شرکت ما همچنین “انجمن پیشگیری از سرطان نسترن” را مورد حمایت قرار داده که در این انجمن ذیل هدف تقویت سیستم ایمنی بدن در راستای پیشگیری از سرطان، خواص الاژیک اسید (عصاره انار) در پیشگیری از سرطان و درمان آن به اثبات رسیده است.
محمدتقی میراحمدی زمینه فعالیت این شرکت را تولید انواع ویتامین به صورت کپسول نرم عنوان کرد و توضیح داد: در همین خصوص توانستیم از میوه گل نسترن (قسمت مرکزی گل)، ویتامین C استخراج کنیم که میزان ویتامین C استخراج شده از این میوه، صدها برابر میزان ویتامینی است که از مرکبات به دست میآید.
وی اظهار کرد: نسترن یک گل وحشی است که در تمام خاک ایران یافت میشود و بیشتر به صورت خودرو در برخی جنگلها و حتی خیابانها رشد میکند. به عنوان مثال این گل در منطقه کلات واقع در استان خراسان یا در مناطق شمالی کشور، به وفور یافت میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تولیدکننده ویتامین C از میوه گل نسترن با بیان اینکه این کپسول به تولید انبوه نرسیده است، خاطرنشان کرد: در راستای آشتی صنعت و دانشگاه و کمک به واحدهای نوپای دانشبنیان، واحدی را در پژوهشکده بوعلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تولید دارو اختصاص دادیم و ۳ اتاق تمیز (Clean room) ایجاد کردیم که یک واحد آن به تولید کپسول نرم یا soft gel پرداخته است.
میراحمدی، خط تولید کپسول نرم در پژوهشکده بوعلی را تنها خط تولید این نوع دارو در شرق ایران دانست و گفت: با توجه به این خط تولید، قراردادهای متعددی از جمله تولید داروهای ضد سرطان به صورت نانوکورکومین و قراردادی برای تولید اُمگا ۳ گیاهی منعقد کردیم که اینها حاصل کار دو شرکت دیگر است و در این حوزه به صورت مشترک کار میکنیم.
وی ابتدا به تشریح قرارداد تولید اُمگا ۳ گیاهی پرداخت و توضیح داد: اُمگا ۳ که در حال حاضر وجود دارد، از ماهی گرفته میشود. برتری اُمگا ۳ گیاهی این است که بو و مزه اُمگا ۳ گرفته شده از ماهی را ندارد، فاقد فلزات سنگین است و در عین حال به اندازه اُمگا ۳ گرفته شده از ماهی تأثیر مثبت به جا میگذارد.
اثبات خواص عصاره انار در پیشگیری و درمان سرطان / پیشگیری از سرطان / درمان سرطان
نقش عصاره انار در پیشگیری و درمان سرطان
میراحمدی افزود: همچنین ذیل هدف پیشگیری از سرطان و به منظور بالا بردن استقامت و تقویت سیستم ایمنی بدن، بر چند آنتی اکسیدان متمرکز شدیم که یکی از آنها “کورکومین” است و از زردچوبه گرفته میشود.
وی ادامه داد: همچنین بر روی عصاره زعفران (کروسین) و عصاره انار (الاژیک اسید) و خواص آنتی اُکسیدانی آنها کار کردیم؛ گروه تحقیق و توسعه ما به ویژه هلاله فرشچی خاصیتهای الاژیک اسید را با داروهای رایج شیمی درمانی مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که الاژیک اسید نه تنها در درمان سرطان تأثیرگذار است، بلکه به صورت معنیدار سلولهای سالم را حفظ میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: در حال تکمیل مسائل مربوط به این موارد هستیم و همکار من دکتر محمودرضا جعفری و گروه ایشان نیز نانوکورکومین را استخراج و به صورت کپسول نرم تولید کردند و ادامه راه ما را در این مسیر پی میگیرند.
تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند سرطان از طریق پیدا کردن سلولهای سرطانی در گردش خون
میراحمدی، سپس به روشی برای تشخیص زودهنگام و درمان هدفمند سرطان به نام CTC یا Circulation Tumour Cell اشاره کرد و توضیح داد: دوستی از استرالیا دانش فنی تشخیص زودهنگام را به ما معرفی کرد که روش آن پیدا کردن سلولهای سرطانی در گردش خون است و در این روش قبل از اینکه متاستاز به وجود بیاید، میتوانیم به نتایج مفیدی دست پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این بخش نیز در حال تکمیل آزمایشگاه و به دنبال این هستیم که با کمک نیکوکاران، از طریق یک یا دو وسیله دیگر بتوانیم ارائه خدمت کنیم.
مدیرعامل این شرکت گفت: بخش سوم کار ما در انجمن پیشگیری از سرطان نسترن به درمان هدفمند مربوط میشود و اینکه هر کسی بر اساس ژن خودش و بر اساس حساسیت دارویی درمان شود. امیدوار هستیم در این بخش هم بعد از به نتیجه رسیدن موضوع پیشگیری زودهنگام و امکانات آزمایشگاهی، به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنیم. / ایسنا
واکسن سرطان ساخته شد
۱۳۹۸/۵/۲۱
شرکت مورفوجنسیس که در حوزه توسعه و تحقیقات ژن و سلول درمانی فعالیت می کند، واکسنی برای سرطان ساخته است که در زمان حاضر در مرحله آزمایشات بالینی قرار دارد.
این واکسن که ImmuneFx نام دارد سیستم ایمنی بدن را به گونه ای تربیت میکند تا سلولهای سرطانی را شناسایی کرده و از بین ببرد.
روش جدید درمان سرطان در ایران عملیاتی میشود
۱۳۹۸/۵/۵
رئیس انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با بیان این که روش جدید درمان سرطان در ایران به اجرا درمیآید، گفت: برای اینکه تاثیر این روش بر درمان سرطان مشخص شود به زمان نیازمند است.
رونمایی از چهار داروی ایرانی ضد سرطان و دیابت در البرز
۱۳۹۸/۴/۱۵
چهار داروی ایرانی که توسط محققان در شرکتهای دانشبنیان ایرانی در حوزه سرطان و دیابت به تولید رسیدهاند با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار البرز رونمایی شد.
اینفوگرافی داروهای تولید شده:
رگورافنیب: سرطان روده، سرطان معده و سرطان کبد، کشور تولید کننده آلمان، قیمت یک بسته ۲۸ عددی در بازار جهانی، قیمت نمونه ایرانی معادل ۵ درصد نمونه خارجی
سورافنیب: سرطان پیشرفته کبد، سرطان کلیه و سرطان تیروئید، کشورهای تولید کننده: آلمان و آمریکا، قیمت: ۶۸ میلیون تومان، قیمت نمونه ایرانی معادل ۱۰ درصد نمونه خارجی
آمپاگلیفلوزین: دیابت نوع دو، کشورهای تولید کننده، آلمان و آمریکا، قیمت نمونه ایرانی معادل دو درصد نمونه خارجی
داپاگلیفلوزین: دیابت نوع دو، کشور تولید کننده، انگلستان، قیمت نمونه ایرانی معادل دو درصد نمونه خارجی/ایسنا
داروی جدیدی که ۶ نوع سرطان را درمان میکند
۱۳۹۷/۱۱/۲۳
آنتیبادی سمی بهعنوان آخرین سلاح دانشمندان برای درمان طیف وسیعی از سرطانهای پیشرفته معرفی شده است.
داروی شیمی درمانی جدیدی با رویکردی نظیر رویکرد اسب تروا معرفی شده که راه خود را به آزمایشهای بالینی درمان سرطانهای مختلف باز کرده است. پژوهشگران مؤسسههای پژوهشی مختلف، این درمان جدید را در یک آزمایش بالینی مشکل از ۱۴۷ بیمار آزمایش کردند تا مزایا و عواض جانبی احتمالی آن را ارزیابی کنند.
این دارو که نامش تیسوتوماب ودوتین (tisotumab vedotin) است و بهاختصار TV خوانده میشوند، از یک آنتیبادی منوکلونال و یک جزء سمی ساخته شده که میتواند برای سلول کشنده باشد. آنتیبادی هدیهی بزرگ اسب تروا در خانهی دشمن است. این دارو در غشای سلول بهدنبال پرچمهای سیگنالدهنده (به نام فاکتورهای بافتی) میگردد و تقاضای ورود میکند. درحالیکه تمام انواع سلولهای سالم این فاکتورها را دارند، انواع مختلفی از تومورها از این فاکتورها بهعنوان راهی برای رشد خارج از کنترل خود استفاده میکنند. بر این اساس، این فاکتورها هدف جذابی برای سلاحهای شیمیایی ضدسرطان هستند. در این مورد، مولفهای که این وظیفهی مرگبار را بهعهده دارد، مونومتیل آریستاتین ای (monomethyl auristatin E) است؛ ملکولی که از تکثیر سلولها جلوگیری میکند. جان دِبونو از مؤسسهی پژوهشهای سرطانمیگوید:
چیزی که درمورد این درمان هیجانانگیز است، این است که مکانیسم عمل آن کاملا جدید است. این دارو مانند یک اسب تروا عمل میکند و بهصورت پنهانی وارد سلولهای سرطانی شده و آنها را نابود میکند. مطالعات مقدماتی ما نشان میدهند که این دارو دارای ظرفیت درمان انواع مختلفی از سرطانها بهویژه برخی از سرطانهایی است که نرخ ماندگاری بسیار پایینی دارند.
اینها شامل سرطان دهانهی رحم، مثانه، تخمدان، مری و ریه میشوند. بیشترین اثربخشی در کسانی که مبتلا به سرطان مثانه بودند، دیده شد: ۲۷ درصد از داوطلبانی که در این آزمایش شرکت کرده بودند، شاهد ثابت ماندن وضعیت بیماری خود بودند. اما درمورد سرطان دیوارهی رحم، ۷درصد از بیماران بهبودی حاصل کردند. پائول ورکمن، مدیر اجرایی مؤسسهی پژوهشهای سرطان میگوید:
این هیجانانگیز است که توانایی داروی TV را در زمینهی درمان سرطانهایی که درمانشان دشوار است، ببینیم. من منتظر پیشرفت این دارو در کلینیکها هستم و امیدوارم که بتواند برای بیمارانی که درحال حاضر هیچ گزینهی درمانی ندارند، سودمند باشد.
البته این پیشرفت آهسته است. آزمایش بالینی مرحلهی اول در سال ۲۰۱۳ آغاز شد. در آن مرحله ایمن بودن این دارو روی ۲۷ بیمار آزمایش شد. یک سال و نیم بعد مشکلات جدی سلامتی از جمله علایم دیابت نوع دوم شدید، التهاب مخاط و تب پیش آمد. استفاده از دوزهای کمتر موجب کاهش این عوارض جانبی شد، اگرچه درمان هنوز مشکلاتی داشت و خونریزی از بینی، حالت تهوع و خستگی از مواردی بود که بیماران مکرر گزارش میکردند. بااینحال، زمانیکه پای مرگ و زندگی درمیان باشد، مشکلاتی نظیر اینها چندان به چشم نخواهند آمد.
آزمایش مرحلهی یک، راه ورود دارو به مرحلهی دو را باز کرد. در آن مرحله نشان داده شد که داروی TV میتواند درمورد بیمارانی که درمان سرطان آنها غیرممکن شده است، تفاوت بزرگی ایجاد کند. دِبونو میگوید:
TV دارای اثرات جانبی قابل مدیریتی است و ما در برخی از بیماران پاسخهای خوبی مشاهده کردیم. تمام آنها دارای سرطان پیشرفتهای بودند که قبل از آن بهمیزان زیادی با دیگر داروها مورد درمان قرار گرفته بودند و دیگر این درمانها روی آنها تاثیری نداشتند.
گام بعدی این است که آزمایش مرحلهی دوم گسترش پیدا کند این دارو روی سرطانهای روده و پانکراس نیز مورد بررسی قرار گیرد. همچنین قرار است این دارو بهعنوان داروی خط دوم برای درمان سرطانهای دهانهی رحمی که به درمان اولیه پاسخ ندادهاند، آزمایش شود. البته باید توجه داشته باشیم که این دارو یک نوشدارو یا پایان سرطان نیست، اما زمانیکه دیگر روشهای درمان سرطان دیگر اثری ندارند، داشتن دارویی که بتواند موجب ایجاد تفاوت در شرایط بیماران شود، امیدوارکننده است.
اگر همه چیز خوب پیش برود، میتوان انتظار داشت که در چند سال آینده این دارو وارد مرحلهی سوم آزمایش شود؛ مرحلهای که در آن میزان اثربخشی و ایمنی آن با درمانهای مشابه مورد مقایسه قرار میگیرد. این کار به هزینه و زمان نیاز دارد، بنابراین ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که TV بههمین زودی در دسترس بیماران قرار گیرد. ورکمن میگوید:
ما بهشدت نیازمند درمانهایی نظیر این هستیم که بتواند به شیوههای جدیدی به سرطان حمله کند و حتی علیه تومورهایی که دربرابر درمانهای استاندارد مقاوم شدهاند، مؤثر باشد.
منبع: زومیت
انواع سرطان
برای اطلاعات کامل درباره انواع سرطان از لینکهای زیر استفاده کنید:
توجه:
مطالب بخش پزشکی و سلامت سایت نایریکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.